Historien om en renovering...allrummet

Hej alla bloggvänner och tack för alla kommentarer sista dagarna! Det är så roligt att ni vill titta in till mig! *ler*
Här fortsätter berättelsen om  renoveringen av vårt sommarställe..
Stugan är inte stor, ca 45 kvm, som jag tidigare nämnt, de är numera fördelade på kök, allrum och sovrum så det gäller att ta tillvara ytorna.
 
ALLRUMMET
Allrummet är ganska stort, ialla fall så upplever jag det så. Men när jag första gången kom in så skrek något inom mig..... VÄND! NU!
Men efter en pytte-stund så insåg jag möjligheterna.. men det skulle krävas massor av vit färg.....och penslar..
Stugan
Ovan:
Här syns allrummet sett från köket med den "praktiska" placeringen av kylskåpet i förgrunden.

Stugan
Den fantastiska utsikten kunde vi inte stå emot... ♥♥

En av fördelarna var att taket var nytt och att de tidigare ägarna hade lagt nytt golv i hela stugan....

Massor av vitfärg senare (här inne har jag bara målat väggarna):
STUGAN/ALLRUM

Möblemanget är en blandning av gammalt och nytt, IKEA: soffa och bord, fåtöljer 50-tal? vedkista 1800-tal, övredelen av en bokhylla som mina föräldrar hade på 60-talet har blivit förvaringshylla hos oss.......
STUGAN/ALLRUM

Är det någon som har märkt att jag älskar hyllor av alla de slag??? och turkos?????
Ialla fall just nu!
STUGAN/ALLRUM             STUGAN/ALLRUM STUGAN/ALLRUMSTUGAN/ALLRUM

STUGAN/ALLRUM
Förvaringshyllan och en av fåtöljerna (skön att sitta i  men inte så vackra..)


STUGAN/ALLRUM
Alla foton har jag tagit (lite snett och vint som vanligt)

Som vanligt hos oss - ständigt någon förändring på gång...
Jag skulle vilja lasera taken vita, jag skull vilja lasera vitt kring fönsterna och måla ytterdörren, gissa??
Yes, vit! Det ska bli av snart!!!! Fast kanske inte denna vår - för vi ska sätta in en braskamin!  Det kommer att bli ett lyft.. tänk att sitta vår och höstkvällar med en knastrande brasa.... titta på elden... läsa...  grilla  korv.... umgås...  åh vad jag  längtar!!!!!!!

Nu finns det bara ett rum kvar att visa och det är sovrummet... kommer så småningom... kanske efter påsk eller redan nästa vecka!
Nu tänker jag önska er en skön helg!
Tar bloggledigt över helgen då det är fullt upp med middagar på "lokal" både fredag och lördag. Ska även gå på SMASK lördagkväll... och söndag ska stugan påskstädas (tur att inte dammet syns på bilderna!

SÅ HA EN SKÖN VARM MYSIG HELG!
KRAM
Liza

Titta vad som flyttat in till mig...

 Jag är så vardagslycklig idag..... solen skiner, det är +11 grader i skuggan.. kanske är våren här ändå....för att stanna???? 
Jag har länge tyckt att diskmedelsflaskor är så "o-dekorativa"(typiskt norrbottniskt att sätta o- framför allting). När man har diskmaskin handdiskar man inte så ofta, eller så sällan som man kan,   men ibland så måste man.. och då behöver man diskmedel. Men det kan ju  förvaras i något som är snyggt att se  på - så nu har äntligen Cult Designs diskmedelspump med kompisar fått flytta in till mig! Jag valde en beige "platta" eftersom det passar bra året runt och är en favoritfärg.
Mycket här hemma är beige (sandfärgat), vitt i olika nyanser, brunt och just nu rätt mycket turkos, som är jättevackert mot det beiga. Tycker om lugna - harmoniska färger.. kan det bero på att jag har ett "rörigt" arbete??

k?
Jag vet att många andra har visat diskmedelspumpen med tillbehör - men det är så snyggt att de är värda att visas igen, och det blev ett lyft för vår  "fula diskbänk" med något vackert att titta på. Älskar när saker går att kombinera i det oändliga.. där är Cult helt suveräna! Vi har "världens längsta" diskbänk i vårt kök, funderingar finns på att ta bort den och sätta hoar och någon snygg bänkskiva ex. virr-varr (har sett den på bild hos Kitchenbloom super-snygg!) eller en ekskiva, Men först måste kaklet bort - ska vi då kakla igen,sätta  glasskiva, mosaik?. Tiden får utvisa vad det blir. Inga renoveringar kommer att påbörjas under våren och sommaren! det har maken sagt med bestämd röst. *nickar instämmande för en gångs skull*
k?

Nåja, hade tur att göra några fynd på Cult-REA också, bla grytlapp Fifty-fifty  (gardinerna har jag köpt tidigare,  ska pryda mitt fönster till hösten). Gardinerna hade jag tittat på länge och önskat.. innan jag köpte dem - och tro det eller ej -  de var på REA! Så nu vet alla vad som kommer att hängas upp i mitt kök till hösten. Dessutom blev det en låg kruka i grått och en grå ljuslykta till Lillans rum/gästrummet.
k?

Mer Cult design (inköpt tidigare), egentligen muggar - men jag tycker att de är lite stora att dricka ur så de har fått andra användningsområden. I den höga förvara jag småsakerna som alltid hamnar i köket fast de inte hör hemma där ex hårnålar, gummiband, gem, småpengar mm tills de återbördas till sina rätta platser..Undrar varför allting alltid hamnar i köket???
FavoritsakerAlla foton privata..

Är såååååå nöjd  med mina inköp men ska ta det lugnt nu ett tag med shoppandet eftersom ett besök till Skellefteå och ett besök på IKEA är inplanerade under April månad! Sedan finns det ju annat i livet  som är vikigare än att shoppa... umgås med nära och kära, sitta ute i vårsolen och njuta av värmen.. 
åsså
Dricka en god kopp kaffe, vilket jag ska göra nu!
Ha en bra dag och kväll!
Kram
Hoppas att bloggen inte är lika seg idag/kväll som den var igår.....

Tisdagstema: Struktur....

Hej alla glada bloggvänner!
Har som vanligt grubblat över dagens tisdagstema.. och tiden är knapp så det blir ett kort inlägg idag..
Men här kommer iaf mitt bidrag:
T R Ö J A N
Struktur

Jag stickade mig en skön tröja i mjuk ull för ca 6-7 år sedan och den om något är full av struktur.
Den tog ett bra tag att sticka då den är lång (når på halva låret) men den är värd varje timma som den tog att göra!
Världens skönaste när det är kallt ute under jacka eller som den är när vårsolen värmer....

Vårhälsningar till er alla och kram/LIZA
*
efter middagen blir det besök hos er andra för att kolla in era bidrag*


Historien om en renovering....köket

För ca två och ett halvt år sedan köpte vi vårt ♥ sommarställe. Det var i bra skick men inte alls våran stil.. mörkt.. och opraktiskt invändigt men vi såg genast att här kan vi förändra snabbt med små medel. Eftersom vi köpte i september ville vi komma så långt som möjligt med uppfräschning så att vi skulle kunna ägna oss åt utepyssel under våren.

Tack och lov har jag en händig man som är duktig med hammare och såg.. och själv tycker jag att slipa, måla, tapetsera, sy är kul.  Mannen i mitt liv gick genast loss på valda delar av köket, tog bort väggen mellan de två pyttesmå sovrummen, och flyttade garderober mm.

Köket
Här är en före-bild på vårt kök, mörkt, opraktiskt.. you name it..

Stugan

Vad vi gjorde först var att ta bort tvättstället och riva den väggen, sätta igen en av dörrarna till sovrummet och få en bänkskiva på plats. Kylskåpet flyttades (skymtar i vänstra hörnet) och 3-4 lager vit färg målades på väggarna. En garderob flyttades (stod bakom kylskåpet ) och vändes.

Här syns dörröppningarna till de små sovrummen tydligt och den lilla väggen   mellan tvättstället och spisen.


Efter hårt, men roligt slit blev det så här:

STUGAN/K?K


STUGAN/K?K

Nere till vänster:
Här stod tidigare kylskåpet (där garderoben står nu) och bakom draperiet bor "Tussan" och en klädhylla för våra kläder...
STUGAN/K?KSTUGAN/K?K
Här syns den igensatta öppningen till sovrummet!

Ja, så blev det tillslut... nu finns det nya smartare planer på förändring av köket. Vi får väl se vad det blir av dem så småningom.  En sak är säker, ska man bo på 45 kvm behövs det mycket förvaring...
Bilderna ni ser ovan är tagna ihelgen!

Ha en skön måndagkväll!
Kram / Liza
(Imorgon är det tisdagstema...undrar vad det blir denna vecka?)
Vår i luften...

Vilken fantasktisk helg... vackert väder.... varmt.... takdropp... och
SNÖRAS....
Så här såg det ut på stugbron idag....

stugan
Foto: privaimage88t och snett som vanligt.. stugan lutar inte (bara jag)

Tur att man har en stor, stark karl som är duktig med skyffeln!!!!  (hoppas han läser detta - borde ge bonuspoäng)!!!
Tog tyvärr ingen efter-skottnings-bild men en del foton inne i stugan som jag tänkte visa er... dock inte idag.. utan kanske imorgon... renoveringen av stugan! (Har märkt att det är ett stort intresse bland alla "bloggers" - renovering alltså)..  jag älskar att se hur andra har fixat smarta lösningar och gjort om hemma!!! gärna med före/efter bilder..

Förresten, finns det något mysigare än att fika/grilla korv ute? Vi satt på en snösoffa på altanen på baksidan (som händige maken hade fixat = mer bonuspoäng) och bara myste - så mycket att jag glömde att ta fram kameran och föreviga det hela!

Nu är kvällen här och vi är åter tillbaka i "storsta´n" - återstår bara förberedelser inför veckan, jobb, träning *pustar*  och förhoppningsvis en god middag på restaurang med mina härliga systrar och min rara mamma...

Med detta otroligt "tjorviga" inlägg
Önskar jag er en skön söndagkväll!
Kram / Liza
BalkongDet var en gång ett sovrum....

När vi köpte vår  lägenhet 2002 så var den väldigt fräsch så vi bestämde oss för att inte börja med att renovera, med vissa undantag.... Ex. ny spis och ganska snart ny köksinredning (den var inte fin - såg ut som någon skurat den med zvinto).
Vi hade bara bott en mycket kort tid så började jag vantrivas i vårt sovrum och det var tapetens fel, eller rättare sagt färgen på tapeten - en gul färg som oftast skiftade i grönt... nu pratar vi "uggly"!!!!!!!!!!!!
Hur jag än försökte få det ombonat och mysigt så var det bara gul/grönt! Inte fullt ett år stod jag ut.... sedan var jag tvungen att göra något åt eländet. Så färg inhandlades, jag tog ledigt från jobbet och satte igång - för nu visste jag precis vad jag ville ha. Om ni nu tycker att det där är väl inget nytt - så var min vision ganska ny 2003....
Min käre man hade ingen aning om vilka färger jag hade valt - så han ringde hem från jobbet och frågade... men bara för att en av hans arbetskamrater ville veta! *ler* Nu hör det till saken att han inte rikigt har koll på vad olika färger kallas... så jag tror inte att min beskrivning gjorde honom mycket klokare, och inte hans arbetskamrat heller! *skrattar* (kaffe med mölk och cappochini)

Här ska ni få se en blid från före make-overn, tyvärr år bilden av mycket dålig kvalitet och tapeten ser bättre ut på bild än den gjorde i verkligheten!
sovrum

Det vita fluffet till höger i bild är min gamla morgonrock.. så jag har inte rivit bilden ur mitt gamla album..
Det vackra överkastet har min svärmor virkat (det bor nu på stugan). Är så stolt över henne, hon har virkat eller stickat överkast till sina  tre barn och sina fem barnbarn + kuddar till. Det tycker jag är beundransvärt gjort... Kram till henne!

Jag är rätt stolt över att jag alldeles själv skruvade ner alla lampor och gjorde allt underarbete. Annars är det makens jobb att skruva och spika, lägg golv, lista och montera möbler. Spackla och slipa, måla, tapetsera mm gör jag mer än gärna.
Något som inte är så lätt är att nå överallt när man inte är två meter lång direkt, men med hjälp av stolar och genom att ligga/sitta på en skåp kom jag tillslut åt att måla även ovanför garderoberna (det vita fluffet hänger på sidan av garderoben).

Nå, undrar ni hur blev det tillslut??? Är jättenöjd fortfarande efter snart fyra år.... trivs... och känner harmoni...

sovrum


sovrum

sovrum      sovrum     sovrum

sovrum      sovrum Alla foton: privata

Nu är berättelsen klar.. ni som orkat hänga med.. Fast, om jag känner mig själv rätt så kommer sovrummet att förändras fler gånger!! Men inte medan jag är nöjd!
 
Önskar er med detta en skön kväll!
Imorgon är det FREDAG!!!   HELG!!!   *ler från öra til öra*
Kram/Liza
Ps. Tittar in hos er om en stund.
Kom på en sak - det är gardinkapporna jag sydde igår (vitt linne) som hänger i fönstret...
Kudden får ni se sedan!

 

Tisdagstema: Omväxlande...

Hej alla bloggvänner!
Kunde inte kommentera särskilt mycket och kom inte in på vissa bloggar igår - tro mig jag försökte (bara så ni vet)!

Tisdagstema: Omväxlande. Först tänkte jag bara väder - sedan tänkte jag årstider - det är ju om något omväxlande. När vi är i stugan  förundras  jag  över hur stor skillnaden är mellan kvällarna  på våren och kvällarna på hösten.
Dessa kort är tagna ungefär samma klockslag och har som ni ser samma motiv men ger helt olika upplevelser....!

SEN VÅRKVÄLL:
stugan

HÖSTKVÄLL:
stugan
foto: privat 

Så det var mitt lilla bidrag till veckans tisdagstema!
Önskar er en skön tisdagskväll!
Kommer som vanligt och besöker er andra....
Kram/Liza

Mina små inköp på plats..


Hej bloggvänner!
Har haft lite mycket ihelgen (fast den varit rolig) men var ut och hälsade på flera av er igår kväll..
Eftersom kvällen är planerad - låter väl viktigt, eller hur? - så blir det ett kort inlägg idag!

Köpte ju några krukor före helgen och nu har de flesta kommit på plats, ska erkännas att de har valsat runt en del, och om jag känner mig själv rätt kommer de att byta plats många gånger... Vet inte hur ni gör, men jag flyttar runt mina saker från rum till rum för då känns de ju som nya.

Konsekvent som jag är börjar jag med att visa blommorna som jag köpte. De hamnade i en av mina favoritkruk/vaser. Den har funnits i mitt hem ett par år nu och den tröttar jag aldrig på!

image63
Den låga vita krukan hamnade i vardagsrummet:

image62

Och slutligen de två vita högre krukorna - i köket (fick investera i nya blommor också - krukorna är inte så vida:

image64

Den runda kommer att få flytta ut på stugan (tror jag) skulle bli jättefin där... funderar på att köpa den högre modellen också.... kommer tid - kommer råd.....

Hinner inte skriva mera idag eftersom jag ska iväg och träna!  Gruvar redan för  det är ett  bra tag sen sist och träningsvärken lär sätta in (känner av den redan fast jag inte har börjat) *ler*

Tittar in till er efter träningen!
Kram och ha en skön kväll!

Alla foton som vanligt privata (OBS! ingen kan ta så sneda foton som jag *suckar*)

Helgen är över.. snart

Det har varit en rolig helg..
Fredag: Let´s dance - äntligen åkte Lasse Brandeby ut! Inte för att jag har något emot honom - men hade han fått vara med längre hade det saboterat hela tävlingen. De andra är ju så mycket bättre!!! Ska bli spännande att få se fortsättningen!
Lördag: Kick-off inför Piteå Summergames!!! Alltid lika roligt! Fick bland annat lyssna på en föreläsning med Jan Gunnarsson om värdskap! Jättebra! Längtar varje år till PSG - får träffa en massa nya människor från hela landet och världen. KUUUUL!!
Söndag: KALAS! Min yngsta systers lille grabb fyller 2 år.......och naturligtvis fick han paket. Jag hade även gjort ett litet kort åt honom som minne....                                             

allm?nt
Vill inte visa bilden på honom eftersom jag inte tror att min syster vill det! Men tro mig på mitt ord - han är söt som en karamell den lille!

Trots att vi både fikat och ätit tårta så blev det våfflor till "middag" - tur att jag ska iväg och träna imorgon kväll!!!

Mat Fantastiskt gott!!

Som ni förstår har min helg varit härlig! Och trots alla kick-offer och kalas så har jag börjat förbereda kommande inlägg: Renoveringen av våran lilla sommarstuga! Har idag scannat in lite förekort ( tagna innan min digitalkameras tid) och fundera på hur jag ska lägga upp det hela. Resultatet kommer framöver - vet inte riktigt när ännu.

Nu ska jag ut och hälsa på er andra - har inte hunnit med det under helgen!! Har lite abstinens!
Avslutar med ett kort från min hall (säg till om ni blir trötta på den) - tygtavlan som hänger mellan mina bokhyllor!

Hallen


Kram och ha en skön söndagkväll!


Alla foton: privata
 


Ägg...

11 september  2001 befann jag mig i Göteborg på utbildning.  En av mina kamrater och jag fick en stund över innan flygtaxin skulle hämta oss för avfärd till Landvetter, så vi gick till en, just det, INREDNINGSBUTIK. Kommer inte ihåg vad den hette men låg i "magasin" och var väldigt mysig.
Nåväl, vi strosade omkring där (var just då enda kunderna) och jag tog upp två keramikägg och min kompis gjorde likadant. Då hörde vi butiksbiträdet skrika till "ett plan  har kört in i det andra tornet, det körde rakt in"...... då hade vi ingen aning om vad som hänt innan, med fick det berättat av den chockade expediten.
Vi visste båda då att vi måste köpa äggen, konstigt kanske, men det kändes så.. 2 byggnade, 2 plan, 2 ettor... Vi betalade och sprang tillbaka till hotellet - satt sedan och såg bilderna spelas upp gång på gång på TV:n i hotellfoajen. Det var inte så roligt att flyga den dagen, kändes ganska otäckt, men allt gick bra!

De två äggen är inte bara framme till påsk utan kommer fram då och då. De ger mig inget obehag, trots den tragiska händelsen den dagen de köptes utan de är kära "påminnare" om att allt kan hända!
Nu har de vilat sig i ett skåp en tid och igår fick de komma ut i ljuset igen, det är ju trots allt påsk snart.

P?sk

Jag har två favoritägg till som vi köpte på Pentik till påsk för något år sedan, de är så söta i mitt köksfönster:

P?sk

Vill med detta önska er en skön - lång - helg!
Kram

Känns som vår..

Idag är det riktigr fint vårväder. Det är nästan så att vårkänslorna börja komma så smått. Jag blir ju alltid gladare av ljuset.
Jag blir glad även av tända ljus:

hallen

Det här ljuset med tillhörande ljusfat (sia) fick jag av min mellandotter för någon dag sedan. Passar så bra till IKEA-vaserna.  Ljuset doftar ljuvligt - alltså inte för mycket.. då får jag nästäppa.

Så ikväll ska jag tända mitt ljus och börja planera för kommande mys ute i stugan..
Bilden nedan är från sommarens projekt, att göra något annorlunda kring granstubben. Här stod tidigare en gigantisk gran som var stor som de man brukar se på offentliga platser. Behöver jag säga att den åt upp allt ljus!
Jag har skalat av nästan all bark (där fanns det smådjur), ryser, och sedan grävt ur för planteringsjorden. Behöver jag säga att jag hittade en och annan sten... och att jag sparar på alla... har nog varit en sten i mitt tidigare liv.

Stugan tr?dg?rd

Planerna för sommaren är att bygga odlingslådor kring altanen och sätta buskar och blommor i dem. Det ska bli riktigt spännande. Förhoppningen är att maken bygger och jag planerar och planterar.  Vi har bara haft stugan i två somrar så egentligen har vi hunnit med rätt mycket på kort tid...

Önskar er alla en härlig fortsättning på dagen!
Kram

Tisdagstema: Utsmyckad...

Hjärnan har arbetat för högtryck! Nära kokpunkten kom jag på... snart är det påsk!
Så här smyckar vi våra små rönnar i stugan varje påsk:

image46

Om ni undrar varför rönnarna är så små beror de på att "Hälge", Gullan och deras små kalvar käkar upp dem varje år! Nåja, när fjädrarna sitter där så håller de sig borta...

Kan inte låta bli att ge er en lite glimt inifrån stugan också... köksfönstret lite påsksmyckat:

image47

Kram från mig!

Söndag.. och allt är lugnt..

Det har varit en mycket bra helg, bra väder, stort kalas igår, yngsta barnbarnet har sovit över hos oss för första gången. "Lillan" tog hand om honom tills vi kom hem igår kväll.  Den lille spjuvern har sovit som en prins hela natten... och vaknade vid halv åtta jollrande en ramsa som jag tyckte lät som: "Mormor, ge mig välling snart".. eller snarare "Mormor, ge mig välling nu", han är språkbegåvad den lille! 5 1/2 månad gammal!
 
Nu har föräldrarna hämtat honom, maken har gått på hockey och "lillan" är på utflykt, så då får jag låna datorn en stund.

Vi skulle ju på barnkalas idag - men på grund av sjukdom så blir det flyttat till näste helg, så då har vi kalas för en snygg liten 2-åring (min syrras lille son).

Hoppas nu på bra väder imorgon (+-grader) för vårsolen visar verkligen fönstren borde putsas, vet att det skulle bli mycket ljusare inne med rena fönsterrutor. Nuimage42 ser det ut som vi har dimma härinne*suck*.  
Hallen


 image40
Klockan går fort och det är dax att ordna med middag. Så jag avslutar dagen inlägg med några av mina favoritvaser....  Cult Design, IKEA och Duka...

Ha en fortsatt skön söndagkväll och en ljuvlig måndag!


Det är fredagkväll igen...

Fredag... och helgen är här!
Fredag är den bästa dagen på hela veckan, för då har jag hela helgen kvar!

Jag har ju tidigare skrivit om hallen (då var det utanför dörren), nu tänkte jag bjuda in er på insidan, alltså in i min hall...
Varför kom jag då på det? Jo, jag tänkte på att hela helgen är kvar och ett "ordspråk" av Tom Stoppard:

"Varje utgång är en igång till något annat".. 

Genom den dörren kommer jag och familjen att vandra ett antal gånger under helgen... på väg mot något annat:
helghandla, vi ska på två födelsedagskalas (ett lördag och ett söndag), ut på promenad...  - så visst är vi på väg mot något annat hela tiden och då måste man ju använda dörren *pannan ligger nu i djupa veck av all tankemöda*  och då är det ju skönt att komma hem  till något som känns "hemma" ,vant och tryggt! *pust, där fick jag ihop det*

Här är några bilder på min hall:

image39image37
Puffen har jag gjort av en gammal "sy-pall", inuti finns plats för förvaring av tyger, nålar, tråd, saxar mm samtidigt kan den fungera som extra sittplats. Tror att den är rätt så gammal.
Den är omklädd med min mors gamla fårskinnspäls som var så tung att ingen i familjen vill bära den....

Kudden har jag gjort av tygrester...

Väggljusstaken har jag köpt på Noliamässan av en lokal hantverkare, (skäms för att jag inte kommer på namnet)
                                                                                              image35            Önskar alla
   
en riktig skön helg!


foto:privat

Snart är det fredag igen...

Tycker att dagarna bara rusar förbi - mest är det måndagar och fredagar i mitt liv, ja, lite helg är det ju förstås däremellan. Konstigt att dagarna och åren går fortare ju äldre man blir. Det borde ju vara tvärt om att när barnen har vuxit upp och man har gott om tid - då hinner man inte lika mycket som förut. Kanske har jag blivit lite lat med åren...*ler* men lite konstigt är det att tiden har blivit "kortare" på något sätt!
Ja, ja, inte ska man grubbla på det man inte förstår - livet är så härligt ändå!

ÄR FyLLD AV LIVSLUST!

image32


image33 


Budda

the-kopp/Katarina
Glasskulpturen Livslust från Heta Hyttan (fått av kära vänner när jag fyllde jämna år)
Vacker tekopp från Katarina K (en kär morsdagspresent från mina barn)
och Smart-fat från Dorre inköpt på Cervera
Budda (bara för att den är så fin) inköpt på Gardingalleriet
Tulpaner (tills jag börjar nysa av dem, men köper ändå)

 Men det som gör mig mest fylld av livslust är naturligtvis familjen: maken, mina fantastiska flickor med respektive, mina jättefina små barnbarn, nära och kära, och mina underbara hjärtans-kära-vänner.

Kram på er alla därute och ha en fortsatt härlig torsdag!Lite trädgård att längta till i snöslasket..

Jag längtar efter våren och sommaren och stenar...
Vi har en sommarstuga där vi börjar vara tidigt på våren (helgerna) och sedan bor i största delen av sommaren. Där kan jag pyssla på med ett av mina stora intressen - trädgårdsmys. Kan inte kalla det arbete för jag gör bara det jag vill och orkar.
Tomten kräver dock sin kvinna för där finns hur mycket stenar som helst - och i lager på lager - och eftersom jag verkligen tycker om stenar så är jag rädd om varenda en.
När vi köpte stället för 2 1/2 år sedan fanns inte mycket planterat utan var en riktig skogstomt. Nu vill jag bevara stora delar av den men kan inte låta bli att plantera mer och mer varje sommar.

Här kring den stora stenen på framsidan kunde jag inte låta bli att plantera lite  blommor...
och så blev en grusgång runt om...
image29
Foto: privat

Mitt på stenen finns en alldeles naturlig ur holkning där det samlas vatten - fåglarna badar där då och då.
Under blomman nedan brukar grodorna gömma sig när jag kommer farande med vattenslangen:

sommar/n?rbild        Stugan/blommor

Detta är vad jag längtar efter idag.. kommer kanske att visa lite mer av "sommarbilder" och förhoppningsvis ska jag kunna scanna in någon bild från innan jag började mitt projekt så småningom.

Nej! Nu gäller det att sätta igång med livets realiteter... ta fram min kompis "TUSS" (dammsugaren) och försöka på ordning på "vardagslyckan" !

Tittar in till er när "Tuss" är mätt!


Tisdagstema: Drömmar....

Jag har en dröm om att snart kunna bjuda alla mina nära och kära på god middag och trevlig samvaro i ett lusthus/ paviljong på stugtomten. Där ska vi kunna sitta och titta ut över vattnet, följa allt spännande som sker i naturen, ha livliga diskussioner, njuta av att finnas här och nu och bara vara....

image30
Foto: Privat (bilden tagen i juni 2006)

Det är min dröm...

Önskar er alla en trevlig kväll!


Hallen, ingången till mitt hem....

Har jobbat och varit på behandling hos sjukgymnasten idag - är lite trött. Men ska ialla fall försöka få till ett kort inlägg.

Något som jag har upplevt som svårt att göra mysigt sedan vi flyttade till lägenhet är ingången till hemmet... har gjort många försök att göra entrén så välkomnande som möjligt. För några helger sedan gjorde jag om lite (har inga före bilder).
image26
Så här får det se det ut tills jag kommer på något roligare:
image25

Tygtavlan är gjord av en restbit sommargrönt linne och en restbit av tyget "Solstrå" (Åhléns).

Har gjort en större tygtavla som hänger i hallen i lägenheten / vasen och blomma står på byrån.

Hall solax  image28

Kommer med fler bilder från hallen framöver!

Ska nu ladda inför CSI med en liten promenad - behöver frisk luft!!!
Tittar in till er senare!


                                                                                               

Skön helg...

 Vilken härlig lördag jag har haft. Som jag tidigare skrivit om har "lillan" kommit hem. Hon är den enda av mina döttrar som jag inte har i närheten då hon bor och studerar ca 35 mil bort.
 Nå, lördag var vi på stan och hade turen att få sällskap av mellandottern och supergulliga barnbarnet A., en liten glad grabb på fem månader.
 Vi hann in i en hel del affärer men inte en enda inredningsaffär - bara klädaffärer. Hade turen att hitta en riktigt fin "jobbartröja" på Lindex (brun, lite längre och lagom tjock, eller tunn...).  Tycker att det är svårt att hitta  kläder som jag tycker om! Har mest svart!!!! Behöver ficklampa för att hitta något i garderoberna. Men nya tröjan kommer att bli fin med en liten tröja eller ett linne under, är något urringad för att användas annars. Skulle egenligen köpa ett par jeans.. men det får bli en annan dag.
 Ett besök på stadens anrika fik Ekbergs hann vi också med innan lille A. var jättehungrig så vi måste gå hem.
Senare på eftermiddagen gjorde jag en jättegryta med chili-con-carne och bjöd även hem stora-dotten med make och mitt äldsta barnbarn I., värsta charmigaste killen, ett och ett halvt år. Mellandotterns sambo var förstås också med. Jo, vi åt efterrätt också: en högst personlig Marängswiss!!! Massor av härliga kalorier!

Här intar vi alla våra måltider:
k?ksbord
Foto: privat

Gillar mina turkosa gardiner - turkos är en sådan härlig färg - blir glad av den!!!!!! och så är den så fin till de
sandfärgade stolarna.

Avslutar helgen med fler detaljer från mitt kök:

kök hylla           k?k lilla hyllan
Hmmm! Det är väl uppenbart att jag har dille på hyllor....

Ha en skön måndag alla ute i bloggvärlden!


 

 

Bäst att passa på..

Det har inte varit lätt med bloggen senaste dagarna. Har försökt att ladda upp bilder - gick inte, kommentera och besvara inlägg - har inte gått bra alls. Men nu verkar det fungera rätt bra så jag passar på trots den sena timmen.
Slut på klagolåten har förstått att jag inte är ensam om problemen *ler*.

Jag älskar tulpaner och hade turen att få tag i vita idag,  men det är inte dessa ni får se på bilden nedan utan en konstgjord variant - jag tycker att de är riktigt fina! Har lite problem med "levandes" - har allergi - men kan inte låta bli att köpa en bukett då och då ialla fall...

Tulpaner
Foto: privat  (snyggt med ett utbrunnet ljus i min fina ljuslykta *suckar*)

I bakgrunden ser ni mina krukor som just nu bor i mitt köksfönster och insynskydden...
Fler bilder från mitt kök kommer någon gång framöver.

image19            image20 

Nu har ju "lillan" kommit hem och det är så roligt! 
Imorgon (läs idag) ska vi gå en sväng på sta´n och kanske  blir det en fika på något "kondis" (det brukar alltid bli det efter en stunds shopping). Känner jag oss rätt så blir det en tur på stadens inredningsaffärer, alltid följer det med någonting hem.
Nu ska jag gå och dricka en kopp te - Kvällsro - som någon av er i bloggvärlden har tipsat om.
Sedan vilar jag skönt på kudden!
God natt! eller God morgon! Välj vilket som passar bäst....
Kram från mig....


Äntligen fredag....

Solen skiner,  det är +3,8 grader - underbart!! Får vårkänslor!!!
Tycker att fredag  är den dag som är härligast på hela veckan för då har man hela helgen kvar. .. och apropå helg... något gott vill man väl gärna ha till kaffet då.
Har fått ett recept på en jättegod kladdkaka (magrare variant än orginalet - men god) som jag vill dela med mig av till er:

Smal kladdkaka med lime:
Ugn 200 grader.
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
rivet skal av en lime
250 g kesella lätt

Vispa ägg o socker poröst. Blanda alla torra ingredienser i en skål + limeskal och kesella, vänd ner i äggsmeten.
Häll i en smord bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diam.
Grädda i 20 till 25 minuter.
Ska vara kladdig i mitten.
Låt svalna och pudra över lite florsocker.
En är jättegod med lite vispad grädde eller glass  till, skivad banan eller goda bär.

Nu ska jag  dammtorka färdigt *pust* - sedan ska helgens blomsterbukett inhandlas *ler* hoppas att det finns vita tulpaner....

(Här skulle en bild på en tulpanbukett läggas in - det går inte så ni får se den en annan dag).

Önskar alla en riktigt skön helg!!
Ps. Tittar in till er senare ...