Vackert så det gör ont....

Har jobbat idag trots feber och ont i halsen. Inte för att jag vill vara "martyr" eller något sådant, utan för att det är så mycket att göra att jag inte orkar vara hemma från jobbet och ta itu med allt jobb när jag kommer tillbaka. End of mitt hesa gnäll!!!

Vet inte vad jag ska skriva om idag utom att hela min dag har bestått av möten... och alla har varit av det trevliga slaget! Men visst blir man helt slut i alla fall... kan bero på att "status" inte är på topp. Men det är fantastiskt att möta människor i alla åldrar, olika situationer och känna att man faktiskt kan tillföra någonting. Att man kan göra skillnad!

Hit längtar jag just nu i denna stund... till SKOTTLAND! Vi ska snart ha planeringsmöte inför nästa års tripp till detta vackra land. Undrar om jag inte har bott där i ett tidigare liv... känner mig så hemma där! Den här gången ska syrran och jag hitta vår häxring.... vi vet att den finns någonstans!!! ;D

De här är (två av bilderna) jag tog vid Loch Lomond 2008, vackert så det gör ont.... det duggregnade men var varmt och skönt i luften....

Nu ska jag gå och lägga mig.. är helt slut efter dagen och har jag tur så drömmer jag vackra drömmar...
Kram!
Liza

Uppdatering: Det blev inga vackra drömmar, utan onda leder och huvudvärk så jag fick ta mitt förnuft tillfånga och stanna hemma från jobbet idag... Vila, örtte och sova är det som gäller.
Kram igen!


Text och bilder:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Svart och silver....

Gjorde världens fynd förra veckan!!

Gillar ju att hitta saker till hemmet som inte kostar så mycket men som jag ändå gillar.. om ni förstår hur jag menar. Så förra veckan så kom syrran in till stan och vi råkade hamna hos "Classe O"! Där fanns lampskärmen som numera förgyller min hall. För 49 kronor blev den min!! Svart och silver.. passar som handen i handsken till tapeten! Oj, vad jag gillar FYND! ;D

Den är så läcker när man tänder den... nästan tredimensionell....

Nu till gnällavdelningen....

Vaknade med smärta i kroppen klockan fem imorse, men stannade inte hemma fast jag mådde dåligt...
för....
Ikväll skulle jag iväg med en del medlemmar från bästaste kören till Acusticum. Vi hade fått en inbjudan (tillsammans med andra körer) att sjunga med Triple and touch! Så jag har gått med MP3:an i öronen flera dagar och lyssnat på låtarna för att lära texter och stämmor... sjunga afrikanska texter är INTE lätt! Men vad händer.. här ligger jag här med feber och ont i halsen. Så TYPISKT!
Det blev ingen konsert för mig! Är så himla ledsen.... :(

Hoppas det värsta är över till imorgon.. 
Kram!
Liza, ledsen vardagslycka idag


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det blev en paus igen...

TUSEN TACK FÖR ALLA GRATULATIONER PÅ MIN YTTERST OJÄMNA FÖDELSEDAG!!! :D
Som tack får ni en bit av min födelsedagstårta....
Hoppas att den smakar....

Kalasen har duggat tätt sista veckan, så magen är full av onyttigheter så idag är det nyttigt som gäller! Känns sköööönt!

Igår var barn, barnbarn och syskon och syskonbarn här på fika och tårta.
Fick så fina presenter.. fast jag inte hade önska mig någonting. Maken och jag är stora EAGLES fans, och mina kära barn vet naturligtvis om det så nu har jag DVD:n med EAGLES FAREWELL I TOUR!! Satt och tittade igår kväll till seeeeeeeeeeeeeent och njöt för fulla drag.. SUPERBRA!

AV Syrrorna  som vet att storasyster gillar Cult Design fick jag den fina ljuslyktan, fick dessutom ett presentkort av svärmor och det fina ljuset av storprinsen och en teckning som lill-prinsessan hade gjort.. TACK!!!



Nu blir det inte mera här idag... är bedövad (och bedrövande fattig) efter mitt besök hos tandläkaren idag. Som tur är så är det inga stora "things" som behövts göras... men fasen vad det kostar!!!!

Ha en bra start på veckan!
Kram!
Liza


 Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


 

 


På begäran... recept...

Kan inte motstå er önskan att få receptet på Kardemummakakan.... kommer här....



Garanterat god!

Har just kommit hem från Restaurang "Golden Dragon" där maken bjudit på middag ikväll... fyller år imorgon men då har vi inte tid att fira för då är det körövning!!! :D Har ätit så att magen står i fyra hörn!!

Baka på nu kära bloggvänner! Kakan är så himla god!
Kram!
Liza

©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det regnar.. och grönt är skönt..

Höst, regn och rätt så mysig kväll!

Hoppas att ni mår bra alla mina vänner där ute! Här regnar det som sagt - men vad gör det? Jag har tagit det mycket lugnt efter dagens arbete och ägnat mig åt Camilla Läckbergs nya bok "Fyrvaktaren"...  den är jättebra!! Ja, tyvärr så har jag läst ut den, jag vill att bra böcker ska räcka länge, länge, men när jag kommer över en BRA bok så sträckläser jag!!! Hur som helst rekomenderar jag den starkt till alla er som tycker om att läsa!!

Just nu doftar det underbart i mitt kök, har bakat en kaka som jag och maken snart ska smaka.....

En av mina favoriter... Kardemummakaka... MUMS!

Såg att dagens tisdagstema var grönt är skönt (efter att jag hade fixat med bilderna) det här tycker jag  passar perfekt in i  dagens tema.....



Jag tycker om att sticka och sista tiden har det blivit en del grönt, som sitter mjukt och skönt på små söta människor. Den översta är till systerdotterns lille son, den gröna med hjärtan stickade jag till makens systersons dotter, och den rosa har något år på nacken och den var till lilla prinsessan. Nu pågår fler projekt: Lille A:s tröja ska bli klar, stor-prinsen har bestämt att han ska ha en svart tröja med märke på?? och det är tvillingar på gång i släkten... så jag har det jag gör.. men kul är det!!

Avslutar med en uppdatering av helgens konsert: DEN GICK KANONBRA! Just nu finns det inte mycket som är roligare än att sjunga GOSPEL!! Stående ovationer i kyrkan - det känns bra!

Nu ska jag gå och koka kaffe och smaka en liten pytte bit av kardemummakakan...

KRAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza



Text och musik bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nu är det "fredagsmyyyyyys"...........

Äntligen helg!

Så skönt det är F R E D A G!
Veckan har varit rätt så tuff så visst är det härligt med en lugn kväll, god mat, ett glas rött, lyssna på skön musik och bara ta det lugnt. Det regnar ute och är lite småkulet så många ljus är tända hos oss.......

Lördag är ett oskrivet blad... tänkte faktiskt hinna ut och shoppa lite...

Söndag, kyrkoval och konsert med bästaste kören SUPPORT CHOIR i Piteå Stadskyrka kl 18.00. Kommer att bli så roligt att göra en konsert igen... kom och lyssna du som kan!!

Önskar er så en riktigt

Kram!
Liza
Text och foton: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Änglar finns.....

Tack för era uppmuntrande kommentarer kära bloggvänner, de värmer mitt hjärta!
Jag är tillbaka i jobbet igen - har så ont i ryggen men försöker jobba på ändå!!

Orken är liksom slut när dagens arbete är slut så det blir inte mycket gjort här hemma för tillfället. Fick ett SMS idag som verkligen gjorde mig glad, det kom från en Ä N G E L som varit och dammsugit lägenheten åt mig! Tusen, tusen tackkramar får du från mig♥ Änglar finns det vet jag!!

I söndags gjorde jag en lite höstdekoration av materialet jag hämtade i skogen under helgen...


*det lilla hjärtat fanns på "Buketten", kändes rätt med en gång... krukan har ni sett många gånger - en av mina absoluta favoriter - den har hängt med läääänge... stenen med texten: harmoni, hade jag också och den representerar hur vardagslyckan känner sig idag... H A R M O N I S K 

Tänkte idag när inlägget kom till att jag har väldigt många hjärtan hemma hos mig. De finns i betong, sten, keramik, plåt, som tavlor.... Gillar ni hjärtan???

Ha en skön och harmonisk kväll - det ska jag ha!
♥KRAAAAAAAAAAAAM♥
Liza

Ps. Tusen tack för igår käraste bloggvännen för allt gott fika du bjöd på och för alla skratt vi fick! Om ni vill se allt gott 
Eva bjöd på... klicka på länken!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Hemma idag....

Är hemma idag pga ryggeländet! Men det är inte mycket annat att göra än att försöka dämpa smärtan och "vila", dvs gå,stå, ligga och sitta omväxlande. Någon gång framöver kommer jag kanske att skriva om hur min ryggskada uppkom och hur det är att leva med ständig smärta. Men inte idag! Det får bli en annan gång.
Nej! Nej! nu får det vara slut på gnällandet här!!

Vill att ni istället besöker min kära bloggvän
Ewa en kvinna som jag beundrar och som har en livsglädje och ett mod som få andra jag har träffat. Hon  har skrivit så gripande och öppet  om sin sjukdom. Ni kommer direkt till hennes berättelse via länken ovan...

NU till mitt lilla balkongprojekt!
Vår balkong har har två väggar i tegel.. men den ena är gul och den andra är röd???!! Fattar inte hur man kan göra så. Det har jag retat mig på hur länge som helst. Som tur har jag världens bästa make i hela världen, så igår satte han upp en gardinstång mot den gula tegelväggen... där har jag hängt panellängder i brunt och mörkt grått. Det blev så fint!!



Vi tog hem trädgårdsbordet från stugan, ett klaffbord som blir minimalt när man fäller ihop det. Perfekt nu till vintern när sängkläder ska vädras och mattorna ut. Öglanstolarna passar perfekt till.. ska sy dynor i fårskinn till dem så snart orken finns. Vi har också skaffat en utebelysning (fanns inte tidigare), den lyser både uppåt och nedåt. Som tur är så satte vi den inte så högt, så den bländar oss inte när vi sitter och fikar eller äter. Trådkorgen för ljus har jag säkert haft i tjugo år - en present från mina gulliga systrar...

Gillar balkongen nu.. den är så lugnt och harmoniskt - har lite känsla av ZEN... :D

Nu orkar jag inte sitta längre utan önskar er en
Härlig start på veckan... ny dag - nya möjligheter!
KRAAAAAAAAAAM!
Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka

Söndag kväll....

Så var helgen över för den här gången. Vi har varit och vintrat ute i stugan, ja, vi kommer att vara där av och till men bara dagsturer. Det är lika vemodigt varje år.. NU ÄR SOMMAREN S L U T ! De flesta blommor har jag tagit bort och många var fortfarande fina och blommade på för fullt, men om bara några dagar kommer de att vara frusna och tufsiga så de fick hamna i komposten iaf.

Kunde naturligtvis inte låta bli att fota.....

Några bilder från naturen kom också med på bild.
Tog en liten promenad i skogen och passade på att plocka med mig lite mossa (varsamt upplockad) och annat som jag  har arrangerat på balkongen.

Men nu när det är slut på stugmyset, fortsätter jag att boa mig här hemma. Fick hjälp av maken att förverkliga en idé som jag har haft länge på balkongen, jag menar att idén gäller balkongen - nu gick det inte fota ikväll så det får bli en annan dag.

Hoppas att er helg har varit kanon!
KRAAAAAAAAAAAAAM!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka


Härligt med färg...

Som ni vet så är jag lite "försiktig" när det gäller att använda färger. Orkar inte med allt för många åt gången - men älskar att se hur fint andra får till det genom att just använda lite starkare färger.

Nu har jag inte direkt gått och blivit  "vild och galen" men i gästrummet/allrummet har det somriga rosa fått lämna plats för mer höstiga toner. Ryamattan som bott i stugan har fått flytta hem, de gröna stickade kuddarna från vardagsrummet har fått sällskap av kuddar i rost/rött (inköpta på IKEA för något år sedan)...

Ja, det känns fortfarande som ett vilsamt rum.... lagom "höstigt" och mycket varmare...

Passade på att byta ut några grejor också.....

De gröna Ittalalyktorna fick samsas med den guldsandfyllda påfågeln som jag ärvt efter min saknade lilla mamma. Fågeln fick hon av grannarna i present och var en av hennes skötebarn. Vi brukade alltid skoja om att vi hade tappat ner den.... som tur var hände det aldrig.

Önskar er alla en riktigt härlig helg!
KRAAAAAAAAAAAM
!
Liza



Text och Foton: ©liza, vardagslycka

Påminnare i hallen...

Tänk att det redan är tisdag. Veckorna går så fort och det är fullt upp med både det ena och det andra.

Efter jobbet idag värkte ryggen så mycket att jag var tvungen att lägga mig - sov en timme (minst). Vaknade av att en idog trevlig säljare från ett telefonbolag ringde.... TUR.. annars hade jag sovit ännu!! :D

Vet inte om det är fler än jag som tycker att det är "kul" med kläder?? Speciellt nu när butikerna har ett jätteutbud av ljungfärger, lila, vinrött, mörk rosa - ett perfekt komplement till alla mina svarta kläder. Har passat på att handla nu medan det finns kvar någonting och har hittat både tunikor, tröjor och koftor (min passion). Upptäckte tilll min förskräckelse att ett par mörka jeans fattades i garderoben, så jag travade de 186 stegen till en av stadens Gallerior.  Första paret passade perfekt (en stl mindre än mitt ljusa par i samma modell som jag köpte i våras!! :) Det kändes BRA!

Nåväl, den sista pusselbiten till hallen har kommit, mitt väggord i trä! Varför jag valde att ha just där är att jag inte ska glömma bort att varje dag är unik och att det är mitt ansvar att ta tillvara alla möjligheter som just den dagen erbjuder.
Det här det sista jag ser när jag lämnar hemmet och det första som mina ögon möter när jag kommer hem.....



Ha en skön tisdag kväll och en härlig onsdag!
Kram!
Liza

Ps. Glömde att säga att jag har gjort headern själv.. men inte har en susning hur den ska komma på plats. Kan inte byta färg eller teckensnitt heller... tur att
Emma finns! Tack gumman för att du hjälpte mig!



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Oj då, nu blev det en paus igen....

Hej alla vänner där ute!
Det blev av olika anledningar en liten paus som var oplanerad - men nu i efterhand behövlig.
Det har gått tungt att göra nya inlägg ett tag och kanske är det så att det är bra med ett uppehåll då och då. Sanningen att säga har jag varit rätt trött på min blogg, header, haft svår torka på vad jag vill skriva och en del funderingar på om det skulle bli en fortsättning här eller ej! Nu har jag beslutat att fortsätta i alla fall ett tag till!

Så här kommer en liten uppdatering om vad som hänt i helgen:

Fredag: Prinsessan fyllde 2 år. Hon uppvaktades som sig bör med många presenter och kunglig som hon är så mottogs både gåvorna och hyllningar med upphöjd värdighet. Söt är hon som en karamell och hon pratar som en liten kvarn.

På kvällen var maken och jag bjudna till bästaste bloggkompisarna
Eva och Rolle  på födelsedagsfest! Eva fyllde år och vi hade verkligen en mysig kväll med fantastiskt god smörgåstårta, tårta och god dryck till! Tack för att vi fick komma och än en gång GRATTIS! (Som tur var skulle Emma och hennes sambo sova hos oss så vi fick skjuts!!) :D

Lördag: Hämtade upp mina flickor strax efter åtta för en överraskningsresa! Vi hamnade i Skellefteå, började med frukost på mysiga fiket "Lilla Mari"! Medan frukosten avnjöts fick döttrarna var sitt kuvert vars innehåll skulle vara slut innan klockan fyra. De fick bara shoppa till sig själva, ingenting till hemmet, barnen, makar/sambos!!:D
Gissa om det blev en härlig shoppingdag!! Uppskattat och den som hade roligast var jag.... Så kul att vara tillsammans med sina älskade flickor en hel dag!
Kvällen blev tidig - var helt slut och somnade i soffan...

Idag: Sov länge.. fick besök av Anna med prins och prinsessa.. har stickat.. bjudit Emsa och A på middag och som ni ser har jag fått hjälp att få en höstigare look på bloggen. TACK EMMA!

Efter detta lååååånga inlägg (hade nog lite bloggabstinens ändå) ska ni få se mitt nya överkast i sovrummet, underbara nya gardinerna och lite annat smått och gott därifrån...



Fast det mesta hade jag sedan tidigare.. byter plats på mina saker och vips känns ett rum som nytt utan stora kostnader....

Ha en fortsatt skön söndagkväll och en härlig start på veckan!
Kram!
Liza


Text och foto: ©Liza, vardagslycka


Måndag,måndag, min lyckodag.. fast det är tisdag...

.. har ju som bekant ingenting emot måndagar! Ny dag - nya möjligheter är mitt valspråk.
Ja, redan nu förstår ni att det har skulle publiceras igår... men se det ville inte blogg.se. Är så less på allt stul som varit sista dagarna....

Nåja,måndag var en stor dag i vår familjs liv.. en lite bebiskille kom till världen på morgonen och vardagslyckan har nu blivit "gammelmoster". :D Ett stort grattis till L och E (de gulliga föräldrarna) och morföräldrarna (mellansyrran och hennes man)! Syrran och jag kunde inte hålla oss så det blev ett besök i en av stadens butiker för att inhandla bebiskläder.... Så mycket gulligt det finns att handla!!

Tog ett par foton igår i köket. Har gjort om på köksbordet (igen) och har valt att blanda ljusstakar och ljusslyktor utan att de egentligen hör ihop... gemnensam nämnare - de är vita!!!




De vita ljusstakarna kommer från Biltema (49:- för paret), den vita med mönster har jag fått som present för 4 år sedan och den högre är NY och kommer från Cult design! *gillar* Ja, mellansyster jag har härmat dig - och denna gång fullt medvetet!!!!!! :=) De snygga servetterna kommer faktiskt från Ikea och förvaras som vanligt i ovala glasvasen, lätt att förändra efter humör.

Nu ska jag lägga mitt rosenöra på kudden och sova... snart ringer väckarklockan...
Kram!
Liza


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se