Regn...igen...

Fy sjutton, nu regnar det igen! Vad gör då en händig vardagslycka? Jo, gör klart en del handarbeten.....

Den virkade koftan är nu helt klar med knappar ( avskyr att sy i dom) och allt ....
På bilderna till höger är färgen mer rättvisande ( den är gråblå )!

För ett par år sedan stickade jag en tröja i eget mönster. Den har legat i ett skåp för att den saknade, jodå, knappar. Åtta stycken ska dit...



Fyra klara.... Fyra kvar.... Förstår inte varför jag ville ha sprund fram??? Men det blir snyggt när det är klart. 

Sen är köpekoftan jag "pimpat" klar också...


Det blev naturfärgade knytband. Tänker byta till de röda till hösten..

Nää, som sagt fyra knappar kvar att sy i (pust)...

Ha, ha, blev många....idag! 

Kraaaaaaam!
Liza


Slut på midsommarhelgen...

Söndag, äntligen lite värme igen!

En riktigt skön midsommar har vi haft, trots vädret. Bröderna Bus på övernattning midsommarafton. Vi åkte till äldsta dottern och grillade och kusinerna fick bland annat delta i en skattjakt med många uppdrag. Massor kul!

Midsommardagen hos mellandottern, grill igen och mycket surr. Vi passade på att fira "Lillan" också en dag i förväg då hon jobbar idag. Min minsta är nu 27 år! 😀

Idag har vi grävt på innergården som är på väg att göras om och föryngras... Jag bjöd hjälpsamma grannarna på kaffe och fika. Riktigt mysigt! Grannsämjan är god i vårt hus och vi är ett gäng som hjälps åt med trädgården mm.

Nu ser maken fotboll, jag sneglar lite och stickar... 
Helgrosorna är fantastiskt vackra fortfarande.

Ha en skön kväll! 

Kraaam!
Liza



Nu grönskar det....

Aja så trist väder vi har haft sista tiden. Blåsigt, häftiga regnskurar och kallt blandat med stunder då solen kikat fram och värmt litegrann.

Min onda rygg påverkas mycket av blåsten så det har varit riktigt jobbigt ett tag. Men det blir bättre snart det är jag övertygad om!

Vi har roat oss med att planera en semestertripp käre maken och jag, så i mitten av juli styr vi kosan söderut. Vi tar bilen, som vanligt, och längtar efter att se mer av vårt vackra land. Ett par önskeresmål fick vi sluta ut då det inte finns hotellrum.... Men vi är så nöjda med vad vi bokat hittills.

Maken och jag pausar ofta, så utrustning för fika och kaffe har vi alltid med oss. Igår när jag tog en prommis slank jag in på Hemtex där det var jätterea. Fick syn på två korgväskor à 27 kr/st som genast fick hänga med hem. 

I den ena ska fikautrusningen packas med bland annat vaxduk från Rusta à 59 kr, som jag delat i fyra delar. Bra att ha på borden på rastplatserna, de kan vara riktigt äckliga. 

Vidare ska det packas ner servetter, våtservetter, termomuggar i stål, termos, kaffe och bitsocker. Ja, sittdynor också förstås. 

I den andra väskan tänker jag plocka ner ett handarbete! Få se vad maken säger om det.... Han är inte så glad åt att jag stickar i bilen, om det händer en olycka kan det gå illa. Men med sticknålar i trä kommer det säkert att fungera. 😀

Passar på att önska er en
Har blir det sminkning och hårfixning av mellandottern som ska på bröllop och dessutom sjunga på vigseln tillsammans med lillasyster. Vi får låna två fina killar som ska övernatta hos mormor och morfar, grilla hos äldsta dotter och hoppas så klart på hyggligt väder. Vad ska ni göra?

Kraaaaaaam
Liza


Bricka eller inte bricka.....

....det är frågan.....

Regnigt och grått här i staden idag och då passar jag på att fixa lite inomhus.

Jag har "hittat" två brickor, likadana men i olika storlekar.  Nu är frågan ska de få vara kvar eller inte...


Hmm, känns som om jag gillar den. Praktiskt också om man snabbt vill flytta bort prylar från soffbordet. Får fundera på det en stund. Perfekt att samla små stilleben i. 

Det är märkligt vad jag kan väga för och emot och ha långa diskussioner med mig själv. Kan det bero på att jag är född i vågens tecken? 😊 Hittar inget negativt än......

Den lilla brickan har inte fått någon bra placering än. Men det kommer!

Nu vila en stund innan middagen, blir mycket nyttigt idag. Passar på att frossa i sallader och andra nyttigheter när jag är gräsänka ett par dagar!!



Ha en fortsatt skön måndag denna vår nionde sommardag...

Kraaaaaaaam!
Liza

Söndagkväll och allt är lugnt....

Vi har haft en så mysig lördag-söndag tillsammans med två av våra barn-barn, stora ock lilla A!

Igår hade vi förberett en liten utflykt. Så när föräldrarna vinkats av så gick vi till bilen där vi redan lastat in matsäck, sittdynor och lite gott. 

Första anhalten, Bondön, där vi kom riktigt nära Vindsnurrorna. Imponerande skapelser! Frågorna var många hur de kunde generera  el. Hur förklarar man det för två smarta killar på fyra och snart åtta år?

Sedan åkte vi till Jävre där vi tittade på Fyren, stort ankare, havet, en runsten som en kompis till oss gjort och åt matsäck! Ja, vi hann kasta stenar från bryggan och balansera farligt nära strandkanten också. Det var ett under att ingen badade...


Sista stället vi besökte var Svensbyliden där killarna fick mata tuppen, se på grisarna och äta glass. Ja, där finns det vatten också.

Så otroligt vacker plats.

Det var inte helt fel att komma hem och äta middag om jag säger så. Sen var de lördagsgodisdags så då gick vi och köpte en massa lösviktsgottor. Sen tittade vi  på film och hade det så lugnt och skönt!

Att bli väckt av sötisarna, lite väl tidigt, gör absolut ingenting! Älskar dessa barn över allt på jorden. Våra fyra barnbarn är verkligen livets efterrätt! 

Nu är det det vi två igen och vi har planterat blommor på innergården tillsammans med våra fina grannar och deras lille son, lite drygt ett år. Nu vila resten av kvällen!

Kraaam!
Liza




Den 5:e sommardagen....

Hej hopp så har fem sommardagar snart gått! Lite varierande väder men vad gör det - det är ju rätt så varmt även om solen inte lyser hela tiden!

Kikar in som hastigast! Har mycket att göra men lite ork så det blir till att vara "smart-lat" idag.

Vi börjar med någonting smart som jag kom på imorse... Hur man vattnar en succulent ( stavas det så?)!

Jo, man tager makens pincett som han använder till att vattna whiskeydrycker med....då kommer man åt under bladen och växten får lagom med vatten....


Smart, eller hur?!  Jag är nöjd och mina suckisar blir nöjda.. Maken blir också nöjd bara inte pincetten hamnar bland mina grejor.

 A  win win situation! 


Nu ska jag fixa lite inne, plantera en humle på innergården och i eftermiddag ska finaste Emma få skjuts till flygplatsen. Mellan passen - vila, vila!

Blir en bra dag detta!

Kraaaaaam!
Liza



Solig måndag....

Nu har solen kommit tillbaka. Molnfri himmel idag så den har ingenting att slåss mot! Det som slår mig är att det blåser idag också. Min rygg ogillar blåst - ja, hela min kropp protesterar....

Sitter med dagens första kopp kaffe och filosoferar. Tankarna flyger iväg hit och dit och jag har upptäckt att det är riktigt skönt att unna sig den tiden. 

I mina tankar finns nu planerna på planteringarna på innergården. Orkar jag så tar jag bilen och hälsar på finaste mellansyster och hämtar sommarplantor. Hennes terapi i smärtan är att pyssla med att driva upp plantor varje sommar. Snäll som hon är får jag ( med flera ) massor av fina plantor. Är så tacksam, hon ger ju en gåva som jag i min tur har glädje av att pyssla om hela sommaren. 


De här blommorna ska planteras om och få flytta ut. Speciellt pelargonerna håller på att se eländiga ut och behöver sol och kärlek!!

Ska hämta påtåren nu...

Ha en skön måndag!

Kraaaam!
Liza

Välkommen juni.......

Var glad min själ
För vad du har
Nu har du hundra sommardar 
Och detta är den första
---------------------------------
Giv noga akt 
På var du står
Imorgon blir med ens igår
Det går så fort att vandra
----------------------------------
Lägg märke till att vad du får
Är hundra sommardar per år
Imorgon är den andra........

Min mors favoritdikt 💕tack min vän för att du påminde mig om den

Visst är det så att vi glömmer att ta vara på tiden ibland. Vi kanske skulle må bra av att bara vara stilla och njuta, öva oss på att göra ingenting en stund..... 

Det är precis det jag gör just nu. Samlar tankarna och laddar upp inför sista framträdandet med "min" gospelkör för säsongen! Funderar hur det ska bli till hösten med operation och rehabilitering, kommer jag att orka sjunga då? Får nog lämna de tankarna för jag vet ju inte hur efteråt blir! Så det är meningslöst att fundera mera.
 
I-lands problemet idag är turkos eller aprikos, bijouterier, skor.... Inte det minsta jobbigt 😀
Den turkosa är klarare i färgen än vad som syns på bilden. Båda är snygga till min svarta kjol! Men oj, nu blev det ju kläder igen här på bloggen, det var inte meningen.

Nu ska jag fortsätta att ta vara på den första sommardagen....

Kraaaaaam!
Liza