Det är lugnt nu....

Tack och lov har blåsten mojnat, det är "kallt" ute ca 2 grader och det har varit nattfrost! Men en strålande vacker morgon har vi här i norr med sol och inga vindar!! Hösten när den är som bäst!! 

Gårdagen blev inte som jag tänkt mig..  utan ryggeländet fortsätter.. så det är vila, promenader och förhoppningsvis sjukgymnastik som gäller ett par  veckor framåt!! 

Det blir lugnt här ett tag. Lusten att blogga  finns och inläggen får komma när orken finns......

KRAM!
Liza
Text och foto: som vanligt ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Favoriter...

... REPRISER!!!
Söndagkväll och det blåser fortfarande för fullt ute! Det är 8,3 grader ute och riktigt "höstigt" med virvlande löv på gatorna.
Enligt väderrapporten ska det lugna ner sig under natten, och det är jag mycket tacksam för. BLÅST är nämligen det vädertillstånd som gör mig mycket o-vardagslycklig. Hela kroppen protesterar mot vindarna som sliter i kläder och hår och ett allmänt obehag infinner sig i hela mig.  Käre maken som åkt färja idag har tack och lov inte blåst bort, men det hade gungat rätt ordentligt.  Nej, en svag bris och lugn och ro det är min melodi!!!!

Blogglusten finns här men det händer inte så mycket i mitt vardagslyckliga liv för tillfället  - här finns inga stormar - så det får bli en del favoritsaker som dominerar mitt lilla krypin ikväll.....



Gillar svartvita bilder men har inte haft så mycket av den varan här på ett tag - så det fick bli ett svartvitt kollage av en del av mina bra-ha-saker och ett par som bara är till lyst....... Kanske läge för en utmaning... Ja, så gör vi... Alla som vill visar upp sina favorit-things i svartvitt!!! Någon som vill hänga på???????

Snart är det måndag igen och jag hoppas och tror (ÖNSKELÄGE) att jag kan jobba imorgon. Bara sömnen infinner sig och kroppen (ryggen) kommer till ro så ska det nog gå bra!!

Nu kokar mitt tevatten så det är dags för en värmande kopp och sedan skutt *ha,ha, här skuttas inte* isäng!!

Ha en härlig start på veckan alla mina bloggvänner!

♥KRAM!♥
Liza

Ps. jag har gjort det igen.. tryckt på någon knapp alltså.. och plötsligt så blev det någon sorts ordning på blogglayouten. Fråga mig inte hur det gick till......


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Låååååååång lördag.....

Så är det lördag och ingenting har hänt utom att min livslust har gått sönder... Ja, min glasskulptur som heter Livslust är det som gått i bitar.. inte min egen livslust den lever och frodas!!!  Hur det gick till?? Tja, ett fäste i en tygtavla lossnade och den brakade rätt ner på min fina vita skulptur som tippade och slog sig så illa att ena armen gick av !!

Har varit och fikat med min lillsyrra och hennes son idag! KUL! och GOTT!!!  Sedan har jag tagit en promenad (eller rättare sagt två) i sakta mak eftersom det känns som om ryggen håller på att gå av för varje steg jag tar! Så då är det bäst att ta det luuuuuungt......
Usch, vad jag klagar - lovar att det är slut med det från och med nu!!!!!!!

I övrigt inga nyheter alls...


Önskar er en fortsatt


Ses snart!
KRAM!
Liza
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Födelsedagar.....

YES! Nu är jag ett år äldre!! YIIIHA så KUL!! Att bli äldre alltså! :(  NOT!
Min födelsedag firades inte igår - det får bli senare då delar av min familj är bortresta. Tänkte bjuda nära och kära på något riktigt gott framöver. Det är så kul när vi är tillsammans hela högen!!

Min lillasyster kom och fikade med mig igår och det var så mysigt att sitta och prata bara hon och jag. Det är inte så ofta det händer då hon har en liten charmig kille som tycker vi är tråkiga som bara vill sitta stilla när han vill leka.  Men visst är det skönt att bara få surra från sig ibland utan avbrott!!  TACK FÖR EN MYSIG KVÄLL, LILLSYRRAN!

Presenter har jag fått utan att det var kalas... blommor, choklad *gott*, pengar och ett presentkort på en favoritbutik nära mig som har så fina CULT-Things.. TACKAR OCH BOCKAR!!!

Idag har barnbarnet A fyllt 2 år, så han är firad med presenter och många kramar!!  Vilket charmtroll han har blivit och vad fort de växer "smågrynen"!! GRATTIS A!!!

Har precis  varit inne på bokus och beställt boken: Inred ditt hem med praktisk Feng Shui!!
 
Vårt hem/och jag behöver ny energi och här hoppas jag finna några tips...
Har läst/och har en massa böcker om Feng Shui - men denna bok fattas i min samling.
 
Övrig uppdatering???
JO, ryggen är "pajare" än vanligt - fick gå hem från jobbet efter halva dagen idag. Det är bara så att när smärtan blir för svår går det inte koncentrera sig 100%. Så nu hoppas jag att lagom mängd vila, promenader, sitta och stå imorgon och under helgen ska göra så att det värsta ger sig...

Hoppas att ni alla där ute mår bra och att vi ses snart!!

Skickar en blomma till alla som vill ha.... (inte mina födelsedagsblommor de kommer på kort en annan dag)


♥KRAM till Er ALLA!♥
Liza
Ps. Fatet i förra inlägget kommer från Mateus!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Listan...

Har några småprojekt som aldrig blir klara - inte likt mig, men ryggen vill inte vara med. Jobbar som vanligt men blir det mycket sämre vete sjutton om jag orkar.... Nej! Nu ska jag sluta klaga den blir säkert bättre snart!!

Här är min göra-lista...

* Plocka enris och smycka svärfars och pappas grav 
  Färdigt idag då käre maken hjälpte mig! TACK GUBBEN MIN!

* Sy nya kuddfodralen till soffan i vardagsrummet -  tyg finns så det är bara att sätta igång...

* Flytta om gardinerna till nya byrån i "mysrummet" - tror att det blir bra!

* Sortera tygerna i klädkammaren och flytta dem till garderoben där gardinerna var *Nu börjar jag bli svettig**

* Sticka prinsessans jumper klar...
   har bara lite på ena ärmen kvar -sen blir så fiiiiiiiiiiin!!

* Byta motiv i tavelramarna i vardagsrummet - lite höstigare motiv blir kanoners!

* Köpa vaxduk och sy ett överdrag till tvättmaskinen så att jag vågar använda duschen...

OK! Slutar där!! Det räcker för ett tag känner jag!! Får ta det eftersom jag orkar så är det bara!



Har en hel del nya läsare av min lilla blogg! Ni ska veta att ni är Hjärtligt välkomna att dela min vardagslycka!! 

Till alla mina kära bloggvänner:
Ha en härlig fortsättning på veckan!
♥KRAM!♥
Liza

Ps. Väntar på att "lillan" ska hjälpa mig med layouten på bloggen - ser för eländig ut som den är nu. Men något teknikens underbarn är jag inte  så - EMMA HJÄLP DIN GAMLA MAMMA!!
Då ska jag också uppdatera min länklista.. har flera stycken som jag vill ha med!!!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nu är det HÖST.....

..på riktigt!
Åkte ut till allra käraste bloggvännen
Eva i fredags. Vägen kantades av höstens alla färger, grönt, orange, brunt, gult.. och alla nyanser däremellan - så otroligt vackert! Förmiddagen gick fort.. allt för fort.. flera timmar av prat, skratt och massor med go´fika. Du vet vad jag så - öppna ett CAFÉ!! TACK för en härlig förmiddag!! KRAM!

Eftermiddagen och kvällen gick i lugnets tecken! En sväng på stan med maken, besök i en av stadens lampaffärer där vi inhandlade en lampa till mysrummet!! (är det shopping???) :D Vi handlade (på makens initiativ, så klart) även lamp-avstängnings-grejs till våra lampor!! Alltså man stänger av lamporna med en "control" så att man inte behöver stänga av en och en, otroligt smart!

Lördag: snabbfika med Anna och lille I, fixade på balkongen och sedan bar det iväg ut till stugan för att njuta av det vackra vädret! Frida och lille A kom och fikade och busade en stund, alltså A busade inte Frida!! Åt en härlig middag, njöt av värmen och skenet från brasan och Björn Skifs på TV! Mysigt! Kall, stjärnklar kväll....

Idag har vi höstat, plockat bort sista sommarblommorna (vemodigt), städat stugan, tömt vattensystemet sedan -  kalas! Hälsat på svärmor och nu sitter jag och skriver ett litet inlägg.... som egentligen skulle handla om att det är höst!!



Det är den verkligen!!

Ha en skön vecka!
Vi hörs och syns snart igen!
KRAM!

Liza

PS. ÄR DET NÅGON SOM HAR PROBLEM MED BLOGG.SE IKVÄLL - ELLER ÄR DET BARA JAG? KAN INTE KOMMENTERA, BLEV UTKASTAD NÄR JAG SKREV INLÄGGET -  LYCKADES VID 3:E FÖRSÖKET...


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Mysrummet.....

Vardagslyckan håller vad hon lovar - så här kommer fler  bilder från vårt MYSRUM...





Många bilder blev det.......
Fick inte någon bra översiktsbild då min kamera håller på att ge upp!!! :(

Nytt är soffan, mycket praktisk med förvaring i schäslongdelen för bäddmadrass, sängkläder mm. Byråerna där mina dukar och gardiner ska få bo i fortsättningen, pläden och de randiga kuddfodralen. Söker med ljus och lykta fler nya "fodral" i rätt färger - har använt det jag hade - och här råder som bekant KUDDFÖRBUD!!  Det slutar väl som vanligt med inköp av tyg och en stund vid symaskinen.


Nu ska jag iväg på KÖRÖVNING!
Syns snart!
KRAM!

Liza



Text och foto tillhör vardagslycka.blogg.se


En första glimt...

Innan ni får en lite glimt av vårt gäst/tv-rum som redan är döpt till mysrummet, ska avslöjas att min något chockade MAN till och med har kommenterat i bloggen!!!! Kan inte påminna mig om att det har hänt förut. Men faktum är att jag inte har minsta lust att shoppa för tillfället. Vet inte om det kommer att bestå?? Men som det känns nu räcker det med att flytta om och plocka bort prylar hemma och det känns hur bra som helst!

Fönstren är tvättade och gardinerna är bytta - UTAN att jag köpt en enda gardin. Allt fanns redan hemma i skåpet!

Igår städades kyl och frys ordenligt, det behövs alltid göras extra noga efter sommaren. Vi åker ju mellan stugan och här så det blir lätt  varor med utgånget datum  "glöms bort". Tänkte på de två damerna som röjde  sanerade hos folk i våras så jag glömde inte "lilla hålet" i kylskåpet - ni vet där det togs bakteriodlingar. Åkte och handlade efter jobbet idag, för att fylla upp tomrummen - skönt att veta att allt som finns i skåparna är färskt!!
Jo, FRIDA det finns till och med ny mjölk till kaffet!!

Så till lilla "glimten" av mysrummet - det blev lite annorlunda färgsatt än resten av lägenheten. Vi var rörande eniga om hur vi ville ha det... och vi är så nöjda båda två! :D

Här ska nu herr och fru Vardagslycka snart sätta sig ner och koppla av och njuta av lugnet.....

Mer bilder kommer - määäääään vill ha lite mer dagsljus när jag ska fota!

Så rusar vecka vidare... jobbar som vanligt, gör lite småfixning (typ höststädning) när ork finnes, fort går det inte men det får ta tid!!  Ryggen bestämmer när och hur mycket... inte jag!!

Ska nu plocka undan i köket och därefter, om jag orkar hålla ögonen öppna, ska jag se vad Hyacint Bucket (och hennes Richard) hittar på ikväll... ♥Love that woman♥  - L sitter och lider med hennes stackars Richard...

Ha en härlig ONSDAG!
KRAM!
Liza

Text och foto: som vanligt ©vardagslycka.blogg.se

Söndagkväll.. en händelserik helg...

Fredag kväll blev precis så mysig som väntat. Döttrarna hämtade upp sin ömma moder dvs mig, tillsammans med mina glasögon och det bar iväg till Valdino där jag bjöds på middag! Gott! Sedan åkte vi till Emmas lägenhet och drack kaffe/kaka och efter en massa surr och skratt bjöds jag på efterrätt, GOTT! GOTT!  Vi övergick sedan till mysiga vardagsrumssoffan där vi spelade Guitarhero, behöver jag säga att jag VANN INTE!!!! Men kul var det.
TACK mina FANTASTISKA FLICKOR för en JÄTTETREVLIG KVÄLL!!

Lördag morgon kopplade vi maken släpvagnen till bilen och vi drog iväg norrut! Resmål: IKEA Haparanda. Allt vi skulle ha FANNS!! Bäddsoffa, byråer och lite till inhandlades. Vi kom hem halv fem, åt middag halv åtta (då var soffan ihopmonterad) och byråerna var klara innan vi kom isäng...  trötta men glada! Som  tur är så är maken en fena på att montera möbler. När jag såg vår soffa i smådelar så var jag mycket tacksam över att det inte var jag som skulle få ihop den... då hade det inte varit klart än! :D

Måste  få berätta att käre maken höll på att svimma på stora varuhuset då jag sa:
Nä, jag behöver inga fler grejor - jag har mer än nog!!! Ni skulle ha sett hans min!!!! :D

Nåja, idag har vi fortsatt med rummet! Vi flyttar även om och rensar ut grejor och det är så skönt att få ordning på prylarna.. Nu är det klart men jag har inte hunnit fota, det får bli en annan dag. JO, Frida och lille A har varit på besök en stund idag också - ett skönt avbrott i stökandet. Så då blev det fika, bus och kramar! Emma kom också förbi (cyklandes) och behövde skruvar till rullgardinen som de har köpt och lite inredningsprylar som hon ville låna.. klart hon fick!!! Här finns det mer än nog!!! *jag fattar inte att jag skriver det här - nu tappar jag min status som shoppinggalen, hi, hi*

Lite har jag ändå shoppat i veckan... till köket... behövde en ny sockerskål....

Ha en härlig start på veckan!
Syns snart!
KRAM!
Liza

Text och foto; ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Vad tiden rusar iväg..

Hejsan!
Helg igen! Eller rättare sagt snart är det HELG! Fredag är veckans härligaste dag! Extra kul blir denna fredag då mina omtänksamma döttrar har bjudit in sin gamla mamma på myskväll! (Min morsdagspresent)  vet inget mera än när jag ska vara klar och att jag ska ha glasögonen med mig!! LÄNGTAR!

Ikväll (torsdag) har jag varit på ett sammanträde, och rusade direkt därifrån till KÖREN!! Är alltid GLAD när jag är där, får träffa mina mysiga körkompisar och sjunga! Till och med ryggsmärtorna dämpas de timmarna.
 
Nu verkar det som om vårt projekt... Emmas före detta rum.. änligen ska få MÖBLER. Jo, så här är det. Sedan Emma flyttade består möblemanget av två vägghyllor, en tavellist, ett pytte-litet  runt bord och ett soffbord som dottern inte vill ha -allt är vitt!!  Det som saknas är, två byråer och en bäddsoffa!!! Därför kommer vi, maken och jag, att åka till stora varuhuset i norr på lördag! *hoppar och skuttar* fast mentalt.. har för ont för att skutta idag, men ni förstår vad känslan????!!!!

Rummet ska bli vårt kombinerade gästrum och tv-rum. Har sett en soffa som har vettigt pris (viktigt), har schäslong (läckert) och ser rätt BRA ut! Frågar är bara om den går att sitta/slappa i??? Nåja, på lördag vet vi!!
Byråer köper vi för att det är mer praktiskt än tv-bänk... förvaring är inte att förakta och det kan man aldrig få för mycket av!

Så här såg rummet ut när Emma huserade där (när hon var hemma).....

Hur det kommer att se ut när vi är klara med möblering och "myset" är som sagt ett oskrivet blad ännu.. men när det är klart kommer ni så klart att få kika in!

Nu är det dags att få ett par timmars sömn så att jag orkar till jobbet och sedan helgens aktiviteter!

KRAM
och


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Skottland.. Glenfarg hotel...

Hej alla vänner!
Har haft lite mycket ett par dagar... men nu ska ni får en liten glimt av SKOTTLANDS RESAN igen!
Som jag har nämnt tidigare så är alla hotell som vi besökte fotade - bara för att de är lite annorlunda jämfört med svenska hotell som jag har besökt!

Det ni får se idag är hotellet i Glenfarg fär vi bodde första natten. Inte en tillstymmelse till modern inredning här inte, utan gammaldags stil  med mycket atmosfär! Rummet var inte stort och toaletten men mini-mini duschen var så liten att man fick backa in..  men rent och prydligt var det.

Här liksom på flera hotell var maten underbar, rena gourmetmaten! Skulle inte ha någonting emot att bo här fler gånger.

Första bilderna är från entrén där den söte gubben tog emot oss, och från sällskapsrummet....
De nedre är från vårt rum med fordrade gardiner och överkast, rätt "tung" inredning - men mycket mysigt!




Men hur mysigt det än var så är det inte någonting som inspirerade mig att ändra på stilen här hemma!

Nu ska här sovas! För imorgon är en annan dag.....
Ha det så gott! Vi ses snart igen!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Kikar in bara för att....

Berätta att jag är frisk igen!:D
Har varit på körövning ikväll - och de är lika roligt varje gång!
Ett-åringen var så söt och åt tårta med god aptit - med händerna!!

Till sist önskar jag  er en riktigt





















KRAM!
Liza

Foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det regnar här i Piteå idag...

Sitter och tittar ut genom fönstret, är sjuk, stackars mig...MÄÄN är på bättringsvägen så imorgon blir det åka jobbet och jobba, jobba, jobba! Helt klart mycket roligare än att måsta ha nära till en toalett! Så,  nu pratar vi inte mer om det!!

Som sagt det regnar för fullt just nu,men inne är det ju varmt och gott så jag klagar inte!

För ett tag sedan plockade jag fram ett av mina fynd som inhandlats under sommaren.. B O K S T Ä V E R!!!  Inhandlade på en inredningsaffär som tyvärr har försvunnit från "Små stadsgallerian".  Tänkte att det skulle passa bra att visa hur det blev när de kom upp i vårt sovrum.....


När jag ändå är inne på ämnet kärlek så köpte vi så söta "things" i Skottland - maken och jag. Den vänstra fick jag av min käre äkta man och den andra köpte jag till honom... ROMANTISKT, eller hur??


Funderar skarpt på att beställa dessa två som väggord framöver... tycker de är så fina!!

Nu ska gå och lägga mitt huvud på kudden och vila en stund, är rätt så matt!
I morgon *jobb* ♥kalas för vår lilla princessa som fyller  1 år♥ och *KÖÖÖÖÖÖÖÖÖRövning*!!!

Ha en fortsatt härlig onsdag och torsdag!
Kram!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Ljungen blommar....särskilt i Skottland..

Tänkte på detta med LJUNG - denna vackra växt som är så populär varje höst! Antar att det inte har undgått någon att maken och jag, syster och svåger tillbringat åtta dagar i detta fantastiska land (LÄNGTAR TILL NÄSTA BESÖK som planeras om två år) där finns det massor av ljung!! Vid en vägkant växte fyra olika sorter sida vid sida.. tog nog inget kort på det, dumt nog,  men otroligt vackert är det.....


Tyvärr kan inte mina bilder göra skönheten i landskapet rättvisa för det krävs en bättre fotograf - men jag hoppas att ni i alla fall får en hint om hur vackert det är!

Fler inlägg kommer om Skottland men det får bli lite pö-om-pö.....  vill inte tråka ut er!!!!

Ha en skön fortsättning på måndagen!
KRAM!
Liza

Text och bilder:©Liza, vardagslycka.blogg.se