GOTT SLUT OCH GOTT NYTT ÅR!

År 2008 går mot sitt slut!
Ska jag summera så har det varit ett mycket bra år! Vardagslycka är fortfarande en glad och lycklig människa. Tro för all del inte att allt bara är rosenrött i mitt liv. Åh nej! Här går det upp och ner som för alla andra, men så länge de lyckliga stunderna överväger så är jag tacksam!

Min familj och vänner, arbetskamrater, körsångare och alla ni där ute i landet betyder så otroligt mycket för mig! Våra möten  i verkliga livet och ute i cyberrymden är insprierande och så givande.  En del bloggvänner har blivit vänner för livet - Ewa - TACK FÖR ATT DU FINNS!  och jag önskar att jag skulle få träffa er alla och sitta ner och prata - bara för att ni är så fantastiskt gulliga och vänliga människor. Utan att överdriva mig  vet jag att vi skulle ha otroligt mycket att surra om..... Min önskan är att ni alla får ett fantastiskt 2009 och att vi kommer att träffas ofta - även om det blir via det skrivna ordet.

Till världens bästa systrar med familjer - ♥ you all!

Den största önskan jag har som förälder är att mina döttrar med makar och sambo och mina barn-barn ska få ett bra 2009. Få vara friska, ha jobb som de trivs med och helt enkelt vara lyckliga, och att barn-barnen får fortsätta att vara lyckliga barn!

Till maken... ännu ett nytt år tillsammans... ♥

Slutligen - min önskan är att 2009 blir vad just du hoppas på!



OCH STOR NYÅRSKRAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lata dagar....

Vardagslycka har lata dagar...

Det är underbart att vara ledig och (nästan) bara göra det som faller mig in. Idag har jag gått en sväng på stan - inhandlade ett stoooort underlakan (Hemtex), åt lunch med
Frida på Gallerian, åkte  sedan och hälsade på mamma och satt och surrade med henne en lång stund. Tack och lov mår mamma bättre och det är den bästa julklappen av alla!!

På hemvägen "råkade" jag kika in på Färghuset - och lånade hem tapetkataloger. Det är hallen som är på "tapeten", eller rättare sagt en snutt av hallen som ska tapetseras. Jisses så mycket det finns att välja på..... blir svårt att välja!!

Igår var vi hos mellansyster och åt palt hela "högen" - 90 paltar hade syster trillat. Goda var de och som grädde på marängerna blev det swisch till efterätt. Kul hade vi och mätta blev vi!! TUSEN TACK SYSTER YSTER!!!

Snart är glada julen slut, slut, slut... jag vill granen bära ut, ut, ut......



Snart ska alla julsakerna plockas bort igen... ska försöka hålla mig denna vecka ut... få se om jag lyckas???:D Passar på att visa en del bilder hemmifrån...

Nu ska jag städa toaletterna... romantiskt värre - sedan blir det en "hälsa-på-runda" hos er och efter det ska IKEA-katalogen fram.... Det blir Happis besök på fredag så jag måste ju förbereda mig.... :D

Ses snart igen!
♥Kram!♥
Liza


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Önskejul....

Julhelgen har varit precis så lugn och fin som vi har önskat oss! Tomten var snäll och barnen tindrade som sig bör.  Årets julklappar var till belåtenhet för alla. Småpojkarna och prinsessan fick många paket och döttrarna var riktigt nöjda med sina julklappar... hade beställt ISA-tavlor till dem... nu är det nog dags att jag beställer en till mig själv också!:D
Magen står i fyra hörn av all mat och allt annat gott som slunkit ner! Så det är dags att börja motionera på allvar!!

Juldagen blev en riktig slappardag och tillbringades i soffan, jag har läst min julklappsbok, Ruth Rendells "I korpars sällskap", sett på tv och däremellan - gjort  ingenting.

Annandagen likaså.. nästan. Besök av äldsta dottern med familj, lillasyster med son och ett besök i Luleå. Handlade många blockljus, Mamma Mia (DVD), Jill Johnsons nya CD och "Our christmas" med Sanna, Shirley och Sonja, ja, Djävulen bär Prada, hängde också med hem.....

Idag är ingenting planerat..... Återkommer snart med en uppdatering...

Avslutar med att  önska er *GOD FORTSÄTTNING* på helgen!


KRAM!

Liza



Text och foto: ©liza, vardagslycka.blogg.se


Julen är här....

...och det är dags för mig att ta  paus från bloggen för att fira JUL tillsammans med familjen!

Längtar efter de tindrande barnaögonen (hos oss är barnen tvingade att tindra på julafton varken de vill eller ej) :D, äta den goda julmaten, umgås med familjen och nära och kära...  Är ledig från julafton till efter trettonhelgen, åh, vad jag ska njuta. Det finns flera böcker som är olästa, promenader att gå och framför allt ta det lugnt och samla kraft.

Hoppas att Er JUL blir precis så som ni önskar att den ska vara!





KRAM!


Text och foto:©Liza, vardagslycka.blogg.se

Granen står så grön och grann i stugan....

Oj, så fort denna vecka försvann. En vecka fylld av jobb, julbord, körövning, förberedelser inför julfirandet och julklappsinköp.....  Ja, alla julklappar är inköpta  och det har gått fort och lätt i år. Faktum är att vi aldrig köpt så få julklappar som till denna julen....

Lördag var vi på kalas hos min lillasyster som fyllt XX år under veckan. Gissa om vi fick GOTT FIKA??!! Självklart fick hon present också! GRATTIS ÄN EN GÅNG -snart har du hunnit upp mig i ålder.... :D

Kvällen tillbringades i tvättstugan. Vill inte ha någon tvätt som ligger och tynger mitt samvete när det ska julmysas. Städningen klarade vi av på morgonen.

Granen klädde jag också i går kväll och maken var inte direkt glad när han skulle sätta upp slingorna... som vanligt vill inte alla ljus lysa. Som tur är har han en ängels tålamod... men nog var det "Pappa Rudolf" varning där ett tag! :D
Tack och lov så löste det sig till slut och till nästa år blir det ny julgran och nya slingor hos oss....


Så hos vardagslyckan är allt lugnt, och jag ser med tillförsikt fram emot en lugn och mysig julhelg tillsammans med familj och vänner.

Det fjärde adventsljuset är tänt - mina små barnbarn tindrar och längtar efter Tomten....


.........och det gör jag också!!

KRAAAAAAAAAAAM!
Liza


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Julevenn...

Vardagslyckan har minsann fått julklappar före julafton!

Vi har haft JULEVENN på jobbet nämligen. Det är en sedvänja som kommer från vårt grannland Norge. Kort beskrivet går det till så här:
*Alla som vill vara med skriver sitt namn på en lapp
*När det är klart så lottas namnen ut - anonymt förstås
*Du har nu fått en julevenn som du under en tid ska "uppvakta" med små presenter, vilka samtidigt är ledtrådar till vem du är.
*Samtidigt så blir du uppvaktad av en juelvenn som ger dig små presenter som samtidigt är ledtrådar.....
JÄTTEROLIGT är det!
Alla försöker finta alla... hämtar kaffe.. ja, jag vill gå så långt som att vi "smörar" för varandra....
*Sista dagen ska vi ha med oss en lite dyrare julklapp till vennen... 

Idag hade vi FINAL och julevennerna skulle avslöjas... för att vara helt ärlig.. jag hade en aning men var inte säker på vem som var min speciella venn - men lyckades avslöja henne till slut!!! 
Här är min fina present:





Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Måndag igen...

Helgerna går som vanligt lite för fort men den har ändå varit rätt så lugn...

Lördag sjöng vi (maken, döttrarna och jag) julsånger för de som besöker "Samvaron".  Det är ett jättefint ställe där de som är pensionärer kan träffas och umgås, fika, spela spel, låna böcker och mycket mera. Mycket folk hade kommit trots att det inte var så lätt att ta sig fram i snödrivorna. Uppskattat  av de som var där och roligt för oss att tillsammans göra det vi tycker är så roligt, att sjunga och glädja andra med vår sång och musik.

Kvällen tillbringades på "Folkan" - julfest - massor god mat och underhållning av Röde & Rått.

Söndag (idag) gick jag med min kompis Mags till kyrkan och lyssnade till bland annat dotras kör(rackarns duktiga). Vi satt tillsammans med två av våra kör-kompis-tenorer.... Vi kunde naturligtvis inte låta bli sjunga våra stämmor när församligen tillsammans med kören sjöng Cohens "Halleljua"! :D En fin start på dagen med sång, musik och mycket glädje!

Gick sedan på stan´med käre maken en stund.. sedan promenerade vi till min svärmor med årets julblomma. Som vanligt gott kaffe och mycket hembakat fika, prat och skratt.  Hon är alert min 83-åriga svärmor, hänger med i vad som händer - både stort och smått!!

Sedan så  har jag äntligen börjat julbaka..... det är ungefär som reklamen "plötsligt händer det"...


Maken är glad och har provsmakat och godkänt de fyra sorter jag orkade med idag. Receptet på Café cookis hittar du hos
Helena under kategorin recept. Supergoda lättgjorda kakor... om man inte som jag glömde mjölet i första omgången jag gjorde... blev som flarn.. goda men inte riktigt som de ska vara!! Tänker hinna med lite fler sorter under veckan om ryggen vill.....

Nu är det dags för mig att krypa till kojs.. jag är ännu en gång lite "fort" ute med inlägget.. men orkar inte vara uppe till efter tolv för att publicera....
 
Ha en underbar dag!
KRAM!
Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Äntligen fredag...

Hej alla ni mysiga människor där ute!
Måste börja med att be om ursäkt för att jag varit en urusel bloggkompis denna vecka. Eftersom jag är våg så måste jag förklar varför: det har varit fullt upp med sammanträden och jobb.. jobb...jobb! Nu är det skönt med helg och imorgon ska vi sjunga med familjen på "Samvaron"  det blir julsånger på vårt vis, på kvällen ska vi på fest i Nolia City Konferans.

På söndag har jag planer på att börja baka och göra lite annat gott som ska fylla våra magar under julhelgen. Har inga större ambitioner utan ska göra det jag tycker är roligt  och resten finns att köpa eller också får det vara. Jag känner mig så tillfreds med att ha tagit beslutet att INTE julstressa!! :D Maken har helt köpt min idé om en julgran kädd i silver och vitt,, trots att vi i källaren har en uppsättning röda kulor och massor med guldkulor - han är snäll min gullige make. Kul ska det bli med förändring i alla fall...

Nu önskar jag er en TREVLIG HELG och en skön 3:e ADVENT!!!


KRAM!
Liza


Ps. jag har tjuvtänt det tredje ljuset bara för er skull! :D



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdag och det är kallt...

Jag fick som jag ville  - inget rackarns tö-väder så långt ögat når!! -15 grader och snön gnistrar.. *me like*

Har väl inte så mycket att berätta idag. Har varit i Luleå på utbildning med ett namn som är så långt att det inte går att skriva ut määäään... det handlar om processinriktat arbete..... bara så att ni inte ligger vakna i natt och undrar!! :D

Orkade inte baka när jag kom hem  - har för ont! Så det blir "Äntligen hemma" liggande på soffan mumsande på praliner med en rykande varm kaffemugg i handen i stället... nej, jag har inga praliner.. tyvärr!

Har en fundering kring det här med bokhandel - de har ju inga böcker numera?? Var in i dag och skulle köpa böcker till småbarnen (julklappar från min mamma)  och eftersom Alfons Åberg fortfarande äger mitt hjärta så stod de högt upp på önskelistan. Fick veta att de inte har Alfons-böcker hemma... man måste beställa???!! Det var BÄTTRE FÖRR!! Då kunde man köpa böckerna direkt. Risken är stor att något av nät-företagen får min beställning.... jag menar ska de beställas kan jag ju göra det själv.. utan mellanhänder.

Tävling pågår hos
livetibyn.blogg.se kika gärna in för att tävla men också för att besöka hennes jättemysiga blogg. Där finns massor av inspiration att hämta..... Du kan vinna jättesöta pepparkaksformar... hus och hjärta.. vinsten hinner du få före jul och den pågår till på lördag...


Nu är det dags att slå på tv:n och ta det lugnt en stund. Någon julklapp ska jag faktiskt också slå in. Det är bland det roligaste jag vet... att göra fina paket..


Det är mycket vitt hos oss i år.. vilsamt och mysigt....


Ha en fortsatt skön kväll och en underbar onsdag!
KRAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Det strålar en stjärna.. eller ordning och reda...

är det inte på vädret minsann.. imorse -18 grader, nu är det -7,5 och om våra "vaderflickor" och pojkar har rätt så blir det +-0 imorgon... Vill INTE ha TÖVÄDER!!!

Ska till Luleå imorgon på utbildning och om det hinns med  ska jag rusa ut på lunchen och besöka Butik Annorlunda. Hittade en massa roligt saker där sist jag besökte grannstaden - kanske blir det ett inköp imorgon också??!!

Ha ingenting inplanerat på kvällen så kanske ska jag försöka baka lite.. få se hur orken är när jag kommer hem!

Annars får jag sitta och njuta av mina adventsstjärnor... papper och plexi....



Ha en underbar tisdag!
KRAM!
Liza

text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Söndag... 2:a advent

Helgen är slut och Julafton närmar sig med stormsteg! 

Har inte bakat, kokat knäck eller köpt julklappar klart - men det stressar mig inte det minsta. Njuter istället av ljusen, någon tomte här och där och umgänge med vänner och familjen. 


har passerat och Support Choir  har haft sin julkonsert. Det kom massor med folk och det triggade förstås oss att ge allt under konserten. Stående ovationer... Vi bugar och tackar för det!!! KRAM till mina körkompisar och musikerna - NI ÄR BÄST!

Så måste jag bara få säga att det är så så roligt att så många har gett sig tillkänna som är här och kikar! Och till er som inte har egna bloggar men ändå tar er tid att hälsa på i mitt lilla krypin - NI ÄR SÅ VÄLKOMNA! Det  är roligt att ni lämnat ett spår efter er! TACK och VÄLKOMNA tillbaka!!
Mina bloggkompisar - KRAM till ER ALLA!!

Nu är vardagslyckan GLAD men fruktansvärt trött och ska stoppa fötterna i en balja med härligt skummande fotsalt... eller skummar så mycket gör det väl inte.. men är underbart för trötta körfötter som varit igång sedan klocka 12.30 idag....
Avslutar med en bild från vårt vardagsrumsförnster.....

TOMTEN och VARDAGSLYCKA önskar ER en
skön, mysig och lugn vecka!
KRAAAAAAAAM!
Liza
Ps. om ni nu tycker att jag verkar förvirrad idag... så har ni fullständigt rätt... är så trött....


Text och bilder: ©Liza,  vardagslycka.blogg.se

Nu är jag nyfiken...

Statistiken går stadigt uppåt - och jag undrar vem du är som hälsar på hos mig??? Är så glad och dessutom riktigt nyfiken!! Har du lust lämna en liten kommentar...

I dessa tider är det många julmarknader och bazarer och med det följer lottförsäljning.. och vinster... Japp! jag som aldrig brukar  vinna drog en vinstlott...

Är mycket spänd på att få prova allt... särskilt chokladmarmeladen.. gillar choklad i alla former.... Förpackningen går inte av för hackor - trälådan med skinnbanden är så vacker!!!

En del inköp blir det också... det här köpte jag på Röda korsets julmarknad.....


Snyggt förpackade stearinljus och en söt liten tändsticksask...

Vi har precis veckostädat klart maken och jag och middagen ska lagas. Sedan ska jag träffa mina härliga körkamrater för en sista repetition innan söndagens konsert... Det ska bli KUUUUUUUUL med konsert!!! :D

Som sagt var, det är kul att ni är så många som läser min lilla blogg - det gör mig så glad!:D



KRAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Julkök....

Det var rätt så kallt imorse när jag knallade iväg till jobbet, -10 grader. Men härligt ute och vackert med den gnistrande vita snön.

Efter arbetsdagens slut så gick jag en extra lång sväng - bara för att rensa bort jobbtankarna. Hamnade till slut i stan och handlade två tröjor. Garderoben behöver verkligen få lite nytillskott där finns bara svart, svart, brunt, svart igen... så nu blev det en djupröd och en petrolblå tröja som fick följa med hem...

Har fotat idag - trots att det är mörkt.... har ju utlovat bilder på köksgardinerna.... kommer här....

Är så nöjd med gardinerna, tyvärr gör inte bilden färgerna rättvisa....
För dem som undrar så är kappan sydda av Mairos Blomma, röd botten med rosa mönster, i verkligheten ser mönstret nästan metallicrosa ut.... och längderna är av ekologisk bomullstyg då linne är lite för styvt för smala veckade längder...



Köksbordet just nu... återanvända saker.. Mateusfatet och vasen har funnits hos mig ett bra tag nu, men jag giller dem skarpt så de får vara framme även till jul.


De söta broderade pannlapparna är fyndade på secondhand för en femma styck. Alla blommor utom enen är fejk eftersom vi är allergiska, eller rättare sagt jag är allergisk mot de flesta blommande blommor..*suck*

Det var allt från vardagslyckan idag!
KRAAAAAAAAAM!

Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Måndag 1 december....

Sitter och lyssnar på Leonard Cohens "Halleljua", ja, jag övar inför söndagens konsert med kören i EFS-kyrkan kl 18.00. Hoppas att ni som bor i Piteå med omnejd kommer och lyssnar på oss i Support Choir - lovar att det blir mycket vacker och medryckande musik!! Dessutom massor med gott fika i pausen!!!

Blir ett kort inlägg idag då det blev massor sent innan jag kunde sätta mig vid datorn.... määän en glimt från arbetsrummets pampiga ljusbåge måste jag visa er. Det är maken som har inhandlat den alldeles själv. Så här är det att när han var barn (jo, han har varit liten han också) så hade de en ljusbåge i fönstret där de satte fast julgransljusen fram till de klädde julgranen och ljusen flyttades till den istället. Det är ett kärt minne för honom så när han fick syn på ljusbågen, i modernare tappning, så blev det affär direkt... och visst är den vacker....


Tomten står alltid i samma fönster.. lång, smal och riktigt charmig...

Ha en härlig dag!
Vi ses snart!
KRAAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©liza, vardagslycka.blogg.se