Storstädning pågår....

Hej alla mina bloggvänner!
STORSTÄDNING PÅGÅR HOS VARDAGSLYCKAN - OCH DET GÖR MIG LYCKLIG!!
Ja, det är faktiskt sant! Jag tycker om att städa... nu är det sagt en gång för alla att städa gör mig riktigt glad. Det enda problemet är att det går så sakta. Min j-la rygg gör att det som förut tog ett par dagar - nu tar veckor. Men det går iaf framåt om än i sakta mak.

Köket är det som just nu är prio.. fönstret är putsat, gardinerna är upphängda och en lite del  av lull-lullet är klart.. Tänkte att ni skulle få  se en lite glimt idag!

KÖK

Tyvärr är ljuset inte det bästa så här i skymmningen men bättre bilder kommer så småningom.
Gardinerna köpte jag redan i våras (50% rabatt!!!).. och gissa om jag har längtat efter att få hänga upp dem!! Hittade också "HUSET" från Serholt som jag har sökt i Luleå, Ö-vik mfl platser sedan jag såg det på bla 
Theas blogg, (förlåt Thea om jag härmas men jag tycker att det är så fint), men hittade det förstås i PITEÅ i en inredningsaffär nära mig! =)

Nu ropar skurhinken på mig och vill att jag ska göra det allra sista - så jag hör och lyder.

Önskar Er en skön kväll och en härlig fredag! Snart är det helg! :)
Kram!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Värsta fyndet och snyggaste diskborsten....

Hej alla vänner!
Kan man bli GLAD av en snygg DISKBORSTE ett vackert BLOCKLJUS och LAMPA???
YES! Jag kan! Rent ut sagt VARDAGSLYCKLIG!
För jag har hittat den snyggast av alla diskborstar...  en riktig Rolls Royce.. enkel och ren i linerna och den finns i ljusgrått/sandfärg (på bilden) men även i mörkare grått!!
image467image466
VISST ÄR DEN SNYGG!!!!!!!
Än så länge tittar jag bara på den - vill inte använda den!
Nu önskar jag mig bara en disktrasa i matchande färg...


Efter jobbet gick jag en runda på stan för att göra ärenden, och när det var klart så hamnade jag på "Kära Hemtex" och där sålde de lampor för 99:-. En råkade följa med hem.. står nu i hallen... men får kanske flytta på sig. Ett "lackat" ljus blev det också, i en mysig korallröd??? färg...
image468

Om ni nu tror att jag är fullständigt galen som kan bli så överlycklig över en diskborste så kanske ni har rätt. Kan falla i extas över en alldelse ny flaska AJAX också.=)  Men det gör "moi" så glad när det finns vardags-bra-ha-saker som är snygga att titta på också. 

Tisdag = bloggfritt eller jag tittar säkert in hos er... men inget inlägg kommer från vardagslyckan imorgon(tror jag). Ska umgås med mina kära systrar och lill-syskonbarnet!

Till dess vi syns igen! Sköt om er!
STORKRAM!
Har fått förfrågan var diskborsten är köpt = Inhandlad på Coop
Text och foto: Liza, vardagslycka.blogg.se

Mina hyllor från stora varuhuset på plats.....

Hej min bloggvänner!
Tackar än en gång alla er som lämnar en kommentar på min blogg.. det är så roligt att ni ger er tillkänna!! STORKRAM till ER! Ja, ni får förstås en STORKRAM alla ni som inte lämnar kommentarer också. Det skulle vara så roligt om ni också vill lämna ett spår efter er så att jag "vet" vilka ni är. För vad vore Vardagslyckan utan ER??!!!

Här kommer en kort uppdatering om vad som händer i Vardagslyckans hem just nu... storstädning pågår och därför blir det just nu bara "snuttar" ni får se.
Vid sista och enda IKEA besöket i sommar köpte jag nya hyllor till vardagsrummet... ek-tavel-hyllor....
I fredags var ömme maken så vänlig och hängde upp dem - OK under protest eftersom den väggen är i betong och väl armerad vilket inte tilltalar någon händig man antar jag. Men snäll som han är så gjorde han än en gång mig till viljes och borrade och morrade och svor ;)
FÖRE:
image460
Och nu ser det ut så här......
image463

image464image465
Nu känns det ialla fall som om väggen har fått lite bättre balans än tidigare, då jag tyckte att den "tippade" . Ljuslyktor har jag gott om och det är så mysigt att tända ljus nu när det börjar bli  mörkt om kvällarna. Här i norr är det så ljust under sommarmånaderna att mörka kvällar är efterlängtade, ialla fall av mig...........
Nu ska jag gå och var social med maken och lillan, som är hemma i helgen, vi ska se en Beck-film som vi inte har sett tidigare. Sedan tar vi  en paus då vi ska göra gamla hederliga varma smörgåsar*mums*

Önskar er alla en fortsatt skön helg!
Kram!

Text och foto: Liza, vardagslycka.blogg.se

Har gjort om i hallen.....

Hej alla bloggkamrater!
Nu är tygtavlan/tavlorna på plats och förändringen av hallen inför hösten klar??
Jag vill att yttre hallen (trapphallen) och inre hallen ska hänga ihop så mycket som möjligt, därför använder  jag samma färger. De nya tygtavlorna känns så "rätt" - precis som jag vill ha det. (Älskar bara det tyget)! =)
image453

 image451   image449   image450
På vår  dörr i trapphallen Hänger nu en krans från Pentik och jag har bytt till en
 annan kruka med "ris" i. Krukan med innehåll hade jag sedan tidigare.... Känns välkomnande men ändå inte plottrigt... Vad tycker ni???
I vanliga hallen är det inte så omstaylat och de flesta sakerna hade jag sedan tidigare, flyttar om grejor då och då och då känns de som nya igen......
image455image446image456


image454image458


Nu vet ni hur min hall ser ut för tillfället... höstad och klar!
Önskar Er en skön helg!
Kram!


Text och foto: Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Grön.....

Då det är länge sedan jag deltog i tisdagstema så lämnar jag ett bidrag idag på temat grön.......
Var visst lite slarvig när jag la in denna bild på min Häggmispel..  bären går att äta, det visste inte jag..
Tack 
Eva för att du uppdaterade mig på detta!

image445

Ha en bra tisdag!
Kram!
Ps. Mera grönt finns om du skrollar ner....

foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Känner mig inspirerad....

TUSEN TUSEN TACK! för alla snälla kommentarer angående "mini omgörningen" av duschrummet! Det värmer mitt hjärta att ni tyckte att det blev fint och att lilla jag kan inspirera andra! Kul också att så många nya besökare har gett sig tillkänna.. hälsar på er så snart jag hinner!

Helgen har tillbringats i stugan med stugsista (surströmmingsfest) och barn och barnbarn på besök, lite trädgårdarbete och annat har också hunnits med.

Har för närvarande min årliga höst-inspirations-tid! Har hur mycket idéer som helst.. och i garderoben väntar GARDINERNA med stort G efter att bli upplagda (är för långa) och upphängda i köket. I skåpet finns också diverse fynd som jag har samlat på mig och som jag längtar efter att plocka fram för att få den där "jag-myser- i -höst-rusket-känslan!

I våras inhandlades en stuvbit på en av stadens tygaffärer och igår kväll så tillverkades två stycken tygtavlor, en till trapphallen och en till hallen, kudden har jag inte sytt ännu - kanske ikväll??? Kommer att lägga ut bilder när de är upphängda och resten av "hall-höst-fixet" är klart.
 
När vi var i Ö-vik inhandlades en ny lampa från Cult design - och nu har den fått sin plats och en liten fyrkantig kruka till kompis......
 

image442image443
image444
I krukan, konstväxt och glaskulor, blanka och matta, samt en ljushållare - fast jag la kulor i den också. Enda nackdelen är att arrangemanget inte är barnvänligt  så den får flyttas på när "småpojkarna" kommer på besök så att de inte tror att pyntet är godis......

Ska snart sätta mig i bilen och åka 6,5 mil till Luleå för fortsatt utredning om min onda rygg... ska träffa sjukgymnasten i dag.
Ännu en gång TACK för att ni finns kära bloggvänner!
och
JÄTTEKRAM!

Uppdaterat kl 20.45: Det gick så där hos sjukgymnasten idag.. utredningen är avslutad, förutom ett läkarbesök nästa vecka! Så nu får jag äntligen återvända till jobbet, ska bli skönt.... Måste ändå en sväng till Luleå imorgon igen för att träffa en del personer, sedan hoppas jag att allt ordnar sig till det bästa. Ryggen har inte blivit bättre, tyvärr!!
Kram igen!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Make-over light....

Hej alla härlig bloggisar!
Det är så roligt att det börjar röra på sig i cybervärlden igen efter sommarens förlustelser. Det är nu som kreativitetet börjar infinna sig igen och lusten att "boa sig" inför hösten känns angelägen.  Tusen idéer trängs just nu i mitt huvud och ibland undrar jag varför det poppar upp så mycket i mitt huvud när jag borde sova??? Det är då jag vet exakt hur fondväggen i vardagsrummet ska se ut och var den ska sättas upp, hur hallen ska se ut när den är riktigt klar (vilket den inte är ännu) och hur duschrummet och badrummet ska se ut när det är riktigt omgjort. Då menar jag från golv till tak.... tyvärr är jag inte lika säker när jag är vaken....

  För en tid sedan visade jag vårt lilla duschrum och skrev då om att det skulle göras om light.  Det har jag pysslat på med ett par dagar nu... tid tar det.. men det beror nog mer på städningen. Förstår inte att ett så litet rum kan ta så lång tid att sanera städa
 Efter flera år av blått och turkos så har lusten kommit att göra något annat - få en varmare känsla och som skulle kännas lugnt och harmoniskt......
Dessutom är det numera käre makens "nästan" egna duschrum så det fick inte bli för gulligt...


Nu har jag fixat och donat en hel del och resultatet - maken är helnöjd och det är jag med!
Han har för första gången i sitt liv fått ett alldeles eget badrumsskåp med bara hans grejor i!!!
     Lilla duschrummet Lilla duschrummet
   Lilla duschrummet Lilla duschrummet
Lilla duschrummet Lilla duschrummet  Lilla duschrummet
 
image443
Jag vet en sak och det är att jag kommer att sova gott inatt! Är så nöjd med min mini-omgörning - och det kostade inte många kronor heller. Men det var ju det som var meningen också.....
Nu är jag sugen på att börja med det STORA badrummet  - men det får bli en annan dag! Först måste här veckostädas - änglatofflorna har vuxit sig stora igen och Tuss är hungrig - tro mig han kommer att bli mätt.

Önskar er en skön kväll och en underbar helg!
Kram!

Foto och text: ©Liza, vardagslycka.blogg.se
 

Mina tavlor från stora varuhuset på plats...

Hej alla glada!
Det har säkert inte undgått många att jag har varit på IKEA i sommar - men bara en gång (hittils). Eftersom vi varit ute i stugan så har inte mycket hänt med det jag inhandlade där utan det har fått ligga till sig i sina blå härligt stora kassar. Men nu börjar det hända saker.... tavlorna är monterade.. och det är dem ni ska få se idag!!

Är så nöjd med dessa två - framhäver den mjuka bruna färgen på det gamla skåpet.....
 
image430

Vill ni se hur det så ut innan?? Gå då in under kategorin vardagsrum!

image432

och passar bra till de "gamla" tavlorna (skymtar till höger på denna bild). Fortsättning följer eftersom tid och ork finns att borra i betongväggarna (tavellister)... dvs att maken har lust och ork!!! Hoppas att det blir snart.....
Nu ska jag fortsätta med mitt roliga projekt att fixa lilla badrummet...

Kram!
Tittar in till er senare!

Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se


I´m home....

Har återvänt till hemmet efter besöket i Mellansel!!!
Hoppas ni har sett mig vinka för jag är alldelse slut i armen och handen efter den 70 mil långa färden!!!!

Lillan har fått hjälp med att montera nytt soffbord mm och sedan är det lite omstaylat... från turkos till detaljer i orange...... blev så läckert..... hon har sinne för detaljer den bruden så jag kan inte låta bli att visa ett par foton från hennes lägenhet...

image427 image426image428
En hel del shopping blev det i lördags, visste inte att Ö-vik har så fina affärer...  Himlen runt hörnet, Filippa K, Interflorabutiken (som har ett stort sortiment av Cult-grejor)  Village med flera !! Ett mysigt fik och en restaurang hann vi också besök innan det blev dags för hemfärd igår (lördag).
Jo, jag (vi) har hittat lite nya inredningsdetaljer till vårt hem... bland annat en lampa från Cult design (den ur nya image429kollektionen) som är såååå vacker.. en lykta till vår balkong, krokar och kaffemuggar från Village, tvålar, ja, bilder kommer när jag fått ordning...  
 Till sist:
Jag kunde inte låta bli att ta ett par bilder från rastplatsen där vi stannade och dukade upp vår fikakorg på vägen ner.. så vackert... och rofyllt...

image424  image423
Ha en skön kväll och måndag!
Kram!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Piteå/Örnsköldsvik/Mellansel...

Hej alla mina bloggvänner!
Jag vet att jag inte har varit så flitig på att kommentera på sista tiden men det har varit så mycket att stå i denna vecka - se även tidigare inlägg - men jag har varit in och kikat hos er, tro inte annat!

NU
 har "lillan" åkt tillbaka till skolan och fortsätta sina studier. Hon tog tåget igår kväll och maken och jag tar bilen  efter jobbet (14.00) för att köra ner hennes saker (vi  har ju varit på IKEA ).
Vi har ju också varit en sväng till Luleå så hon har hunnit inhandla en hel del nytt till sin lägenhet... så där ska staylas om rätt ordentligt (kan det vara en mamma-gen hon har fått???)...  Ny accentfärg är orange! Pappsen ska montera möbler.. bla nytt soffbord och en byrå!

Hon har lovat att visa oss Ö-viks utbud av shopping, (hoppas få med mig något nytt till hemmet), mysiga caféer och matställen - så det ska bli riktigt roligt att åka iväg. Under hösten eller våren hoppas vi kunna vara med vid någon konsert, hon ska gå gospellinjen och läsa Svenska kyrkans grundkurs samtidigt med kantorsutbildningen. Som den ömsinta moder jag är undrar jag hur hon ska kunna orka med det??? Kommer hon att äta ordentligt, få tillräckligt med sömn och ork att motionera?? Jodå, jag vet att hon är myndig för länge sedan... men ändå... hon är ju minstingen i familjen!!!

Kameran får följa med (som vanligt) så förhoppningsvis blir en liten rapport snart!!!!

Så alla bloggvänner - om ni som bor efter stäckan Piteå-Örnsköldsvik-Mellansel - ser ni en galning i en röd bil som  vinkar som en tok till er - då é de´ bara JAG!
Lägger in en liten bit av mig så att ni känner igen mig!!!!
image417
HA EN SKÖN HELG!
KRAM!Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Sommarprojektet klart......

Hej alla bloggvänner!

image420


Vårt sommarprojekt är klart!!!!! Spaljéerna är på plats!!

image421

Måste beundra maken som lyckats att efter min amatörmässiga ritning få till det så bra! Är så nöjd!
Kram!


Foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Min systers mysiga trädgård.....

Min syster har en så mysig trädgård, ja ni vet hon som har växthus och därför måste dra upp plantor åt sin storasyster (moi) varken hon vill eller ej.  I lördags när vi hade vår grillfest så fotade jag en hel del i trädgården och har lov att publicera bilderna!!! Tack syster yster för det!!!!

Kan även avslöja att hennes hem är lika fint som trädgården... nästa steg blir att (om jag får) fota inne i huset och visa er hur mysigt hon har det! ;)

Åter till ämnet för dagen.......
I den här trädgården återfinns bland annat stenar, många olika sorters krukor, trälådor, mysiga sittplatser, två mysiga altaner med trädäck, stenplattor, kantstenar, trädgrenar, massor med blommor,  ja, ett är säkert den är allt annat än tråkig!!!!

Njut av bilderna och låt er inspireras av kreativiteten som råder här..............

Lillis trädgård

   


Lillis trädgårdLillis trädgård


Lillis trädgård
Lillis trädgårdLillis trädgård
                                     Lillis trädgårdLillis trädgårdimage415image416

Lillis trädgård

Visst är den härligt kreativ och mysig , tyvärr kan inte bilderna göra den rättvisa då den är ännu vackrare i verkligheten!
Nu är det ju så att jag har en lilla-lillasyster som också har en underbar trädgård - kanske får ni se den också framöver....... jag har inte frågat henne ännu, men jag ska!

Ha en skön kväll!
Kram!

Foto och text: Liza, vardagslycka.blogg.se


Min helg...

Hej alla bloggvänner där ute!
Vill börja med att tacka för era jättesnälla kommentarer♥!

197661-404

Har idag varit  på årets grillfest med närmaste släkten... syrror med familjer och min kära mamma!! Vi har varit hos mellansyrran i hennes (och hennes mans också, naturligtvis) jättemysiga hus och trädgård. (Jag har fotat en hel del i syrrans trädgård och har tillåtelse att visa er bilderna - så de kommer snart)!
Presenter är inhandlade och överlämnade  till en 25 -åring och till paret som både fyllt år och köpt hus!

Uppskattad present -  Babellfaten!!! 

Som vanligt när vi träffas så äter vi massor med god mat, har knytkalas......
Ljummen potatissalld a la
SAGA   , sagolikt god!!  Systersonen (25-åringen) har varit i Italien och arbetat och bjöd på  gott Italienskt......
image403image405 image406
Tzatziki,  vitlöksbröd, vattenmelon och mycket, mycket mer dukades upp åsså en massa gott grillat kött förstås!!!
image407
    
Efter all mat så var det dax för dessert, vad sägs om : hemgjord Prinsesstårta, blåbärspaj och hallonpaj!!!! Tyvärr så glömde jag ta kort på dessa läckerheter...
En helt oförglömlig eftermiddag med mycket prat och skratt!!

Vi (maken och jag) gick en sväng ner till Badhusparken igår kväll... 60-tals afton.. träffade en massa härliga människor, lyssnade på musiken och tog oss till och med en svängom i Paviljonge!

Återkommer snart med bilderna från mellansysters mysiga trädgård!!

Nu ska vi snart åka ut till stugan och fixa lite, dricka kaffe och rensa ogräs!!!

Vi syns snart igen!
Kram!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se