Gott Nytt År!

 
Kikar bara in i flygande fläng.. jag håller på med middagen så tiden är knapp!
 
Ikväll äter vi:
 
Vitlöksbröd med tzatziki
 
Baconinlindad oxfilé med kulpotatis och rostade grönsaker
 
Bärglass på marängbädd och strimlad choklad
 
Vad äter ni för gott?
 
Som sagt maken och jag önskar er alla ett gott slut och ett fantastiskt 2013!
 
 
 
 

Gott slut.....

 
Nu är det dags att summera år 2012 för det är ju bara ett par dagar kvar innan vi ska välkomna det nya året.
 
För mig/oss har 2012 i mångt och mycket varit ett rätt jobbigt och omtumlande år...
 
*Finaste Mellansyster fyllde 50 år och på hennes födelsedag fick jag åka ambulans till sjukhuset med vad som visade sig vara bakteriell lunginflammation. Hur sjuk jag var insåg jag inte förrens efter 6 dygn på sjukhus. Allt gick bra och som grädde på moset la jag bort cigaretterna för gott. Mer tråkigt var att bakterierna angrep ligamenten i ryggen så jag fick mycket svårt att röra mig. Nu i höst kunde jag äntligen gå tillbaka till jobbet.
 
*Resan till Skottland, fantastisk!! Vi har så många fina minnen med oss därifrån och det vete sjutton om vi inte måste tillbaka igen...
  
 
*Emma flyttade hem till stan! Gissa hur kul vi har! Det är lycka att ha sina barn nära...
 
*Vi sålde stugan på grund av många orsaker, tänker inte gå in på det här. Men vi var överrens om att det var bäst för oss att göra så och nu känns det bara bra! Nog vet jag att vi kommer att sakna "Smultronstället" då och då men vi har så mycket annat vi vill göra ...
 
 
*Kören - så roligt att få sjunga med Support Choir! Hävdar att det är tack vare sången och vännerna i kören som alltid stöttar som  jag har stått ut med smärtan när den varit som värst... Gissa om det är roligt att sjunga gospel??  
 
(Finaste maken längst upp till vänster och Frida och jag i mitten.... Emma är numera körens pianist, fattas bara att Anna börjar också)
 
*Sammanfattningsvis ändå ett bra år!
Vi får se våra fina barnbarn växa och utvecklas, nu är de 7, 6, 5 och 2 år och 8 månader! Så klart är de våra ögonstenar och det är en LYCKA att få vara tillsammans med "småden"! Ja, vi är lyckligt lottade som har alla våra nära och kära på några minuters avstånd. (Ni vet ju att jag inte publicerar bilder på mina barnbarn - men tro mig de är världens sötaste)!!
 
Lägenheten ska få lite kärlek - förhoppningsvis under våren. Vardagsrummet och sovrummet står på tur och sedan har vi två badrum att renovera... Som den lilla hemmakatt jag är ser jag fram emot att börja fixa - ni vet ju att mitt hem är min borg! :D
 
Ser fram emot ett fantstiskt 2013 och förhoppningsvis förnyad blogglust, körde fast totalt under hösten och det har väl med det som varit jobbigt att göra. Nu mår jag bra igen och tänker fortsätta med det så vi får väl se vad som händer här framöver! 
 
Ses snart!
 
Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 

Åsså var julen över...

Rackarns vad fort tiden har gått! December bara swischade förbi och jag har inte tindrat här en enda gång.
 
Bjuder därför på några advets/julbilder...
 
Gillar verkligen att dekorera skänken, allt gör sig bättre nu när den är vitmålad. JUL-bokstäverna i lättbetong??  är årets enda nyinköpta juldekoration. Oj, nu ljög jag - skridskorna i granen är också nya.
Jag har skrivit förut om att vi brukar ha julevenn på jobbet, och av min venn fick jag finaste silverbeströdda döskallen att hänga i granen. Inte vad jag skulle köpa själv - men jag måste erkänna att den är riktigt läcker.
 
 
Julafton var vi som traditionen bjuder hos Anna och hennes familj. Tror att det är den lugnaste julafton jag har upplevt på länge. Det var en stillhet och ro över den utöver det vanligt. Barnen var så lugna och inte så stirriga trots väntan på tomten så vi åt den goda julmaten utan jäkt och stress. Sen kom TOMTEN - gissa om det var tindrande barn som fick sina paket!!
En kul grej berättade Frida för mig.
Jag delade ut julklappar efter det att tomten hade gått iväg, och lilla A som fick många klappar har efteråt hävdat att han fått alla sina paket av mormor!! :D Så vansinnigt sött - skulle tro att man ligger på + nu!!
 
Jag hoppas att ni också fick en fröjdefull jul!
 
Kraaaaaam!
Liza

Lördagkväll och mys i vårt hus...

Tänk att det är den 1:a december idag! Snön har kommit till oss och trots snålblåsten och rejält med -grader så kan jag inte låta bli att tycka att det är så mysigt! Det är både mörkt och ljust på samma gång... ;D
 
Nu ska vi dricka lite glögg och äta en papparkaka jag och maken sen blir det nog att slöa framför TV:n resten av kvällen.
 
Ha det gott och njut av det som är kvar av lördagen! Imorgon tänder vi första ljuset och jag har precis gjort iordning adventsljusstaken...
 
Trevlig kväll!
Liza
Mina söta tomtar som står i hallen och välkomnar våra gäster....