Det blommar i mitt kök..

Hej alla glada!

Vilket fantastiskt höstväder vi har!
Solen skiner och det är fortfarande rätt varmt på dagarna - dagar att minnas när höstrusket slår till! Gillar att det är mörkt på kvällarna, tänder massor med ljus och bara myser... Köpte på mig hundra värmeljus (Clas Olssons) med lång brinntid. Har ju också dille på blockljus, votivljus, you name it... man kan helt enkelt inte ha för många, eller hur? :D

I dag har jag varit och röntgat ryggen. Frida agerade "färdtjänst", då jag inte vill köra bil med mitt avdomnade ben. Tänk om jag inte klarar av att bromsa om det behövs?? Vill inte vara en trafikfara, men nog sjutton längtar jag efter att ta mig ut på egen hand och det helst igår.

Efter en fika på "lassa" så tog vi en sväng förbi jobbet. Åh vad jag saknar mina kära arbetskamrater... men snart så är jag tillbaka.. hoppas, hoppas!!

Väl hemma igen så blev det en tupplur - var helt slut!

Passade på att fixa till på köksbordet, igen........

 
det blev lite konstigt ljus på bilderna....

Ha en skön onsdag!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza 
Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Tävling.... och vardagsrum...

Hej go´vänner!
Vill tipsa er om en tävling som pågår ...


Tävling!

För att vara med och tävla om kivilyktorna från inneonline.se svarar ni på tävlingsfrågan i ett mail till [email protected]. Skicka alltså inte svaret i kommentarsfältet.

Fråga: Hur många olika färger på Kivilyktor har Inneonline.se? (skriv antalet, ni behöver inte nämna alla olika färger som finns).

För att få en extra vinstchans kan du tipsa om tävlingen på din egen blogg, eller tipsa 3 vänner via mail om tävlingen (skicka då en kopia av mailet till mig på adressen ovan). Låna gärna tävlingsbilden!

Tävlingen avslutas vid midnatt den 3 oktober, och vinnaren dras kort därefter.

Skulle inte ha någonting emot att vinna de fina lyktorna! Det behövs lite mera färg hemma hos mig just nu.. saknar energi!!

Vet inte vilken väg jag ska gå i vardagsrummet... det som jag vill förändra nu är färg på kuddar, ljus alltså sådant som inte "kostar" så mycket!

Nu har jag lila och vita kuddar i sofforna, gardinerna blir kvar... snälla kom med förslag!!!

De två översta bilderna = nu!!

Ha en skön måndagkväll.. här blir det Hollywoodfruar snart!

Kram!
Liza



Söndag, söndag...

Idag är det verkligen "sköna söndag" har i norr!
Solen skiner och det är en strålande vacker höstdag.

Morgonen har varit lugn och jag har inte gjort många knop idag. Fick äta min frukost stående eftersom jag inte kunde sitta ner - nu har det värsta släppt tack och lov för det. Hade blivit  svårt att stå i bilen... inte för att jag är så särskilt lång men..... :D

Vi ska snart iväg och fira lill-prinsen födelsedag.. han fyllde fyra år igår men har sitt kalas idag. Antar att han har pirr i magen och  längtar efter att gästerna ska komma. Sötaste prinsen vi kommer snart!!

Tänkte att ni skulle få se mina fina födelsedagspresenter......



... fick också ett presentkort på bokhandeln!! :D

Nu är det dags att "put the face on" innan vi åker iväg till födelsedagsbarnet!!

Ha en fortsatt skön söndag!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fredag och födelsedag....

Hej mina kära vänner!

Kikar in som hastigast för att uppdatera vad som händer!
Är fortfarande hemma, har fått tid för röntgen till veckan, oförändrat läge i ryggen.... Det var den korta versionen!! :D

Födelsedagarna duggar tätt i vår familj under september månad!
Prinsessan den 4:e, svärsonen den 21:a, jag idag och lill-prinsen den 25:e och det bara i den allra närmaste familjekretsen.... många kalas blir det!! :D

Uppvaktades i morse av käre maken med ett smycke som jag hade önskat mig (han har kollat min önskelista)!! Nu ligger han på mera +++++ än vanligt! :D

I eftermiddag kommer familjen på tårtkalas och jag har lyckats tillverka ett par tårtor. Tänkte att ni skulle få en smakbit så här via cyberrymden...


Avlutar med att önska er en



Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam! ♥

Liza

PS: tittar in titt som tätt hos er.. bara så att ni vet.... 

Text o  bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det regnar här i Piteå idag....

Det regnar och blåser rätt hårda vindar här idag! Inte för att det för mig någonting för jag myser inomhus med många tända ljus och tar det lugnt!

Var hos läkern i måndags... har fått piller... jag sover... och hjärnan också.. kroppen vilar! Tror att ni redan vet att jag inte gillar att ta tabletter - men ibland har man inget val. Kan tillägga att läkaren såg strängt på mig, så jag vågar inte annat än vara lydig.  Det positiva är att jag har sovit nästan hela natten vilket inte har hänt på flera månader. Nu hoppas jag på snabb förbättring så att livet återgår till det normala.. skulle vara så skönt!

Idag hade jag tänkt bjuda på några "modebilder".. men tyvärr så var batteriet slut i kameran! Så det får bli en annan dag! Batteriet  är laddat nu men det så mörkt så det blir ingen fotografering i alla fall.

Har kollat igenom mina garderober, där finns kläder och skor men det är rätt tomt på väskor. Så när "ryggen" tillåter ska jag bege mig ut på väskjakt. Vill ha en väska som är lagom stor för alla nödvändigheter som bara måste finnas med.. ja, ni vet hur det är??!! Ändå ska jag hitta mina saker snabbt.... blir en utmaning!!  Hellre köper jag tio par skor än en väska.... det är lättare att hitta!

I brist på annan flärd kommer här min helgblomma...

en lyx jag unnar mig ibland och som gör mig vardagslycklig. Den är forfarande lika fin som i torsdags när jag köpte den!

Måste sluta nu....
Sköt om er därute!

Ses snart!
Kraaaaaaaaaaam!
Liza


Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Höstlöv...

... i vitt!

Sydde för några veckor sedan en enkel gardinkappa till systerdotterns sons rum. (Hängde ni med där??) Tyget hade jag redan, en leftover från lillprinsens gardin. Jag har en tendens att köpa lite extra tyg så det finns om jag vill sy en kudde eller göra en tygtavla, vimplar eller annat..

Hur som helst så fick jag en present av goaste Lottan för min ringa insats! Ett jättefint löv som hon inhandlat på "Maggans djungelkiosk" vilket är en av våra favortibutiker. Med våra så menar jag alla kvinnfolk i släket + en massa kompisar! TACK snälla LOTTAN!

Det fina lövet finns nu i min hall...

Passade bra till mitt ljusfat som har många år på nacken..

Vid tillfälle ska jag höra om systerdottern låter mig ta ett par bilder i deras hus.. är säker på att ni skulle uppskatta det! Otroligt mysigt och samtidigt stilrent! *me like*

Har  haft besök av goaste vännen
Eva idag! Gisses vad vi kan surra och dricka kaffe! Alltid lika kul när vi träffas.. ses snart igen Eva!

Slut för idag från Vardagslyckan som nu måste vila en stund!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Önskelistan...eller???..

Det här med att fylla år är inte min grej, trodde jag!

Varför fira att man blir äldre?? Men det är ju precis det man ska göra! Man ska vara lycklig och tacksam över att ha fått ännu ett fint år tillsammans med nära och kära - det om något är väl värt att fira.

Nu har jag inte bestämt hur min nära förestående födelsedag ska firas - men någonting kul ska det bli! :D 
Har faktiskt roat mig med att göra en önskelista... men... den är bara på skoj! Har ju allt jag behöver, en snäll och omtänksam man, underbara barn med respektive, finaste barnbarnen, käraste systrarna med familjer,  goda vänner, trevlig arbetskamrater... ja, listan kan göras hur lång som helst.....


Bilderna kommer från olika hemsidor...
Titta noga på listan käre make det kommer ju en jul också... :D


Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza






Söndag den 12 septeber...

..och idag lyser solen med sin frånvaro efter att i flera dagar förgyllt min tillvaro.

Vardagslyckan har också varit borta ett tag beroende på att onda ryggar inte uppskattar att placeras framför datorer någon längre stund. Jag har alltså prioriterat att nöta på parketten, vila, försökt göra enklare hushållssysslor,  gå korta promednader utomhus, alltid i sällskap med någon av döttrarna eller maken, mina stöd här i livet. De är helt enkelt underbara mina nära och kära, visar så mycket omtanke.

Maken och jag har en ny favoritplats...

....balkongen. Vi har ätit middag där fredag och lördagkväll i skenet av levande ljus. Fåtöljerna vi köpte i somras uppfyller alla våra förväntningar och mer därtill - äntligen har vi någonting skönt att sitta i där ute. Vårt pyttelilla konvektorelement håller galant värmen där när kvällskylan sätter in, en riktig mysplats!!

Nu ska vi åka ut till stugan och hösta. Det innebär att jag pekar och mannen i mitt liv utför mina "order". Ska bli skönt att få det gjort men samtidigt är det lika vemodigt varje år att stänga vårt paradis.

Avslutar med veckans söndagsord......


Ha en skön söndag alla mina kära bloggvänner!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Favoriter....

Vet inte hur det är hos er, men jag hamnar ibland sittande framför datorn och tittar på foton i timmar.....

Det var precis det som hände för någon vecka sedan. Fick idén att göra ett kollage av foton jag tycker om av saker som är favoriter här hemma. Att det inte är personer på bilderna beror på att mina döttrar inte vill att deras barn ska visas på bloggen.. helt OK för mig. Men nog kliar det i fingrarna ibland för det finns massor med härliga bilder på finaste barnbarnen♥. Lycka är att vara mormor!!!

Är fortfarande hemma med den onda ryggen, rabiata ryggen skulle jag nästan hellre vilja säga.. men en rygg kan väl inte vara rabiat??? Försöker ändå att "roa" mig bäst det går.. men inte blir det mycket nyttigt gjort.. smärta gör en så trött!! Usch vad jag gnäller... slutar med det NU!!!

Här kommer mitt lilla kollage....


Ni har säkert sett många av bilderna tidigare... har mycket svart/vitt/grått.. men även färg även om det inte syns här....

Nu måste jag sluta, ska lägga mig en stund och stäcka ut mig... blir kanske två meter lång på kuppen! :D

Sköt om er där ute...
Ses snart!
KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza



Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Är sommaren tillbaka??..

Tittar på termometern och ser att det fortfarande är 17,5 grader ute! Har sommaren kommit tillbaka?? Härligt i alla fall att ha så fina höstdagar som det är nu, det är bara att njuta!!

Det här blir ett kort-kort inlägg... är hemma för att värken är värre än vanligt - mitt enda hopp är att det ger sig fort och återgår till "normalvärk". Det tristaste med att vara hemma från jobbet är att det är svårt att "släppa" tankarna på allt som behövs göras där... måste försöka slappna av, jag kan ju ändå ingenting göra åt det! :(

Lovade ju att ni skulle få se vad vi - fast i sanningens namn det var mest älskade maken som jobbade - ute i stugan söndag....



Nu börjar vår gäststuga att bli riktigt fin utvändigt. Den är målad i samma färger som "storstugan" rött, vitt och cementgrått... Till våren börjar vi med insidan. Det ska isoleras och läggas golv, byggas innerväggar och innertak och så småningom börjar det roligaste... ATT INREDA!!

Nu orkar jag inte sitta längre utan måste röra på mig!!

Ha det gott därute! Syns snart igen!
Kram!
Liza



Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Helgen har varit...

..otroligt härlig!

Dopet av lillprinsen
blev en fin högtid tillsammans med nära och kära.
Emma spelade till psalmerna och sjöng sången "Du är aldrig ensam" av Mauro Scocco så vackert och stämningsfullt att inte ett öga var torrt. Efter dopakten så bjöds det på smörgåstårta, presenter öppnades och till sist tårta (som jag hade gjort).

Dopskruden har jag bloggat om tidigare, den är min mammas brudklänning som hon sydde om när vi fick vår äldsta dotter. Lillprinsen är det elfte barnet som döpts i skruden och alla namn och dopdagar är inbroderade längst ner på skruden. En fin tradition som vi värnar om...


Efter dopet åkte vi hem och vilade en stund innan vi gjorde oss i ordning för att åka till vännerna Eva och Rolle för att uppvakta frun i huset som fyller år (idag)! Som vanligt bjöds på supergod mat och fantastiskt trevligt sällskap! Efter maten kom gitarren fram och vi spelade och sjöng till mitt i natten.... ja, det blev en hel del surr och diskussioner också..
Är så tacksam att vi har er som vänner! TACK för igår!

Idag (söndag) har vi varit ute i stugan och..... ja, det får ni vet imorgon. Det är dags för mig att sova så jag orkar jobba imorgon!

Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza

Text och bilder:©Liza, vardagslycka.blogg.se


September....

Vips så var hösten här! Redan SEPTEMBER! Nu är jag ju höstbarn så jag gillar den årstiden allra mest... när det inte blåser förstås! :D

Har som ni förstår, på den mycket bristfälliga uppdateringen här, mycket kring mig nu! 
* I morgon uppvaktar vi prinsessan som fyller 3 år! HURRA!
* Tårttillverkning på kvällen, ska göra 3 stycken till
* lördagagens dop av mini-prinsen. Har broderat in hans namn och dopdatum på dopskruden. 
* På kvällen ska vi på födelsedagskalas... ska bli KUUUUL!

Som jag trott tidigare så kommer saker och ting att lugna ner sig sedan :D, kommer att prioritera bloggen från och med nästa vecka. Lyckas jag inte med det så lägger jag helt enkelt ner....

Tack till alla ni som ändå tittar in - trots bristen på uppdateringar! Ni är guld värda!!