Mitt 100:e inlägg....

image398Så är det dax för mitt 100:e inlägg i mitt alldeles egna bloggspace. Ett ställe där jag kan skriva precis vad jag vill om vad jag vill...nästan...

Kan inte förneka att jag inför detta "lilla" jubiléeum funderat på hur bloggen blivit som den blev? Om jag ska nöja med det jag gjort eller fortsätta mitt skivande och fotande i detta forum? Hur vill jag att bloggen egentligen ska vara och i så fall hur ska jag kunna utveckla den??

Vardagslycka är ju inte bara shopping, trädgård och inredning (fast visst sjutton är det roligt) utan så mycket mer... Viktigast av allt är min familj och mina vänner, ja, dit räknas numera även alla ni mina kära bloggkamrater,  och att kunna se det "stora" i allt som händer i vardagen och vara lycklig i det trots att allt inte bara är roligt jämt!

image397Så efter mycket funderande  har jag kommit fram till att jag inte är redo att lämna er ännu.. har fortfarande inspiration att fortsätta med min lilla enkla blogg och det är ju tack vare ER som det fortfarande känns roligt!

Just nu så läser jag mycket intensivt om Fung Shui. Har läst om det och praktiserat det i mitt hem och mitt liv sedan år 2001.  Det började när jag låg i stort sett orörlig i min säng när jag fick mitt första diskbråck. Då kom insikten om hur mycket onödigt och saker som jag inte tyckte om som fanns i mina skåpar, på utevinden, i förråd, friggebodan. Allt det där onödiga tyngde mig väldigt mycket  och i samma veva läste jag i en tidning om fung shui - gissa om jag blev glad.. för där fanns svaret på varför jag var så ledsen och sorgsen.  Så snart jag kommit någorlunda på benen igen så blev det stor utrensning (Rensa i röran av Karen Kingston är  min bibel) av saker, gamla kläder mm, till och med fotoalbumen fick en genomgång. Sedan dess har jag läst åtskilliga böcker i ämnet och upphör aldrig att förvånas över hur mycket sanning det finns i den urgamla läran.

Inför hösten har jag nu massor med idéer i både stort men mest i smått framför allt då när det gäller vår lägenhet -  då mitt hem är min borg och  här jag alldeles fantastiskt VARDAGSLYCKLIG! 
 
image398
 
Jag avslutar med att tända ett ljus för ER alla mina underbara bloggvänner! Tack för att ni finns!
STORKRAM!
image399image399image399

Foto och text: © Liza, vardagslyck.blogg.se

Jodå, vardagslyckan har inte bara ett....

utan två badrum!! Lyxigt värre! Not! Renovering behövs...
När vi köpte vår bostadsrätt för fem år sedan var det ett stort +plus+ att det fanns två badrum. Ett stort badrum och ett mindre duschrum..
Efter att ha bott i hus med ett badrum och en pytteliten gästtoalett och tre döttrar och en stackars man så kändes det verkligen lyxigt att bo med en dotter, en numera inte lika stackars man och ha två badrum!!!
Alla som har döttrar (eller är döttrar själva) vet hur lång tid en tonårsdotter behöver för att göra sig iordning.. Det är oändligt lång tid i duschen, lägga en make-up tar väääääääldigt lång tid, opps! benen behöver visst rakas också och efter det så måste det duschas igen....... för att inte tala om hur lång tid det tar att fixa håret!!! Är det någon som känner igen sig???????????
Nu är vi för det mesta två vuxna som bor här och kötiden är därför obefintlig!
Eftersom det stora badrummet är minst roligt kommer ni inte att få se det, men ett par bilder från det lilla kan jag bjuda på..

image324 image325 image327
image326

Eftersom de större renoveringsplanerna inte är så nära förestående tänker jag göra en minimakeover till hösten.. läser just nu om hur man förändrar med små medel och hämtar även inspiration från er kära bloggkamrater.. så idéer finns.. och när det är klart kommer förstås nya bilder!  

Ha en skön dag och kväll allesammans!
Kram!!
 

Text och foto: © Liza, vardagslycka.blogg.se

Söndag och jag är hemma...

Söndag kväll och jag är hemma i stan!
Vi tog beslutet att åka hem till stan några dagar... och det känns riktigt skönt. Tvättmaskinen har gått i ett hela dagen (gissa om det behövs???!!),  och vi har en hel del bestyr framför oss under veckan. Bland annat grillfest/kalas när vi samlas hela (närmaste) släkten för årets grillfest.

Var ute och fotade igår kväll.... visst känns det lite vemodigt att lämna detta...
image390 image392
image393 image394 image395

Hur som helst nu längtar jag efter att INREDNINGSBLOGGA!! Det finns IKEA-kassar med ouppackade saker som ska monteras och hängas upp... balkongen ska fixas till inför hösten, badrum som få mini-makeovers.. och mycket mer. Idéerna är många just nu - bara tiden är lite knapp... så nu ska jag först och främst besöka er och läsa ikapp (rimmar nästan)??!
Vi syns och hörs!
Kram!

Text och foto: © Liza, vardagslycka.blogg.se

Snart en arbetsvecka avklarad.....

Yes, så var (snart) första arbetsveckan efter semestern avklarad och det är helg, ja, imorgon efter tre!
Piteå dansar och ler  - Vardagslyckan flyr ut till stugan till lugnet och stillheten istället.
De sista åren har jag bara inte orkat med PDOL, det är för mycket folk i rörelse, för mycket fylla, för många som knuffar sig fram - och tyvärr är det ju dom men märker av mest. Några år har vi suttit på balkongen tillsammans med syrran och hennes man, ätit gott och njutit av ett glas vin och myst med tända ljus..  Men i år flyttas myset ut i stugan! HMMM, kan bli ändring???
Passar på att visa några av de fina blommor och buskar om finns på vår innergård....... åsså stenar lite av den fina stenläggningen..... jag har ju en viss förkärlek för stenar!!!
image383image382image381
image384image385image386

Förra veckan så sjöng "Lillan" i Badhusparken... image388Allsångskvällen...
image387Det gick superbra! Det tyckte även de som inte är en mycket partisk/kritisk mamma!!!!!
Vi är så glada att hon satsar på musiken som yrke (hon läser ju till kantor) och satsar samtidigt på att utveckla sin röst.
Roligt att hon tar vara på sin musikaliska gåva!
image389
Nu är det snart dags för oss att åka ut till vårt älskade sommarställe... får se om vi blir där hela helgen eller om det blir en balkongsittning i alla fall... vem vet???! Rapport kommer efter helgen!!

Så blev det ändå ett litet inlägg idag... imorgon lär jag inte hinna med, tyvärr, men så klart vill jag passa på att önska alla mina härliga bloggvänner

En riktigt  skön helg!
Kram!


Text och foto:© Liza som har lov att publicera bilderna på sångfågeln!

Semestern är slut....

Hej alla kära bloggvänner! Har saknat er och även om jag inte har lämnat så många spår efter mig så har jag hälsat på då och då för att se vad ni har för er under sköna sommardagar och kvällar.

Idag var första dagen på jobbet efter fyra veckors underbar ledighet.. känns lite mosigt att börja om men å andra sidan så kommer jag att kunna blogga oftare!!!
Detta har vi sysslat med under ledigheten.... byggt  blomlådor efter altanlångsidan.... blev superfint!! Måste berömma käre makens händighet!
så här såg det ut före.......
image378


och så här blev det.....
image376

Under locken där lyktorna står finns förvaringsmöjligheter för mindre grejor.
Nya lyktorna.... och grodkungen!           Kan inte låta bli att visa lite bilder på
min fina taklök som blommar för fullt......image377image379
image380

Mer bilder kommer från altanen (erna) framöver...


Ja, som sagt min semester är slut - men förhoppningsvis inte sommaren... har massor kvar att göra innan hösten kommer och allt mitt intresse riktas mot lägenheten i stan.. fast jag har redan börjat planera litegrann inför myset i höstrusket!!
Vi syns snart igen!
Jättekram till er alla!

Foto och text: © Liza

Frågor och svar....+ lite till

Hej mina vänner! Är inne i stan idag för att tvätta. Vädret är inte så kul, regn, regn, regn så det passar utmärkt att göra undan lite tråkig tvätt samtidigt som jag kan använda datorn!! och hälsa på hos er!!!

Fick några frågor från
Lisa som jag ska försöka besvara, skickar vidare till Eva och Frida

Favoritfärg? Svart (kläder), sand - beige -vitt (inredning)
Vad hittar du på en regnig sommardag? Läser, bakar, tvättar, myser
Följer du något speciellt på tv nu i sommar? Morden i Midsummer, Ms Marple
Favoritsommarblomma/or? Kattfötter, astillbe och daggkåpa
Favoritdrink? Gillar inte drinkar - dricker vin och whisky
Favoritdoft? Doften av hav
Läser? Läser flera böcker om Fung shui för närvarande, trädgårdsböcker och håller fortfarande på med Stieg Larssons senaste....
Drömresmål? Irland
Hur vill du bo? Har det bästa av boenden, lägenheten i stan 110 kvm komfort ,nära till jobbet, mysigt och sommarstället 45 kvm med stor veranda och tomt där vi njuter av sommaren.

Så en liten uppdatering sedan sist vi träffades....
Har hunnit med att vara lite kulturell.. Onsdag förra veckan var vi i Badhusparken på Allsång med Kikki och Roosarna.. Suuuper kuuul.. och jättebra!! Roligaste allsången jag har varit på ever.... 
image370sedan på söndagen var vi och såg, Bengan, Moréus, Sussie E och Patrik Isaksson.... också jättebra - säger bara vilka musiker.......
image369
 
Så i tisdags var jag på IKEA med mina döttrar - fantastiskt roligt - men det verkade som om massor med andra människor också tycker att ett besök på det stora varuhuset är det roligaste dom vet!
image371 bjöd på regn och rusk.. det syns väl tydligt på denna bild!  Men vad gör det när man ser de efterlängtade flaggorna rocka loss i image372vinden...... Jodå, jag handlade rätt mycket (tyckte min man). Vad?? undrar ni... kan inte visa det ännu då det ännu ligger fint förpackat i sina påsar men tro mig bilder kommer ....
image373

Ute i stugan går vårt projekt mot ett färdigställande.. många timmar har maken tillbringat med såg, skruvdragare, vinkelhake mm... igår målade vi och planterade och snickrade överliggare... men det är inte klart ännu....
så ni får nöja er med detta så länge....
image374 image375 
Nu ska jag återgå till min kära tvättstuga (tur att det finns två stora maskiner, torktumlare och torkskåp) så att jag blir klar någon gång och får åka tillbaka till stugan!

Önskar er en fortsatt skön sommar och att solen snart lyser igen!
Kram!

Fortsatt semester....

Hej på er alla glada sommarfirare!
Hinner tyvärr inte kommentera era bloggar idag - tiden är så knapp vid datorn!
Jag har lovat bilder på våra nya trädgårdsmöbler - kommer här:
Bättre bilder kommer så småningom...
image364 image365

Här kommer en bild på vårt nuvarande projekt...... eller snarare i riktigt i starten...... Ni kommer självklart att få se det färdiga resultatet...... snart.... bara det slutar att regna.....

image366  image367
Förutom vårt stora sommarprojet (ovan) så njuter vi av ledigeheten och tar det riktigt lugnt emellanåt!

Hoppas att ni har det lika bra som vi har det! Njut av sommaren! Slöa när det regnar - det gör vi!
JäTTEKRAM TILL ER ALLA!

Foton och text: © Liza och högst privata

Jag drar till fjällen.. nej, till stugan förståss.........

PSG är över....
Nu åker vi ut till stugan och myser lite...  grillar och tar ett glas rött.... tar det lugnt....... som ni förstår är vi rätt trötta efter veckan och helgen som varit (se tidigare inlägg om Piteå Summergames)
.... så nu vilar vi ut....
image361 image362
men sedan... börjar projekt bygga blomlådor special kring en del av altanen. Virke är inköpt och maken har efter min ytterst knapphändiga ritning räknat ut hur han ska kunna förverkliga mina visioner!!   (före och efterbilder kommer)
Projekt nummer två: att göra en plantering med torvblock (ska få av äldsta dottern)*pöss till dig* och även en del buskar. Har gjort en ritning!!!*surprise* Hoppas att jag förstår hur jag menar när jag ska börja med det.... :D

Men mest ska vi bara njuta av att ha semester!! Ja, åsså ett IKEA-besök. En tripp till Skellefteå brukar det också bli varje sommar då det finns massor med fina butiker där. Café Lilla Marie är ett charmigt gammeldax fik som verkligen är värt ett besök och så brukar det bli en titt in till svägerskan och hennes sambo. Ja, vi har även grannar som bor i sin husvagn där! Men allt detta tar vi när vi känner för det.. ;)
Hmm, ni kanske förstår att jag har räknat ut vad sådana här tecket betyder... :)

Bilderna på våra nya trädgårdsmöblerna kommer så snart de sista 5 stolarna är levererade!!!! Hoppas att det blir före jul iaf!

Nu tar jag bloggledigt ett par dagar... återkommer när tid och dator finns....... till dess får ni hålla till godo med tidigare inlägg och sköta om er!!!
Hoppas att er vecka blir somrigt underbar!
Kram!

Foton och text © Liza  

Utmanad.....

Har blivit utmanad av Thea:
Nämn något som gjorde dig glad igår
: jobbade i Huvudinfo på PSG och lyckades lösa en massa problem.. sjöng med två av döttrarna (och maken) på ledarträffen, ett tio minuter långt ABBA-potpurri - och det blev mycket uppskattat!
Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov
Vad gjorde du för 15 min sedan? Gick omkring i lägenheten och plockade undan
Det sista du sa högt? Sist jag såg dem var de på balkongbordet.. (om makens "borttappade" glasögon)
Det senaste någon sa till dig:  Jaha, är de där dom är!! Hej då! Syns sen! (maken)
Vad har du druckit idag? The och vatten
Vad var det senaste du åt? En hårdbrödmacka med skinka och grönsaker på
Vad var det senaste du köpte? Påslakan, örngott och underlakan till mig och maken! Jättesnyggt i 2 olika beiga färger!! Köptes i fredags...
Vad är det för färg på din ytterdörr? Ska föreställa teak tror jag....
Vad är det för väder hos dig nu? Molnigt, ca 21 grader och vindstilla - hoppas på sol!!
Godaste glassmaken? Gammeldagsvanilj och choklad.... mums!!
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja!
Sover du tungt? Sällan! Har alldeles för mycket värk i min rygg! Usch, nu klagar jag igen!
Drömmer du mardrömmar? Ja, det händer
Trivs du med ditt jobb? JAAAA! och har jättefina arbetskamrater!!
Favoritklädsel? Jeans.
Favoritlåt just nu? Opps! Är allätare men lyssnar just nu på: Heaven (Brian Adams), I can´t make you love me (Bonnie Raitt), I´am already there (Lonestar)... förlåt, kan inte välja en!!
Vad ser du om du tittar till höger?  En keyboard och en stringhylla
Vad gör dig glad just nu? Att alla mina nära och kära har det bra och att jag har semester tre hela veckor till...
Vad ska du göra härnäst? Gå en sväng på Åhlens, sedan ner på PSG
Höger el vänsterhänt? Högerhänt.. men använder vänster hand ofta ( är väl ganska mycket både och)
Humör just nu? På topp!
Favoritgodis?  Choklad
Kläder just nu? Korta blå jeans, vitt linne och en turkos topp från Esprit sport
Sommarplaner? Njuta av livet. Börja varje morgon med yoga på stugbron (underbart)! Pyssla med nya projekt ute i stugan, umgås med nära och kära och ta dagen som den kommer...... 
Hur många kuddar sover du med? Två
Spelar du ngt instrument? Klaviatur till husbehov - sjunger helst
Morgon eller nattmänniska? Både och.. men mest natt
Vad är viktigast för dig? Hälsan!!!
Är du kittlig? Nej!
Snarkar du? Det har jag aldrig hört!!!
Stjärntecken? Våg
Äckligaste insekten? Larver av alla slag och sniglar, *ryser*
Stökigt el välstädat? Välstädat!!!! Har blivit kallad rabiat pedant av mina döttrar när de var yngre - vill tillägga att det är en STOOOOOOR överdrift!!!!
Längtar du mest efter just nu? Att åka ut till stugan!!!

Utmanar: Barbro och Eva och Maria !

Ha en skön dag!
Liza