Allt kommer igen...

Gårdagens Mariafika var hur kul som helst! Förutom kaffe och MARIAKAKA och massor med surr så hade M (står inte för Maria) anordnat en fyratlon. Barnen utmanade föräldrarna/vuxna.
Grenarna var
*kasta sockar i en hink
   - barnen vann
*söka knivar (ej skarpslipade)   - föräldrarna vann
*rockring... eh..      -barnen vann, lilla prinsessan överlägsen i denna gren
*innebandy (skjuta mot ett mål) - barnen vann
Alltså en suverän 3-1 seger för barnen. Gissa om de var nöjda!!

Läste i dagens lokaltidning att nu är att sticka, virka och brodera STORT igen. Både tjejer och killar ägnar sig numera till att handarbeta. Gissa om jag plötsligt kände mig MODERN!! :D Lärde mig sticka när jag var sju år, min mormor lärde mig, virka när jag var några år äldre. Så sedan dess har jag handarbetat. När barnen var små så sydde jag dessutom nästan alla kläder till mig själv och till alla flickorna och litegrann till maken. Några plagg sydde jag även på beställning...
KUL att fler har upptäckt så kreativ man kan vara med garn och stickor eller virknål.                            


Det här är ett axplock av det jag har gjort senaste åren. Är lite sur för att jag glömde att fota den kabelstickade tröjan jag gjorde åt Emma - den blev jättefin!

Tänker inte trötta ut er med fler objekt, men tror att en del finns under idéer o tips kategorin!

I samma dagstidning fanns en artikel om att fler och fler vill odla sina egna grönsaker och kryddor... spännande. Känns bra att vi är på väg tillbaka till BASIC!

Ha en härlig dag och kväll!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza 

Mariadagen.....

Vilken underbart fin dag vi har idag! Solen skiner och vinden har mojnat efter gårdagskvällens och nattens snö och blåst. Snösvängen har fått jobba hårt i natt och förmiddagen. Men nu  har vi +grader, tjohoo!!

Har suttit och bläddrat i min nya tidning... Hus&Hem Trädgård. Det börjar kännas i hela kroppen att våren är på väg. Börjar så sakta önska att det var dags för "stuglivet" määään tyvärr är det för kallt ännu. Planera kan jag ju alltid.. hi, hi! Drömmer om att sätta upp ett litet växthus ute i stugan, tänk lyckan att skörda egna tomater, gurka mm.. 
Tidningen (som är ny på marknaden) verkar riktigt lovande!

Som vanligt är det i köket den händer...
och lite vårigare färger har fått smyga sig in i form av nya rull-upp-gardinen som jag sytt och blockljus i grönt, rosa och vitt. För ovanlighetens skull så längtade jag efter färg och blev riktigt nöjd med gardinen. Den gör sig mycket bra mot snödrivan på andra sidan gatan... :DIkväll ska vi åka till Frida och fira alla släktens MARIOR. En fin tradion då alla heter Maria i andranamn. Tror att vi är nio Marior om jag har räknat rätt, sen kommer alla våra "tillbehör", allså män och söner som inte har namnsdag idag men får vara med i alla fall... Det blir stugan full alltså! :D

Önskar alla MARIOR en härlig namnsdag!
Och alla som kikar in här en härlig dag i det fina vår vädret!
 

Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

PS. Kom just på att vardagslycka nu har fyllt 5 år - tänk vad tiden går fort!

Gardinbyte...

Äntligen har orken infunnit sig för gardinbyte!! Det är verkligen på tiden...


Först ut... ARBETSRUMMET!

Den randiga gardinen är klockren här... passar nästan bättre här än i gästrummet...


Den gamla 50-talsvasen fick nya blommor från Village i limegrönt, en behövlig färgklick! Det mesta är ju vitt, grått och svart här inne!

Ikväll har jag bakat en underbart saftig citronkaka också... så god!

Alltså en riktigt produktiv dag och kväll hos vardagslycka! Börjar känna mig riktigt på G nu! :D

Ha en skön kväll och en fantastisk tisdag!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Söndag, söndag...

Hej alla fina trogna besökare här! Ni är underbara som hittar hit bara för att finna att näää, ingen ny uppdatering!  Nu känns det som orken börjar komma tillbaka...

Det har hänt en hel del sedan sist. Jag har tyvärr haft lite svårt att hämta mig efter lunginflammationen, förutom att jobba så har jag helst velat sova, sova, sova. Det känns som sagt bättre nu och jag orkar vara vaken en hel dag!!! Det här blev jobbigare än jag kunde ana... men snart är jag på banan igen!


Härligt att det är tulpansäsong, de här vackra lila fick jag av vännen Mags....

Ikväll är det skönt att vara inomhus (också). Det har blåst hårt hela helgen så att tända massor med ljus och njuta av värmen är inte helt fel.  Det kommer fortfarande en hel del snö, skulle inte förvåna mig om det blir lika mycket snö som i fjol. Funderar allvarligt på att emigriera till ett ställe där det är lite varmare, mindre lång vinter och lagom med snö!! Lagom är numera mitt förnamn... :D


Nu ska jag gå och göra iordning en kopp te.. funderar på att se Morden i Midsummer ikväll, eller Så ska det låta.

Ha en skön kväll!

Kraaaaaaaaaam!
Liza

Sjukhus.....Hej mina fina vänner - har ni saknat mig???

Jag har inte rymt eller varit för "lat" för att blogga... utan SJUK!
För att göra en lång historia kort så har jag varit inlagd på sjukhus tisdag--söndag! Lunginflammation med skyhöga värden som följd. Var nog rätt illa till där ett tag så jag fick antibiotika intravenöst.  Men nu är jag på benen igen och går hemma och försöker samla så mycket krafter som möjligt.

En sak är säker, jag är glad att jag bor i Sverige och får så fantastisk vård. Att personalen inom vården är ÄNGLAR är ett som är säkert. Kommer att skriva mer om det senare....

Nytt inlägg kommer SNART! Måste bara samla lite mera kraft att sitta vid datorn först! Nu ska jag vila...

Kraaaaaaaaaaaaaaam!
Liza