Semesterstängt!

Vi ses om någon vecka!
Ha det GOTT!


KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza



Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Dimman har lättat....

Hej bloggkamraterna!

Nu känner jag att livet har återvänt! Imorgon börjar äntligen min SEMESTER! Tänk, fyra veckors ledighet utan några måsten, slippa vakna till väckaren varje morgon, äta frukost i lugn och ro... :D

Fredag
jobbade jag några timmar för att få undan "viktigheter" innan ledigheten. Hoppade och skuttade när jag kom hem, hann en sväng på Kappahl - tänkte köpa jeans. Men precis när jag undersökte sortimenten hördes en glad liten stämma som ropade: "Mormor! Morrrrmorrr!" Jodå, det var lilla prinsessan tillsammans med sin mamma som kom nerför rulltrappan. Summan av kardemumman - inga jeans till mig utan en fikastund tillsammans med sötaste prinsessan som förövrigt ville ha "prinsesstårta" och en mysig pratstund med äldsta dottern.

Lördag åkte vi till Skellefteå för att hälsa på Emma! Vilken mysig lägenhet de har och Emma har köpt en massa fina 60-tals möbler. Läckert är bara förnamnet! Emma hade sitt sista jobb före sin semester.. ett dop! Vi stod i foajen och lyssnade när hon spelade och sjöng. Efteråt åkte vi till ett mysigt konditori som heter "Stigs". Plättar med sylt o grädde blev en lagom lunch. Lite snabbshopping i "schtaaan" och som avslutning fika på favoritkaféet "Lilla Mari".

Idag regnar det småsten här i Piteåtrakten. Inte kul allas så vi åkte in till stan för ta ta det lugnt en stund innan "herrarna"(maken med sina tre svärsöner, svågern med son och svärson) ska ha whiskyprovning med tillhörande badtunnebad och grillning i kväll!! Mellansyster och jag ska gå och äta och sedan slappa här till dess det är tid att hämta hem gubarna!

Imorgon kväll är det damernas tur - vi ska ha tjejfest ute i stugan - DET SKA BLI KUL!!
Tjejerna är mina fina systrar, systerdotter, mina döttrar åsså jag förstås!


Bilder från stugan för några veckor sedan... återkommer med färska bilder framöver...

Har du orkat läsa så här långt.... så önskar jag dig en
fortsatt skön SÖNDAG!

Kram!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Feberdimma eller ambition?????

Hej kära bloggkamrater!

Förstår om ni är i chock.. två inlägg samma dag från vardagslyckans värld!
Sanningen att säga så är jag lika förvånad själv! 

Jag brukar aldrig visa kläder här på bloggen - men idag så händer det också - vilket bevisar att jag nog lever i feberdimma fortfarande.. :D

Såg ett så vackert garn på ICA för ett tag sedan, ett garn jag inte kunde motstå helt enkelt! Fanns i riktigt fina färger men nu råkar jag gilla rosa så rosa fick det bli! Så nu har jag stickat mig en tröja/tunika som jag hoppas kunna använda flitigt under semestern. Tror att den blir perfekt att ha på sig under långa mysiga utekvällar..


Hade inget mönster som var ens nära den bild jag hade i huvudet så jag fick hitta på mönstret själv . Alltid lika spännande att se hur slutresultatet och framför allt hur passformen blir... tack och lov passar den mig alldeles utmärkt!! Nu är jag sugen på att sticka en till.. i något mörkare garn, och lite annan modell, stickat verkar bli stort i höst...

Hur som helst min tröja kommer att bli snygg till ett par vita piratbyxor eller till jeans!

Kram alla glada!
Liza (som nu har en och en halv dag kvar till semester) 

Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Oj, oj, oj....

Upptäcker till min förskräckelse att det gått nästan två veckor sedan jag bloggade sist! Vart tar tiden vägen????

Jobbar min sista vecka innan semestern... eller jobbar och jobbar.. har feber och ont i halsen så jobbar gör jag inte idag.. inte igår heller. Förhoppningsvis orkar jag imorgon!

Annars är det som vanligt hos vardagslyckan, jag sköter om mina växter ute i stugan, pysslar lite men tar det mest lugnt.

Härligt att det fortfarande är sommar!!! :D


Återkommer snart med bilder från blommorna som växer så att det knakar...

Ha det gott!
Kram!
Liza

Text o bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Här går det undan.....

Himmel vad dagarna och kvällarna går fort!!

Jobbar för fullt och kvällarna swischar förbi med en rasande fart. Har snart jobbat vecka ett av tre innan riktiga semestern börjar. Skottland är avbokat pga systers kommande operation, vi får åka nästa år istället. Däremot kommer vi nog att åka runt i vårt avlånga land maken och jag. Ser fram emot det!! Skulle så gärna vilja besöka Gränna, Nyköping, Söderköping..... ja, massor med ställen. Stockholm och Göteborg har vi besökt många gånger så vi kan hoppa över den här gången. 

Två kvällar på raken har vi suttit på altanen och ätit middag, så ljuvligt! Vi har ovanligt lite mygg däremot har "brämsen" vaknat. Fy vad jag hatar dom... fega eländiga kräk som ofta alltid sätter sig bak på ryggen, baksidan av benen.. ja, där man inte kan se var de håller hus. Jag har alltid trott att insekter är fågelmat, men nog undrar jag om de smakar illa eftersom fåglarna inte verkar vilja äta dem till frukost, lunch eller middag.....

Min ömme make är just nu och köper bräder till undergolvet till sovbodan. Isolering och övergolv (heter det så) har vi redan. Gissar att han har långt gångna planer på att spika hela helgen lång! Det ska bli roligt när mitt jobb börjar... dvs inredningen. Jag är ju inte mycket att ha när det gäller själva byggandet..

Att sy kan jag däremot, och för ett tag sedan köpte jag gardintyg till sovrummet i stugan. De har varit klara ett bra tag..

Det är ofärgat linne som är sydda i fuskrullup-modell, i stället för band har jag avänt grova snören....

Visst är det skönt med sommar!! Ägnar mycket tid till att prata med mina växter, nypa bort vissna blommor, vattna eller bara sitta på stugbron och titta ut över vattnet... Känner mig så priviligierad att ha två härliga platser att bo på!

Oh, vad jag är (VARDAGS)LYCKLIG!!!



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Förra veckans projekt....

Hej vännerna!

Det är så kul att så många fortfarande tittar in trots min mycket sparsamma uppdatering här på bloggen. Nu kommer det nog att bli lite oftare (hoppas jag) då jag är tillbaka i jobb efter en härlig veckas semester. Jobbar tre veckor sedan är det SEMESTER på riktigt!

Hur som helst, förra vecka bjöd på lite "olika" väder, sol ena dagen och regn nästa. Så jag tog tag i ett projekt som jag drömt om länge - ATT MÅLA KÖKSSOFFAN VIT och klä om soffdynan!

Som den "true blogger" jag är finns naturligtvis en före-målad-soffanbild (och köket).....
Lilla fönstret och pallen har också fått en omgång vit färg.....



Samtidigt som jag målade soffan kom vi på en helt ny möblering, som just nu är den bästa vi har haft.. :D Jag är så nöjd med resultatet, soffan kom mer till sin rätt och soffdynan med sin fusk-fårskinnsklädsel är mjuk, skön och snygg!!

Maken håller på med ett mycket mer krävande arbete - att montera ihop sovbodan.... men se det är en annan historia som jag dokumenterar nogsamt...

Nu ska vi åka iväg till stugan.... magen skriker av hunger!

Ses snart igen!

Kram!
Liza
Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se