Adjö April.....

Så fort April månad har gått! Valborgsmässoafton är här!

Summering av april: maken och miniprinsen har firat födelsedag, familjemiddag, fantastiskt väder, snön försvann, påskhelg och fönstren är putsade av döttrarna!I eftermiddag blir det som sig bör grillning på hög nivå, som alltid när vi firar valborgsmäss! Om det inte blåser allt för mycket bränner vi upp lite korv och pinnbröd först och senare på kvällen grillas kött! 

Ha en riktigt skön avslutning på april!

Kraaam!
Liza

Morgonstund....

Efter gårdagens "megalånga" inlägg så lovar jag att fatta mig kort idag!
 
Vaknade som vanlig tidigt imorse och konstaterade att det solen var borta och det blåste. Gör inte så mycket för jag tänker vispa runt med dammtrasan idag och när maken kommer hem i eftermiddag får ha mata "Tuss". Sen är städningen avklarad.
 
Mellansyster tittade in som hastigast mellan röntgen och massage. Hon har lika ont i ryggen som jag har men vi har helt olika diagnoser. Vi hann i alla fall dricka kaffe och surra en stund!
 
Jag är så glad och tacksam över att jag har mina två systrar. Vi bryr oss om varandra och det är väl det viktigaste som finns att ha någon som alltid finns och som du kan lita på i alla väder,  och som du finns till för vad som än händer. LYCKA!!
 
Nä, kort skulle det bli idag och jag ska ta en liten prommis till blomsteraffären och köpa några Penséer och sätta på balkongen... Vårkänsla!!
 
 
Många kramar!
Liza

Läget och pelargon...

Sitter och filosoferar denna vackra måndags morgon med dagens dagens första kopp kaffe i näven om hur vi tänkte oss att livet skulle bli, och hur det blev i verkliga livet.

Jag hade bestämt att när  våra flickor blivit stora skulle jag jobba heltid och naturligtvis vara både frisk och stark. Jag skulle träna mycket, vi skulle vandra på hedarna i Skottland, dansa och många, många fler saker som vi skulle börja med och fortsätta med. 

Nu kan jag konstatera att det inte blev så. Min krånglande rygg har effektivt satt stopp för det. I 14 år ( till hösten) har den varit vrång. Bättre och sämre perioder har det varit så klart, men nu är beslutet taget att steloperera ländryggen för att förhoppningsvis kunna lindra det värsta värken och stabilisera så att jag lättare kan gå igen! Inga garantier har jag fått att det ska lyckas - min tanke är att det ska bli bättre eller i alla fall att processen ska stanna upp. När operationen blir av vet jag inte, kanske denna vecka kanske till hösten....

Nu är mitt liv inte alls tragiskt på något sätt. Det finns några nära vänner som alltid finns där men visst har en del försvunnit på vägen.   Bekanta och arbetskamrater som hör av sig då och då, det är guld värt. Jag har världens finaste familj, mina systrar med familjer och viktigast av alla - käre maken som får mig att skratta när det är som jobbigast. 

Sedan ett par månader tillbaka kan jag inte jobba, det är en stor sorg men jag har accepterat att det är så för nu. Så jag gör det jag kan och orkar hemma, handarbetar, bakar, tvättar, tar mina promenader och nu har jag tagit upp bloggandet igen. 

 Mina vänner träffar jag så ofta det bara går och fortsätter att sjunga med gospelkören. Vi går också på konserter så ofta vi kan.

Som sagt jag är tacksam över allt fint jag har i mitt liv, över att jag ibland orkar och kan göra det jag önskar och över att det är vår och sommaren är i antågande. 

Gläds också över mina Engelska pelargoner som är så otroligt vackra och lyser upp mitt köksfönster.


Det som gör mig ledsen är... Nej, vi slutar här. Lovar att det inte blir något fler inlägg som är så här långt och som handlar om min eländiga rygg! 😊

Ha en riktigt härlig måndag - det har jag bestämt mig för att ha!

Kraaam!
Liza


Rosa vår.....

Fick en sådan längtan färgen rosa. Jag tror att det beror på att vi faktiskt har haft ovanligt mycket vår även vi i norr. 

Köpte två kuddar med svart mönster på vit botten och en vackert rosa kudde (hade en i samma nyans sedan tidigare) och satte i sofforna. De vit/beiga fick vara kvar.

Tog fram en rosa vas och två ljuskoppar som jag hade i stugan. Har aldrig varit framme i lägenheten tidigare men de blev perfekta på bordet. 

Simsalabim sa blev vardagsrummet alldeles lagom rosa. 

Nu är jag riktigt nöjd!

Kraaaam!
Liza

Vår!

Nu är våren här! 

Efter en mörk och dyster vinter är den här. Våren! Så efterlängtad!

Älskar när solen lyser in genom nytvättade fönster och det är ljust till och med en stund på kvällen! Det har börjat grönska i rabatterna på innergården och om någon vecka ska vi ha gårdsstädning. Ett säkert vårtecken!

Bara tacka och ta emot att vi fått ha ovanligt varmt och hoppas att det håller i sig!


Hoppas att ni har det bra också!

Kraaam!
Liza