Nu är det helg...

Hej vännerna!

Underbara FREDAGEN är här och det snöar utanför mitt fönster!
 :D 

Emma är hemma och vi ska snart äta lunch tillsammans och surra! Alltid lika mysigt när "Lillan" kommer hem så vi får rå om henne en stund...

Ikväll är det dags för 50-års kalas! En av våra kära körvännerna fyller år och vi i kören ska naturligtvis uppvakta och sjunga lite gospel på kalaset! Kommer att bli så kul med lite party!

I övrigt är helgen en blank canvas... kanske blir det någon sväng ut till stugan... vi får se vad som händer!

Ha en riktigt



Torsdag..

Hej vännerna!

Hurra nu är det snart HELG igen!

Var uppe tidigt i morse och for till jobbet och hälsade på. Försökte få igång min dator - men se den trilskades och ville inte alls vara med. Det får alltså bli nästa veckas projekt! Drack naturligtvis kaffe och surrade en stund med fina jobbkompisarna också.

Sen var det dags för varmvattenbassängen och gymnastik. Det är så otroligt skönt! Körde på lite extra med armarna idag.. de behöver trimmas minst sagt - det är inte gäddhäng längre utan valhäng.. :(  I övrigt enligt programmet. Att alla åtaganden var klara strax före klockan elva gör ju inte saken sämre... nu kan jag ta resten av dagen som den kommer! :D

Har inte hunnit orkat börja med kuddfodralen.. men tänkte att ni skulle få se tygerna..



Tror de kommer att passa bra här... kuddarna alltså...



Bilden tagen i helgen så det var lite smårörigt om jag säger så...

Nu säger ryggen ifrån -"Sitt inte här längre" så jag får lyda och njuta av det här istället...


.. en lugn och rofylld plats....

Önskar en en härlig fortsättning på veckan!

Mitt i veckan...

Hej vännerna!

Först och främst vill jag tacka alla er som beöker mig trots att det är långt mellan uppdateringarna - NI ÄR GULD VÄRDA!  Skickar en KRAM till var och en av er!!

Vet ni, nu händer det saker här! Positiva!
Jag får utöka träningen med lite belastning, så nu blir det gympa tre dagar/vecka! Håller det - då är jag på gång på allvar! Så håll tummarna alla där ute att jag inte åker på något bakslag... eller heter det ryggslag i mitt fall? :D
Det är i och för sig lite "vingligt" än så smärtorna ökar av träningen - men jag ser äntligen ett ljus i tunneln!!

Att besöka jobbet är en energikick varje gång - men har på grund av ombokade läkarbesök, sjukgymnastbesök och träning inte gått som jag tänkt det denna vecka. Men hoppas kunna få igång datorn nästa vecka och börja förbereda återgång till jobb i alla fall på några timmar! Jag har en plan....

Hemma händer det inte mycket, inga nya projekt är igång för tillfället, inget nytt är inhandlat så det är verkligen stilltje. Vi var ut till stugan i söndags och huga vad snö där är...


Ett litet kollage från i söndags.. maken och lillprinsen skottade och hade kul i snön.

Min hjärna började genast att jobba för högtryck. Väl hemma så gick jag igenom alla mina tyghögar... Gissa vad jag ska göra?? Det börjar med kudd och slutar med fodral..
Hittade linnetyger i vitt, beige, ljustblått.... Tror det kommer att bli fräscht!!

Nej, nu ska jag ska sätta mig här en stund...

..och njuta av det porlande vattnet som rinner genom gläntan! (Bilden från vår resa i Skottland - åh vad jag längtar dit igen)

Ha en fantastisk dag!

Härliga fredag...

Hej vännerna!♥

Så har ännu en vecka gått. För min del fylld med bli-frisk-gymnastik, besök på jobbet och samla-energi-dagar. 

Denna helg ska Lill-prinsen komma på övernattning lördag till söndag - åh, vad vi längtar. Fick ett MMS på morgonen där han berättade att han hade packat väskan och längtade till imorgon... Vi har planerat en del som en fika på stan, antar att wienerbröd och chokladbollar kommer att slinka ner i prinsens mage. Eventuellt blir det en sväng ut till stugan om det är bra väder, med tillhörande choklad och mackor. 

Idag slutar mannen i mitt liv tidigt  så vi kanske tar en tripp och kollar på nya sängar till stugan..... Ja, vi får se vad det blir!



Ännu en bild från Skottland... ser ni att jag snart är framme vid gläntan... :D   

Ha en härlig helg det ska jag ha!

Vem vet...

Hej vännerna!

Vardagslycka är i stort behov av att fylla på energidepåerna, de bara försvann denna vecka. Så nu skalar jag bort det jag kan för att fokusera på det som är absolut viktigast - att bli frisk(are), familj och nära vänner.

Bilden är tagen under vår Skottlandsresa för ett par år sedan och symboliserar många av de tankar som finns i mitt huvud just nu.... 

 

...stigen ser jag och ljuset i slutet av den också... det gäller bara att ta sig dit! 

Sköt om er tills vi ses igen!


Funderingar....

Hej vännerna!

Ännu en strålande vacker morgon här i Piteå! Blir så glad av att ljuset och solen som börjat värma riktigt skönt.

Har dock åkt på ett bakslag, vände mig i sömnen i natt och lyckades vrida ryggen och benet i något konstigt läge. Stckars maken vaknade av att jag skrek... inte kul!  Går mycket illa och har otroliga smärtor. Hoppas bara att det är någon slags sträckning för då går det om fort. Hade ju tänkt gå en längre promenad än igår... men det får vara. Det får bli en innedag tillsvidare! Nog med självömkan för idag!

Gårdagens prommis var underbar, vackert väder, vindstilla och det kändes så bra! Det är suveränt att gå med stavar, det känns mycket tryggare då risken för att halka minimeras och jag går mycket fortare.

Funderar mycket över stugan, som vanligt. Har planer på att på allvar ta tag i inredningen. Mycket är jag så nöjd med men en dröm är att få alla tak målade vita. Få upp ett stänkskydd vid matlagningsdelen och måla köksinredningen och byta handtag (igen). Stänkskydd finns på IKEA, handtag finns säkerligen i någon låda i uthuset liknande de som jag visar nedan.... 


1 Udden fläktkåpa. 2 Fastbo väggplatta, gillar nog den vita bäst. 3 Lagan diskho. 4 Lucka Abstrakt vit. 5 Grej handtag (tror att vi har en riktigt gammal modell från 40-50-talet liggande någonstans). 6 Edsvik köksblandare.
Bilderna är lånade från IKEAs hemsida, kollage eget.

Drömma kan man ju göra, eller hur! Men det skulle bli jättesnyggt med lite nytt i köksdelen, allt är från början av 70-talet när stugan byggdes så en uppfräschning skulle inte skada. Det innbär också att vi inte bara kan byta luckor på överskåparna - standardmåtten är tydligen ändrade.  Men som maken alltid påpekar vänligt men bestämt - först ska gäststugan göras klar.... Undrar så varför vi kvinnor nästan alltid ligger ljusår längre fram i planeringen än männen? Så är det i alla fall hos oss. :D

Ha en riktigt härlig dag!

Ps. Är det någon av er som har Ikeas väggplattor, snälla berätta om de är BRA!





Härliga tisdag....

Hej vännerna!

Idag har vardagslycka varit uppe med tuppen. Hunnit med ett besök på jobbet - så roligt att träffa arbetskamraterna - och nu längtar jag ännu mer efter att börja jobba igen. Men den här gången ska jag göra det rätt, alltså inte rusa igång och direkt åka på ett bakslag igen. Priorieterar bli-frisk-gymnastiken för att bli stark i kroppen först.



Mina fina blommor i vardagsrumsfönstret... *gillar* ... de är en variant av Svärmorstunga har jag förstått

Eftersom solen skiner och det är rätt så behaglig temperatur och framför allt ingen blåst så ska jag klä på mig och ta en promenad. Tar stavarna då det är rätt så halt ute.

Ha det gott!


Den 14:e mars... och det är måndag..

Hej vännerna!

Så var det ny vecka och nya möjligheter igen! Helgerna går alldeles för fort....

Fredag var en riktigt "lat" dag med huvudvärk och feber (igen) - nu får förkylningen ge sig. Är så less....  Fast vad är lite huvuvärk och förkylning när man ser vad som händer i Japan... vilken katastrof. Det gör ont i hjärtat.

Lördagen
blev betydligt behagligare. Tog en prommis på stan och hittade ett superfint brunt långt linne med spets nertill och en vit trekvartsärmad tröja med fina detaljer. Kommer att bli fint till jeans.

På eftermiddagen blev det en kaffetår och go´fika hos makens kusin och hennes man. Det har flyttat in till stan i en superfin nybyggd lägenhet. Vi kommer nog att träffas en hel del då det är tre minuters promenad mellan oss..

Emma kom hem lagom till "Mello". Som den ömma moder jag är så hade jag gjort en fylld franska, en av Emmas favoriter. Senare åt vi en persikopaj också. Vi satt uppe rätt länge och pratade om allt och ingenting - mys på hög nivå...


Kör med "fejkblommor" för tillfället.. förkylning, allergi och snittblommor går inte ihop. Tycker ändå att de här är riktigt fina i min gamla glasvas...

Söndag kalas, då systersonen fyllde 6 år! De har så roligt tillsammans mina barnbarn och O. Pojkarna lever i någonslags Star Wars lego värld. Så de leker TV-spel.... himla kul att lyssna på. Prinsessan bryr sig inte alls, hon går sin egen väg och filosoferar. På 6 år har vår släkt utökats med fem pojkar och en flicka... och snart ska mellansysters dotter ha bebis igen... Kul med fler busbarn!! :D

Så är det måndag igen och dagen ligger rätt så blank framför mig. Ska äta lunch med Frida och prinsarna... sen blir det nog en lugn eftermiddag. Har fortfarande febertoppar så det gäller att ta hand om sig. 

Ha en skön måndag...  


Snöat in på grönt...

Hej vännerna!

Äntligen är det f r e d a g !
Fast jag ännu inte har kunnat gå tillbaka till jobbet så är fredagar och helger speciella. Oftast så slutar min käre make tidigare och vi brukar ta en promenad på stan, ibland blir det en fika och sedan helghandling. God middag och lugn och ro! Härligt!

Idag har vi -3 grader, blåst och snöfall - en riktig kura inne dag.

Den här helgen är rätt oplanerad... det enda som är klart är att vi är bjudna på kalas på söndag. Då fyller syrrans lill-kille 6 år. Nyss var han ju en liten, och nu menar jag liten för han är född 7 veckor för tidigt, bebis. Nu värsta stora killen som gillar StarWars lego, spelar tv-spel och ska börja skolan till hösten.... Tiden går - och den går snabbt!!

Av någon underlig anledning så plockas det fram mer och mer grönt här hemma! Inte så konstigt i och för sig då grönt är starkt förknippat med den hett efterlängtade VÅREN!

Gillar kombon grönt/vitt tillsammans med trä eller svart...


Det enda nya här är den smala vasen i färgen citronell från CD, också köpt i Sk-å i måndags. Vackraste dekorationen är ändå citronerna och limefrukterna.. de luktar så himla gott!

Jag plockad undan en hel del saker igår, skönt! Vill ha mycket luft omkring mig den här årstiden. Snart är det dags för stugliv på helgerna och då vill jag ha det lättstädat. Ja, städade gjorde vi igår så det luktar så gott av såpa i "läggan". Maken matade "Tuss" och jag vispade omkring med dammtrasan...  Vi är ett suveränt städteam.. :D

Nog för idag! Passar på att önska er en



redan nu! Vet ju inte om det blir något blogginlägg i helgen... den som lever får se!

Kram!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se




En liten ruta..

Hej vännerna!

Alltså,
undrar vad var med mig igår?? Jag önskade er en härlig måndag. Höll på att skämmas skratta ihjäl mig när jag upptäckte det i går kväll... och jag lovar att jag inte hade smuttat på glöggen!! Tänk så tokigt det kan bli ibland.... :D

Försöker att få dagarna att gå, och framför allt att göra någonting vettigt varje dag! Då är handarbete ett bra tidsfördriv, man kan stå, sitta, ligga och handarbeta beroende på vad kroppen säger.

Den här årstiden så snurrar det fram massor av idéer till små förändringar ute i stugan. Har ju samma princip där som hemma i lägenheten... förändringar till låg/eller ingen kostnad och gärna hemmagjort!

Nu är mitt senaste projekt klart...


Fotade den på sängen så att ni får en uppfattning om hur den ser ut. Rutan är superrolig att virka - kul att virka någonting annat än den traditionella mormorsrutan. I vår flyttar den till kökssoffan i stugan, tror jag. Den skulle bli så fin lite tillrättalagt slarvigt slängd över armstödet till soffan..... eller vid fotändan av sängen.... ja, ja, den som lever får se! :D

Nu är det i alla fall bestämt att det inte blir fler plädar här på ett tag.. det räcker nu!!!

Idag ska jag traska runt med dammtrasan, plocka undan en del prylar och när käre maken kommer hem ska han få mata "Tuss" med änglatofflorna. Det är ca 0 grader, sol och nästan vindstilla så en prommis står också på agendan. 

När ljuset återvänder vill vardagslycka ha så lite saker som möjligt framme... så det är dags att sätta fart med dagens uppgifter!

Ha en härlig torsdag, snart helg nu!!


Nu blev det rätt dag i alla fall! *pust*


Citronell....

Hej vännerna!

Tänkte bjuda på ett par vårbilder... inomhus!

Går och plockar lite här hemma. Plockar bort lite svarta prylar och plockar fram saker med mera färg. Ett av måndagens inköp var en vas från Cult Design.....


Har ju varit ett "fan" av Cult Designs grejor läääänge just för att de går att kombinera i oändlighet. Så vasen som är fylld med blåbärsris har fått sällskap av mina Changeljusstakar (som jag har haft flera år) med Vave-plattorna som jag köpte i fjol våras....


Nu känns det VåRigt i hallen... grönt är skönt eller hur?? Förundras alltid över att så lite kan göra så mycket, ja, att flytta om lite saker förändrar ett helt rum och inte kostar det en förmögenhet heller, det gillar jag! :D

Dagen ligger som ett oskrivet blad framför mig, vila står i alla fall på schemat då jag sovit allt för "fort" inatt. Förkylning är bättre, hostar illa men febern försvann nog under nattens våndor!!

Fler planer på små förändringar är på gång.. men det får bli när jag har ork och lust!

Ha en underbar måndag - det ska jag ha!


Försenad julklapp...

Men först lite om helgen...

Det blev som väntat en toppenhelg!

Firandet av min käre svåger visade sig bli ett riktigt kalas. Syrran hade laddat upp med massor av god mat, pajer, piroger, sallader, lax, rostbiff, potatissallad, gott bröd... kaffe och tårta på det! Magen stod i fyra hörn! :D Men det bästa av allt var ändå sällskapet, svågerns syskon med respektive och hans mamma var där också. Samtalsämnena var många och skratten klingade hela kvällen!

Söndag
åkte vi vasaloppet, 5-milen med fler aktiviteter... lugn och fin söndag alltså när man som vi deltar i aktiviteterna från soffan. :D

Igår hade mina systrar och jag en umgås-med-systrar-dag-med-shopping-fika-lunch-dag! Vi försöker ha en del sådana när vi åker till någon grannstad - den här gången Skellefteå. Jodå, jag handlade en del... En suverän dag som avslutades med ett besök hos
Emma som nu äntligen fick sin gardinkappa som jag sytt bjöd på kaffe och kladdkaka!

Nu till julklappen som kom i fredags.... 



min fina ljusstake från GJ!  Gillar den skarpt! Nu har den inte hittat sin plats i hemmet ännu - får bärar runt den lite...

Trots att en elak förkylning har satt klorna i mig så ska Internationella kvinnodagen firas med semla ikväll! Härlig kombo eller hur?


FREDAG.....

Hej vännerna!

Oj, så stel jag är efter bli-frisk-gympan igår.. går omkring som en vandrande pinne! :D Men det som inte dödar - härdar säger man...

Annars så njuter jag av att det är fredag. Käre maken slutar lite tidigare och vi ska antagligen ta en sväng på stan på eftermiddagen, eventuellt blir det ett besök på något av stadens caféer.. det är så mysigt att börja helgen med lite lyxfika. Jag till kanske till och med klär upp mig i nya fina kappan när vi går ut, jag är så trött på den otympliga täckjackan som jag bott i hela vintern.

Imorgon firar vi världens bästa svåger som fyller jämna år! Ska bli så kul att få uppvakta denne "unge" man, (nu tar jag +poäng för unge....). Om jag känner mellansyster rätt så har hon laddat med en massa fantastiskt god mat fast vi har sagt att det inte är nödvändig. Hur som helst så ser jag fram emot att ta på mig "finkläderna" och gå på kalas och träffa en massa mysiga männsikor!!  :D

Näää, go´vänner, nu ska jag ta itu med lite sysslor innan maken kommer hem och helgen börjar på allvar...






Sol, sol, sol....

Hej vännerna!

Vilket underbart väder vi har, solen skiner, det är + 4 grader och rätt stark vind.. men blåser inte kallt - så det gör ingenting!

Har varit uppe ett bra tag för jag har varit på bli-frisk-gymnastik i varmvattenbassängen. Skulle vara där halv åtta i morse. Så skönt att få röra på sig igen.... och så lätt man blir i vattnet.  Det är andra gången jag är i bassängen och visst det gör ont efteråt, men vis av erfarenheten så vet jag att det kommer att bli bättre efter några gånger.

Nu har jag tonat håret, skulle ju ändå duscha (tredje duschen idag) bort klorvattnet och fått i mig dagens första kopp kaffe. Nu blir det vila en stund och sedan ska jag baka en kaka till ett möte ikväll! Det får bli en långpanna... går fort och lätt och blir många bitar.



Så här vackert lyser solen i i gästrummet idag... däremot blir det ingen fönsterbild. Utan att överdriva det minsta behöver alla fönster här putsas, määäään det orkar jag inte göra så då får det vara ett tag till. Är så förtjust i den lilla karmfåtöljen som min pappa ärvde efter sin faster (kan vara en 40-50-talare) och som jag sedan blev ägare till. Mamma klädde om den i ett superfint tyg som har cremefärgad botten med vitt reliefmönster, gammalt det också.

Nej, nu är det bäst att jag tar igen mig en stund innan baket!

Ha en superfin dag - det ska jag ha!


Maria.... och ny månad...

Hej go´vännerna!

I går var det ju som bekant Maria-dagen! I vår familj, systrarnas och min, firas den med pompa och ståt varje år! Alla kvinnor/flickor heter Maria i andranamn! Så vi samlades hos
Frida och åt Operatårta, Mariakaka och en massa annat gott fika. Alla var där utom Emma och hennes sambo och syrrans son som inte kunde komma.... så vi blev bara 18 personer.... vi gillar traditioner i vår familj och ATT UMGÅS!!! Ja, som ni förstår får våra respektive vara med också... :D 
Vi tackar FRIDA för årets MARIAKALAS!



Så går vi in i en alldeles ny och fräsch månad! Visst känns det som om våren är på väg.. Termometern visar i och för sig någon -grad idag men det är ändå vårkänsla i luften.

Det händer inte så mycket hemmavid, men min nya gardinkappa i arbetsrummet är klar och sitter på plats... synd bara att fönstret inte är torkat! :D


Tyget är köpt på Åhléns i vintras när vi var nere i Skellefteå. Gillar retrolooken och färgerna som passar perfekt här inne. Det blev betydlig ljusare också när de bruna (men snygga) gardinlängderna plockades ner.

Har ingenting planerat för dagen, men det känns som om det ska bli en BRA DAG!

Ha en härlig tisdag!