Midsommarhelg...

Kikar bara in för att önska er en...


Vi kommer att fira midsommarafton tillsammans med barn och barnbarn, sedan är helgen ett oskrivet blad. Ha det gott alla och njut av ledigheten!

Sommartider hej, hej!

Huvva vad det har regnat  sista dagarna! Men med en värmande brasa i kaminen och tända ljus så har kvällarna varit riktigt sköna ändå.....


Vi har aldrig ångrat att vi satt in kaminen, den sprider värme och vi kan sitta och titta in i elden hur länge som helst... Ett arv från våra förfäder???

Utomhus växer det så att det knakar. Mina nysatta plantor har säkerligen fått tillräckligt med vatten sista dagarna, fördelen är att jag slipper vattna! Allåkerbären blommar för fullt och har spridit sig så in i norden....

Betongmyran är ju hur cool som helst, hellre en myra ute än en invasion inne, sa hon som haft påhälsningar inomhus av de flitiga små kämparna, dvs jag!

Nu är det bara en uppstigning kvar innan midsommarhelg och sedan semester! Ska bli så skönt!

Ha det gott!



Vilken härlig torsdag.....

Hej go´vänner!

Vilken härlig torsdag jag har haft!

*Jobbat förstås!

*Bloggfika hos dottern
Frida tillsammans med bloggvännen Eva och hennes döttrar Cissi och Edith. Ja, vi får inte glömma tre superduper söta små killar som också var med! Frida bjöd på en jättegod rabarberpaj med glass, vaniljvisp och jorgubbar och lillprinsen hade rullat chokladbollar! Gott, mysigt och mycket surr blev det på Fridas altan. Det här ska vi göra om snart! Tack för idag vänner! 
(Glömde kameran hemma... inte bra, en bloggare har alltid kameran med sig) *suck* 

*Käre maken♥ har kommit hem efter att ha varit borta några dagar, så skönt att ha honom hos mig igen!

*Planterat blommor ute i stugan... bland annat lavendel för den goda doftens skull! Maken fortsätter med sitt altanbygge.

Tänkte visa några bilder från söndagens ommöblering av allrummet i stugan.....




Ser ni den randiga kudden i soffan på de två översta bilderna.. blev så "kär" i den när jag besökte grannstadens Åhlens i veckan så jag kunde inte motstå att låta den följa med mig hem. Tanken var att den skulle få bo i gäststugan, men den får nog stanna där den är! Åh, vad jag önskar att Åhlens kom tillbaka till min stad!

Vi måste flytta ljuskronan också, eller vi och vi, maken förstås! Fast jag kanske skulle bli riktigt snygg med prismor i håret.. inte helt fel med lite mer glitter och glamour i livet! :D

Nej vänner nu tar jag helg! Har mycket att fixa med och så måste jag hinna träna och vila också! Är helt slut efter de två dagar jag varit på "utredning" så det blir återhämtning i helgen!

Ha en skön helg!



Gäststugan...

Här kommer ett par bilder från gäststugan....



Det är inte alls så klart i gäststugan som jag hade hoppats på efter helgens jobb...määään... ett par bilder  bjuder jag på i alla fall. Åter kommer med fler foton när sängarna kommit och tavlor mm kommit upp!

Vi har även möblerat om i storstugans allrum, maken har börjat bygga ut altanen vilket syns lite på "fönsterbilden" men även haft besök av barn och barnbarn... härligt!

 
Måste sluta nu, har tuffa dagar med ryggutredning mm, vilket tär på mig otroligt mycket.
 

Nu tar jag helg...

Hej vännerna!

Kikar in som hastigast! Har lite ont om tid just nu då jag förbereder inredningen av lillstugan, planterar blommor och sen är det allt det där andra... jobb, träning...

Måndag och tisdag kommer att bli tuffa dagar då jag ska på utredning för ryggen!

Määääään, denna dag har varit helt underbar. Solen värmer och jag har träffat goda vänner på lunch idag! Tack Maggan och Isse för en härlig lunch och mysiga samtal!

Vi har varit ut till stugan och planterat växterna som jag fick av kära syster, maken har börjat demolera altaner, ja, det är sånt han tycker är kul! Känner jag honom rätt så är vår nya altan byggd i ett nafs, och den kommer att bli jättefin. Sen är det som sagt inredningen av lillstugan som hägrar under helgen. Gissa om jag kommer att ta många fina kort???

Så nu tar jag en


Återkommer nästa vecka med (förhoppningsvis) mysiga bilder från gäststugan...



Bilden av gäststugan och vitrinskåpet har jag fått låna av
Frida. Övriga bilder och text är mina egna!



Vilken härlig tisdag...

Hej vännerna!

Efter jobbet idag så åkte jag iväg till mellansyster! Efter mycket mys, kaffe, bakelse och surr vid hennes fina växthus vände jag hemåt med massor av plantor. Snart ska de i ner i mina planteringslådor....


Längtar efter att få börja fixa och dona med blommorna, det är så avkopplande.... På bilderna ser ni en del av fjolårets planteringar, de flesta växterna kommer från kära syster!

Till helgen inreder vi gäststugan... men utan sängar antar jag... de är inte beställda än!

Imorgon (onsdag) är det jobb som gäller och besök hos sjukgymnasten, lite träning och pyssel!

Ha det gott kära vänner!


Långhelg och gäststuga...

Hej vännerna!

Vad gör jag nu för tiden? Varför hör jag aldrig av mig....

Jo, jag jobbar, tränar, har läkarbesök, sjukgymnastbesök och tiden bara rinner iväg. Bloggandet har helt klart blivit lidande... men nu är jag här igen!

Nu har det ju varit långhelg. Redan i onsdags åkte vi ut till stugan... vad vi har sysslat med kommer här...

Maken sätter sista spånskivorna och en del lister...
Vi grillar på kvällen och njuter av lugnet.

Vi spacklar skarvar och skruvhål, börjar måla, grundfärg på fönstret och ytterdörren (insidan).. Frida, P och prinsarna kom förbi på kaffe, bullar och kladdkaka. Härligt med besök.
Vi grillar och somnar tidigt - trötta efter dagens arbete.

Maken slipar, vi målar första varvet på väggarna, andra på taket och bjälkarna är äntligen färdigmålade.
Sen åker vi iväg till grannstaden och köper golvet. Tar en fika och tar det lugnt. När vi kommer hem igen målar maken andra varvet, vi äter middag och slappar.

Maken börjar lägga golv direkt efter frukost. Jag åker in till stan och köper tapet och lim,handlar mat och hämtar lite grejs i lägenheten. Hamnar mitt i värsta stormen - oj, vad det blåste och regnade. 
Målar golvsocklar och dörrlister när golvet är lagt.
Ja, vi äter gott även denna kväll och myser framför Tv:n.

Vi sätter upp tapeten direkt efter frukost. Lillasyster-yster och hennes son kommer förbi på kaffe och persikopaj. Lille O hittar ett grodyngel som visar sig vara en rätt så stor och fet groda. Käre maken får ledigt och åker in till stan för att se fotboll. Jag börjar grundmåla våra gamla möbler som ska vara i stugan... *pust* Hinner även måla ytterdörren första täckvarvet...
Äter som vanligt gott och hamnar hos grannarna som bjuder på bakelse och kaffe med avec. Somnar trötta igen, ja, vi somnar inte hos grannarna... :D

Idag, Sveriges nationaldag, har vi tagit det lite lugnare. Första täckvarvet på möblerna är målat, vi har hunnit fixa lite på gården och nu fattas bara jord och plantor så får sommarvärmen komma på allvar. Under veckan och nästa helg börjar det roliga - att inreda gäststugan. Som jag har längtat!!!! :D

Nu är vi hemma i stan igen, tvättmaskinen går för fullt och jag har både hunnit tona håret och lägga en ansiktsmask - nu är det naglarnas tur.

Ha en fortsatt bra vecka!