Gott slut och Gott Nytt År!

Nu närmar sig år 2009 sitt slut. Det har varit mycket glädje men även stor sorg som har präglat året som gott!

Min förhoppning är att 2010 blir ett bra år, att familj och vänner får vara lyckliga och friska!


Kram till er alla och jag hoppas att det vi ses på det nya året!

Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se



Utflykt....

©Idag har mina döttrar och jag varit på IKEA. Det var osäkert in i det sista om vi skulle åka eller ej - det snöar som bekant i Norrbotten. Men i morse syntes inte minsta snöflinga här i Piteå så vi drog iväg vid åttasnåret. Lite snö föll det från himlen längre norrut men med Anna bakom ratten så hade vi en behaglig färd både dit och hem.

Många inköp blev det INTE, ett fårskinn i vitt, en vit pläd *viskar så mannen inte hör för jag har ett stort antal plädar*, förvaringsboxar till DVD-filmerna, blockljus, dynor till stolarna på balkongen (lite kallt att sitta där nu men bra att ha iaf) och skohyllan Tjusig! Frida handlade mest för en gång skull, och Emma gjorde inköp till nya lägenheten, de flyttar in i mitten av januari i sin mysiga två med öppenspis. Anna hade minst i sin kasse.

Är rätt så trött och slut i kroppen efter utflykten så kvällen lär tillbringas sittandes i soffan med en stickning och en kopp kaffe som sällskap. Kul har vi haft, många skratt i bilen och sms-bombning av maken/den ömme fadern.



Ha en riktigt skön kväll!

Kram!
Liza
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Mellandagsrean..

..är det inte mycket bevänt med! Känns som flera affärer har plockat fram gamla kollektioner som någon köpsugen vardagslycka ska handla! O, inte det! Hittar ingenting som tilltalar mig trots flera timmar på stan idag! Bäst av allt är att pengarna finns kvar på kontot och att inga "hyllvärmare" är inköpta! :D Däremot hade vi en mysig mamma/dotterdag Emma och jag. Det är guld värt!

Nu känns det dessutom som om "julen" har gjort sitt. Det är samma visa varje år, jag längtar så efter adventstiden, elljustakar, lite pynt, ja, ni vet säkert vad jag menar. Men så efter julhelgen, då är jag less på alltihopa. Så julen kommer att plockas bort hos oss SNART! Vi ska bara fira nyår först! :D
Bäst att lugna maken så att han törs hem idag... vet att han inte vill börja plocka ner i kartongerna ännu...



Det finns fler saker som jag är less på...


JULGODIS! som tur är så finns det ett fåtal stackars skumtomtar kvar.. Alladinaskarna gapar tomma och det är dags att börja äta NORMALT igen!! Misteln däremot kanske får vara kvar.... :D

Ska strax plocka fram "TUSS" som fått stå hungrig i allt för många dagar under julen. Dags att mata monstret med söta små  gigantiska dammtofflor.

Ha en god fortsättning!
Ses snart!
Kram!
Liza
Text och foton: ©Liza, vardagslycka.blogg.se





God fortsättning.....

Termometern visar på -12,3 grader, snön virvlar ner från en mörkgrå himmel och vi kurar inne maken och jag.

Om en liten stund ska vi åka till mellan-syster-yster på paltkalas. Hon har i många år bjudit syskon med familjer på palt under julen - skulle tro att det går åt en sextio paltar under dagen. Till dessert får vi en högst personlig marängswisch. Ser fram emot att umgås med nära och kära under eftermiddagen.

Julhelgen har varit så härlig. Julafton firades hos Anna med familj. Två tomtar besökte oss, en tidigt på dagen, senare kom tomten och delade ut många klappar. Gissa om barnbarnen tindrade? Farmor/svärmor var med oss också för första gången på många år. Älskar hennes kommentar.... "Jag känner mig som 70 år igen", hon är 84! :D

Juldagen var en riktig slappardag.. det enda nyttiga jag gjorde var att tona Emmas hår! Annars var det stickning, korsord och TV-tittande för hela slanten...

Igår var vi ner till svärmora för att installera hennes julklapp från oss, en digital fotoskärm. Mycket uppskattad gåva då hon tycker att vi tar massor av kort men hon får aldrig se några.. nu har hon ett par hundra att titta på och vi ska uppdatera eftersom!

Nu är det dags för oss att åka - återkommer med uppdatering när mer tid finnes....

Här är också några av mina/våra julklappar..

Ljusstakar i stål, hjärtan i plåt (love them) från lillasyster, ljusstake från Katarina K....

Underbara trädet från mellansyster....

God fortsättning!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

GOD JUL!!

Vill bara tacka för att ni tittar in hos mig! Tack var er så finns bloggen vardagslycka fortfarande efter snart tre år. Ni stöttar och inspirerar mig otroligt mycket att skriva om stort och smått som händer i mitt liv. Kanske blir jag mer personlig här framöver.... vem vet?

Jag tänker ta julledigt från bloggen och datorn några dagar och fira en skön och mysig jul tillsammans med min familj, träffa vänner, ta promenader, läsa någon bra bok, lösa korsord och bara njuta av några lediga dagar.

Som ni som följer min väg genom livet förstår, så går mina tankar till min mor i juletid. Det är ju första julen i våra liv vi ska fira utan henne och saknaden är stor men minnena är ljusa. 

Nu är det dags för mig att fortsätta med julpysslet och vill ni så ses vi någon gång under mellandagarna... men fram till dess...


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Årets julgran...

Hej på er mina vänner!

Hoppas att ni har det bra och inte stressar ihjäl er inför julafton.

Lovade bilder på vår nya julgran... och de kommer men gör tyvärr inte vårt fina julträd rättvisa. Här i norr är det kolsvart ute och inne går det inte få tillräckligt ljus för att få fina foton. Hoppas att ni får en uppfattning ändå hur den ser ut....



Vi är mycket nöjda, både maken och jag.. så julefriden sänker sig sakta över vårt hem. Imorgon ska jag göra lite julgodis, onsdag är det dags för revbensspjällen och JULSKINKAN!

Ha det så gott!
Ses snart igen!
KRAAAAAAAAAAAAAM!

Liza

Text och foton: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Så blev det söndag....

Jihaaaaa! Nu har vi julgran, en svart! Jo, ni läste rätt, den är svart! SVART - TÄT och SNYGG!!

Vi köpte den på Elkedjan igår tillsammans med ett ljusnät! Igår kväll så klädde vi granen och den blev jättefin! Maken är lugnad, det blir jul i år också! Bilder kommer när jag hunnit fota...

Idag har vi tagit det lugnt. Jag är trött, slut och helt färdig i kroppen efter skovet i ryggen och förkylningen som kom som grädde på moset.  Åt en lååååååååång frukost, läste världsbladet mycket noggrant och tog det lugnt hela morgonen. Sedan har vi sett skidor på tv:n.

Frida med familj har varit här på fika och lite julfix.... behövde hjälp med att ladda en julklapp till svärmor och käre maken hade problem med "mobilen". Tur att det finns tekniska människor här i världen som kan fixa det tekniska!! 

Jag har fått förfrågan efter receptet på
Pepparkaksruta med färskost - kommer här:

Nu är timmen sen och det är dags att gå och lägga sig! Härligt med Söndag... ska shoppa sista julklapparna idag.. ta det lugnt och pyssla lite här hemma!

Avslutar med en

Funderar på att köpa en till "Alvinge" -jag tror att den heter så min finaste elljusstake...

Ha en skön söndag!

Kram!
Liza

Text och foto där inte annat angetts: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Baka, baka, liten kaka...

Nej, det blev ingen ny julgran!

Jakten är igång, men träden var slut hos Classe! Lite besvikna blev vi förstås - men det botades snabbt med en mysig fikastund på Gallerian. Latte och scones var inte helt fel som plåster på såren. Vi blev faktiskt kvar där en bra stund surrandes om allt mellan himmel och jord! :D

Fortsätter att leta gran, vi får ta bilen nästa gång. Fick ett tips av en kär vän att möbelbutikerna kan ha fina fuskgranar... vi kollar upp det!

I adventstider så smakar det alltid bra med glögg. Sött, gott och värmande. Så vi värmde lite glögg och åt en pepparkaka i skenet av levande ljus.. låter det avslappnat och mysigt! Visst! Det var det! Määäään det det känns att det är hög tid att börja baka någon liten kaka, så när jag kom hem från jobbet idag så kom äntligen BAGERI VARDAGSLYCKA igång.... Så många sorter blir det inte - men lite fika vill man ju ha att bjuda på!! Dagens resultat: Mjuk Saffranskaka, Café Cockies och Pepparkaksrutor med färskost.
 

Igår var vi till
Anna med familj för att fika pepparkakor... Kul att få träffa prinsen och prinsessan - ja deras föräldrar också förstås!! :D 

Imorgon är det äntligen FREDAG, känns fantastiskt skönt. Slutar jobba till lunch imorgon och sedan blir det nog en sväng på stan tillsammans med maken för att köpa julklappar!

Ses snart!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Oj, då... vad hände...

Nu blev det en PAUS igen.. den här tiden som jag brukar vara som mest aktiv.. och vad händer... INGENTING!!!

Känner mig verkligen som en dålig bloggkompis, har inte haft ork att skriva på länge. Jobbar och är förkyld och när jag kommer hem så är all energi bortblåst. Vill helst sova..... Jag har besökt er ofta - men inte lämnat så många avtryck efter mig!

Men idag "finns" jag igen för att berätta lite av det lilla som händer. :D

Vi måste ut på julgransjakt jag och käre maken. Vår gamla julgran är trasig och mår inte så bra. Elak bestämd som jag är så hotas nu min mycket traditionsbundne make med att: ny julgran införskaffas eller så blir det ingen julgran alls.... Jag har på känn att maken väljer ny julgran!   :D  
Lovar att berätta för er hur det går...

Julpyntandet går mycket i vitt här i år.....

Har använt mina vita (fusk)tulpaner och blåbärsris tillsammans med ett vitt plåthjärta i hallen.
Adventsljusen fick ta plats på Matteusfatet och Culttomtarna sitter och myser utanför "mormors hus" och håller uppsikt över allt som händer i köket..

Om allt går som jag har tänkt - kommer en ny uppdatering här imorgon...

Julstöka L U G N T och N J U T av att det är A D V E N T!

Kram!
Liza

text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdag...

Den riktiga julstämmningen vill inte riktig infinna sig. Vet inte vad det beror på? Kanske är det mildvädret som sakta men säkert tar bort den fina vita snön och lämnar en grå sörja efter sig... eller förkylingen som gör att jag känner mig som en trött, grå liten rugguggla? Nej, jag är inte sjuk.. bara förkyld!! 

Måste nog snart börja med julbak och knäckkokande för att öka på myset. Några tomtar har jag plockat fram och det brinner levande ljus överallt i lägenheten. Tänder en massa ljus året runt den här årstiden och har alltid ett stort lager med ljus på lager. :=D

I förra årets jul-bloms-uppsättnings-kruka satte jag i år tjockt blockljus, gillar det enkla och att man nu ser det fina mönstret på krukan. Sture Starlight och Mary Christmas har fått komma fram.. älskar mina tjocka Culttomtar.


Nu ska jag hälsa på hos er - vet att det finns massor med julmys ute i bloggvärlden. Så det är dags att insupa lite inspiration!

Ha det gott!
Kram!
Liza

Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lördagsmys...

I går var vardagslyckan på personalfest! En kväll med tema ROCK`N`ROLL!
Arrangörsstaben hade gjort ett jättejobb! Maten var superb, tävlingar, uppträdanden och en massa annat kul! Måste erkänna att det har känts lite tungt idag....

... men inte på grund av något större "intag" av alkoholhaltiga drycker.... utan jag är risig i halsen och lite febrig! Det kommer att gå över till i morgon när kören har sin julkonsert - det har jag bestämt!

På eftermiddagen har jag bakat, till körens fikaförsäljning, men också en kaka till oss. Emma kommer hem ikväll, så jag tänkte att det skulle smaka bra med något gott till kaffet efter middagen! Snart ska glasyren göras till vår kaka.... MUMS!

Annars så snurrar livet på som vanligt. På måndag börjar jag jobba normaltid igen om inte någonting går "fel" under morgondagen - och varför skulle det göra det?? Får hålla igen lite under konserten, med rörelser alltså, men det brukar jag misslyckas med, DET GÅR INTE SJUNGA GOSPEL OCH STÅ STILLA!! :D



Min fina ängel som jag har fått i present! :D

Ha nu en riktigt skön lördagkväll!

KRAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Snön har kommit...

Äntligen är marken täckt av ett tunt täcke av SNÖ! I´m happy!!
Det är så otroligt mycket ljusare ute och det känns mer ombonat och mysigt.

Dagen har varit riktigt bra, jag går "snyggare" och värken har dämpats till lite över normal nivå. Livet börjar återvända och det gör mig så glad. Att ha värk jämt är jobbigt men uthärdligt, men när smärttröskeln är överstigen så orkar jag ingenting. Därför känns det härligt att "skovet" är på tillbakagång.

Jag tar det lugnt efter jobbet och hoppas kunna återgå till normal arbetstid på måndag. Vis av erfarenheten skyndar jag långsamt... det brukar bli bakslag annars.

Här hemma händer det inte så mycket för tillfället, jag stickar på kläderna som makens systerdotter ska få. S och hennes man väntar som ni förstår "dubbel" glädje inom en snar framtid. Gissa om vi är längtar efter de nya små bebisarna.

Sen ska jag bli mormor igen till våren, det är mellandottern som ska få sin andra bebis. Spännande är det, blir det en lite pojke till eller blir det en prinsessa?? Prinsessan A har mycket bestämt deklarerat att vi inte behöver fler kungligheter i familjen utan det räcker så bra med henne. Tiden får utvisa - huvudsaken är att mor och barn mår bra! Det spelar ingen roll om det blir en prins eller en prinsessa.....

Avslutar dagen med en bild från vårt köksbord....

Min fina lykta som inhandlades för några dagar sedan...

Skickar massor med KRAMAR till er alla!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se