Höstiga toner....

Varken jag vill eller ej är det bara att erkänna att det känns som om hösten är i antågande. Nu har jag ingenting emot det eftersom jag alltid har tyckt bäst om den årstiden. Älskar färgerna, njuter av den höga luften och går in för att boa mig inför den ack så trista vintern.

Käre maken är flyttkarl idag, yngsta dottern med sambo flyttar till Skellefteå där hon fått arbete som kyrkomusiker. Så jag har varit själv hela långa dagen.... och gissa vad jag har hunnit göra mycket.

*Städa (vilken jag just läst i en tidning är fruktansvärt omodernt, nå, då är jag omodern då och står för det)
*Tvätta (undrar just när det ska bli omodernt???)
*Flytta om lite grejs och vips är de som nya...
*Handla backar till det smala köket i skåpet.. jag menar förstås det smala skåpet i köket...
Ja, lite mer också....

I vardagsrummet är nu de nya kuddarna klara, har stickat och sytt nya kuddfodral, nu i rosa, vinrött och lila....


Mitt gråa Matteus fat har fått komma fram från garderoben igen och med ett lila ljus blev det liksom pricken över i!! Tidningskorgen är ny - den har jag spanat på länge...... och mina två vita ryor från IKEA som jag har lagt ihop till en jättematta... *gillar*

Tackar också för alla fina kommentarer jag har fått om hallen.. KUL att ni gillar den! Sanningen att säga har jag inte riktigt vant mig än... varje gång jag kommer hem blir jag lika förvånad över att det här är min hall!! ;D

Nu ska jag ut och se vad ni har haft för er i helgen!
Ha en fortsatt skön söndagkväll!
Kram!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Hallen.. med tapet!

Hallo bloggvännerna!

Tänkte att ni ska slippa läsa en massa text här idag... så det blir bara en bild från



Är riktigt nöjd med resultatet. Tapeten är så mycket finare i verkligheten och nu när vår nya klädhylla och knoppbräda har kommit upp så är jag i stort sett klar. Fattas en detalj fortfarande... den kommer....

Nu ska vi skynda iväg och äta och sedan är det dags för KÖRÖVNING!

Ha en riktigt skön torsdagkväll!
Kram!
Liza

Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nya fräscha tag...

...som alltid när det är -  måndag! Hur många nödvändigheter lovar man sig själv att ta tag i - men jag måste börja en måndag!

Idag skulle jag börja äta nyttigt - åt pizza! Ok! Den var hemmagjord (av mig) så den är inte lika kaloririk som "riktiga".
Sedan skulle jag göra klart i vardagsrummet, hallen och placera om mattorna och sy upp gardinerna till sovrummet, gå på långpromenad och ... Gissa vad jag gjorde efter jobbet..... somnade!!!! Var helt sluuuuuuuuuuuuuut!

Det var himla skönt att vila middag men allt ovan (utom pizzan) är ogjort *suck*
Tror jag ska börja med nya fräscha tag på tisdagar istället... det kanske funkar bätte.. vad tror ni???

Några små nyttigheter har jag iaf hunnit med sista tiden... inre hallen är klar...

Blev kanon med den vitmålade väggenoch lite nytt omplacerat pynt....

Hallen i övrigt är nästan klar.. det fattas ett par detaljer så jag återkommer med bilder (kanske på måndag??)

Ha en riktigt härlig måndag kväll och tisdag!
Kram!
Liza

Text och foton:©Liza, vardagslyckas.blogg.se

Frågan är.....

vad har jag för inredningsstil???

Började tänka på det igår kväll, VAD SKA MAN KALLA MIN INREDNINGSSTIL??? Tänk om den inte ens finns??
Gillar inte att  ha mycket grejor framme - men är inte minimalist!
Gillar vitt - man är långt ifrån shabby chic inspirerad!
Har en del gamla grejor - men har inte lantlig stil!
Gillar moderna möbler - men är inte modernist!
Så där kan jag tänka hur länge som helst.... så vad i hela fridens namn har jag för röd vit tråd som binder samman 110 kvm lägenhet till någon slags enhet???

Kanske är det inte så viktigt att ha i något speciell stil alls - utan det viktiga är att man trivs med sitt hem och framför allt personerna som finns där? JA, SÅ är det naturligtvis!


..helheten kommer... har bara inga bra bilder ännu!

Usch, vilket konstigt inlägg detta blev... får väl kalla mig tänkar-lyckan idag..:D

Många kramar till er alla!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Härliga torsdag....

Steg upp tidigt idag också! Ser ingen mening med att ligga kvar i sängen när sömnen är obefintlig... av det kan ni säker utläsa att vardagslyckan har sovit "fort" inatt! Hade allt för ont i ryggen för att få någon som helst sömn.  OK!, får skylla mig själv då jag har svårt att hålla mig lugn och vila tillräckligt - men det finns ju så mycket kul att göra så då får jag leva med värken. Det är lika bra att göra bort saker och ting nu, jag vet att jag inte kommer att orka göra så mycket extra när jobbet börjar om på måndag!

Det bästa med att vara ledig är att i lugn och ro äta frukost och läsa det lokala "världsbladet"! Det är vardagslycka!!

Tapetsering och målning är klar.. men än finns ingen klädhylla och inget att ställa skorna på... det blir ett projekt för morgondagen.. eller nästa vecka...

Däremot är den inre hallen klar, blev nöjd med reslutatet och bilder kommer nästa vecka, de jag tog idag blev väldigt o-bra :(
Därför så kommer några bilder på favoritsaker  som finns hos mig.. att jag gillar kaffe framgår helt klart av motiven.


Förutom stök hemma så har jag hunnit äta lunch med vännen Mags, rensa och sortera en hel del handlingar som var mammas (åh, vad hon fattas mig),  skrädda kuddar och snart ska jag hämta upp lillasyster så ska vi träffas hos mellansyster för att umgås en stund. TACK och LOV att jag har mina systrar! Min man!  Min familj! Mina vänner! Är så tacksam över att ni finns!

Ha det nu så gott tills vi ses igen - till veckan är semestern slut och allt återgår till det normala - ska bli skönt med rutiner igen.
Dessutom lovar jag att bli en bättre bloggkompis!
Kraaaaaam!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Onsdag.. sista veckan på semestern...

Håller på med ett projekt, (ovanligt eller hur?) är därför rätt så osynlig i cypervärlden.

Hallen påbörjades för 3?? år sedan - men färdigställdes aldrig. Det som saknats är en mysig tapet i "hänga-upp-kläder-avdelningen" - tapeten är nu på plats och fondväggen i inre hallen är vit igen.....

Nu saknas en ny klädhylla och en skohylla.. måste ut i affärerna och kolla vad som finns....

Återkommer snart med en uppdatering!!!
Kram!
Liza


Text och foton:©Liza, vardagslycka.blogg.se


Helg igen....

Veckorna går som vanlig himla fort! Igår (fredag) klippte jag mig, åt lunch med Emma och maken på stan och på kvällen fick vi besök av bästa bloggvännen  Eva och hennes man och deras gulliga dotter! Kvällen gick i rasande fart med mycket prat och skratt!!.. Tack kära vänner för en superhärlig kväll!

Idag håller vi på att förbereda för kvällens gårdsfest, vi har handlat och ska snart börja med dukning, förbereda maten och dekorera.. Vardagslyckan ska vila ryggen en stund och sedan blir det att mysa med grannarna! Imorgon, söndag blir det tvätta mm...... visst låter det som en helmysig helg???!!

Ses snart igen!



Text och bild: ©

Liza, vardagslycka.blogg.se

Ännu en vacker sommardag....

Inte kan jag klaga på semestervädret.. sol vareviga dag  och varmt och skönt på dagarna, kvällarna har däremot blivit riktigt kyliga. Det bästa av allt är att jag är ledig nästa vecka också....stackars maken börjar däremot jobba på måndag!

Idag håller jag på med ett betongprojekt, saknar dig Mags för du vet hur betongen ska blandas! Har hur som helst gjort mitt bästa, så blir resultatet bra så får ni titta - annars glömmer jag bort det!!! *hi! hi!* Meningen är att det ska bli två ljushållare till större ljus och två plattor som ska användas till... nej, nu avslöjar jag ingenting mer!! Vågar inte!!

Imorgon ska jag äntligen klippa mig! Ser ut som ett troll i håret... hur kul är det??? Så då blir det en stadstripp och kanske en fika på stan?? Annars så är fredagen ett oskrivet blad, dvs ingenting är inplanerat på eftermiddagen!

Ha det nu så gott mina kära bloggvänner!

Till vi ses igen så får ni se på fler bilder från vårt sommarparadis... tagna idag av mig och maken...




♥Kram!♥

Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Fortsatt underbart sommarväder....

...så underbart att vi åkte till Haparanda, IKEA, igår! Då var det 22 grader ute i stugan och 24 när vi kom till "Happis"!!
Hade kollat innan att mina mattor hade kommit in.. ja, det blev det en hel del annat också! Det är dags att göra om lite hemma nu i höst och nu samlar jag på mig både textilier och en del "saker" inför "förnyelsen". Återkommer med en rapport när jag har fått  ordning på lägenheten!! :D (Ska bli kul)

Idag har jag suttit ute i solskenet och stickat på Lillprinsens tröja. Har under semestern stickat tröja, mössa och byxor till min systerdotters baby som beräknas komma vilken dag som helst! Åh, vad vi längtar efter en ny liten medlem i familjen!! Lill-sessans tröja har jag också gjort klar... fattas bara knapparna och så har det blivit ett och ett halvt kuddfodral också. NEJ! jag jobbar inte hela tiden.. utan njuter av att ha tid och ork att läsa böcker, umgås med nära och kära, pyssla om mina blommor och att bara vara!!


Tänkte ni skulle få se ett par bilder från trädgården med kvällsbelysningen tänd... det här är helt och hållet makens förtjänst..



Just nu, kl 23.11, är det 13 grader och kolsvart utomhus...

Ska bege mig ut i cyberrymden och hälsa på er nu!
Vi ses!
Kram!

Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Sommarväder... :D

Sitter här och njuter av solen och värmen!
Vi bara ÄR och tar det för det mesta lugnt - precis som det ska vara under en ledighet! :D

Igår var vi ute på en provtur med nya bilen.... ja, vi bytte bil första semsterveckan så nu är vi ägare till en lite nyare bil!! 
I och för sig hade mina systrar och jag varit på första lite längre turen till Skellefteå tidigare i veckan. Vi skulle
ha en shoppa-till-vi-svimmar-dag... Mina inköp blev: nya gardiner till sovrummet, Cult desings svarta Kub-ljusstakar och en tröja!!! Nå, kan inte påstå att jag shop-svimmade direkt! :D Men en jätte-härlig dag hade vi i alla fall!!!

Ja, för att återgå till gårdagen så åkte vi en längre tur med bilen... hamnade på mysiga ställen... som den här....

Såg och fotade en hel del andra fina ställen också... kommer eventuellt senare!!

Fredagkväll var alldeles magisk.. varm, mörk och med utlandskänsla! Vi satt ute till sent.. bättre kan man inte ha det!

Nu ska jag börja förbereda kvällens middag.... och sedan hoppas jag få njuta av många fler


KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se