Tankar en söndagkväll...

Vet ni vad jag längtar efter nu??? Jo, börja vara i STUGAN!!

Det är likadant varje år, så snart det börjar vara under - 10 grader längtar jag ut.  Nu pågår planeringen för fullt inför färdigställandet av gäststugan. Käre maken funderar på isolering, väggbeklädnad och sådant... jag har bara inredning i huvudet! :D Färgsättningen är klar, det kommer att bli en himla massa målningsarbete. Räknar med att tömma färgbutiken på vit färg.... Nåja, vi får fortsätta att planera, det är inte aktuellt att börja än på ett par helger!



Tänk så mysigt att grädda våfflor ute, skotta snö (inte för mig i år förstås det kommer jag att överlåta till käre maken) och efter en härlig dag i friska luften tända en brasa i kaminen och bara ta det lugnt!!
Det är vardagslycka på högsta nivå!

Inne i "storstugan" ska alla tak målas vita, om vi orkar och hinner i sommar får tiden utvisa. Vi måste ju tillåta oss att bara vara också...



Här är det gott att vara - förstår ni att jag/vi längtar??

Nog om mina drömmar.. helgen har varit riktigt bra! Har haft mycket värk efter gymnastiken i fredags, men det är ju så att det blir värre innan det blir bättre! Idag har vi varit och fikat med Anna och hennes familj, sett skidor och nu ska jag sätta mig i soffan och fortsätta virka rutor till pläden som ska vara i... just det.... STUGAN!

Ha en skön fortsättning på helgen och en bra start på veckan!


God morgon lördag...

Så mysigt att solen skiner och termometern just nu står på +-0 grader! Hurra!!!

Har ätit en lååång frukost, läst världsbladet i långsamt tempo och nu ligger lördagen som ett tomt blad framför oss!



Kom att tänka på en kul grej som hände för ett par veckor sedan.

Jag är ju numera en flitig besökera på ett av stadens Apotek och jag var där för att hämta ut medicin...
När allt var expierat säger kvinnan som lämnat ut pillerna..
-"Är det någonting du funderar på?"
-"Ja
, säger jag då, vad gör man med en man som snarkar??"
Kvinnan svarar blixtsnabbt...
-"Lägg honom i ett annat rum!!!"
Förutom att jag blev stum, vilket inte händer ofta, så var minen hos kvinnans kollega värd en million, hennes försök att hålla sig för skratt var obetalbar! :D
Behöver jag säga att jag gillar mitt Apotek och framför allt personalen!
Nästa skratt kom när jag berättade detta för käre maken... förtvivlan är bara förnamnet!

Ha nu en underbar fortsättning av helgen och njut av det vackra vädret!

 


Handarbete...

Hej vännerna!

Idag har jag haft besök av min mellansyster.
Fick ett sms att hon skulle komma klockan 11.18, ja, hon är sån´ min syster hon gillar ojämna tider... ;D Hur som helst kom hon en hel timme tidigare - bara bättre så hann vi umgås mera. Vi åt lunch på stan, Anna kom också och lunchade med oss, och strosade i affärer en stund. Ja, vi surrade massor också. Vi besökte bland annat en bokhandel och jag köpte min andra bok av Denise Rudberg, jag gillar hennes böcker.  Köpte också en bok om Buddismen, Att inreda i lantlig stil och en bok om Tecken och symboler. Mer om böckerna kommer längre fram..... 

När hon åkt hem gick jag och vilade, och började läsa. Under tiden jag har haft som mest ont i ryggen har jag inte orkat läsa vilket är en stor sorg för en bokälskar som mig. Men nu har koncentrationen börjat återvända så det blir nog att beta av böckerna som ligger på sängborden framöver.

Annars så handarbetar jag en hel del....

Har alltid gillat att sticka ränder... hoppas att den passar lillkillen! Mössan är riktigt rolig, den liksom hänger ner på baksidan.

Den här koftan är inspirerad av Odd Molly.. har hittat på mönstret själv och jag är riktigt nöjd med den! Sen återstår det att se om släktens väntade baby är en prinsessa??

Efter detta något "ostrukturerade" inlägg tror jag att det är bäst att gå och vila på rosenörat och ladda för morgondagens sjukgymnastik. Ska bli så kul att prova på varmvattenbassängen och nya baddräkten förstås! :D







Vardagslycka fyller år!

För exakt fyra år sedan föddes VARDAGSLYCKA!

Allt började med att jag efter ett tips från en granne hittade bloggvärlden. Som många andra fann jag snabbt många favoriter som delade samma intresse som jag - hem och familj! Tanken föddes - ska jag också våga starta min egen lilla blogg? Hur det gick vet ni ju redan... jag är här och mina vänner jag klara mig inte utan ER!

Någon tillbakablick blir det inte... ni som vill kan ju själva kika runt och se hur det såg ut 25:e februari 2007 och framåt!  



Ta för er av tårtan och njut av rosorna det är ni värda alla fina vänner.... ;D


Gardinkappan klar...

Hej vännerna!

En strålande vacker sol har förgyllt tillvaron här i kalla nord idag! Fortfarande är det kallt men om jag inte har missförstått det hela så kommer det snart att bli betydligt behagligare temperaturer!

Sydde gardinkappan till köket igår.. är inte säker på att det blev som jag tänkt mig. Men den får hänga uppe ett tag så får jag se! Kanske får den flytta ut till stugan...



Blir i alla fall glad över att ha mera färg i köket - det kan behövas då basfärgrna är grått och vitt. Förresten, vad så svårt det var att få en någorlunda bra bild av gardinkappan... motljuset ställer till det. Som vanligt när man ändrar en grej så följer flera med, så Vilemoduken fick flytta på sig och en liten rund tablett får agera duk, bytte också ut de vita ljusstakarna mot silvriga.

Har annars inte gjort många knop idag. Åt lunch med Anna på "Ekbergs konditori" sedan blev det en snabb sväng in på "Keramix" sedan sa kroppen... vila...vila...vila... och jag lyssnade! :D

Ses snart!

Mysig måndag...

Hej vännerna!

Det blev en kalasfin måndag trots kylan som biter sig fast här uppe i norr! Har tillbringat en stor del av dagen tillsammans med min vän Margaretha. Det blev både garn och tyginköp (ny gardinkappa i köket) och en låååååång sittning över en kaffekopp på ett av Piteås fik.....


Krukan inköpt hos "Madame Filur" här i Piteå, ger lite vårkänsla eller hur?

Få se om jag orkar sy en gardinkappan ikväll - har ju vilat en stor del av eftermiddagen...

Ha en fortsatt skön kväll!


Måndag igen...

Hej kära vänner!

Så var det måndag igen och den ligger blank framför mig! Funderar på att städa... ja, i min takt förstås! Det är märkligt hur mycket ljuset gör för energin, känner mig piggare än på länge. Träffade sjukgymnasten i fredags och i slutet av veckan ska jag ner i varmvattenbassängen. Bara det kostade mig 575 kronor... hade ju ingen baddräkt och det måste man ha när man ska träna, kan bli rysligt spännande annars.. :D 
 
Nya baddräkten... Gillar affärer som slår in plaggen i silkespapper... LYX!!!

Fram till första träningspasset har jag en övning jag ska göra hemma flera gånger om dagen. Det är superkul att komma igång och förhoppningen är ju att det ska leda till att jag får mitt liv tillbaka!

En promenad under den stålande solen planeras tillsammans med go´vännen Maggan. Vi ska besöka stadens garnaffär och en av tygaffärerna. Kanske blir det en kopp kaffe någonstans också - vem vet?

Ha en skön måndag!


Nu är jag tillbaka...

.. efter en tids uppehåll från bloggen med mycket funderande om jag ska fortsätta eller ej? Vad innehållet ska vara?? Ja, ni vet själva att tankarna kommer då och då....

Beslutet blev som ni ser... jag fortsätter! Känner för att vara lite personligare här vilket kommer att resultera i fler bilder av mig och familjen. 

En hel del har hänt sedan vi sist sågs... bland annat har jag varit i Hufudstaden tillsammans med två av mina döttrar.

Vi bodde på Scandic Sergel Plaza! Supermysigt hotell med mycket bra service och god frukost. Lite shopping, god mat (fast stackars Frida matförgiftades och missade mycket av det roliga) och spännande saker hände på resan... Kan tyvärr inte skriva ännu om det som var mest spännande ännu - men tro mig det kommer längre fram. Skönt som vanligt att komma hem igen! Man kan lugnt säga att jag har vilat mig i form under helgen!! :D

Ses igen imorgon!


Alla hjärtans dag...




Kan inte låta denna dag passera utan att skicka en hälsning till er alla mina kära vänner!! Saknar ER men 
fortsätter min paus ett par dagar till! Hoppas ha en del roligt att berätta om när vi ses igen! :D

Ses....

Hej alla bloggvänner!




Återkommer när/om inspirationen infinner sig igen!
Sköt om er där ute!!! :D


Söndag kväll....

Hej vännerna!

Ännu en härlig helg har passerat!

Fredag kunde vi äntligen träffa våra kära vänner, det blev träff på tredje försöket! :D Vi bjöd på middag och surr, surr, surr! Har inte skrattat så mycket på länge... KUL! Mellan alla skratt hann vi även tala om allvarligare saker - vi är så lyckliga som har vänner som man kan tala om allt med!!

Lördag var vi bjudna till äldsta dottern Anna och hennes mysiga familj! God mat och naturligtvis gluttade vi på Melodifestivalen. Måste säga att jag inte var så särskilt imponerad av någon av låtarna... däremot av programledarna. Naturligtvis blev det lite bus med sötbarnbarnen också! Nu har prinsessan fått vattkoppor också.. få se hur länge storprinsen klarar sig. 

Emellan alla bjudningar så åker handarbetet fram, kan inte visa er vad jag håller på med nu det har med en bebis att göra då det inte är klart. Men den här stickade kudden är nu klar....



Tänkte att den skulle passa ute i stugan... håller på med en till, två är alltid bra att ha... :D Tror INTE att maken håller med, han tycker vi har för många kuddar redan..

Nu är maken på ett viktigt möte och jag ska återgå till mitt handarbete och glutta lite på TV. Ska göra ett nytt försök att glädjas åt SOLSIDAN, jag har inte funnit tjusningen med programmet ännu..

Imorgon ska jag träffa sjukgymnasten och även åka förbi och träffa mina arbetskamrater en stund - ska bli roligt! 

Ha en bra start på veckan!

Förvaring, förvaring....

Hej vännerna!

Måste berätta att det slogs besöksrekord här hos mig igår... fattade ingenting förrän jag blev uppmärksammad på att jag fanns på första sidan hos blogg.se!! Skickar en hälsning till alla som besökte mig igår!
Tack för att ni tittade in och välkomna tillbaka!

Har inte fått så mycket gjort idag heller - förutom ett läkarbesök, igen. Verkar som om torsdagar är min "doktordag". Har vilat och gått en promenad.. that´s it!

Tända ljus brinner hos oss ständigt. Det innebär en massa ljus att förvara och helst ska de vara nära till hands också. Kom på att mina stearinljus skulle passa fint här....


... i fruktfatet! Där ryms också servetterna.....

Värmeljusen har sin givna plats i plåtasken som jag beställde för ett par år sedan via webbshoppen
Magnus och Selma Inredning som bloggvännen Sara driver....


Rymmer säkert 130-150 värmeljus och är dessutom snygg att se på...

Imorgon är det fredag! Härligt! Härligt! Om nu allt går som planerat ska kära vännerna Eva med make och dotter komma och hälsa på. Det är tredje gången gillt!! Nu får ingen bli sjuk eller kylan slå till igen!

Tar helg redan idag så jag önskar er en 
SKÖÖÖN HELG!

 

Rensa, rensa, rensa...

Hej vännerna!

Har en riktig slödag idag.
Ibland behövs vila och det är alltså det jag gör nu på eftermiddagen.

Under förmiddagen har jag rengjort och sorterat mina smycket...hi, hi, det låter ju förmöget eller hur? Tyvärr, vardagslycka har ingen förmögenhet i guld och silver, pärlor, diamanter och brons, men allt jag har låg i en enda röra. Kedjor som har trasslat in sig och blivit knutar på, halshängen och örhängen i en enda "tjorv" åsså en himla massa bijoterier. Längtar så tills käre maken kommer hem och skruvar upp min nya smyckeshängare....
Då mina vänner blir det ordning och reda på de smycken som fortfarande ligger på byrån! :D

När jag ändå var igång strukturerade jag om underklädeslådan också.... Gjorde en hel del fynd som jag inte kom ihåg fanns där, behöver inte köpa några nya strumpbyxor, leggnings och sockar på ett tag om jag säger så. :D 
Så nu blir nästa projekt garderoberna. Det får bli när orken finns - och den finns definitivt inte nu!!!

Igår hade jag del två av utsortering av inredningstidningar. Det jag insprireras av hamnar i Inspirationspärmarna, snygg inklistrade i pärmarna, hemma, stugan och jul. Kul är det och skönt att få ordning....

 
Rosorna som inhandlades före helgen är fortfarande fina, de står i min nya Cult-vas som är min tröstvas inandlad efter läkarbesöket i torsdags...

Till sist är det några nya bekantskaper som gett sig till känna här på bloggen... Ni är hjärtligt välkomna och jag kommer att besöka era bloggar senare ikväll!  

Ha det gott!


Välkommen februari....

Hej vännerna!

Oj, så fort januari sprang förbi!

Sista helgen i månaden blev en riktig höjdare för min del.

Fredag kväll med mellandottern Frida på PiteREVYN! Har inte skrattat så mycket på länge.. vaknade lördag morgon med träningsvärk i mellangärdet - då har man haft roligt!

Lördagen var lugn. Mannen i mitt liv kom hem från en (tvåddagars) utbildning på eftermiddagen, så vi åt middag och surrade mest hela lördagkvällen.

Söndag, två födelsedagskalas, en av våra vänner fyllde 50 år och så min fina mellansyster som firade sin nästan jämna födelsedag! Mycket kaffe, tårta och fika blev det..... 

Måndag, hämtades jag av min vän Mags och vi åkte och hälsade på Frida och småkillarna! Där åt vi kladdkakor och drack kaffe. Lillprinsen har vattkoppor men är så tålig trots att det kliar och gör ont. Miniprinsen håller på att få fler tänder.. inte kul! 

 Ja, vi hann med ett besök på Maggans Djugelkiosk också.... :=) inte helt fel!! Köpte en hängare från Pluto som jag ska hänga mina halskedjor på. Frågan är bara var den ska sitta?? Badrummet eller sovrummet?? Får fundera på det..

Idag, den första februari,  händer det nog inte så mycket... ska fortsätta med att rensa bland mina inredningstidningar. Förhoppningsvis blir det en promenad också. Men huvva så halt det är....


Är så förtjust i dessa färger...

Ses snart igen!