Gott slut och GOTT NYTT ÅR!!


Måndag 28 december...

Hej go´vänner!

Så var det måndag igen, stan är full människor som hoppas göra REA-fynd, det är precis som det brukar vara efter helgen!!

På förmiddagen kom Anna och barnen hit och vi har hunnit ut på stan en sväng. Inte så uppskattat av de små då benen är fulla med spring... De är så söta Storprinsen och prinsessan - lycka är att ha barnbarnen nära så att man kan vara tillsammans ofta! Vi fikade och hann gå i ett par affärer innan det var dags för de små och Anna att åka hem till pulkbacken.

Tänkte att ni skulle få se ett par av mina julklappar....

från "Heta hyttan"! 


Ska bli så spännande att prova...

Nu ska jag ta mig en prommis, såg en fin kofta på REA som jag gärna skulle vilja äga.

Ha en härlig fortsättning på veckan!


God forstättning på julhelgen!

Bättre sent än aldrig - så lyder ordspråket!

Vi har haft en underbar julafton!
Tindrande barnaögon, ja, tindrande vuxna också för den delen. God mat, vi har alltid knytkalas så julbodet var välförsett om jag säger så! Många klappar till barn och vuxna och faktiskt så sjöng vi några julsånger tillsammans också. :D

Emma och hennes sambo har varit här några dagar. A åkte till sin familj dagen före julafton och Emma har åkt idag för att fira jul ett par dagar med hans familj, så nu är maken och jag själva igen! Vi tänker tillbringa dagen i soffan... slöa som vi är. Min rygg gillar inte julfirande så det blir att vila en del idag, och sticka på mina vantar!

Apropå julklappar så fick vi/jag många fina klappar - men det återkommer jag till senare!

Vill bara önska er en GOD FORTSÄTTNING på JULHELGEN!


Den fina amarhyllisen kom in chef med någon dag före jul! Blev så glad över uppskattningen och omtanken!


Granen står så svart och grann...

Hej go´vänner!

Så har vi passerat 4:e advent och julafton kommer allt närmare. Barnbarnen längtar efter tomten... vi vuxna efter att umgås med nära och kära, julmaten och ett par lugna dagar uppkrupna i soffan med julklappsboken.

Denna helg har vi haft två födelsedagskalas. Ett stort för att fira en 50-åring - mycket trevligt! Åsså har lilla-lilla-syster-yster firats! Stort GRATTIS för de båda födelsedagskvinnorna!

Igår tog vi in julgranen. Vår svarta, fina gran! I år är det mest vita kulor i granen och därmed decimerades pyntet med ca 50% då de flesta silverkulorna fick ligga kvar i kartongerna! Nu fattas bara att lägga julklapparna under granen så är julfriden total...


Det blir mindre och mindre julpynt som kommer upp för varje år som går. Har valt bort en hel del nästan alla tomtar och änglar till förmån för hjärtan, kvistar och LJUS!!

Planerna för morgondagen är att köpa de sista julklapparna, dammtorka och om jag orkar hälsa på mina arbetskamrater... ja, ja, vi får se hur dagen artar sig....
 
Ha det gott kära vänner!


Snöstorm...

Hej vännerna!

Efter en låååång period med kyla kom mildare väder och som ett brev på posten... SNÖSTORM!!

Vi hade planerat att åka till grannstaden idag för att handla julklappar, men det slutar vi nog ut om det fortfarande är lika mycket snöyra under eftermiddagen. Då stannar vi hemma i stan och handlar där istället!

Min att-göra-lista inför den stundande julhelgen är långt ifrån avverkad.. men det gör mig inte ett skvatt! Baka får jag göra när jag orkar.. det brukar bli klart då kraven har minskat med åren.
Det viktigaste är att:
*handla julklapparna klart
*göra skinka (gör den i ugnen och sedan griljerar jag, de färdiga gillar inte maken)
*göra rebensspjällen (mitt uppdrag inför julaftonsfirandet - vi har knytkalas)
*klä julgranen 
*tindra
låter väl inte allt för jobbigt, eller hur?

Idag ska jag ut i ovädret och besöka optikern för synundersökning... ser att de håller på att röja snön från trottoarerna. Tur för mig så jag tar mig fram!! :D



Ha en skön dag alla goa vänner därute!


3:e advent...

Hej vännerna!

Kikar bara in för att önska er en riktigt härlig 3:e advent!


Idag ska jag baka till körkonserten, kurera min onda hals och bara njuta av att få göra en julkonsert tillsammans med mina fina vänner i Support Choir!

Ha en skön dag!


Mossa, mossa på er allihopa..

Hej vännerna!

Idag, kort-kort inlägg! Återkommer kanske i kväll beroende på....

Ska nämligen få följa med syrran ut och åka bil, umgås och kanske gå i en affär!!!  Känns som evigheter sedan jag lämnade lägenheten sist!!!

Forsätter på temat jul hos mig... ja, nu vet ni att det är ett tema i alla fall...


Fågel från Madam Stoltz, doftljus från PartyLight och min fina ljusstake♥, enkelt arrangemang med träfat, mossa, blockljus och kanelstänger.... känns inte riktigt klart men fantasin tog slut där!!  För ordningens skull så står både fågeln och ljuset på fönsterbrädan i vanliga fall - det blev bara lättare att fota så här!! :D

Ha en skön torsdag alla kära vänner!

En helt vanlig onsdag...

Hej vännerna!

Vi har kallt idag, termometern  visar på -14 grader så man kan utan överdrift säga att de är myggfritt! Solen har varit uppe en liten stund men nu kommer molnen rullande in.

Har fotat lite på förmiddagen  - det gäller att fånga det lilla ljus som finns.....


Hjärtan från Interflora och tomte som jag fick av min julevenn för ett antal år sedan...


Mina tomtar från Cult Design får komma fram varje år! Det enda som är nyinköp är ordet JUL i plåt, annars sån´som jag haft länge....

Här har rensats i julkartongerna så det finns inte många tomtar kvar... känns skööööööönt!

Ha en skön dag!





Jag har fyndat...

Hej vännerna!

För någon vecka sedan hände en olycka... vår trekoppars pressobryggare gick sönder! För mig som är beroende av kaffe var det något av en katastrof! (Skojar bara)!! :D Maken och jag kom överrens om att jag skulle köpa en lite större "pressare"  - en för fyra koppar för då skulle den rymma påtår också. Som den snälla hustru jag är besökte jag genast Önskabutiken här i stan, hittade min dyra (499:- eller  599:-, kommer inte ihåg) kaffekanna och gick mot kassan.

Gissa vad som fanns där! Jo, samma tillverkare hade kampanjpris på en annan kanna, som enligt mig hade både snyggar design och mycket bättre pris....

För 169:- blev denna kanna min. Det kallar jag ett..

Ordningen är återställd hos Vardagslyckan och vi får numera påtår om så önskas...

Annars händer inte så mycket här just nu. Dagarna går s a k t a, jag går minst en kort promenad varje dag, virkar någon lite söt figur och vilar... Hoppas att ryggkirurgen hör av sig snart vill veta om det går att operera ryggen eller ej!!


Min gamla betongljusstake/bokstöd har fått plats i hallen under advent... tycker så mycket om den!

Ha en härlig tisdag alla goa vänner!

2:advent...

Vilken superduper helg vi har haft!



Fredag en fika på stan med maken, handla födelsedagspresent (hemlig mottagare),  god middag och prat om ditt och datt till halv tolv....

Lördag hade vi mys hela dagen med söta  stor-prinsen och prinsessan så att föräldrarna fick åka och träffa tomten! Vi hann med både glass på stan, yatzisspel, hälsa på farmor Ruth och mycket annat. Lite ovant att grädda plättar med två hjälpredor. Men duktiga är de bägge två och plättarna blev supergoda! 
Roligt med  lite "surr" och fart i huset men erkännas ska att kvällen tillbringades avsvimmad i soffan! :D

I går var vi på barndop. Det var makens syster-son-dotter som döptes. Ett mycket fint och familjärt dop. Vi var ca 50 gäster som bjöds på smarrig smörgåstårta och god marängtårta. Allt gott önskar vi fina familjen i framtiden!

Har just kommit in efter en promenad ner till ICA för att köpa mer garn till mina Amigurumis:ar, förutom elefanter är Super Mario tillverkad samt en Pokemon. Tur att det finns internet och snälla svenska och utländska bloggare delar med sig av mönster.... Ja, behöver internet för att veta hur figurerna ser ut också..



Fortsätter att visa lite bilder från min vita/gröna jul... Mitt Matteus fat med blockljus, fin kvist och hjärta pryder vardagsrumsbordet!

Slut för idag från Vardagslyckan!
Ha en skön dag!