Sent en lördag kväll...

Har haft en underbar helg så här långt!
Igår var jag och maken på Restaurang Valdino och åt en delikat trerättersmiddag. Gillar inredningen, väldigt stilren och sparsmakad men ändå mysig. En detalj som jag tycker mycket om är att de har vanliga långa ljus på borden - inte värmeljus.  Vi kände oss lite som Lady och Lufsen där vi satt och bara hade det  helt underbart!
Tidigt imorse var vi ute i skogen och hämtade enris för att smycka våra pappors gravar med. Solen lyste och det kändes lugnt och skönt att få lite skogsluft som omväxling.
Efter lunch gick vi en sväng i Gallerian och jag köpte en ny jacka - vit! Alltså inte svart! Surprise!

Emma har ju hjäpt mig att ändra utseende på min blogg och som jag tycker så mycket om den. Är mera jag än den förra.  Därför kommer här en förklaring till bilderna som ligger i headern, denna idé är knyckt från
Fridas funderingar.....

Inredning - ett av mina största intressen. Gillar att komma på kluriga men vackra lösningar som fungerar i ett levande hem.

Livslust - min lust till att leva livet här och nu, vara lycklig för smått likaväl som stort

Tid för eftertanke, att inte alltid ha så bråttom, ta tillvara även stunder av vila och våga ha lite "tråkigt" ibland.
Mitt intresse för feng shui, rekomenderar alla att läsa boken Feng Shui för själen, av Agneta Nyholm Winqvist.

Kärleken till när och kära som betyder så otroligt mycket i mitt liv. Den ohämmade tilliten i barnbarnens ögon, att umgås och ha kul med döttrarna (och deras respektive). Att bli glad över att träffa sin man  trots att vi varit tillsammans i 37 år. Umgås med systrar, släkt och vänner.. ja,  det är ur detta som jag hämtar kraft!
image546
Det är allt denna sena lördagkväll!
Ska fortsätta att sy gardiner nu - till mellandottan!
Ha en härlig söndag!
KRAM!
Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fredag.. snart helg....

Fredag! Kan det vara bättre??
Ikväll blir det restaurangbesök för mig och maken... det är länge sedan sist vi var ute och lyxade oss!
Helgen i övrigt ser ut att bli lugn, har några sy-uppdrag åt mellandottern och en "överrasknings" grej på G åt barnbarnen, ska iaf försöka börja i helgen....
Så nu önskar jag er en riktigt
image547
KRAM!
Text och musik, nej bild ska det vara:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Myskväll...

Finns det bättre än att unna sig det där man ofta drömmer om... att läsa nya numret av PLAZA uppkrupen i soffhörnan med en mugg gott the med vaniljsmak och cd:n på lagom  volym spelande Åh, regniga natt, Lyckliga gatan, med fler härliga gamla låtar??:D Precis det gjorde jag igår... alldeles ensam hemma!image547

Hann också med att mixtra med mina bilder..  inte klockrent alls men det är kul att leka lite i Power Point. Säger det igen.. vill ha ett bildredigeringsprogram.nu!!!!!!!!
Ha en skön Onsdagkväll!
KRAM!
Text och bilder:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Gammal....

Dagens tisdagstema är gammal... och galen som jag är i stenar av allehanda slag så var det givet att något som är riktigt gammalt är ju just
 STENAR!
Den stora fina stenen som ligger framför vår sommarstuga och alla de fantastiska stenar som vi grävt upp ur backen - de är riktigt urgamla!
Alla har olika form, en del slipade av havet, somliga är övervuxna med lav och mossa... men de har ett gemensamt de har funnits där länge....
image543

Ha nu en fortsatt strålande fin Tisdag!
KRAM!
Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Presenter....

Har idag varit och bloggfikat med Eva  , jagblommar-Maria och Fridasfunderingar på Piteås nya fina Galleria. Vi hade verkligen jättetrevlig - synd att inte fler kunde komma. Nu planeras en STOR-BLOGG-TRÄFF då vi hoppas att många ska kunna delta!!! Fick en födelsedagspresent ..TACK KÄRA VÄNNEN! Du vet att jag verkligen älskar stenar!!

presenter
Tänkte att ni skulle få glutta på mina andra presenter också...
Av barnen fick jag en kruka i Barockserien, vit/vit, jättesnygg! presenter presenter                   
Av maken ett silverhalsband, han vet precis vad jag tycker om♥♥







Av Lille I två fina målaningar som jag ska rama in och en ska få följa med mig till jobbet och pryda min vägg där.......
presenter


  






Svärmor kom med en ny fin blomma (vilket var tur för samma morgon kastade jag en som var rätt trött), gillar verkligen formen... plus bullar, rulltårta och småkakor..guld värt!
presenterSyrrorna och min mor kommer att bjuda mig på en mycket exklusiv middag med förrätt, huvudrätt och dessert!! Jättekul att bli utbjuden på mat och trevlig samvaro!
Dessutom kom lillasyster med för dagen nybakade bullar!! 
Har mycket gott om fika för närvarande så är någon fikasugen - titta förbi!!

Slutar detta inlägg med att TACKA EMMA för att hon har fixat med min layout.. tro mig det skulle jag aldrig ha klarat själv!! Behöver jag säga att jag är NÖJD! Om något krånglar så dröjer det sju veckor innan det kan åtgärdas!!
Såg att det blivit lite tjorv med bilder i tidigare inlägg men det får jag fixa så snart tid finnes!
TACK för alla GRATULATIONER! NU ÄR DET TACK OCH LOV ETT HELT ÅR KVAR INNAN DET ÄR DAX FÖR NÄSTA "FYLLERI"!
KRAM!
                                                       
Text och foto: © Liza, vardagslycka.blogg.se                           




Födelsedagshelg....

Tack för alla Gratulationer på min födelsedag! Fyller år imorgon men har haft kalas idag.. bjöd bland annat på detta... och jag tänkte naturligtvis att ni ska få smaka, snabba på att ta en bit innan den tar slut....

image526
Ger er också receptet på en suverän bjudkaka.. lätt att göra och räcker till många! Har fått receptet via jobbet och vet alltså inte vem som står som "ägare" till det:
image527Kladdkaka i  ungslångpanna
6 ägg
450 gr smält margarin
9 dl strösocker
4,5 msk kakao
4,5 msk O´boy
4,5 dl vetemjöl
Rör ihop ägg, margarin och socker. Tillsätt resten. Bred ut i en långpanna smord och bröad med havregryn.
Grädda ca 50 minuter i 150 grader.

Limecreme:
200 gr Philadephiaost och 1,5 dl grädde vispas. tillsätt 3/4 dl strösocker, saft och rivet skal från en lime och 1 tsk vaniljsocker.

Mina presenter får ni se och höra om en annan dag! Kan ändå avslöja att en ny kruka kommer att ta plats i mitt vardagsrumsfönster, och att en ny tavla målad av barnbarnet I, 2 år, kommer att pryda sin plats på mitt jobb!

Efter kalas i dagarna tre är jag ganska mör! Mycket fika och tårta har det blivit!

Nu önskar jag er en fortsatt skön söndag!
Ska lägga mig och vila en stund och sedan ska jag ut och besök er!
KRAM!
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Höst i gult och grönt..

Det är så roligt en del som läser min blogg har gett sig tillkänna! Tackar ödmjukast för det! Tyvärr så har jag för tillfället inte tid att kommentera så mycket som jag skulle önska på grund av att så mycket händer just nu!
Lovar att jag ska skärpa mig framöver!

Förra helgen har vi förutom ett 60-års och ett 50-år kalas varit ute i stugan och "höstat". Vi har inget vintervatten men systemet måste tömmas ordentligt så att inte varmvattenberedare och ledningar fryser sönder under vintern.
Passade på att ta ett par höstiga kort i gult och grönt:
image517
image518

image519
Denna helg är det ännu fler kalas på gång.  På fredag svärsonens kalas, 35-åringen, sedan på lördag älskade lille A som fyller 1 år. Kan inte fatta att tiden går så fort, att den lille knodden redan är ett år. Ja, egentligen fyller han på tidsdag - men han ska firas i helgen. På söndag är det dax för mig (fyller måndag), kan inte fatta att jag blir så "gammal" - känner mig inte som medelålders alls! Men åren går och man är ju inte äldre än man gör sig, heter det .... får strunta i siffrorna och glädjas åt att  jag ännu hänger med ganska så bra!:) Har också börjat fundera  på "när blir man tant"??????
Är det så att vissa föds till tanter och farbröder och förblir det hela livet, andra fastnar i tonårsfasen och en del (vill gärna räkna mig dit) utvecklas, anpassar sig och är glada för det liv som man lever här och nu! Jag har iaf bestämt mig för att vara vardagslycklig - och att det finns en mening med både skratt och tårar!
Opps, nu blev jag visst lite djupsinnig här men det hör väl till åldern! :D
Önskar er alla en underbar helg!
♥KRAM♥

Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Mysigt på balkongen.....

Vår inglasade balkong har inte varit speciellt praktisk. Själva glasningen har varit OK, men nedanför har det varit en gul plåtbit som inte har slutit tätt utan det har regnat /snöat in - inte speciellt kul alls.
Maken har nu satt en frigolitskiva mot plåten och jag har klätt den med ett jättevackert vaxdukstyg från Åhlens.
Balkong under pågående arbete.. förresten har ni någon aning om att frigolit "lever".. det fastnar små "snöflingor"  precis överallt!!!

image508   image512  image509

Balkong efter:
Det lilla bordet har fått ny "kappa" av samma tyg som frigoliten är klädd med....
Fisknät med ljusslinga i taket... (inte nytt, det har vi haft länge) men mysigt är det.....
image521 image520
Det vaxade tyget från Åhléns... och ny dekoration på barbordet gjord av det som naturen ger vid stugan + lite konstgjort....
image525     image523

    Så här blev det tillslut.... Hittade två gamla mattor i förrådet som vi lagt ut för att få lite varmare på golvet..
image522
Återstår för mig att ta en promenad (till Åhléns) sedan blir det att ladda för ledighet då jag tagit semester torsdag, fredag och måndag bara för att öva mig på att göra ingenting??!! FAST en sväng till nya GALLERIAN blir det imorgon med mina två äldsta döttrar och de två minsta barn-barnen... Undrar om fler tänker dit på öppningsdagen??
Ha en skön kväll!
Kram!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Befria rummet....

I vår lägenhet finns en "inre" hall. Den ligger mitt i lägenheten alltså i läget Frid och balans enligt Feng Shui.
Har märkt på sista tiden att jag har varit trött, håglös, orkeslös, orolig, lite ledsen (utan anledning) och småstressad. Inget alamerande men ovanligt för att vara jag!

Orsak  hittad: I inre hallen hade en massa saker hamnat som inte hör hemma där.. en matstol till barnbarnen, en säck med kläder som ska till insamling, filmrullar, tidningsurklipp, papperslappar, kassar med ouppackade IKEA-grejs mm.

Nu är hallen är rensad, bokhyllan  med innehåll är dammad, kassarna uppackade, kläderna körda till insamling.....
Jag mår mycket bättre! För att inte låta det hända igen har jag ställt fram boken "Befria rummet"  av Mary Lambert på en tavelhylla tillsammans med tre ljus som påminnare.  Hyllan har även fått lite "nygamla" saker som lugnar ner  rummet. Där råder nu både frid och balans så även i vardagslyckans sinne! Feng shui fungerar!!

image514    image515
Funderar nu på om jag även ska sätta tyg framför mittsektionen... har sytt och klart att hänga upp...
image516

Ska nu denna regniga måndag bara kura ihop mig i soffhörnet med en kopp kaffe, bläddra i mina nya inredningstidningar och försöka torka upp.. Jo,jag har varit på en promenad för att köpa knappar till lill-barnbarnets stickade kläder... Huva vad blöt jag blev!
Mys denna härliga måndag!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se 

Porslin.. vardags och "fin"...

Det har vandrat runt en "utmaning" ett tag i bloggvärlden... tänkte att nu hakar jag på!
Egentligen har jag inget finporslin utan tar det porslin som passar till det vi ska äta eller för att göra en speciell dukning. Vanligtvis blandar jag friskt med ex. assietter i pressglas (förrätten) till mitt fyrkantiga porslin..  beror helt på vilket humör jag är. Dukar som regel "fint" även till vardags, till och med korv-i-ugn smakar bättre då!
Som framgår av bilderna har jag en viss förkärlek till vitt porslin... då det är för att det är lätt att förändra  genom val av servetter, underlägg, dukar, ljus........................
 
Nåja, här kommer mitt bidrag:
Vardags/finporslinet från Duka......
image504    image506  image505  
 Tallrik från Höganäs, används till tacos, sallader, varma smörgåsar..

Tysk servis som vi fick av mina svärföräldrar i julklapp för många år sedan.. klassisk och stilren...

 image507
Till kaffe använder vi oftast Filippa K muggarna.. enkla men känns lyxiga, eller enkel kaffekopp med fat från IKEA. Mitt the dricker jag oftast ur mugg från Katarina K (favorit) , mugg från Höganäs eller Pentik.

Ha en fortsatt härlig söndag!
KRAM!
Ps. Har varit ute istugan och "höstat" idag... Förundras över alla vackra färger i naturen och mina blombänkar! Har tagit en del kort... visar dem vid senare tillfälle!
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Höstpyntat vardagsrum....

Har som sagt hållit på med städning ett bra tag nu... vardagsrummet är klart! HURRA!! 
Tycker att hösten är så mysig då man kan tända ljus, kura ihop sig i soffan och se en film, läsa en bra bok eller en inredningstidning, dricka en kopp kaffe eller en mugg te gärna efter en skön kvällspromenad... det är livskvalitet!

Så stora förändringar har vardagsrummet inte genomgått.. ingen omtapetsering eller ommålning, inga nya möbler,  bara andra gardiner och kuddar och annat småfix... men rent är det iaf!

image491
 image492image497image501




 
image503  image500

image498
 Bilderna får tala för sig själva! Tar nu bloggpaus ett par dagar då helgen är rätt så fulltecknad med kalas och höstning ute i stugan! 
Vill sluta med att säga att det är kul att så många besöker mig.. vill du - lämna gärna en kommentar - det är så uppskattat och roligt att läsa!
Ha en underbar helg!
KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


  

Sängöverkast..

Onsdag och jag är hemmar från jobbet på grund av min onda rygg.  Har inte sovit ordenligt på flera veckor och inatt bara ett par timmar   så bara tanken på att möta en massa trevliga männsikor och vara en aktiv/kreativ/medkännande/proffsig yrkeskvinna kändes övermäktig. Förhoppningsvis är jag alert igen imorgon efter dagens vila.

Tänkte ändå passa på att visa fler IkEA inköp:
*nya sängöverkastet
*vita kuddar
*pläd
allt till sovrummet. Är inte så säker på att överkastet var ett bra köp.. är lite osäker på färgen..

image494 image497
På bildern till höger ser överkstet ut att gå i lila?? men i verkligheten är det chokladbrunt.. ser riktigt gott ut
 -  mums, älskar choklad!:D

image496
NU ska jag gå och vila en stund - orkar inte sitta längre.........
Ha en skön onsdag!
KRAM!
Ps. Försökte lämna kommentarer hos er igår kväll men se det ville inte fastna - någon fler som hade problem?

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Smått och gott från IKEA-resan....

Jag och mellandottern var till IKEA  i lördags.. roligt hade vi och handlade gjorde vi. Redan klockan 08.00 startade vi och kom hem 17.30.. det tycker jag är bra jobbat!!
Vi handlade, fikade, vände och vred på varor, handlade, gick till lagret, kassan, ut och lastade bilen. Gick in igen, handlade, handlade, åt, handlade, gick till kassan, lastade bilen. Gick till Village och Fabriksbutiken, tyvärr ingen hit  - hittade ingenting som jag verkligen ville ha!!
Det lustiga var att jag inte hade någon inköpslista med mig... och ändå så hittade jag rätt mycket som behövdes hemma.. fattar inte hur det går till???????????????

Kofferten på bilen och baksätet var knökfullt med varor och här syns några av mina inköp..
    
Allt har inte kommit på plats ännu så ni får väl kika lite eftersom.. fast detta är klart!!
image490

Tack mellandottan för en härlig shoppingtur och en mysig dag! Det  här gör vi om snart!

Ska nu försöka fortsätta med höstfixet.. sedan ska jag kolla på CSI!
KRAM!


text och foto: © Liza, vardagslycka.blogg.se

Fortsättningen på mitt kök....

Helgen har varit precis så BRA som förväntat.
Fredagkväll hos en vän i hennes inspirerande, vackra hus, vin, ostbricka och en hel massa "surr". Hur mysigt som helst! (Våra "gubbar" var i Stockholm på landskamp).
Lördag: IKEAresa med mellandottern - rapport kommer sedan.. men  vi hade så roligt!
Lördagkväll: Bjöd  yngsta dottern på middag på  Tommys Kök i Jävre där vi åt pepparstek *mums*. Resten av kvällen tillbringades i vardagsrumssofforna med en bra film "Music and Lyrics" och lite godis! 

Nu när allt har lugnat ner sig så tänkte jag fortsätta med att lägga ut sista bilderna på mitt kök (för nu iaf  - vill ju inte att ni ska bli alltför less). Meningen var ju att det skulle hänga ihop... men bebisen kom emellan:D!!! Kan inte låta bli att säga en gång till - hon är underbar!!!
Men nu skulle det handla om köket! Jag har bytt motiv i tavelramarna och ni har så rätt:  det är inramade servetter även denna gång... billigt, snyggt och enkelt...
 

image480
 





image481



Annars så är det mesta "gamla" saker som är omflyttade och återanvända... men de känns som nya när de placeras på andra platser än tidigare. Storstädningen ska nu fortsätta och kanske blir jag klar innan JUL???!! 
Har iaf torkat nästan alla fönster och bytt dammslister *trist* och gardiner *kul*. Resten av veckan ska ägnas åt STÄDNINGEN!
Ha en skön söndagkväll!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

 

Äntligen FREDAG!

Börjar med att TACKA  FÖR ALLA GRATULATIONER till oss (mormor o morfar) och till familjen! Lovar att framföra dem till de nyblivna föräldrarna! Härligt att så många har engagerat sig *kram till alla bloggvänner*!!!

Nu till det egentliga inlägget:
Så är det fredag igen.. helgen är här.. moster/lillan har kommit hem från Mellansel för att se nya syskonbarnet och umgås med "storbror"I och "lill/storkusin" A.. maken reser till Stockholm!!
Det kommer att bli en mycket AKTIV helg!
*Ikväll - planerar att hälsa på en vän och se hennes nyomgjorda vardagsrum och inspireras av hennes jättefina hem och den vackra trädgården... åsså en massa surr..... :D
*Imorgon - Lördag avslöjas efter bilden... :D
*Lördag kväll - myskväll med lillan - god mat, en bra film och en massa mamma-dotter-mys...  :D
*Söndag - oplanerad i skrivande stund... gissar att barnbarnen får besök.... åsså kommer maken hem :D och lillan
 åker tillbaka...... *snyft*
image485
På bilden: Ljuslykta som maken hittade på Village i Ö-vik och ljung i en underbar grön färg!

Imorgon (lördag) åker jag och mellandottern till IKEA, Haparanda, för en del shopping.. det värsta är att jag inte vet vad jag ska handla... måste fram med katalogen NU! Så om någon bloggvän ser två harmoniska men shoppingsugna tjejer, en mörk (medelålders)  och en rödhårig (ung och snygg) strosa runt på det stora varuhuset focuserade och målmedvetna
- då är det VI!
Önskar er en skön helg!
KRAM!
Och glöm inte att en tävling pågår
hos eMeN  där man kan vinna det allra sötaste nallebud. Japp, då är jag med också!!


Text och foto:© Liza, vardagslycka.blogg.se

Mormor igen.... =)

I går kom hon till världen lill-flickan .... är så otroligt tacksam över att allt har gått bra!
Fast hon är mitt tredje barnbarn så kommer tårarna , hela hjärtat blir fullt av kärlek och hela jag bubblar av glädje. Så känns det bara jag tänker på de i mina ögon tre vackraste barnen i världen.. ja, ni förstår säkert hur jag menar....  Kan avslöja att den mycket stolte morfadern gråter en skvätt av glädje han också.. varje gång.....
Jag har sett underverket på bild...  och hon är så otroligt vacker... mycket lik sin mormor..  ;) *skojar  bara*
Nu längtar jag bara efter att få träffa och krama om  det nya lilla barnbarnet, hennes föräldrar och storebror... Kanske blir det redan ikväll!! *hoppas*

image478 image479

Den rosa dressen jag stickade när första barnbarnet (storebror) var på väg kommer nu till användning..  Sedan kunde jag inte hålla mig idag... gillade den gröna tunikan/klänningen med tillhörande leggings så den fick följa med mig hem från Luleå... hmm, har en känsla av att här  kommer att bloggas en del om barnkläder i fortsättningen......
Ha en skön kväll!
JÄTTEKRAM!
från en mycket vardagslycklig
 MORMOR
Uppdaterat kl 20.30: har nu sett den lilla - hon är så söt, har svart rätt så långt hår,ögonfärg: mörk, pyttesmå fingrar och tår och bara helt underbar!!!!!!!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det är fullt upp.....

Hej alla bloggvänner!
Just nu är det så fullt upp att jag inte hinner med att besvara era kommentarer eller kika runt så mycket hos er. Men jag är så tacksam att ni ändå troget kikar in hos mig,( jag kollar till min blogg varje dag.) Tack snälla ni! =)

Som ni vet väntar jag på att bli mormor igen... det drar ut på tiden och jag har lite svårt att koncentrera mig på annat än arbeta.. sova.. och vänta och oroa mig - fast jag inte har någon anledning!!  Är väl en typisk morsa i det fallet.
Återkommer så snart det lugnar ner sig och hälsar på hos er så snart tillfälle ges... trots att det inte blir så många kommentarer...

Lägger ut en bild på mitt omstylade kök så länge... denna gång på  ett hörn i mitt kök...
image477

Ta vara på er! Vi ses snart!
KRAM!

Foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lördag morgon.....

Kikar in för att önska er alla en
TREVLIG HELG!
image476
Det är fullt upp i helgen! Har jag tur så blir jag mormor igen vilken minut som helst... =)
Den blivande ♥storebrodern♥ ska sova hos oss i natt om ingenting oförutsett händer. Det är lite jobbigt för honom när både mamma och pappa är borta. Så vad  passar bättre då än att mommo och moffa pysslar om honom!
Ska gå en sväng på stan nu på förmiddagen med maken och inhandla höstkläder (nej, inte till mig utan till honom) det gäller att passa på när han har tid att vara med.
En fika tar vi nog också, det är länge sedan vi gick på kondis tillsammans.
Sedan hämtar vi upp min lilla mamma och så bär det iväg på födelsedagsfika hos mellandottern.=)
Om ni tycker att min text ovan är lite "rörig" beror det nog på att jag är lite spänd och orolig......
Så ni förstår nog om  jag tar bloggpaus någon dag......
Ha en skön lördag och helg!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se