Det är fredagkväll igen....

Lovade ju att jag skulle höra av mig idag - och här är jag!!
Det blir bara en snabbtitt idag för vi ska gå ut och äta maken och jag! (hoppas att han bjuder!):D

Jag hoppas hinna ta lite kort i helgen.. ska på hemligt uppdrag imorgon.. iaf tror jag att det är hemligt *viskar- det har någonting med Fridas bröllop att göra*

För en gångs skull ska  ni få en titt i mitt badrum... fler bilder är ju utlovade men idag blir det bara en!
Har också varit och fotat hos min mellansyster... så snart blir det visning av ett riktigt supermysigt hem!

Men fram till dess så
Så jag önskar er alla en riktigt
image710

KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tack för all uppvaktning...

Tack för all uppvaktning och alla snälla ord på 1-års dagen! Det värmer mitt hjärta!! JÄTTEKRAM till er alla!

Känner att det är dags för en liten uppdatering:
Just nu händer det inte så mycket inom inredning hos oss.. vi ligger lite lågt då tiden helt enkelt inte räcker till. Det känns inte som om vi måste skynda på utan vi tar det som det kommer.

Denna vecka ägnar jag åt jobbet - har rackarns mycket att göra, och fritiden till att ta hand om mig!
Ett långt härligt fotbad med massage och fotvård gjorde jag härom kvällen - ruskigt skönt och mycket nödvändigt.
Fortsatte sedan med hand och nagelvård.. så nu är mina händer lena och naglarna snyggt målade och mår mycket bra (jag har frågat dem):D. Jag tycker om att ha långa naglar och har turen att de växer som ogräs och är staka, enda nackdelen är att när de går av så går de av långt ner och det gör oooooooont!
image708

Uppträdandet med kören (tisdag) gick kanonbra! Det är så kul att sjunga gospel! Dessutom är alla i kören jätterara!!:D För att inte tala om vår häftga körledare - hon är guld!

Emma har kommit hem för att ta det lugnt några dagar under sportlovet (hon kom hem idag). Det är så roligt att träffa henne öga mot öga och SE hur hon mår, om ni förstår vad jag menar! En del av lovet måste hon ändå ägna åt studier och att sova (sova har  jag bestämt att hon måste göra)! Tro det eller ej - hon somnade på soffan här hemma under det förskräckliga programmet om städning, eller rättare sagt brist på städning som hade premiär ikväll. Rent hemma?? tror jag att det hette!! Men fint blev det när saneringen var klar! Så klart missade jag Roomservice... men det tror jag går i repris...???

Nu ska vardagslyckliga Liza krypa ner mellan lakanen och försöka få lite sömn också! Imorgon hoppas jag komma iväg från jobbet i tid - "Tuss" ska få komma fram och käka änglatofflor storlek 56 - sedan är det dags för körövning!
image709

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

ETT ÅR AV VARDAGSLYCKA.....

♥Hej alla mina kära bloggvänner!

Det är nu ett år sedan min lilla blogg föddes efter mycket vånda och funderande.  
Allt började när jag "halkade" in i bloggvärlden, jag läste och förundrades över alla  fantastiskt duktiga bloggare -men utan att lämna några kommentarer.  Men efter hand så kände jag att det inte var mer än rätt att visa min uppskattning till er som gav mig så mycket inspiration så jag började ge mig tillkänna, trots att jag kände mig som en "tjuvläsare". (konstig tanke - men så kändes det då)
Så småningom  växte tanken att jag kanske skulle prova på själv..  Har alltid tagit mycket bilder på mitt hem, trädgård, barnen..
Men skulle jag våga, vad skulle jag skriva om och skulle någon vilja läsa och titta på mina bilder??
Till slut så bestämde jag mig för att vardagslycka skulle födas och tro mig det var en mycket jobbig förlossning...:D

Så här i efterhand så erkänner jag villigt att jag inte har ångrat mig en sekund. Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag ana att det fanns så många där ute som skulle bli mina vänner!

KRAMAR till ER ALLA KÄNDA OCH OKÄNDA SOM HÄLSAR PÅ HOS MIG!
Tack vare er så finns vardagslycka fortfarande i cyberspace och kommer att finnas så länge orken och inspirationen finns!


Så är det dags för den obligatoriska summeringen som jag valt att visa i bilder....... image662
image663
image691
image692
image693
image703
image704
Avslutar året som gått med en vers som jag tycker passar in på bloggvärlden mycket bra!
Det som utmärker den är att vi är  både ljus och speglar på samma gång.......

image705


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Melodifestivalen....

Hej alla i cyberspace!
Gårdagen tillbringades i stort sett inomhus... vi har städat de sista garderoberna! Nu är de så välorganiserade och fina att dörrarna egentligen inte behövs längre!! *Skojar bara*
Nackkuddarna blir inte som jag tänkt så imorgon ska jag gå till tygaffären och köpa tyg (samma som sängaveln) om det nu finns kvar.. tror att det blir snyggast så!!

På kvällen var det ännu en delfinal av melodifestivalen, så vi laddade upp med godis, god choklad och ett glas rött... Vet inte vad jag tycker om spektaklet, BWO:s låt var ungefär som jag förväntat mig, sångaren sjunger ialla fall rent, villket man inte kan säga om de tre unga tjejerna. Frida var en ny bekantsskap och OK! Operastycket är läckert men om det går hem i dessa sammanhang vet jag inte.
Det som jag inte förstår är att så många "surar" när de sjunger - det är väl ändå ett krav man kan ställa på dem som ska medverka att de sjunger rent??? Eller spelar det inte längre någon roll hur det låter??? Är det viktigare hur man ser ut???

Snart ska jag åka iväg till min mamma och byta gardiner och stöka lite... helt klart dags för en förändring! Förstår att mamma vill ha lite nytt att titta på då hon tillbringar nästan all tid i sin lägenhet. Så snart damstafetten är klar åker jag iväg. Sedan blir det ett snabbt besök hos mellansyster som är nyopererad och där ska jag lämna boken: PS. jag älskar dig , som jag sträckläste i måndags! Tack för tipset
Mariakoden!!!!  Boken är kanonbra!!!

image707

Imorgon kommer ett långt inlägg hos mig.... hoppas att vi ses då!!!
KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fredagsmys....

Ännu en helg som inte är fullbokad... FANTASTISKT HÄRLIGT!
Ja, alldeles utan "göra" är jag inte. Nackkuddarna ska sys, de två garderober som ännu inte är rensade och städade ska fixas och sedan ska jag åka ut till min lilla mamma och sätta upp lite vårligare gardiner i hennes lägenhet...  

Så jag vill redan nu passa på att önska er alla en riktigt...
image706


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nackkuddar.....

Hej alla ni som saknar kommentar från mig igår.. tro mig jag försökte och försökte och försökte få lämna ett spår efter mig, men se det gick inte. Tror det satt någon liten ful gubbe i min dator som såg till att vardagslycka inte skulle lyckas!:( Den lille gubben såg också till att hela internetuppkopplingen försvann ett tag... Nu hinner jag tyvärr inte kolla hos vilka mina mycket kreativa kommentarer fastnade för här ska nämligen städas ikväll!

Vi köpte ju nya kuddar på rea, de som ska hängas på sänggaveln. Ett problem bara.. de är blå, väldigt blå. Så de passar inte in i sovrummet som de ser ut nu.. så nu ska de fixas till. Hittade i  tyglådan en bit av tyget som vi klädde vår sänggavel med... problem två.. tyget räcker inte. Men jag har en idé!!

Sanningen är den att maken har länge velat ha en nackkudde eftersom han gärna läser lokaltidningen, utredningar mm i sängen innan han ska sova. Sedan inträffar detta, han lägger ifrån sig tidningen/utredningen eller vad det nu är han har läst och sedan somnar han på 45 sekunder. Hur går det till? Jag har bett honom förklara hur han kan somna så fort och fått svaret:
-Det är bara att bestämma sig för att sova!???
Tyvärr så fungerar det inte för mig... har alltid tusen projekt i huvudet när det är dax att sluta ögonen. Som att räkna ut hur kuddarna ska kläs om, var min rosa skål är som ska få flytta ut till stugan, jag har väl inte skänkt bort den vid sista rensningen av förrådet... och så håller jag på i oändlighet. Kanske beror det på att jag är nattmänniska och gillar att vara uppe länge, och är lika förvånad varje morgon när väckarklockan ringer över att natten blev så kort.
Kom på en sak.. borde kanske också läsa världsbladet och låååååååååånga utredningar innan jag sluter mina gröna!!:D

Hur som helst, tänkte visa er en av de fina nackkuddarna som den ser ut nu och tygerna jag har tänkt klä om dem med..
image701
Bilden gör inte den blå färgen rättvisa.. de är BLÅ-BLÅ!

Snart kommer bilderna på hur det blev... måste bara städa lägenheten, skrädda och sy först!

Hoppas på bättre lycka med kommentarer ikväll!
KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Längtan......

Hänger på tisdagstema idag också!
Det är många saker jag längtar till men har valt ut det jag längtar till mest just nu.. för det varierar.
Jag längtar till torsdag då det är körövning, efter barn och barn-barn, efter att käre maken ska komma hem, att gå ut på promenad vilket jag ska göra så snart inlägget är publicerat...

Hit åker vi i slutet av juli tillsammans med mellansyster och hennes man....
image699

Hit längtar jag så snart det blir ljusare.... snart så...

image700

Att få vara i stugan.. gräva i rabatterna, umgås med nära och kära, ladda om batterierna och bara vara...

Önskar er alla en riktigt fortsättning på dagen och kvällen!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Sovrumsfönster.....

Hej igen!
Helgen har varit riktigt bra!
Fredagkväll var vi för första gången på Chiiköket och åt middag - tro mig det var inte den sista. Jättegod mat och mysig miljö. Vi trivdes!!

Lördag åkte vi en sväng till grannstaden och handlade ett medicinskåp (fanns inte i vår lägenhet) och fyra Elfa-trådbackssysstem.  Garderobsinredningarna med hyllor som rasat ner är nu ersatta med trådbackar på ställning.  Självklart så har vi även rensat, sorterat och omdisponerat. Blev kanonbra!

Lördagkväll var vi bortbjudna på middag, god mat och dryck och härligt sällskap. Det pratades och skrattades till långt in på kvällen.

Idag har vi hälsat på vara barn och barnbarn och förstås hållit på med garderobsfixningen. Såg även reprisen på Melodifestivalen - tycker nog att de två bästa låtarna gick vidare.. Bättre än förra veckan var det i alla fall!:D

Hade ju lovat att visa någon fler bild från sovrummet..   Så här kommer två från sovrumsfönstret som fått nya trådgardiner - och vips så var vardagslyckan jättenöjd!! Vi hittade även två kuddar som ska fästas på sänggaveln på EM-rea, tyvärr är de BLÅ.. så de ska kläs om såklart. Men för 50 kr/st så kan man inte klaga..... ja, de hade rea på lite CULT-grejor också.....
image697
image698
Ha en  fantastisk måndag! Det ska jag ha!!
KRAM!

Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fredag....

Äntligen helg igen!
Tror nog vi är många som tycker att det är skönt!

Kom på en smart idé idag, om hur vi ska fixa vår fallfärdiga garderobsinredning. Det är mycket som ska göras innan vi kan köpa nya garderober - så det ska vara billigt, funktionellt och smart!! :D Om den går hem hos maken ska jag berätta sedan......

Om någon månad är det dax för oss att börja leva stugliv igen just på helgerna! Vanligtvis så är påsken start för många sköna helger ute i stugan innan det är dax att flytta ut för sommaren. Redan nu så har jag börjat "spåna" om att förändra och förbättra vårt boende därute.
Varje år dokumenteras alla förändringar, för man glömmer ju så fort när och hur vi gjorde när vi gjorde det och hur det såg ut innan. Förra årets kort är genomtittade och jag känner redan en sådan längtan efter att få vara därute...

Jodå, jag vet att det inte är dags ännu, vi har mycket som ska fixas här hemma och helgerna är ofta upptagna av annat denna årstid. Men längta kan man ju få göra...
image696
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Alla hjärtans dag....

Hej alla glada bloggvänner!

Kommer att ha fullt upp hela dagen och kvällen (torsdag) så jag vill passa på att skicka en....
image695
KRAM!
Kikar in till er sent ikväll!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Okänd....

Svårt tisdagstema idag... har funderat fram och tillbaka.... men så kom jag på att det finns ett visdomsord som även är ledord för mig - och det är skrivet av en OKÄND!!!image690

Igår hade jag förmånen att få rå om två av mina små barnbarn.. I och jag hade fotbollsträning när lillasyster somnat. Sedan rodde vi ut båten till en ö där vi grillade korv, åt mackor med marmelad och ost (de med skinka på får du ta mormor) och vattnade igelkottarna. Fantasin har inga gränser just nu för lille I. :D Nu måste jag snart få en dos av lille A också... har lite abstinens!!!

Det jag önskar mest av allt just nu är nytvättade fönster... nu när solen tittar in så ser jag verkligen att de borde få sig en omgång. Men kommer tid kommer råd och framför allt en varm dag (när jag är ledig)!

Ikväll har jag oljat in vårt ekbord i köket, gör det med jämna mellanrum för att behålla skivan fin. Dammsugaren ska nu fram innan det är dax för kvällens inredningsprogram och efter det ska jag ut på en bloggrunda hos er!

Ha en fortsatt skön tisdag!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Sovrumsförändring, very light....

Nu har jag försökt att fota i vårt sovrum där energierna har rörts om litegrann.
Många gånger behövs inte några jättestora förändringar för att ett rum ska kännas nytt och fräscht och som i detta fallet - LUGNT och HARMONISKT!

Det som var jobbigt för mig (men snyggt att titta på) var det orange-röda som plockades in  där. Det som händer var att jag inte fick lugn och ro utan blev orolig, sov sämre än vanligt - och det är  o-bra:D  eftersom jag sover tillräckligt illa som det är på grund av smärtorna i ryggen.
image658

Så här såg det ut på hyllan innan:

Nu har jag gjort små, små förändringar och sover bättre än på länge och känner frid och ro i vårt sovrum.....

image688

Fler bilder kommer under veckan......


Så är det dags för mig att önska er en fortsatt härlig måndag!

Jag ska tillbringa kvällen med mina barnbarn  medan föräldrarna ska iväg på olika uppdrag!
Längtar efter att få kramas med prins I och prinsessan A !!:D

KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Hej alla söndagsmysare....

Helgen har varit riktigt lugn och härlig!
Igår var "min" kör och sjöng i Piteå Stadskyrka under lördagsmusiken. Jätteroligt! Det var första gången jag var med vid ett framträdande - lite pirrigt kändes det, men med alla härliga körkamrater med sig så känns det tryggt och stabilt.

Kvällen tillbringades här hemma med god mat och dryck, schlagerfestivalen - inte bra tyckte jag - och sedan en engelsk deckare.

Idag har vi hälsat på hos farmor och sedan slappat och pysslat litegrann. Skönt att inte ha hela helgen inbokad med aktiviteter. 

Hoppas att er helg har varit lika mysig som min........
image686
image687
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Härliga fredag.....

Oj, vad veckorna går fort. Måndag - fredag och däremellan en alldeles för kort helg!

Har varit och passat  två av mina barnbarn ikväll - ja, naturligtvis var morfar med också. De har varit så snälla de små liven så kvällen gick otroligt fort!!:D

Imorgon är det lördagsmusik i kyrkan  - där ska min kör sjunga! Jag har övat stämmor och texter som en tok hela veckan.. hoppas att något sitter kvar till imorgon. Det ska bli KUUUL!

Resten av helgen är ointecknad än så länge, förhoppningen är att jag ska hinna vila, promenera och ta det lite lugnt. Är ju rätt så trött efter influensan!

Några har undrat varför jag är så vardagslycklig - jag vet faktiskt inte? Lite beror det på att jag sjunger igen, och att det ligger ett vitt snötäcke på marken..... inte vet jag  - det finns så mycket att vara glad åt!!!

Nu kommer första bilden på min energiomrörning i sovrummet...

image685
Korten har fått nya ramar (från svart till vitt) och de står nu i mitt gamla hörnskåp... känns mycket bättre! Som sagt den första lilla bilden - fler kommer så snart jag hinner fota...

Ha en
TREVLIG HELG!
Kanske ses vi redan imorgon (lördag)
KRAM!
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

I feel blue......

Hade rekordmånga besök på min blogg i tisdags.:D Många är ni besökare som har gett sig tillkänna! *Ler från öra till öra*
STORT TACK FÖR ATT NI HÄLSAR PÅ HOS MIG! Jag hinner tyvärr inte kommentera i den takt jag skulle vilja... tiden räcker inte...... men snart så.....

Har just nu en känsla av att inte hinna med. Datan krånglar på jobbet  så jag är drabbad av datastress.
Sovrummet är klart, men det fattas fortfarande någonting, jag vet bara inte vad??? Lugnet har däremot återkommit, har sov riktigt bra i två nätter nu, så effekten har redan visat sig. Hoppas kunna fota därinne i helgen då det är dagsljus.

Satt och bläddrade bland alla foton som finns på datorn och som motsats till alla inrednings-pynt-bilder så blir det naturbilder idag. De är tagna av Emma och är så vackra.... De passar dessutom bra för att illustrera min sinnesstämmning igår kväll..  Jo, det var meningen att inlägget skulle komma igår, meeen det gick inte spara, importera foton eller publicera - så jag gav upp till slut! 

image684

Stort tack till dig Emmsa som lät mig låna dina vackra bilder!

Härmed meddelas också att vardagslycka är lycklig idag - nästan rosa!!
Ha en fortsatt skön dag!
KRAM!
Text: ©vardagslycka, bilder Emmsa

Tisdagstema: Cirkel....

Dagens tisdagstema var inte så hemskt svårt... cirkel... runt.... och eftersom jag håller på med sovrummet (som inte kommer att visas idag) så tänkte jag genast på två saker just i det rummet som är cirklar.....

image681
Ett cirkelrunt fat som jag fått av mina döttrar och den gamla vackra skålen..............

Det är ju fettisdag idag och visst ska vi äta var sin semla maken och jag senare i afton....
image682
Nu ska jag skynda mig och laga middag: Broccolipaj med sallad och desserten vet ni redan.....

Ha en skön kväll!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Upptagen.....

Kaos råder i vårt sovrum just nu! Håller på att fixa för röra om i energierna och det går sådär! Nu undrar jag ser det ut såhär hos er också när ni "rör om"???
image680
Ja, så fick ni en glimt av min mycket dramatiska ådra... Hä årnn schä!! (Betyder att det ordnar sig) :D
Denna bild togs för en stund sedan.. ska nu återgå till fixandet och förhoppningsvis så är det ordning och reda om en halvtimme eller så....

Ha en skön kväll!
KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Klart!!!....

Idag har varit en riktig fixaredag hos familjen B. Sängkläder, täcken och mitt älsklingsöverkast är tvättade. Av bara farten åkte överdragen till köksstolarna också in i tvättmaskinen - ska bara styrka dem så kan vi trä på dem igen. Jag gillar verkligen doften av ren tvätt - känns så fräscht....

Sofforna i vardagsrummet har jag dammsugit och lägenheten i stort har fått sig en omgång av dammtrasan och dammsugaren. Härligt att starta vecka så här... Njuter redan av tanken att komma hem imorgon från jobbet och inte behöva börja med att städa undan någonting!! :D

Just nu har jag stora problem med sovrummet som inte alls känns så harmoniskt och lugnt som jag vill ha det.. kan inte riktigt komma på vad som är fel?? Funderar på att ta ut alla saker och tavlor och börja om från början... Det är nog enda sättet att få det som jag vill ha det!! Få se om jag börjar med det ikväll eller om det får bli morgondagens projekt.. har inte bestämt mig än.

Eftersom jag fått något anfall av arbetslust så fixade jag ihop en Äppelpaj för en liten stund sedan som ska avnjutas med en skopa light-vanilj-glass...

Maken sitter och väntar på att den ska tas ut ur ugnen, så nu återstår bara att tända ljusen och  njuta av söndagskvällen!
image679
Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Söndag...

Redan söndag..  helgerna går fort när man har roligt!
Igår var vi hos min mellansyrra på födelsedagskalas, massor av gott fika hade hon och två tårtor. Vi har bestämt att jag ska åka över till henne (när det inte är kalas) och fota lite i hennes och svågerns jättemysiga hem! Det ska bli så roligt och blir bilderna bra.... ska ni få kika in hos henne också!! :D

Idag (när jag har sovit en stund) ska tvättstugan ockuperas - ska tvätta våra gamla men fina täcken - köpte ju nya i mellandagarna! Kommer att bli bra i stugan till sommaren. Om orken infinner sig tänkte vi, eller rättare sagt jag, att maken ska dammsuga och jag dammtorka så att här är fräscht  när arbetsveckan börjar igen. Det har inte blivit mycket gjort sista dagarna då influensan har varit rätt så intensiv. Nu känner jag mig bättre så det är dax att börja göra något nyttigt igen.

Nu börjar det verkligen bli dax att hoppa i säng - börjar bli ganska så sömnig!!!

Ha en riktigt bra Söndag!
KRAM!
image678

Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fredag 1:a februari....

Så var årets tristaste månad försvunnen och det blir ljusare och ljusare. Nu känns det som om det finns hopp om att våren inte är allt för långt borta. Mina trädgårdsböcker ska snart få komma fram men först ska mina äldre inredningstidningar gås igenom. De sorteras i högarna sparas, urklipp som ska in i inspirationsboken och de som min mamma ska få.  De med mycket stugtips och trädgård brukar få följa med ut i stugan.. så då byts en del av de gamla där ut och hamnar i högen sparas, urklipp som ska in i.......

image676

Vill passa på att önska systeryster som fyllde år igår att vi kommer i helgen och GRATTAR! STORKRAM till DIG!

Har fortfarande inte så mycket ork då febern inte har försvunnit men bättre känner jag mig i alla fall. Det beror helt och hållet  på era glada tillrop!! ♥

image677
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se