Passar på att önska alla en underbar fredag.. och helg!

Helgen är nära igen... veckorna går så fort att jag hinner inte med. Eftersom väderkartorna har visat stora solar över hela landet, så hoppas jag på en varm och solig helg för alla!!!

Som den optimist jag hoppas jag att det ska gå att plantera några växter.....

image287image288image290
Jag har redan köpt "stommen" och ska komplettera med växter i färg... 

Jag har också äntligen fått mitt bokpaket... mycket efterlängtat.. vågade inte börja med Stieg Larssons bok igår kväll för då hade jag nog läst  hela natten och det går ju inte när man ska upp och jobba.  Leva med feng shui  kunde jag inte låta bli att börja bekanta mig med.. men som alla sådan böcker ska de läsas med eftertanke.. och vem orkar tänka vid midnatt???? Har nu alla Agneta Nyholm Winqvists böcker i ämnet +  många  av andra författare som läses flitigt om och om igen!

image291

Helgen ska ägnas åt både sorgliga och roliga händelser..
Återkommer om det senare!
Önskar alla mina härliga bloggvänner en
SOLIG VARM OCH SKÖN FREDAG OCH HELG!
STOR KRAM TILL ER ALLA!

Alla foton ytterst privata!

Jag står ut men inte länge till...

Såg en utmaning hos bloggvännen  thea som jag inte kunde motstå! Tre "usch-objekt" i mitt hem som jag undrar varför de överhuvudtaget hamnade hos mig! Gick ganska lätt.. men tro mig det finns några till.... 

Först och främst vårt höga tråkiga vitrinskåp som står i vårt vardagsrum. Tycker inte om färgen (körsbärsträ). Har funderat på att måla det vitt, eftersom det är praktiskt (gömmer vår stereoanläggning, Cd-skivor och gamla kassettband....  samt en del vackra saker innanför glasdörrarna. Men det lär ju inte bli lägre för att jag målar det ??? Eller vad tror ni????
image281  image281 image281

Ett hööööööögt skåååååååp....

image282Bordet i samma material är känns det likadant med - har inte så mycket med formen att göra, men är så spyless på färgen. Vi har varit och tittat på olika möbelaffärer men inte hittat det optimala bordet ännu. Det konstiga är att när jag köpte dessa två möbler (inhandlades vid samma tillfälle för minst  elva år sedan) var jag så strålande glad över dem.Den tillhörande TV-bänken är tack och lov sålt!!!


image282image282 

Ett trött bord.......

Databordet/datahörnan/blogghörnan !! Behöver jag överhuvud taget säga något ... trist...trist.... trist!! Vill inte ha kvar. Det värsta är att vi har ett till som står i gästrummet (dock utan dator) den hyser min symaskin... inte roligare det bordet...
När jag lika är igång - gillar inte vår gamla dator heller!!!!!

image283
 
Nu kom ♥gubben♥ hem - när han såg detta var han rädd att jag skulle skriva att jag var less på honom också!!Lugnade honom med att det skulle aldrig falla mig in - honom vill jag ha kvar trots att han i detta sammanhang har hängt med hur länge som helst.. Om jag inte visste att han läser min blogg skulle jag nog ge honom etiketten antik.  OBS! sagt med ♥! *ler inställsamt!*
Om någon fler vill haka på denna alldelse frivilliga utmaning gör det!!! Den är rolig - när man får se vad andra inte tycker om hemma hos sig.. jag menar vi visar ju oftast upp det vi verkligen tycker om! Nu blev det tvärs om!
Skön onsdageftermiddag!
Kram!
Alla foton privata!!!!


Tisdagstema: Illusion

Höll på att missa att det är tisdagstema idag.... ILLUSION

Är det en illusion eller har en liten flaga av regnbågen smugit in i mitt vardagsrum???

image284
image285image285image285
image286
Foto: vardagslycka - Liza

Vackert är det i alla fall....det är en glädje att varje kväll att följa spektrats dans på väggar och tak..
Kram! 


En fantastisk Mors Dag!!

Efter 100-års kalaset igår åkte vi ut till stugan. Som alltid när jag kommer dit kommer lugnet över mig. Det är så tyst, inga bilar, motorcyklar eller annat som hörs bara fågelsång, harpaltar som skuttar omkring och ljudet och lukten av hav!

Det växer så att det knakar där ute - fick skynda mig att sätta upp snören så att humlen har något att klättra på. Kunde inte låta bli att ta några (många) bilder. Jag ska inte plåga er med alla, så ni kan vara lugna!
Måste ändå få visa ett par........ tre....... fem.. Förutom att det växer har en del småsaker plockats fram....
image272  image273  image274

image275  image278

Efter lunch kom barnen och barnbarnen... småpojkarna har fullt upp därute.  "Moppa" har monterat upp en gungställning och den nyttjades flitigt av båda "boysen". Det finns hur mycket som helst att göra för barn-barnen... en hel skog att utforska. Lille A. kryper ju ännu sån länge - men har trivs hur bra som helst på var stora altan. Vi ska införskaffa en sandlåda (med lock) så att vi kan bygga vägar och sandslott och göra ladugårdar med kottar och pinnar..... idéerna är många...

Fika hör ju också till på Mors dag.... och YES! jag fick en jättefin Mors-dags present - men den får ni inte se nu! Den sparas till ett senare tillfälle när den kommit på plats! Kan bara avslöja att den var JÄTTEFIN!!!!!

image280 image279

Passar på att visa assietterna från den mycket gamla Rörstrandsservisen som flititgt används, har tallrikar, djupa tallrikar, uppläggninsfat,  såssnipa med mera, har inte räknat delarna  men många är de. Kul att ha en så vacker servis.. som dessutom är arvegods.

Nu är det slut för idag från VARDAGSLYCKAN! Är så nöjd med en härligt solig helg (ja, det har regnat ca 20 minuter idag så det räknas inte)! 
Jag ska bänka mig framför TV:n och se fortsättningen om "sagan" om Torgny Melins... Kikar in till er senare!
Kram!

Utmaningen antagen - favortier..

Har antagit utmaningen från Mo - medaljongen . Jag ska alltså visa tre föremål från mitt hem som betyder mycket för mig och som visar lite om mig som person!!

Först och främst vill jag säga att det var svårt att välja, det finns många saker som betyder mycket för mig i vårt hem... men ett självklart val är min glasskulptur LIVSLUST från Heta hyttan i Piteå som jag har fått av mycket kära vänner. Den representera min lust till livet, att välja att vara lycklig trots att det ibland är "tungt". Det är ju så underbart att leva!!!!!!!!image270
image269 
Den fantastiska TAVLAN SOM FÖRESTÄLLER THOMAS DILEVA fick min man när han fyllde 50 år sin konstnärliga syster (hon har alltså målat den). Den hänger på hedersplats i vårt hem och är också en självklar favorit. Vad den säger om mig??? Gillar DiLevas musik och budskap.
image271
Sist men inte minst... KAFFE!!!!! Dricker mycket kaffe, gärna "nypressat " och ur FilippaK mugg!!
Tilläggas bör att jag har mång fler favoriter i mitt hem... en del har jag visat tidigare och en del kommer säkert att visas sedan någon gång. Viktigast för mig är ändå nära och kära!
Har skickat utmaningen vidare!
ÖNSKAR ER EN FORTSATT SKÖN HELG!
Kram!

Pingsten - hänryckningens tid...

Så är det snart fredag igen och PINGST!
image265Mimage267en först: Idag har jag varit på en del tester  i Luleå för min onda rygg.. Var inte så bra med ryggeländet men jag har lärt mig leva med besvären. Var fruktansvärt trött efteråt och hade ont men orkade ändå med en liten  shoppingtur på ren envishet! Följande inhandlades:  en flugsmälla och en jättefin ord-sten.. en ljusstake, Change från Cult Design, som ska ut till stugan. Morsdagspresenter till min mamma och svärmor, krukor från Cult. Blomman är min egen , och jag ska köpa en fräsch blomma till dem också förståss..... Två tröjor till mig och något plagg till småpojkarna blev också inhandlat. Mat och fika mellan affärerna hanns också med...
♥Mellandottan och lillen♥ följde med till Luleå (skönt att slippa köra bil när man är helt slut i kroppen)! Tusen tack och STORKRAMEN!
♥Lillan kommer hem från sin skola i morgon kväll och kommer att vara hemma över sommaren. Ialla fall delvis, hon har en hel del jobb bland annat som konfirmationsledare/musiker och åker till Göteborg med en grupp i tio dagar. En hel del tid har vi planerat att ha  tillsammans,bara mor och dotter - besöka något fik, shoppa, vara i stugan....

Lördag ska vi på 100-års kalas, ja, det är två stycken 50-åringar som ska firas inte en 100-åring!
Resten av helgen tilbringas i stugan, fira Mors dag! ( och vara hänryckta???)
Avslutar med att önska er en
Härlig Pingsthelg!

image268
Pingstliljorna på vår innergrård har slagit ut just i rättan tid......
Och alla foton tagna av mig: Liza och är högst privata!

image266
Liza
Vi har en liten balkong...

Härlig kväll.. +19,5 grader! Björkarna slår ut med raketfart - jag nästan ser hur det växer med blotta ögat. Ingen bra tid för alla allergiker - men visst är det härligt med lite vårkänslor.

Har inte så mycket att berätta om ikväll/dag (om ni läser detta torsdag).  Men så kom jag på att ett av mina favoritställen att vistas på under sommaren, när vi är i stan, är vår balkong. Den är  inte stor men visst ryms man att äta middag 2-3 personer eller dricka kaffe och läsa en tidning.....image263 som till exempel nya Plaza som fanns i min
brevlåda idag när jag kom hem från jobbet. Som vanligt full av inspirerande läsning och bilder. 
Tidningen läser jag med förkärlek vid barbordet som vi (läs händige maken) tillverkade förra året.... sedan inhandlades fyra barstolar, lägre modellen från IKEA.
Ett litet gammalt bord har fått bomullsförhängen och där gömmer jag krukor och annat smått och gott som inte används...
Balkong   Balkong
Balkong image264Balkong 
 Såja, nu har jag tjorvat med bilderna en bra stund - dom lever sitt eget liv verkar det som! Inser att det skulle vara en fördel att ha ett redigeringsprogram!!!

Men några bilder från vår balkong blev det i alla fall...

Imorgon ska jag åka till Luleå och träffa en sjukgymnast som ska undersöka min onda rygg!! Om orken finns så blir det ett besök på Village, Fina rum mfl inredningsbutiker. Skulle behöva ett par svarta linnebyxor också - men vet inte om jag är i skick att prova efter testet.
Nu ska jag bege mig ut i bloggvärlden och hälsa på hos er en stund...

Önskar er alla en skön kväll och en härlig torsdag!
Kram!
Alla foton tagna av mig Liza och är högst privata.

Morsdag...

På söndag är det dax igen för MORS DAG!

Foton  från Cult designs jättefina produktpresentationsfolder.... hoppas att jag inte blir stämd nu!!
image254image255
Jag brukar aldrig komma på något att önska mig till mors dag, då jag inte tycker  att barnen behöver köpa någonting. Det viktigaste för mig är alla stunder vi har tillsammans under året..... Men om någon skulle insistera på att köpa någonting så varför inte någonting från Cult designs sortiment... det är ju en klar favorit!

En annan dröm jag har är att äga en sådan... Tänk er denna med en mjuimage256k dyna, en bra bok (Stieg Larssons nya)
ett glas vin eller kaffe, radion på med soft musik.... behöver inte någon pool!!!! Bara mysa!!! och bli alldeles härligt brun!!
Visst låter det härligt somrigt.... 

Den bästa presenten jag kan få är ändå att barnen med respektivt och barnbarnen kommer och äter tårta och myser med oss!

Ha en skön måndagkväll!
Kram!

(Solstolen/foto från Jysk bäddlagers nya broschyr)
                                                                                                                     
 

Helgen avklarad... och den kändes kort!

Söndag kväll och allt är lugnt!
Eftersom solen till största delen lyser med sin frånvaro så har det inte blivit mycket planterat ännu... men jag kunde ändå inte hålla mig från att sätta några penséer i jorden under helgen...
Plockade också fram vår Välkommenkatt som fick vara med och piffa upp krukan lite tills  blommorna tagit sig! 
  
Tr?dg?rd inspiration  

Bergenia en av de tåligaste växter som finns...... sätter blomknoppar fastän det mestadels har varit kallt och regnigt..... Visst kan man förunderas över att det finns en sådan växtkraft i vår natur!
image252  image252 image252 image252

Tr?dg?rd inspiration

Hoppas verkligen att det blir stadigare väder framöver och absolut till helgen. Projekten är många och däribland ingår att måla vår boda... sedan ska altanen fixas, skissar för fullt på hur det ska se ut runt den... tror att det kommer att bli riktigt bra!!!! Men avslöjar inga planer ännu - det kommer!

Önskar er en skön söndagkväll och en härlig måndag!
Kram!

På plats....

Hej bloggvänner!
Lovade ju före helgen att ni skulle få se resultatet av mina ansträngningar vid symaskinen! Nu lät jag kanske lite dramatisk, för sanningen är den att jag tycker att det är jätteroligt att syyyyyy... och har alltid tyckt det. Förr sydde jag kläder  till barnen (när de var små), och till mig själv kappor, klänningar, jackor, byxor, blusar, kjolar.... och två balklänningar (till döttrarna)!! Numera blir det mest gardiner och kuddfodral som tillverkas. Jo, jag har sytt lapptäcken också (hade några år amerikansk-country-inrednings-stil-light), ett för hand som ligger i ett skåp och aldrig används (till en 160:s säng) *pust*

Vi åkte ju ut till stugan redan i onsdags med fullastad bil - måste kanske köpa en större?  Fast det blir dyrt för at frakta kuddar och sådant .....

kuddar I köket gjorde jag en ny rulluppgardin i randigt tyg... tyvärr syns den inte så bra på bilden - men jag är nöjd. Jag hade också köpt ny kruka (Cult design) och nya ljuslyktor (igen) och en ny löpare  från samma ställe -- får försöka ta bättre bilder senare.  En fönsterskärm fick också följa med ut...

kuddar kuddar

I allrummet placerades kuddarna  i tyget Spaljé från Åhléns (älskar det tyget)....

Sovrummet fick en ny långkudde av samma tyg som gardinen..... och kudden som jag sydde av den gamla handsydda löparen fick också  plats där..

kuddar  
Två vaser (hemifrån) fick också följa med ut - bara för att färgen var så rätt..
Så, då känns det som att sommarstilen är klart i stugan.. nu börjar uteprojekten. Det största är nog inramningen av den rätt så rejäla uteplatsen... ritar och funderar... men har kommit en bra bit på väg. Nu är det bara käre maken som måste bygga.. och fixa...
Ja, det var allt från mig idag... önskar en fortsatt skön helg!
Kram!
Alla foton: högst privata och tagna av moi.

Vacker himmel..

Hej alla bloggvänner!
Jag kunde inte hålla mig från datorn längre!

Kameran åkte fram igår kväll (fredag).... så här fantastisk var himlen.. såg ut som att den brann!
Önskar också att jag hade en bättre kamera - med stativ... eller att jag var en bättre fotograf....


image239


Men vacket var det!
Kram!
Nu ska jag försöka hinna runt till er - känner att jag har mycket att läsa in...

Trevlig helg.. har långledigt...

Hej alla mina bloggvänner! Hade önskat att jag hunnit in och skriva en rad till var och en som lämnat så gulliga kommentarer.. men tiden är knapp och vi är på väg ut till stugan för att ta det lite lugnt. KRAM!

Åker som sagt ut till stugan ikväll... ska bli så skönt med lite ledighet efter den "långa" arbetsveckan *ler*.
Som ni vet gillar jag att förändra... så jag har sytt lite nytt....
En gammal handsydd duk som hade fransat sig i ena änden.. men med jättefin dekoration (spets) blev en kudde.  Har gjort en  långkudde(150 cm lång) till sängen i samma tyg som gardinerna, baksidan är ett gammalt hemvävt lakan med min fars monogram broderat  - vill spara det (tror att min farmor vävde det). Börjar tro att jag har "drabbats" av den romantiska trend som råder..  så sovrummet kommer att bli super-romantiskt (för att vara jag)!  Jag  har en väska och en liten kista full med lakan och örngott med handvirkade spetsar och monogram.... ja, det finns att ta av om jag vill fortsätta med den stilen! Det mesta av det är dessutom aldrig använt...

197661-233 stugan/kuddar

   Det randiga tyget från Åhléns blev en rull-upp gardin till köket... och  tyget "Spalje" från samma ställe har jag klätt om IKEA-kuddarna med.... jag tycker det tyget är så snyggt!!!!
       stugan/kuddar  197661-232Alla foton privata!!

Kommer att "plåga" er med nya kort när jag fått allt på plats..
Har dessutom köpt lite nya grejer som ska upp ur påsen....
Det är inget nytt fenomen att jag vill göra om varje vår/sommar i stugan och höst/vinter hemma.. och några nya kuddfodral och annat smått och gott kan göra stor skillnad. Om man sen lägger till några blockljus och nya ljuslyktor..., har väl ett hundratal och har lovat att inte köpa fler - men gör det i alla fall. Är det någon som känner igen sig??????? 
                        
Önskar er med detta en underbart härlig helg!
Kram!
Liza

Tisdagstema: Hållbar..

Dagens tisdagstema är hållbar... och då tänkte jag på kärlek.. 
image236 hj?rta allm?nt
allm?nt image236 hj?rta
hj?rta allm?nt image236
Kram!
Liza


Hemmavid...

Hemmavid197661-235
Reportaget om vår sommarstuga
www.kuriren.nu 
klicka er vidare till Hemmavid bilagan.

JÄTTETACK TILL BIRGITTA OCH ROLAND!

Kram!


Imorgon 15 maj..

För ett tag sedan kontaktades jag (via bloggen) av Birgitta Wiik-Lindvall som är ansvarig för Norrbottens Kurirens Hemmavid-bilaga. Hon ville komma och göra ett reportage om vår sommarstugas förvandling.. vilket jag visat i inlägg under kategori Stugan för något tag sedan.

Måste erkänna att jag tog mig en funderare innan jag bestämde mig för att det var OK!  Det känns lite mysko att min anonymitet försvinner... men vi har ju enats tidigare att jag som bloggar är och förblir Liza - Vardagslycka - ingenting annat!!!

Så en regning fredag möttes vi därute Birgitta och Roland (fotografen), maken och jag.  Vi hade en mysig eftermiddag tillsammans.  Efter att ha träffat dessa fantastisk härliga människor så ångrar jag mig inte ett dugg utan det ska bli spännande att få se resultatet av eftermiddagens fotande.  Det  visas imorgon tisdag, 15:e maj i Norrbottens Kuriren! 
För intresserade:
www.kuriren.nu klicka dig vidare till Hemmavid-bilagan.
Känner mig faktiskt lite hedrad och hoppas att det vi gjort därute kan inspirerar andra till att se möjligheter.. man kan göra mycket utan stora kostnader bara grunden är bra. Huvudsaken är att man känner att det finns harmoni i byggnaden och omgivningarna.. och det fanns det här... resten är ju egentligen bara kosmetika - men nog så viktig....

Så nu vet ni kära bloggvänner... ser fram emot morgondagen då jag får se bilderna...

I brist på annat.... ett stugankort...... från utsidan....

image217

Ha en skön måndag!
Kram!

Söndag kväll...

Hej igen! Håller på att hämta mig efter helgens äventyr.. eller äventyr och äventyr. 
Fick världens överraskning i fredagskväll... Drygt nio på kvällen ringde det på dörren och där stod hon - våran "lilla"! Hon som inte skulle hinna hem förren om tidigast två veckor!! Gissa om jag blev GLAD!  Hon åkte igen lördag - men vad gör det vi hann ialla fall rå om varandra en stund. ♥♥Kram till dig "Lillstumpan" om du läser det här♥♥

G?strum/hyllaSedan har vi ju haft lill-barnbarnet som sovgäst lördag till söndag, jätteroligt! och besök av det andra charm-trollet med föräldrar en stund på lördagen. Kram!
G?strum/hylla

Flitigt utnyttjat gästrum denna helg också!G?strum/hyllaG?strum/hylla
"Huven till symaskinen sydde jag i ljusblått linnetyg för en tid sedan - plåthuven är så ful!"

Det är skönt att ha ett rum som alltid är klart för att ta emot nära - kära.. Men till vardags är det mitt lilla "hobby-sy-kreativitetsrum". Just nu är det många syprojekt som är igång - resultatet får ni se framöver när det är klart. Men  vid Lulebesöket idag inhandlades en rundstång (egenligen ett kvastskaft á 15 kr) som ska vara nertill på rull-upp gardinen som jag har sytt till köket i stugan... passade perfekt behöver bara kapas lite... (ropar på handy-man som sitter och ser på hockeyfinalen).. han svarar inte!!!! Samt lite andra "smarta" things! Däremot har vi inte lyckats komma till skott och köpa nya trädgårdsmöbler ännu,  har inte bestämt oss...

Tänker inte ödsla någon tid på att kommentera "schlager- spektaklet" igår.. för lite melodi och för mycket festival.... tycker  bara att det var såååååååå hemskt!!
Ska nu gå och sätta mig vid symaskinen en stund.. imorgon är det jobb igen (är någorlunda frisk) ska bli roligt!!

Ha en bra söndagkväll och måndag!
Kram!


 

 

Nu är helgen här...

Kikar in för att önska er alla en UNDERBART SKÖN HELG!

Vi ska ha hand om vårt yngsta barn-barn ihelgen (lördag -- söndag) så det lilla charmtrollet kommer att ta all  vår uppmärksamhet. Det blir en promenad på stan med barnvagnen (om det inte ösregnar som det nu gjort i två dagar) och så en massa mys!!!!! Det är härligt med barnbarn!!
Längtar också tillbaka till jobbet och min arbetskamrater, en normal vecka - är så less på hosta, ont i halsen, feber och ledvärk.

Visade ju igår lite från vårt arbetsrum men glömde att läggar ut en bild på fönstret.. gardinen som ni ser är från 50-talet.. halvlinne... som min mamma köpte till deras första hem. Jag fick dem för många år sedan och jag bara älskar dem. Tvättar, stryker när de är halvtorra och hänger upp.... Det kallar jag bra kvalitet!!!!

image228
Foton: tagna by me Liza  och är privata!
image229
Detta tyg är även det från samma tid - gardin hos min mor. Hon har alltid haft ett genuint intresse för mode/inredning färg och form.  Hemma fanns alltid, så länge jag kan minnas, Femina och Allt & Hemmet.
Jag är uppvuxen med tapetbyten, fondväggar, ommålning, ommöbleringar, nya kuddfodral, gardinbyten, nya stolsdynor, omklädda lampskärmar... Allt tack vare att mamma är genuint händig och har klarat allt från omtapetsering till sömnad. Forfarande tycker hon om att köpa nytt/göra förändringar i sin lägenhet, det tycker jag är så roligt! Hoppas jag fortsätter att
se möjligheter när jag är 76 också.
Vad jag ska göra med tyget?? Kanske blir det en tygtavla så småningom och ett kuddfodral.. tiden får utvisa.

Opps! Detta skulle bli ett kort inlägg - men så blev det en hyllning till min mamma och hennes krativitet istället... Det är hon värd!!

Nu önskar jag er en Skön Helg!
Kram!

Torsdag och det regnar....

Vill först och främst tacka för alla härliga och uppmuntrande kommentarer och besök hos mig senaste dagarna! 1000-TACK!
Det har regnat hela natten och det fortsätter att regna hela morgonen.... det är bra för växtligheten..  
Har sett att det varit massor med trädgård hos mig sista tiden så idag blir det något helt annat!

Hade många uppslag men har valt att låta er se valda delar från vårt arbetsrum! Inte alls mitt favoritrum - det är ett av de ställen där jag verkligen vill göra om... Här samsas gammalt och halv-nytt, musikinstrument, dator, bokhyllor och.... you name it, det finns här.. Därför får ni bara se lite grann (man är väl smart)!!!!!!!!! Ni kan ju tro att jag är en riktig slarvmaja annars!!! *ler*

Den här hyllan gjorde min svärfar en gång i tiden (tror vi) kan ha varit farfar också, den har bra med förvaring och är lite annorlunda.... kommer alltså från makens  föräldrahem..... den målade jag vit  för några år sedan...
Arbetsrum

Skrivbordet har svärfar gjort....... har en glasskiva ovanpå - lätt att hålla rent.... när det inte är belamrat med alla makens viktiga papper och mappar...

Arbetsrum
 
Favoriter från 50-talet: vaserna från mitt föräldrahem och skrivbordsetet som jag inte vet någon ålder på, men tippar att det är från 40-talet?? Tungt som attan är det i alla fall...  och det har alltid stått på skrivbordet (charmigt)
Arbetsrum       Arbetsrum

Stringhyllan är också en favorit och den köpte nog mina föräldrar på 50-60 talet någon gång - så det är ingen nypoduktion. Har fler sådana, ett par har svarta sidor... me like!!!

Arbetsrum

När detta rum ska göras om har jag funderingar på att inreda det i 50-tals stil med en grå fondvägg med tapet i retrostil kanske inte skulle vara så dumt? Men egentligen är ju mina färger mer sand, brunt och vitt... Så vi får väl se den dagen det blir aktuellt!

Veckorna går så fruktansvärt fort... och helgerna ännu fortare.
Trots att jag har varit hänvisad till sängen större delen av denna vecka så är känns det härligt att det snart är  fredag! Hur helgen blir vet ju ingen - men visst hoppas vi på vackert väder och varmt! Snälla, det är dax nu!
Ha en underbar dag!
Kram!


Snart dags för plantering..

Fortfarande hes och har feber.....

Drömmer om sommar...... eller snarare vår - den har ju liksom inte kommit på riktigt ännu.
Blommor och plantering och små saker i trädgården ligger mig mycket varm om hjärtat. Har suttit och tittat igenom lite foton från förra sommaren (passar bra när orken tryter) och funderar och planerar vad jag ska göra iår.
Snart  kommer den roliga tiden då man får börja plantera sommarblommor..
Jag planterar i det som finns tillhands men kan inte avhålla mig från att komplettera år från år, det är väl shoppinggenen i mig som talar....

I den gamla "plåtkrukan" fanns ifjol, lilja, fackelblomster och blå lobelia.
I ampeln satte jag en gul "Million bells" som blommade hela sommaren och långt in på hösten.
image211 image137
På kabelvindan finns många olika sorters blommor i olika krukor.. bland annat "Bacuba". 
En mycket tacksam blomma som man inte ens behöver plocka vissnade blommor från utan man skakar den bara lite försiktigt. I krukan till vänster den rosa varianten och till höger den vita som fick sällskap med lite annat blomster........           image213                                                                            


Jag älskar den lilla målade stenkatten som vaktar vid ingången till huset..  den har jag fått låna av "lillan"...
   image214 

På den stora stenen framför stugan satte jag också en vit "Bacuba" som snart hade brett ut sig ordenligt...
Underbar växt... som ni förstår är det en favorit hos mig..     Tr?dg?rd inspiration
image216
Avslutar med en bild från altanen på baksidan.... humlen som tränger in genom spjälorna på planket och mot det vit pysslingkrage och blå hänglobelia....
DET ÄR SOMMAR!
       Ha nu en skön dag och kväll!
                       Kram!   

Alla foton privata, tagna av mig sommaren 2006
 

Drömmer och planerar trädgård...

Är sjuk! Har ingen röst utan väser med stor ansträngning fram det jag vill säga.. har feber och ont i halsen och hela kroppen.
Har nästan inte sagt ett pip på hela dagen -  inser vilken tur att jag har som kan  prata med er på annat sätt!!!!
Sängen har varit min kompis hela denna dag, har sovit större delen - men de vakna stunderna har jag tittat i inredningstidningar, focus på trädgård,  trädgårdsböcker och min Inspirationsbok. I den samlar jag urklipp på bilder från tidningar som jag tycker är just det, Inspirerande. Mest blir det bilder från fina trädgårdar... men också lite inredning...

Några av mina trädgårdsböcker... åsså en härlig kopp te för min onda hals....
Koppen från Katarina K

Tr?dg?rd inspiration

Den här bilden är från min lilla bok - en underbar bäck med fantastiska planteringar, skulle passa perfekt hos oss!Vi har den fina gärsgården (stjihåga, säger vi i Piteå)  på plats, stenar finns hur många som helst... och med mycket grävande och hårt jobb skulle vi kunna göra något liknande... Käre maken har sett den bilden många gånger och jag tror att han kanske har börjat fundera...... jag hoppas i alla fall att han har det!

Tr?dg?rd inspiration

                             Stammad rosmarin                         Till sist måste jag bara få visa vad jag har vunnit.... jo, ni läste rätt VUNNIT!  Förra veckan var jag på en föreläsning med en av stadens mest inprierande trädgårdsmästare och där lottades denna fina stammade Rosmarin ut.... och jag vann den!!! !
1:a  PRIS!
Den ska få flytta utomhus till sommaren men fram till dess får den bo i mitt köksfönster......
                                                                                                 
Nu är det dags för mig att  släpa mig till sängen igen...  orken räcker liksom inte till ikväll.... men jag kommer att kolla runt lite hos er förstås!

Ha en fortsatt skön kväll!
                                             Kram!                                                   


Är bloggberoende........

Nu är helgen snart slut. Den har varit riktigt  bra..har hunnit på ett jättetrevligt kalas... fått låna mysiga lilla barn-barnet... haft en lugn skön lördag/kväll och städat köksskåpar idag (söndag) samt träffat grannarna då vi har haft storstädning av våran innergård!!! Mindre roligt är att jag har ont i halsen, hostar och har lite feber.. åja, det som inte dödar härdar säger min syrra och jag litar fullständigt på henne.

Något jag faktiskt har undvikit att visa är vårt kök.. ja, detaljer har jag visat men diskbänken, usch!!! Men eftersom jag är bloggberoende och lider av bloggtorka samtidig (fråga mig inte hur det går ihop men så är det), så ska ni få se några bilder ändå.

Meningen är att vi ska ta bort den jääääääääääättelåååååååååånga rostfria diskbänken och sätta en annan bänkbeklädnad ex virr-varr, ek.... och en liten infälld diskbänk istället. Nu kommer inte det att ske förrän tidigast till hösten då projekten ute i  stugan har högre prio just nu....

image199  image205
 Till vänster om spisen har jag en liten
arbetsyta.......... och längtst bort på den långa diskbänken har jag vattenkokaren, kaffepressaren (syns inte i bild) och kaffe- och teburk, mycket viktiga i mitt liv. Är ju inte bara bloggberoende utan också kaffeberoende.

image202  image204 image207  image201
                                                                 
En liten avställningsyta finns vid kyl/frysen. Där stod tidigare både en stor kyl och en stor frys - vi valde att sätta in en kyl/frys för att få lite bättre plats och öppna upp mot hallen. Vi har bytt köksluckor, spis och kyl, satt in diskmaskin mm sedan vi flyttade in..... Däremot fanns det vackra ekgolvet som är både snyggt och praktiskt, om man inte försöker dränka det förstås!

I detta kök är jag verkligen "vardagslycklig" här tillbringas en stor del av den tid vi är hemma. Vi äter goda middagar vid det stora ekbordet, fikar, läser och "hittar på" nya projekt.....

Nu är det klart slut från mig för denna gång!
Önskar er en bra start på veckan!!!
Kram!


Trevlig helg!

Vill bara önska er alla en riktigt trevlig helg!
Kommer att ta bloggpaus under helgen.... om jag nu lyckas med det - är ganska så beroende! Finns möjligheten så kikar jag förstås in till er ändå!

image198

Återkommer med fortsättning på tidigare inlägg nästa vecka, om det ännu så hemliga ni vet!!!!!!

Önskar er en JÄTTEHÄRLIG HELG med en bild på
mina blommor på balkongen!
Kram!
Liza

Torsdag 3:e maj.... Helg snart!!!!

Så härligt - det är torsdag  och helgen är nära nu!!!!

Känner att jag måste uppdatera lite kring tidigare funderingar jag har haft...
Väggord: har inte lyckats bestämma mig ännu - velar fortfarande om vilket jag ska välja.... en sak vet jag bestämt och det är färgen - lite mörkare grå än väggen!!! Eller kanske vitt?? Se där inte ens det har jag lyckats bestämma..*pust* vad jag är jobbig!!!

Vet också att min anonymitet snart är tillända... känns lite "tungt"... men återkommer med det framöver.. när det närmar sig så att säga... Nu tycker ni säkert att jag velar, men jag vill ju dela med mig av det är roligt med er -  och vi kan väl låtsas som om jag bara är Vardagslyckan Liza ändå, även om ni får vet vad jag egentligen heter!!! *tummis*??
  
  hj?rta    hj?rta    hj?rta    hj?rta    hj?rta
Målat stenhjärta en favorit hemma hos mig...

Nog allvar för en dag!!! Nu är det ju snart helg och mest troligt ska vi åka ut till stugan - där finns massor att göra. Vi har inte krattat ännu och blombänkarna behöver snart få sig en översyn och rensas upp lite, eller rättare sagt mycket!
Sen ska jag måla planket, maken ska sätta ihop en garderob och "bygga" om lite i köket. .. Förhoppningen är väl att vi ska få i oss lite god mat och ha det lite lungt och skönt också men först ska jag på kalas imorgon kväll så färden till stugan blir antagligen på lördag.

Men ikväll ska jag syssla med detta.... Hittade så snygga torktrasor på Coop häromdagen...
                         
sm? saker
                                                             
Önskar er så en skön torsdagkväll!
Kram!

 

Onsdag 2:a maj....

Glömde totalt av att det var tisdagstema igår tills jag hälsade på hos er! Har lovat mig själv att skärpa till mig, har ju ingen som helst koll på dagarna längre.... beror väl på ÅLDERN antar jag, det gör ju allting nu för tiden!!

Var upp på Rådhustorget igår och lyssnade på en talen och musiken - mycket folk och härlig stämmning!

På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka någonstans och äta, och inte i stan´. Men... STÄNGT! stod det på flera skyltar så vi fick vackert åka tillbaka till staden och äta där.

Hälsade sedan på min mamma och lämnade över boken "Tyskungen" till henne... hon älskar att läsa och läser över 150 böcker per år, läser tidningar, löser korsord och följer med allt som händer i världen via TV:n. Fantastisk det är det ord som jag tycker passar bäst in på henne. Att  hon som trots all värk och att hon är rullstolsburen ändå orkar engagera sig - det är FANTASTISKT!
image191 image191 
Daggkåpa fotograferad en kväll förra sommaren............

Färden fortsatte till mellansyrran och hennes man, där vi såg till att få kaffe!! och en härlig "surrstund". Naturligtvis inspekterades hennes växthus där hon driver upp plantor - som storasyrran (dvs moi) sedan får ta del av och plantera ute i stugan! Gav henne ett förmaningens ord att sköta om de sköra plantorna med omsorg...*ler*. Hoppas någon gång få ta en del foton i deras jättehemtrevliga hem och visa upp... men jag har inte frågat ännu - har inte ens talat om att jag har blivit en "blogger"!!! Är det fegt eller?????????????

"Ballongblomman (nedan) fick jag av henne som liten planta ifjol, den växte sig giganstisk över sommaren och natuligtvis har jag beställt "några" plantor till iår också..........  en fördel till med den är att hararna inte tycker om den!
image192

Nu längtar "Vardagslyckan" efter varmare väder - riktig vår - så att jag kan börja gräva i jorden och plantera. Idéerna är många inför sommaren. Men till helgen (om vädret tillåter) ska jag måla planket som Humlen växer på samma röda färg som stugan... tror att det kommer att bli ett lyft!!!
image190

Som ni förstår av bilderna så längtar jag efter värme och sol!!!
Vårkram!
Liza


1:a maj välkommen.....

♥ ♥ ♥ 1:a maj... Nu ska det vara vår ♥ ♥ ♥
Igår, Valborgsmässoafton var vi i stugan som vanligt - hade tänkt lägga ut en del bilder men avstår det är barn och barn-barn på alla...
Hur som helst hade vi en jätte-trevlig dag. Började redan på förmiddagen då stor-dottan och mellan-dottan kom på besök med smågrabbarna. Efter kaffe här hemma åt vi lunch på stan och sedan besökte vi ett par affärer... köpte ett par ljuslyktor från Dixie på "Din stil" eftersom de passar perfekt i gästrummet. 

image188image188 image188image188 

♥Vi möttes sedan på stuga och åt grillat kött, lax, potatisgratäng, potatissallad, kokt potatis, sallad, vitlöksbröd, bea-sås, mm.mm.... Åt sedan ett fantastisk efterrätt som mellandottan hade gjort.... Efter det var vi så mätta att vi inte orkade grilla korv!!!!! utan myste på i lugn och ro tills smågrabbarna blev så trötta att det blev hemfärd....
Underbar kväll men är mätt fortfarande!!!


Vi har också under helgen hunnit med att göra vår nya sänggavel (trots att stackars maken haft influensa).. inte lätt när en man är förkyld......
Blev riktigt nöjd med resultatet....

  image190
Före:
sovrum                                                                                  Så 
 Efter:
image189

Alla foton privata dvs tagna av moi!

Nu ska jag fortsätta med sk . "hushållsnära tjänstgöring" här hemma - håller på att rensa bland ljuslyktor (trots att jag köpt nya igen) ..... och prylar.... känner för färre saker nu när det blir ljusare ute......
 

Önskar er en fortsatt trevlig vecka !
Kram!
Har en hel del att läsa igen på era sidor... tittar in senare ikväll!