Vilken helg...

... varmt, soligt, vackert... vad mer kan man önska sig???

Vi åkte ut till stugan i fredags. Då vi kom var det rätt så kallt inne... ca 15 grader. Men efter att ha tänt eld i spisen så blev det riktigt varmt och skönt. Det bästa av allt ... nu är vattnet är igång!!

Lördagmorgon diskade jag glad i hågen. Att efter en vår med vattendunkar, värma diskvatten på spis och i vattenkokare, äta på papperstallrikar osv så är det med glatt hjärta man skruvar på kranen och det kommer varmt vatten... och kallt vatten - DISKA ÄR NUMERA INGET PROBLEM!!

Efter att ha städat toa/duschrummet och stugan så åkte vi på födelsedagskalas. Min systerdotter, världens bästa Lotta fyllde 25-år. Där bjöds vi på god smörgåstårta, ja, god räcker inte den var helt superb, och gräddtårta med färska jordgubbar. GRATTIS ÄN EN GÅNG Lotta!!

Mina systrar och jag åkte till kyrkogården med blommor till mamma och pappas grav... har ännu inte riktigt förstått att mamma är borta.....

Väl tillbaka på stugan så åt vi  middag på altanen.. vi satt ute till sent.. och det var jättevarmt!


Idag på MORS DAG steg jag upp tidigt och gjorde iordning tårtan.... en högst personlig tårta fick det bli. Chokladbottnar, grädde och bär första lagret, grädde och skivad banan i andra lagret och sedan grädde och konserverade aprikoser. På kanten satte jag delade After eight....

Barnen kom ute vid tio-tiden så vi fikade och hade det mysigt på altanen... 29,5 grader i skuggan!!!! Hur underbart är inte det...... Småpojkarna och prinsessan sätter verkligen fart på tillvaron. Men de trivs och har så mycket att göra att de inte riktigt vill gå med på att åka hem...


Vi åkte hem i eftermiddags.. maken skulle på fotboll och jag har kört ett par maskiner med tvätt. Men en helt underbar helg har vi haft och jag känner mig mycket bättre och längtar till att gå till jobbet imorgon......

Ha en bra start på veckan!
KRAAAAAAAAAAM
!
Liza
Ps. Det blev ingen målning i helgen...


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Dagarna går....

... och jag hostar på....
Är inte alls frisk ännu, har hosta, febertoppar och är allmänt hängig. Trist! för det blir ingenting ordentligt gjort. När orken är lite bättre så försöker jag pyssla en stund... sen är det vila som gäller.
Ursäkta mig att jag gnäller!! (rimmar)

Hoppas i alla fall att det blir stughelg, kan ju lika gärna ta det lugnt där som hemma. Om det blir någonting av mitt projekt återstår att se..... lovar före- och efterbilder när det är dags.

Tänkte på en sak... de här städtanterna på TV... de ger mig ständigt dåligt samvete. Inte för att jag är slarvig och inte håller någorlunda rent och snyggt omkring mig. Utan för att de hittar ställen som jag inte har varit så noga med. Ex diskmedelsfacken i tvättmaskinen, huuva, där var det inte vackert!! Det är det nu!!!! Som tur är finns inga småkryp i lägenheten.. men nog har jag börjat kolla under madrasserna i sängen. De dammsugs och vädras regelbundet, och jag bäddar rent ofta... men man vet ju aldrig.. hips, vips så vaknar man en natt invarderad av pälsenglar.... säkerligen en nära döden upplevelse. Det räcker väl ändå med alla kvalster som man inte vågar tänka på ens!!

Diskborstar och disktrasor  byts också ofta... vill inte koka dem.. tänk er spagetti med disktrasekrydda??? Nej, då köper jag hellre nya eftersom. De är ju rätt billiga!!!:D

Nog om städning och småkryp... ska vila en stund... sen är det middag...



När vi kom hem efter begravningen av mamma förra veckan så hängde det en fin påse på vår dörr. Innehållet ser ni ovan....  Tack snälla, omtänksamma M för att du finns!!!
Tänker smaka teet ikväll... fast det inte är rätt tid för frukost....

Önskar er en riktigt

Ses efter helgen!
Kram!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Förberedelser pågår.....

....inför helgen!
Hoppas! Hoppas! Hoppas! på uppehåll och  vackert väder till helgen.
Varför?? Jo, jag har ett nytt stugprojekt på gång... MÅLNING!!!

Jag tycker verkligen om att slipa, spackla och måla! Nu är det den bruna lasyren som ska bort från fönsterna och målas i en ljusgrå nyans, dörren ska få samma behandling... den är inte vacker nu -men ska bli..!!!
Vad tror ni om att måla det bruna ljusgrått??????

Bilden nedan är inte nytagen.. :D


Men först måste jag bli frisk!! Är fortfarande febrig och hostar o-vackert...

Har varit hemma från jobbet idag.. fick feber igen under eftermiddagen igår.. har hostat som en tok inatt.. så det blir ingenting gjort, vill helst tillbringa tiden i sängen och vila. Hoppas bara att det är sluthostat och "slutfebrat" fort!!!

Har även ett projekt till på gång tillsammans med bästa-vännen-M, och det är också grått.....:D

Ses snart...
Kram!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Hemma igen....

Hej alla mina bloggvänner!
Nu börjar ordningen vara återställd hos vardagslyckan.
Tusen tack för ert stöd! Det betyder så mycket för mig!!
Det blev en så fin dag både i kyrkan och på minnesstunden efter mamma.  Så trots allt det "jobbiga" så blev dagen ett ljust och fint minne för oss.

I helgen har jag varit med de bästa körvännerna i världen på turne. Support Choir har gjort Härnösandstrakten osäker.  Vi åkte torsdag, hade konstert i fredagkväll "Joyful noice" (gospelns historia), gick kanonbra. Nästa konsert var lördagkväll i Hemsö kyrka... man kan utan överdrift säga att det "rockade fett" om kören och publiken.... Söndag medverkade vi i gudstjänst innan vi äntrade bussen och styrde kosan hemöver......
 
....och nog var det skönt att komma hem alltid. Käre maken var GLAD att ha mig hemma igen.. tror att han har haft tråkigt för han har tvättat bilen... :D vilket inte någon av hans favoritsysselsättningar.....Men ren och fin var den!!!!!
 Har varit ledig idag, och det är tur att jag hade en semesterdag, är så förkyld och hängig. Hoppas på tillfrisknande till imorgon då det är dags för arbetsdag igen.

Hur som helst började måndagen med att
Eva kom förbi på en kaffetår och surrstund. Ett par timmar gick snabbt och många ämnen hann vi med... hade kunnat surra ett par timmar till utan problem..:D Det är alltid lika roligt att träffas!!
Upptäckte sedan till min förskräckelse att kaffet var SLUT!! Då är det inte KUL hos vardagslyckan så det blev en tur ner till ICA. Kunde inte motstå att köpa en duk till utebordet på stugan... ser nästan ut som det kom från Marimekko.... pris: 49 kronor???!!!

Var också in på Flügger och köpte färg till fönstren på stugan, nu ska här målas.....

Nu har jag vilat en stund och ska börja göra en tavla liknande den jag har på balkongen..... har många idéer...

Avslutar med några bilder från trädgården på vandrarhemmet där jag bott i helgen... psst...

Gillar dessa figurer!!!!

Ses snart!
Kram!
Liza

Text och foto: ©vardagslycka.blogg.e

Härliga dagar....

Hej bloggvännerna!

Har som ni förstår massor att stå i, begravning och minnesstunden för vår kära lilla mamma kommer att ske nu på onsdag. Det är mycket att tänka på men det känns ändå som om läget är under någorlunda under kontroll???!!! Dekorationer är beställda, förtäring är ordnad, värdpar, musik och imorgon ska jag (och kanske mellansyster om hon kan komma från) träffa prästen för att bestämma psalmer mm. Mamma hade skrivit upp vilka psalmer hon ville ha i kyrkan och att hennes och pappas favoritsång "Ljus och värme" ska sjungas av oss på minnesstunden.
Kommer att bli en jobbig dag... jag saknar min älskade mamma!!!!!

I helgen har käre maken och jag varit i stugan. Det är ren terapi att plocka bort gamla blommstänglar och rensa rabatter. Lika förundrad är jag varje år över att det redan (det var snö för ett par veckor sedan) grönskar och små späda blad börjar titta upp ur jorden.

Inne i stugan har vi möblerat om (igen) och den nya gröna mattan har kommit på plats.... är för tillfället mycket nöjd!


Som ni ser så är det lite mer romantisk inredning i vardagslyckans stuga.....
Det vackra fatet som jag använder som ljusfat, den virkade duken och kudden har tillhört mamma.
Likaså den vackra ljuskronan... den kommer att få bo i lägenheten under vintrarna....
Jag har kommit att tycka om mina fotöljer mer och mer, det fanns en tid då jag tänkte skänka dem till "Kupan" eller sälja dem.... men de är så sköna att sitta i så de får hänga med ett tag till.....

Den gamla vedkistan har fått flytta tillbaka in i sovrummet... härligt med solen som lyser in....

Tja, det var det hela från mig denna vecka. Det finns inte en chans att jag ska hinna kika in förrän tidigast söndagkväll.

Torsdag åker vi i Support Choir till Härnösand där vi ska framföra vår Joyful noice konsert i Högsjö kyrka fredag kväll. Sedan har vi konsert lördagkväll (Hemsö k:a) och som avslutning sjunger vi på en gudstjänst i Säbrå söndag. Ska bli så roligt att få umgås med de härliga körvännerna en hel helg!! Om någon av er bor i trakten och gillar gospel... kika in vet ja´!!!!!

Som ni ser har jag både jobbiga och roliga händelser att se fram emot denna vecka........
sköt om er och
 
Nu ska jag ut och hälsa på hos er.....



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tack för ert stöd!

Alla ni underbara människor därute, ni betyder så mycket för mig! Tack för att ni har gett er tid att sända hälsningar till oss.


Det har varit tufft den här sista tiden när mor har varit mycket sjuk och till slut fick somna in lugnt och stilla. Under veckan som har varit har vi ägnat åt en massa praktiska saker som att sortera och dela alla saker, städa ur lägenheten, ordna med allt som hör till begraving och minnesstund... nu är det praktiska snart ordnat. Antar att det kommer en massa känslor nu när det lugnar ner sig.. Åh, vad jag saknar min kloka lilla mamma!

Hemma har en hel del tid gått åt till att plocka upp ur kartonger, alla fina saker som föll på min lott, och som mamma och pappa har samlat ett helt liv står nu i mina (och syrrornas) skåpar och vitrinskåpar. Känns faktiskt lite konstigt.

Igår hjälptes mitt stöd i livet och jag  åt att städa vår egen lägenhet - har inte blivit mycket gjort hemma sista veckorna. Nu står fönstren på tur att torkas - kanske blir det under denna vecka??!!:D

Torsdag hade kören konsert - gick superbra och för att låna Emmas uttryck så "rockade kören fett"!! Vi åker till Härnösandstrakten för att göra en del konserter under Kristihimmelsfärdshelgen. Ska blir hur roligt som helst!

Som sagt TACK för att ni FINNS! Önskar att jag kunde tacka er alla personligen  - men tyvärr så är det inte möjligt!
Sänder en blomma till er.....

KRAAAAAM!
Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Min mor...

har lämnat jordelivet och blivit en ängel....


KRAM!
Liza
Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se