Kulturell lördag och solig söndag....

Igår var maken och jag på teater i grannstaden, Norrbottensteatern gav "Kaos i kulissen". En riktigt rolig fars. Vi går då och då bara för att det är så roligt att se irl inte bara på tv. Det blir en helt annan upplevelse.
 
Men innan vi drog iväg så hann vi en sväng på stan och maken ekiperades från topp till tå. Det kändes himla bra att han kånkade på en massa kassar och jag inte hade mer än handväskan! :D En fika med Frida och kidsen hann vi också!
 
Nu har vi varit på en underbar prommis i strålande sol. De kalla vindarna är närvarande i högsta grad och termometern visar ca 8-10 grader. Men skönt är det att röra på sig!
 
Nu funderar jag om jag ska putsa fönsterna på balkongen, alltså inglasningen, eller om jag ska låta bli. De är så otroligt smutsiga efter vintern... 
 
Tänkte rekomendera en bok som verkligen föll mig i smaken trots att jag inte har så lantlig stil. Njuter av varenda bild och får en och annan idé som kan göras om så att den passar till den stil jag har. Dessutom får man lära känna en hel del bloggerskor... Att boken är vacker och har ett superbra pris är ju ännu bättre!
 
Jag har köpt mitt exemplar på "Tistel" i Norrfjärden för 159 kronor!! :)
 
Oj vilket rörigt inlägg detta blev, det är som i begynnelsen när jag började blogga. Aja, man kan inte hålla focus jämt när det är mycket man vill berätta.
 
Nää, nu tror jag att inglasningen ska få sig en omgång....usch, det kändes jobbigt men det är skönt när det är gjort. Jag sätter igång . nu
 
Ha en fortsatt skön söndag det ska jag ha utförandes acrobatiska övningar för att fixa fönstertvätten!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Fredag, fredag...

Äntligen fredag! Upplagt för god middag och ett glas rött...

Planerar att fixa på balkogen och idéerna har plitats ner i min "Svarta bok". Så nu ska en liten inköpslista skrivas ner ....

Här ser ni skisserna! Inte vackra men användbara. Tumstocken och linjalen är mina bästa vänner....
 
Ses snart!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 

Torsdagslycka....

Inte gick det som jag hade tänkt idag - med jobbet! Blev hemma idag också - för säkerhets skull. Sedan pratar vi inte mer om det!!
 
Pysslar lite, går med dammtrasan och känner mig så nöjd och tillfreds med livet! Har fotat lite hemma. Idag fanns verkligen inspirationen och ljuset, men inte tillräckligt med batteri i kameran! :D Måste le, för det är inte första gången det händer. Men det kommer fler dagar och ljuset har återvänt så jag känner ingen panik utan tänker ta en kopp te på balkongen.
 
Det här hann jag ialla fall få till....
 
 
Det här doftljuset är gudomligt! Det luktar inte för mycket utan alldeles, alldeles lagom. Vackert att titta på också!
 
Ha en skön torsdag!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Vårkänslor...

Våren har kommit till oss här i norr. Ja, den är på gång - inte så varmt än men det kommer. Snön "dör" lite för varje dag och är snart helt borta! :D
 
Meddelande till oroliga läsare:
Maken kom hem trots den "vackra" bilden av mig insmord i chokladmask! Han är otroligt tålmodig min käre man! (Apropå förra inlägget)
 
Helgen har varit fantastisk. Vi har varit på 24: musik där bland annat dottern uppträdde med sitt "Emma Bogren band" och hon fick fantastiska recensioner. Trots att jag är partisk så måste jag säga att hon var otroligt BRA! Så säker på sin musik men ändå ödmjuk inför gåvan hon har fått - den otroliga musikaliteten.
 
Vi har haft två fina killar här från lördag till söndag. Bröderna brothers! Lycka är barnbarnen som är hur goa som helst!
 
Yngsta barnbarnet fyllde 3 år i måndags så han firades förstås med pompa och ståt och Dora upptäckaren-tårta! Tänk att det gått tre år sedan jag fick vara med om den lille killens första timmar...
 
 
Efter ett par timmar med den "onämnbara sjukan"  ont i magen igår har jag börjat
L E V A igen! Mår hur bra som helst och tänker jobba imorgon. Har checkat med sjuksköterskan och hon tycker att det är OK!
 
Nu kaffe med käre maken och sen middag! Längtar efter riktig mat!!
Vill tipsa om en jättefin blogg som en av mina arbetskamrater har startat.... http://stilkvisten.se finns myckt fint att se där!!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 

Sköna spa-söndag...

Här har spaats hela helgen... eller rättare sagt lördag och söndag i omgångar.
 
Nej, jag har inte varit bortrest utan haft lite vårupprustning av mig själv. Maken är däremot inte hemma så då passar jag på. Kunde inte låta bli utan skickade en bild till honom på mig med chokladmask i fejjan imorse, (såg baske mig inte klok ut)! Tanken var att han skulle längta hem till mig! Nu ska det bli spännande att se om han över huvud taget kommer hem. :D
Det är så härligt att känna sig lite vårfräsch och chokladmasken gjorde underverk för min hy, har också använt ett ögonserum (från SHISEIDO) och många andra sköna krämer... Så glänser huden och ögonen tindrar!!
 
Ute droppar det för fullt från taken och det var en riktigt varm och skön sol som lyste upp min prommis nu på förmiddagen. Älskar att det töar och snart go´vänner kan jag sitta på balkongen och mysa. Det är lite för kallt ännu då den ligger i skugga - men kanske senare i eftermiddag.
 
Nää, nu är det dags för en kaffetår - och lite mera sol!
 
Kraaaaaaaaaaam!
Liza

Torsdagar är kördagar, är bra dagar...

..ikväll är det körövning, alltså kör som i sjunga inte kör som att köra ex bil! Det har blivit en del förvecklingar om syftningen då och då... Fick frågan en gång... Men övningskör du? Har inte du redan körkort??? :D Är alltid så glad när det är dags för sång - och jag känner verkligen att jag behöver energi för tillfället. Så det blir till att tanka ikväll!
 
Fixar lite inför morgondagen då maken ska firas. Vi blir nog bara närmaste familjen (utom Emma som åker till Umeå och sjunger med sin gospelkör On Duty det legendariska bandet Trio med Lax), vi får väl se om fler dyker upp och fikar med oss, alla är välkomna.
 
Fick frispel igår när jag skulle vispa grädde till Dajmtårtan. Använde laktosfri grädde... den går inte vispa. Inte ens med socker. Höll på med den säkert i 20 minuter. Till slut blev den någorlunda tjock, då hade jag satt bunken på kylklampar??!! Kunde äntligen få grädden på tårtan och sedan fort in i frysen så att den inte skulle rinna av.  Det blir till att äta tårtan fort sa att inte gräddeländet smälter och rinner av marängbotten. *SUCK*
Ja, tänk vilka problem man har.....
 
Ser fram emot helgen och tror att det är läge att önska er en
Trevlig helg!
 
Det kan ju hända att jag inte hinner kika in här imorgon så
Ha det gott!
 
Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 

Härliga dagar...

..och mysiga kvällar! Då tänder jag ett ljus och tänker på de två vänner som har lämnat oss på kort tid...

Många, många kramar till deras familjer också förstås!
 
Kraaaaaaaaaaaam!
Liza

Kaos i köket....

Bakar inför makens födelsedag på fredag... då blir det
Jag förstår inte hur jag bär mig åt - men såhär ser det ut varje gång jag bakar. Stökigt!!
 
Gillar nog mera när det inte är så rörigt..
 
sen gillar jag mina söta blå-med-vita-prickar-på-ljuslyktor och de vita ranuklerna...
 
Nää, nu går jag och röjer av i köket - det lär inte städa sig självt!
 
Ha det gott!
Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Tisdaglängtan....

Underbart väder fortfarande. Solen värmer (lite) men idag har det blåst lite kalla vindar.
 
Åt lunch med fina döttrarna Anna och Emma idag. Det är så mysig! För tillfället pratas det mycket om träning och kost,  det känns bra för då får jag lite inspiration också. Båda Anna och Emma tränar mycket och tar alla tillfällen att röra på sig. Det behövs för att hålla kroppen igång när man har relativt stillasittande jobb. (Konstig mening men ni förstår säkert vad jag menar).
 
Jag är stabilare än på länge så jag bygger sakta men säkert upp min kondition och styrka. Tar det varligt - steg för steg. Varierar mellan att stå och sitta på jobbet. Försöker gå mycket - med stavar och som idag utan. Det är otroligt så lätt det går med bra musik i lurarna.
 
Annars så kör jag gärna bil för vi har köpt en ny (are)...
 
Den är högre än vår "gamla" så jag har lättare att ta mig in och ur den + att jag sitter bättre när jag kör!! Tjoho, jag är fri igen!! :=)  Ja, Malin, du hade rätt... det var en bil den där saken vi tittade på...
 
Men tillbaka till rubriken... tisdagslängtan!
Jag längtar så efter att det blir varmare så jag kan ta en kopp kaffe eller the på balkongen efter mina promenader. Det är en speciell känsla att slå sig ner där och koppla av en stund. Men snart så ska det gå det också....
 
 
Ha en underbar kväll och så ses vi snart igen!
 
Kraaaaaaaaaam!
Liza
 
 

Åren går...

...men hemmet består!
 
Några förändringar har vårt hem geomgått sedan jag började blogga i slutet februari 2007.
 
Köket är fortfarande min favoritplats, där läser jag, dricker dryckenjagintekanvarautan - KAFFE,  lagar mat, bakar,  umgås med familj och vänner, skriver ner mina idéer..
 
Tänkte ni skulle få följa med på en bildkavalkad utan dess like... från 2007 och framåt...
 
 
 
Slutar här för idag och låter bilderna tala för sig själva och hoppas ni gillar det ni ser...
 
Ha en härlig måndag!
Kraaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 

Söndagsmys i köket...

Pysslar i köket idag. Maken har tvättat bilen. Nu ska här dammsugas och sedan vilar jag...

Kraaaaaaaaaaam!
Liza
 

Flitig lördag...

Makens kommentar igår när vi satt och åt middag: Men så smutsigt fönstret är... fick mig att faktiskt putsa alla våra fönster idag. Vi bor vid en mycket trafikerad gata så fönsterna är oftast extremt ogenomskinliga - men som sagt inte nu längre. Jag är NÖJD!
 
Efter fönsterputsningen och en massa annat fix (maken) så gick vi ute på innergården och grillade korv. Med lite potatissallad och julmust... ja, du läste rätt.. så fick vi ihop en riktigt god lunch!
 
 
Vi konstaterar bara att vi bor så himla bra! Att kunna gå ut och grilla eller fika på gården är inte alls fel när man bor i lägenhet mitt i centrum.
 
Nu har vi gått in och maken tittar på hockey. Har somnat ett antal gånger under matcherna så jag föredrar att göra annat... blogga till exempel, hi hi!
 
Fortsätt att njuta av helgen och
 
Kraaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
Ps. Tack för responsen på förra inlägget om mina fantastiska systrar! Kanske vill ni ha fler personliga inlägga här från vardagslyckan?

Lycklig mig,,,,

....som har de bästa systrarna i världen!
 
Idag har vi träffats för en fika på stan. Vi brukar göra det så ofta vi kan, träffas alltså! Jisses, vad vi kan prata, om allt!  Jag är så stolt över att jag alltid kan lita på mina syrror, att vi med respekt stöttar i motgång och glädjs över framgång i smått och i stort! Det är inte alla förunnat att ha det så -  så jag kan inte annat än vara otroligt tacksam över att vi har varandra!
 
Moi (till vänster) tillsammans med mina älskade systrar!
 
Ett kort men ack så viktigt inlägg från mig!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 
 
 
 

Sol ute, sol inne...

sol i hjärta, sol i sinne! Så har det sett ut och känts idag!
 
Har som vanligt jobbat på förmiddagen. Trodde jag skulle träffa mina syrror idag - men det är imorgon. Lite förvirrad är jag faktiskt ibland!
 
Emma och jag for iväg till Norrfjärden och hälsde på Pernilla som äger Tistel växter & interiör. Oj, så mycket fint det finns där. Jag köpte ett Buddahuvud (rätt så stort) och en superfin bok. (Allt kommer på bild snart).
 
Sen blev det en kaffe på "Ekan" vårat favoritfik och sedan plättmiddag hos oss!
 
Är rätt så trött så det blir nog en tidig kväll, då passar det bra med ett par bilder från sovrummet :=)
 
 
Visst är den fin min blå gamla kista som jag ärvt efter min mor. Det är en gammal sjömanskista som gått i ärv i släkten. Där förvarar jag en del av mina plädar! Annars inget nytt här inne. Ska tapetseras om snart. Har en vit fin tapet som ska upp. Måste bara bli stabilare i ryggen först...
 
Ha det gott!
 
Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 
 

Välkommen A P R I L...

Visst känns det härligt att vi får säga hej till April månad! Månaden som ger oss hopp om att våren är nära. Efter denna otroligt fina Påskhelg kan man inte annat än vara glad och tacksam över att vi faktiskt har kunnat njuta av solens värmande strålar.
 
Har precis plockat bort alla påskpynten... det gick fort! Har ju inte så många. Emma och jag har varit på en lite shoppingrunda och sedan har vi sett två filmer, Joyful noice (så braaaa) och The black swan (också jättebra men lite tyngre). Vad jag shoppade får ni se en annan dag för nu blir det bara ett par hallbilder....
 
 
Så ser det ut just nu....
 
Nu ska jag gå och se The Bibel så jag säger Hej för idag!
 
Kraaaaaaaaaaaaam!
LIza