Några bilder från Talang...

Besök gärna Emmas blogg...




Ses snart!



Talang 2011

Hej vännerna!

Ikväll deltar vår yngsta dotter i programmet Talang 2011. Det sänds i TV 4 kl 20.00...


Hoppas ni hejar på henne - det ska jag göra!


Inspiration...

Hej vänner!

Påskhelgen har varit riktigt härlig! Fina dagar och mycket mys!

Mini-prinsens ett-års dag firades i fredags.
Vi hade minikalas då hela familjen drabbats av en ruggig förkylning. Prinsen åt tårta med händerna som sig bör, och var totalt obrydd om presenterna.  Snören och papper var mycket roligare att leka med. Det är svårt att förstå att ett helt år gått sedan lilleman föddes, dramatiken kring det har jag skrivit om tidigare så det gör jag inte igen... men oj, vad vi är glada över att allt gick bra både för honom och för Frida!

Långfredagskvällen tillbringades hos kära vännerna
Eva, Rolle och Edith. Vi började med ett glas vin, lufttorkad skinka och melon på deras mysiga uteplats. Sedan grill-middag. GOTT! Till dessert en underbar chokladtårta... säger bara MUMS! Men framför allt många glada skratt och mycket prat! Underbart att vi har sådana vänner!

Påsklördag var hela "barna-högen" ute i stugan. Vi grillade korv, fikade, drack kaffe, grillade kött och hade det så lugnt och skönt i solen. Barnen lekte hela dagen - har ingen aning om vad - men kul hade de!

Resten av helgen var vi själva där och pysslade....

Bland annat har mina målade ränder på sovrumsväggen försvunnit och ersatts med en vit/grårandig tapet. En dörrkarm rök i måndags (käre maken hade ingenting att göra) och lite mindre målningsprojekt är gjorda...

Dessutom fick jag ett par idéer som förverkligades igår...



Nej, nu ska jag ta soffan och ladda för jobb imorgon. Ja, jag har börjat jobba igen, bara någon timme per dag - men jag är glad! Tränar ju tre dagar i veckan också så jag är trött och slut i kroppen. En stunds vila kommer att göra susen! :D

Ha det gott!


PÅSK....

Hej vännerna!

Nu åter från gårdagens utflykt med mellandottern Frida, det var därför det var så tyst här. Vi besökte ett varuhus med blå skylt!! :D
Är sliten idag men det värsta är att magen har rasat, det kan i och för sig bero på tabletterna för det är inte första gången. Hoppas på snabb bättring inför Påskhelgen.

Vad jag handlade?? Få se nu, 3 ljuslyktor, 4 innerkuddar och tyg (maken kommenterade inte vilket jag förväntat mig, jag har ju kuddförbud som ni vet), en gästhandduk,  stoldynor och överkast. Allt detta till stugan.... Kommer att fotas på plats!
Nu fick jag göra en klassiker, dvs gå och kolla i kassarna vad som fanns där och se där, jag missade mattan som i uppräkningen *suck*. Det är konstigt med shoppingen i det stora varuhuset, men handlar och handlar men när man ska berätta vad man har köpt så kommer man inte ihåg. Är det någon som känner igen sig månne???

Nu ska jag förbereda lite inför Påskfiranden, mellan *******besöken.

Färden till Blåkulla närmar sig och jag hoppas att vi träffas där.

Önskar er alla en riktigt 


Kraaaaaaaaaaaaaaam!

Liza
Ps. Mina kära systrar ni har väl trimmat kvastarna och förberett er......

Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

 

Perssons Pack...

Hej vännerna!

Fy vad det blåser ute idag, utan överdrift kan man säga att det är lätt att ha en "bad hairday"!
 Löven virvlar omkring och den sista snön mår inte alls bra... den är snart ett minne blott! :D  Helgen har bjudit på strålande solsken, tripp till grannstäderna och födelsedagsfirande av maken.

Vi har köpt nya sängar till stugan, men som vanligt så är det beställningsvara, har vi tur kommer de inom en vecka eller två. Det var bättre förr - då fanns saker och ting i lager! Det innbär att vi inte kan sova i stugan under Påsken, för vi har ju redan kört ner vår gamla säng och sänggavel till ungdomarna i Skellefteå!

Jag har också inhandlat en rulle tapet som ska sättas upp i sovrummet... fick en idé! Så vi får väl sysselsätta oss med det mellan korvgrillningar och fikapauser. Ska passa på att rensa bort en del sängkläder, kuddar, prylar  och kläder som vi ändå aldrig använder också.... 

Påsken är som sagt på intågande och jag har redan plockat fram pyntet... det lilla jag har!


Perssons Pack har hängt med några år nu, ser ni att kycklingen till höger är sur och har vänt sig från de andra... De kommer från Cult Design. Jag skulle så gärna vilja ha en omgång kycklingar till stugan också, men se det fanns inte i Luleå och inte i Piteå. Nu har jag "Maggans" kvar att besöka, hoppas att hon har!!

Go´vännen "Maggan" är på på väg hit för en kopp kaffe, fika och en surrstund - så nu ska "hurran" (kaffepannan) igång. ☼

Förresten ni har väl börjat trimma kvastarna, putsa kaffepannorna och kamma katten det är ju snart dags för avfärd mot Blåkulla....

Ha en härlig måndag!


Oj, vad hände??

Hej go´vännerna!

Oj, det blev ett litet upphåll här utan någon som helst anledning... men nu är jag tillbaka full av energi igen!

Veckan som gått har varit riktigt härlig! Mellandottern
Frida har varit här och putsat mina fönster - vilken lycka! Man får ju skylla sig själv som bor mitt i staden, så är det, men när ljuset knapp tränger in genom mjölkfärgade rutor då är det inte kul. Nu har ljuset återvänt och med det mitt glada humör! Det behöv inte mycket för att jag ska vara Happy!

Som vanligt när det städas så byter grejor plats så jag har flyttat runt "grejset" igen och det tog ett bra tag innan jag var nöjd!


Insynsskydden i fönstret är de som tidigare var i köket... plockade ner längderna också för att släppa in ljuset!

och i köket nya Koziolplattor som insynsskydd...

Sen bilderna togs så har en del påskpynt åkt fram..hmm, inte så många. Men de får ni se nästa vecka!!

Nu ska jag dricka en kopp kaffe och vila en stund innan maken kommer hem. Vi ska åka ner till Skellefteå en sväng med en säng (rimmar) till dotra och hennes sambo!

Ha en trevlig helg och förhoppningsvis får vi njuta av sol och varma vindar!




Helg!

Har hunnit med mycket denna härliga fredagmorgon!

*Träningspass i bassängen
*Handla hem lite mat
*Dricka kaffe

Inte illa före klockan tio!

Dimman rullade in över staden igår kväll och det var fortfarande grått ute i morse. Nu ska det visst bli bättre väder framåt eftermiddagen. Jag hoppas på sol för käre maken och jag ska gå en prommis när han kommer hem från jobbet.


Jag fortsätter min vandring... kom till en fin bro... 
Bild från Glenfarg, Skottland

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, det blev inte många timmars sömn i natt då värken var olidlig. Så jag får försöka sova en stund nu istället!

Ha en kanonfin helg!
 

Slask och vårfärger..

Det har snöat här på morgonen! Men inte gör det någonting, den nya snön äter upp den gamla så det är helt OK för mig!

Igår traskade jag iväg till blomsteraffären och köpte några Penséer och en kruka Påskliljor för att lysa upp balkongen. Som vanligt så fanns det inte ett spår av någon blomjordspåse att uppbringa i hela lägenheten när Penséerna skulle planteras i min fina "bunke". Fast jag vet att det finns... någonstans... eller kanske i källaren...*suck*

Det blev en prommis ner till ICA och där var de små 5 liters påsarna slut så det blev en 10 liters... tungt som bara den. Får nog snart införskaffa en "dramaten" vagn. Dumt att bära så tungt men jag slank in till svärmor för en vilopaus och en kopp kaffe på vägen. Man måste tänka smart eller hur!! 

Nu är det i alla fall planterat och klart...





Härliga vårfärger!! Nu lyser de upp balkongen - jag blir GLAD!

Nu ska jag ta på mig träningskläderna och bege mig till "Lassa" för lite styrketräning (lyfter 7 och 10 kg) Ha! Ha!

Ha en skön dag!

Vitt...

Hej go´vännerna!

Det blev vitt i köket igen!
 Det svarta kändes för mörkt så jag satte tillbaka de nytvättade vita fodralen! Så behöver jag inte fundera mer på det! NÖJD!

Vet inte hur det är hos er - men hos oss är fönsterna fruktansvärt smutsiga. En bonus man får när man väljer att bo mitt i stan.. :D Avvaktar ändå ett tag till då gatorna inte är sopade.. det brukar damma nåt´ alldeles oerhört så då får man börja om. Extra lyxigt  är att jag får hjälp med putsandet i vår...

Idag har Frida och mini-prinsen varit här på förmiddagen. Mini-prinsen är mormors pojke, och jag är förstås överlycklig över det. Helst vill han vara i famnen hela tiden eller att mormor ska sitta och leka på golvet med honom - det gör jag gärna!  Efter en stund kom kära vännen Margaretha och fick en kaffetår och surrstund! Så härligt med sällskap... jag tycker att dagarna håller på att bli
l å n g a!!


Här sitter vi och leker... Frida fotade..

Kom just på att igår sydde jag en kudde, det skulle ha blivit flera men så blev ryggen och jag osams å då bidde  det bara en..


Den är sydd av resttyger som jag hittade i "skåpet", och den kommer att flytta ut till en stuga nära mig :D

Nu är det dags att börja med middagen, det blir köttfärspaj här idag.. GOTT!

Morgonstund har guld...

Go´morron alla fina vänner!

I skrivande stund skulle jag ha varit i varmvattenbassängen... gick inte idag tyvärr då jag inte tar mig in i bilen. Fick så ont igår morse igen, så det blir att vara hemma idag. Tack och lov har jag fått på mig så mycket kläder att jag vågar öppna om någon ringer på... *suck* Får försöka ta en prommis senare idag!!

Nu snurrar i alla fall köksstolsöverdragen (lååååångt ord) i tvättmaskinen. Vitt blir så fort smutsigt. Det är ovant att se stolarna med de mörka överdragen - men snyggt också! Få se om de vita kommer på igen eller om jag behåller de mörka ett tag men då måste jag ha hjälp att byta gardinkappa. I-landsproblem på hög nivå! :D



Ja, ja, får fundera en stund över en kopp kaffe!

Ha en bra dag!



Skillnad....

Hej go´vännerna!

Ännu en helg närmar sig sitt slut! En helg med 50-års kalas för en mysig körkompis (fredag), otroligt slö lördag och idag en snipp ut till älskade stugan.

Kolla skillnaden i snömängd i år jämför med i år...


Tack och lov att vi inte har lika mycket snö sin ifjol. Jag skottade en hel del 2010... då syntes jag knappt ovanför snödrivorna vilket fick stuggrannarna tillika svägerska och svåger att skratta högt och ljudligt. Det enda de såg var mitt svarta hår som stack upp då och då ovanför drivorna. Kan tänka mig att det var en lustig syn... :D Käre maken är över två decimeter längre än mig så han fick skotta i år... ha, ha!

Nej, jag har inte ens hållit i en snöspade denna vinter. Maken såg till att hålla uppsikt över dem hela tiden... jag älskar att skotta men kan ju inte numera. Men nästa år kanske....

Såg att vid lilla timringen så höll mitt blå klot på att tina fram...


Det borde ha stått.. det som glöms i snö i stället!!

Nu ska jag ta soffan och titta på trädgårdsprogrammet på TV8..

Ett är säkert VÅREN är på gång på allvar....