Sista lördagen i maj månad......

Himmel och plättar vad maj har gått fort! En bra månad frånsett all eländes värk i ryggen och beskedet att operationen kommer att bli av först till hösten. Fördelen är att vi i alla fall kan planera en lite roadtripp när maken får semester! 

Det grönskar riktigt fint men någon större blomning kan jag i alla fall inte skryta med att vi har. Narcisserna blommar i bänkarna annars bara grönt! Men det kommer....

Grejen är att vi ska göra om lite grann på innergården. Få se om det går att gräva idag, det är mulet och blött. Tänkte fota så att ni får följa med på den resan - det känns kul och spännande.


En dagens: asfalteringen är inte gjord och därför har inga planteringskärl kunnat göras iordning....

Bakade ju faktiskt igår, sommarkaka och chokladbollar. Fridas P älskar sommarkaka så han blev riktigt glad, stora och lilla À gillar också det mesta så alla blev nöjda och glada. Sommarkaka finns kvar, chokladbollarna tog slut, ja, det finns alltså fika om någon är sugen!

Nu ligger dagen framför oss som ett oskrivet blad...ja, det känns ändå bra!! Vad gör ni idag??


Önskar er en lördag i lugn och harmoni!

Kraaaam!
Liza



Klämdagsfredag....

Solen gömmer sig bakom en massa gråa moln idag. Jag hoppas att den kikar fram snart igen! Behöver mycket sol nu...

Gårdagens kalas för systerdottern var så trevligt. Strålande sol, umgås med nära och kära, smörgåstårta, gräddtårta och marängtårta, barn som sprang omkring eller hoppade i studsmattan, vuxna i samtal som gav många skratt, ja då kan inget firande gå fel! 

Födelsedagsbarnet blev jätteglad över sitt Urbaniahus från Khäler! Så fina att jag nog måste samla på mig ett gäng!! Hon fick även en dikt skriven av Moi, helt galen men med Lotta-humor.... Ja, vi är lite galna i vår familj men på ett bra sätt!

Idag har jag vispat runt lite med dammtrasan, orkar inte så nu får städningen vara tills jag orkar. Däremot ska jag röra ihop en sockerkaka för Fridafamiljen kommer hit på eftermiddagsfika!

Avlutar dagens inlägg med tre favoriter, alla i trä, jag gillar....

Önskar er en skön fredag och helg om vi inte ses!

Kraaaaam!
Liza







Kristihimmelsfärdstorsdag....

Uppe tidigt idag också! Är stort fan av "lagom" tidiga mornar! Att hälsa dagen välkommen så där runt åtta halv nio är ganska lagom på en röd dag för mig.

Har precis ätit frukost...

Fil och färska jordgubbar i min Bengali-tallrik från Rörstrand, arv från mitt föräldrahem, och the i den rymliga koppen från Mansen Design, ny - men redan älskad.

Rörstrandsservisen använde vi i stugan, men när vi sålde så fick den flytta till vårt förråd. I våras bestämde jag att den ska användas så nu är den vårt vackra varje-dags-porslin.

  Vi använder kristallglas varje dag. Vackra saker ska man glädjas åt. De ska inte gömmas undan och glömmas bort eller sparas till senare.... Vardagen är ju faktiskt största delen av vårt liv så den ska firas och gärna tillsammans med de finaste man har!!

Idag ska vi på födelsedagskalas! Bästa systerdottern fyller 30 år! Hurra! Hurra! för världens bästa Lotta!

Lottas present.....

Ska bli så roligt att umgås med nära och kära!!! ❤️

Om inte maken sussat gott fortfarande hade ni kanske fått en "dagens" 😀. Men, nej, ska inte skämma bort er med en massa hm, mode, här på bloggen! 

Ha en skön torsdag! 

Kraaam
Liza

Ett teateräventyr...


så hette föreställningen vi var och såg igår! Mycket, mycket bra! Tog upp många av dagen fenomen och problem men på ett lite lättsammare sätt.  Den samiska kulturen med bland annan jojk fick jag för första gången uppleva live - mycket gripande! Om ni bor här uppe, försök gå och se den! 

Jo, jag blev riktigt fin i min nya kjol... Kommer att bli en till favorit!!

Innan jag går och gör mig iordning (jag ska göra en visit på jobbet idag och då vill man ju se så fräsch ut som möjligt) ska ni få se de övriga inköpen jag gjorde igår...

Hoppas att vi kan göra "sommar" på balkongen imorgon!  Kan bli fint med lite rosa där. Ska svepa över fransarna med nya mascaran också.....

Nu måste jag snabba på vilket inte är lätt för jag rusar inte direkt fram idag heller! 

Ha en skön onsdag! Nästan helg redan!

Kraaaam!
Liza

En dagens....

Är rätt så trött idag! Vet inte varför, vissa dagar är bara just tröttdagar!

Började morgonen med en prommis på stan. Köpte en svart kjol, lång, tunnare, ja, lite finare än mina andra 5-6 svarta kjolar som hänger i garderoben. Av de 5-6 har ett par prislappen kvar. Men tro mig de kommer att användas...... Älskar mina långa sköna kjolar så det så! 

Senare ikväll ska vi åka till grannstaden, maken och jag, och se föreställningen "Norrländsk passion"! En mängd olika akter och många artister av varierande slag kommer att uppträda. Ska bli kul!!

Det är ju inte ofta jag visar kläder här men plötsligt händer det.... och jag måste ju ha någonting på mig ikväll, någonting som inte är jeans och tröja...
Tänkte att det här blir kvällens outfit! 😊 Lång silkig kjol, linne och bolero. Till det svarta mormorskängor och Vingväskan. Kan bli bra!

Bäst att gå och fixa frisyren och fransarna så jag blir klar i tid. Idag går allting så  s a k t a!

 Jo, jag handlade lite annat också men vi tar det en annan dag.

Ha en skön kväll! 

Kraaaaam!
Liza


 

En vanlig måndag.....

Helgen är slut och vi välkomnar den sista måndagen i maj månad! Kalla vindar blåser idag - saknar värmen!

Började dagen med att prata med min läkare och sedan en prommis till Apoteket. Fil till lunch, lyxigt värre😀 Mitt spännande liv i ett nötskal!

På eftermiddagen en roadtripp med Emma. Jag söker ett klaffbord till köket men hittills har de begagnade borden på marknaden haft fel mått. Har sett ett par nya, ja ja, kommer tid kommer råd.... 

Kaffe och kaka på ett café bara för att de har så fina lampor - många Bumlingen i original. Emma var sugen på att rycka ner en och ta hem, på skoj alltså! Skämt åsido, det har grymt gott fika också!!

Nu ser jag Maria Wärn, bloggar och gläds åt mina pioner som slår ut lite eftersom....

Kraaaaam
Liza





Mors dag....

Det är fem år sedan min mor gick bort! Jag saknar henne fortfarande varje dag.

 Idag har hon funnits i mina tankar från det jag slog upp mina gröna i morse. Åh, vad hon skulle ha tyckt om när vi kommit och uppvaktat med tårta, blommor och någon liten present. Varit glad åt barn, barnbarnen och barnbarnsbarnen och njutit av uppmärksamheten, alla kramar och det kärleksfulla surret. 

Igår var maken och jag och gjorde fint på graven. Tänkte då att hon finns fortfarande med oss, vi minns och pratar ofta om min vackra mamma Maria! Så länge vi gör det finns hon kvar.... ❤️


Min älskade familj har så klart uppvaktat mig idag. Ett presentkort på min favoritaffär! Vet precis vad jag ska köpa!!

Är lyckligast i världen över att jag har mina barn, barnbarn och svärsöner och inte minst älskade maken.  

Att vara mamma och mormor är så stort och jag är glad och ödmjuk att jag får uppleva det. Inte bara mors dag utan varje dag...

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Nu soffan och lite kriminalare på TV:n

Kraaaaam!
Liza

Nöjd...

Fredagen började på bästa möjliga sätt, med pedikyr! Ljuvligt, ljuvligt!  Mina fötter är nu redo för sommarsandaler, sand och gräs mellan tårna och ljuvligt vågskvalp och inte minst mina nya skor.....

Finaste rosaröda färgen på naglarna....


Träffade finaste systrarna 💕 för en fika och surrstund på Ekbergs café! Kul som bara den, vi har mycket att prata om 😊

Avslutade kvällen med spontangrillning med grannarna! Många skratt och samtal om allt och ingenting! Nice!

Så dagens: 

Sovmorgon

Handlat bästa presenten till svärsonen! Är så nöjd!

Bästa svärmors morsdagsblomma blev en jättehortensia, rosa!

En tripp till grannstaden för att fixa lite saker till en av våra fontäner som inte vill fungera som den ska. Lunch och en tröja i turkos... sedan hem igen.

Planerat på mors och fars grav så här lagom till mors dag! 

Nu har vi ätit middag och jag softar i soffan och ser Morden i Midsummer och bloggar!


Imorgon ska en Födelsedags/morsdagstårta tillverkas...

Ha en fortsatt skön lördagskväll! 

Kraaam!
Liza



Städar....

...men det går så sakta! 

Köket börjar bli klart och nu sitter jag och vilar för ryggen är inte snäll idag om jag säger så. Men det är bara att kämpa på i maklig takt. Blir säkert klar till midsommar så det är ju positivt!😀


Har ni sett min "Ernsthylla" förr? Är ju lite förtjust i hans design...

På kvällarna sitter älskade maken och jag och planerar för en liten semestertripp . När är bestämt men vart är ett stort frågetecken. Ska vi bara köra dit näsan pekar, eller ska vi mot ett bestämt mål?  Vaxholm, Örebro, Falkenberg, Varberg, Gotland..... Hur långt orkar jag åka? 

Roliga bekymmer om jag säger så för huvudsaken är att vi kommer iväg några dagar! 😊

Känner för vatten, sandstränder, uteserveringar, slott, kyrkor, mysiga hotellrum eller stugor, glass, ja, kort sagt sommarsemester. Vi får se vad det blir av våra planer.

Näääää, arbetsledaren 😀 säger att rasten är slut och jag måste greppa dammtrasan igen....

Ha det gott!

Kraaam!
Liza

Morgonkaffe på min balkong....

Ljuvligt, ljuvligt ute! Strålande sol och ca 20 grader! 

Sitter och dricker kaffe på balkongen medan jag väntar på att allergimedicinen ska verka! Ja, de andra medicinerna med för den delen.



Vi har inte någon jättebalkong utan den har en lite-lagom-för-två-storlek. Ett bord, två fåtöljer och ett par pallar är lagom möblering. Vi äter ofta här ute och jag sitter och läser och dricker kaffe här bara för att det är så mysigt. Det fungerar utmärkt att blogga härifrån också....😀 


Några blommor har fått komma ut men de måste tåla nattkylan. Murgrönan är utmärkt, den klarar allt och en annan växt som doftar eucalyptus när man rör vid bladen. Namnet, hmm, kommer inte ihåg. Den fina skylten fick maken i present för ett par år sedan. 

Vet inte vad jag ska göra idag förutom att ta ett tag med dammtrasan.... Kanske en prommis också, det behövs efter två smärtfyllda i det närmaste orörliga dagar. Har lite bättre idag 👍

Ha en skön dag! 

Kraaaam!
Liza

En kruka och lite annat....

Nu på morgonen har jag lyckats fota mitt andra inköp från gårdagen. En alldeles underbar kruka designad av Mr Sommar himself.... Ernst Kirchteiger!!!

Inte helt otippat att jag skulle falla för patinan, älskar att den ser ut som om den har varit med ett bra tag. Instämmer helt och fullt i uttrycket "I det enkla bor det vackra"!  Priset var också mycket humant vilket uppskattas. Ev blir det någon fler i större storlek också.....

Vardagslyckliga jag har precis fått i mig dagens första kopp kaffe. Morgonen (och natten) har varit otroligt seg (smärtsam) och jag har lite extra svårt att gå. Hoppas på en bättre eftermiddag så att jag vågar mig ut på en promenad. 

Vi ska gå och EU-rösta maken och jag i eftermiddag. Det är fullt upp på söndag med morsdagsfirande och födelsedagsuppvaktning av vår ena svärson. Smart nog så slår vi ihop de båda eventen till ett!

Nu påtår!!!

Kraaam!
Liza



En alldeles vanlig dag....

Måste bara visa de urfina rosor som jag köpte till helgen...

Någon typ av pionros. Så fin ser ut som ett mellanting mellan pion och ros. Det ska bli roligt att se de helt utslagna blommorna.

Helgen har varit lugn. Igår träffades tjejgänget. Vi är fyra damer i vår bästa ålder som känt varandra sedan vi var små. Efter flera år utan att vi träffats alls så har vi återupptagit kontakten och träffas då och då för middag och massor med surr. Igår var vi bjudna till till en av brudarna som har en alldeles fantastiskt fin kolonistuga. Tror ni att jag kom ihåg att ta fram kameran??? Svar: nej! Tänker att det är en indikation på att vi hade så kul att det bara försvann från hjärnan! 😀

Idag har jag lunchat med två av döttrarna och finaste vännen Mags. Vi åt här då jag haft en värre smärtdag än vanligt. Men efter mat och kaffe så fick jag sällskap av Emma till min favoritaffär Hem ljuva hem som ägs av Karin som är den mysigaste butiksägarinna som finns. Hon har så mycket fint att ögonen går i kors. Men idag blev det bara två mindre inköp.....

Det ena är det här fina päronet och det andra har jag inte hunnit fota än. 

Fortsätter att vila i soffan och hoppas på en bättre dag imorgon!

Ha en skön kväll!

Kraaaam!
Liza

Lördag och fru B bakar....

Blåsig men fin lördag här i norr! Ogillar blåsten men gläds åt att det blivit varmare.

Började denna lördag med att baka. En bär kaka är klar och en chokladkaka med mintkrisptäcke är i ugnen. Sedan får det räcka. Kul att ha lite fika att bjuda på om någon tittar förbi!

Den andra kaka är inte klar så ingen bild på den, men den är grymt god om man gillar choklad och mint....

Denna vecka har jag verkligen försökt ta hand om mig. Peeling, ansiktsmasker, BUS, nagelvård... Ja, det var på tiden om jag säger så. Det bästa är nog ändå att jag har städat ur i badrumsskåparna. Himmel så skönt det är att veta att allt som finns där är fräscht och klart att använda. Nagellacksbeståndet  har nu krympt från hmm, över 50 flaskor till ca 25.



Helt galet. Nu kan jag ju köpa nya för att jag har plats. 😊

Annars så har jag som vanligt pysslat lite hemma. Tur att jag kan göra det i alla fall. Den gamla mjölkpallen från makens föräldrahem har jag skurat upp och den blev så fin i vardagsrummet...

Kort sagt en riktigt ok vecka. 

💗kraaaam!
Liza

Roadtripp....

Idag har vännen Mags och jag varit på en lite roadtripp till byn med mysaffären "Maggans Djungelkiosk" . Oj, så mycket fint som finns där määään jag köpte bara en murgröna till balkongen och denna skönhet..

En av mina favoriter! Den är lite som ett miniträd! 💗 jo, ett milt  rosa blockljus fick också följa med hem.

Sen besökte vi Tallbodan, himmelriket för oss som gillar att handarbeta. Inget garn idag, har ett oavslutat,  men nästa gång då blir det handla. Fick massor av inspiration.

Avrundade förmiddagen med att åka in till stan igen för lunch på Trend café! Härlig dag med fin vän!

Ikväll ska jag på Show! Mina barnbarn sjunger i en barnkör ( som surprise, surprise) leds av min yngsta dotter. Ja, det är ju fler barn med också hi, hi..... Ska bli så roligt att se vad de har hittat på!

Nu vila, vila, vila!

Kraaam! 
Liza

Lite av varje.....

Tjingeling fredag!

Denna vecka har gått galet fort. Igår var det Tjejkväll i vår stad och i år hann jag delta. Vi övar med kören varje torsdagkväll så det har prioriterats.  Men nu sjöng vi gospel i "Småstaden" under kvällen, har jag sagt att kören heter Support Choir??? Det var Jättekul att sjunga i ett annat sammanhang än vi är vana vid!!

Tidigare på dagen åt jag lunch med finaste vännen Margaretha och vi passade på att shoppa lite då. Ett par toppar i mina favoritfärger 😊, en svart och en rosa, och tyg till ett projekt jag har blev mina investeringar....

Jag är lite småkär i rosa, tror att många vet det vid det här laget. Vårt gästrum/makens sportrum blev hips vips mycket rosa...


Blev riktigt vårigt! 

Nu är det rosa detaljer lite överallt i läggan, jag gillar det!!!! Rött är lite för mycket färg för mig så den mildare varianten passar mig bättre.

 Nu måste jag till blomsteraffären och köpa blommor som inte luktar. Eftersom allergin blir värre för varje dag måste jag byta ut mina pelargoner..... De får flytta till ett nytt hem tills de kan planteras ut i balkonglådan!

Trevlig helg!

Kraaaaam!
Liza



Bakat och klart...

Det blev två olika bakverk idag.....

Chokladbollar med mintsmak och en "Pensionärskaka"! 

Det är en mycket nöjd vardagslycka som sitter här nu. 

Prinsessan kommer hit senare, vi ska ha tjejkväll medan den ömma modern ska på ett viktigt möte! 

Nu pustar jag ut med virkningen i högsta hugg!!!

Kraaaam!
Liza

Baka eller inte baka...

....det är frågan?

Skulle verkligen behöva baka en kaka eller två. Det går ju rätt så fort att svänga ihop en smet....


Det är bäst att jag sätter igång nu på stört - medan inspirationen och orken finns.

Ha en bra onsdag alla! 

Kraaaam!
Liza

Finns det bara liv så....



Har såsat på i mjukisbrallor och skön thisha idag! Ont i hals och leder och så trött att jag helst ville ligga under filten och sova! Nu kan det bara bli bättre!

Mellandotter Frida kom med lunch, kycklingsallad, så vi har haft en stund av mamma - dotter surr. Kul med ett avbrott i min allt för långsamma tillvaro. 

Berättade just om mina bekymmer, oj, ett visset blomblad som behöver plockas bort, ska vasen stå på skänken eller köksbordet? Ska jag ha långa eller korta ljus i ljusstaken.........
Mina vänner, jag är van att jobba och använda min hjärna till lite mer avancerade tankegångar. Jag älskar att inreda och fixa hemma så det är inte det som är problemet. Utan det är känslan av att jag krymper lite grann för varje ofrivillig hemmadag som går som är jobbig för mig. Måste börja läsa någon avancerad bok så hjärnan kommer igång igen😉

Apropå vissna blomblad....
De här två ställde jag ut på balkongen långfredag, trista, utblommade och halvdöda. Där har de stått bortglömda tills idag då jag upptäckte att de är på G igen, blommar för fullt och massor med blomknoppar! 

Det finns alltid hopp om liv det är då ett som är säkert!

Kraaam!

Söndag...

Ligger utslagen på soffan - influensa på gång? 

Började morgonen med sång med bästa gospelkören Support Choir! Därefter lunch tillsammans med maken och två av döttrarna. Sedan blev jag frusen och varm på samma gång! 

Så när vi kom hem var det bara att krypa under filten! Irriterande då jag inte vill bli sjuk, har nog med ryggvärken.

 
Mina favoriter Happy lights muntrar upp mig både i vardagsrummet och sovrummet! Love them! 

Det är dags att byta ut soffan mot sängen och hoppas att det onda går över under natten. Håll tummarna för det!

Kraaaam!
Liza

Blommor....

Nya blommorna till vardagsrummet!


Me like! 😊
 
Väntar på en liten prinsessa 💗 som ska komma på besök, så jag tror nog att det blir någon tur på stan idag!

Måste skynda.....


Kraaam!
Liza

Välkommen sköna maj.....

Nu är vi äntligen inne i vårmånaden maj! Låt oss hoppas på fint väder och sköna stunder utomhus.

Ägnar mig åt att halvera antalet ljuslyktor inför sommaren. Så klart har jag många kvar som ska tändas på kvällarna och mulna dagar.

Behöver någon ny växt till fönstret i vardagsrummet så blomsteraffären ska få ett besök. Jag har en idé om hur det ska se ut....vi får se hur det lyckas!

Ha en skön fredag och helg om vi inte ses!

Kraaam!
Liza