Sommar, sommar, sommar...

.... har dock inte varit på dans i Folkets Park! :D utan tillbringar våra dagar i stugan!

Midsommarafton var en höjdare
. Alla barn med respektive, barnbarn, farmor och "den andra Anders" (bror till yngsta dotterns sambo) firade tillsammans med oss. Vi började med att äta silllunch och supergod rabarberpaj, klädde midsommarstången och sedan blev de "små-grodorna-dans" kring stången. Till och med svärmor, 85 år om en månad dansade - IMPONERANDE!!

Emma hade jobbat så de kom lite senare och då passade vi på att fira henne, hon har uppnått den aktningsvärda åldern av 23 år! Sedan var det dags för grillat med olika potatissallader både hemgjorda och köpta, grönsallader och supergod svampsås. Kvällen avslutades som sig bör med tårta, maräng-jordgubbstårta!!

Bäst av allt var ändå alla härliga samtal och skratt som klingade i luften!!

Resten av helgen har vi mest tagit det lugnt.. syrran med familj kom förbi en sväng på kaffe och fika...


Vackraste midsommarstången vi någonsin har haft!! Storprinsen ropade på "kvinnorna, ni ska göra bollarna", dvs kransarna!!!

Har tagit massor med kort under helgen... så jag tänkte ni skulle få se hur det ser ut på framsidan av stugan idag!

Allting är sent iår pga att det är så kallt. På nätterna ca 9 grader, hoppas på varmare väder så att blommorna får den värme de behöver för att komma igång ordentligt...

Som ni förstår är vi hemma i stan på en kort raid, så jag passar på att skicka ett livstecken. Jag har inte mobila bredbandet installerat ännu och att lämna en kommentar på era bloggar tar en evighet (när jag lånar makens)! Men jag försöker vara in och läsa iaf.

Nu ska jag gå en sväng på stan, maken ska och köpa isolering till den blivande sovstugan som förhoppningsvis snart ska ställas på plats. Jag behöver ny mascara och nytt tyg till sofflocket. Ska måla när vi kommer ut igen.

Ha det så gott tills vi hörs!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM
!
Liza

Text o bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lite smått och gott....

Hej vännerna!

Härligt med en solig dag när helgen här uppe i Piteå har varit ytterst sollös, det har alltså regnat hela helgen. Vi har myst i stugan, elden har sprakat i kaminen och vi har fått ha stora A hos oss lördag till söndag. Gisses vad den killen kan prata! Han har inte varit tyst en vaken minut. Som tur är är han go och rar och har en otrolig humor. Igår när han hämtats av föräldrararna och lillebror så blev det så t y s t ! Jag somnade till och med en stund. Underbara söta barnbarn - livets efterrätt!

Nu ska vi åka ut till stugan igen.. maken har haft sammanträde klart och middagen har vi ätit ute på stan tillsammans med äldsta dottern och prinsessan A. Jo, hon har talets gåva också. Pratar klart och tydligt och har ett ordförråd som imponerar... hon har inte fyllt 3 år ännu...

Några bilder från mitt stugkök....





Mysiga ljuslyktan kommer från ICA kvantum, jättefin där den hänger i en vit kedja. Gjutjärnsljusstaken (en ny favorit) hittade jag på MIO och hjärtat kommer från Maggans Djugelkiosk.

Ska bli skönt att komma "hem" och mysa en stund, dricka en kopp kaffe och fortsätta läsa min bok....

Önskar er en skön kväll och härlig tisdag!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza

Ps. Mobila bredbandet är rätt segt så det blir inte många kommentarer... men tro mig jag besöker er så ofta jag bara kan!!!!

Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Långt mellan gångerna....

Hej vännerna! och TACK för alla gratulationer på vår bröllopsdag!! Det värmer våra hjärtan.

Det har varit en tuff vecka då ryggen totalpajade så jag har fått hålla mig hemma, mår lite bättre nu så det blir jobb ett par timmar imorgon! Som tur är har döttrarna dragit ut sin gamla mamma på lunch och små prommisar. Som ni förstår har inte mycket blivit gjort utan lagoma portioner av vila och rörelse samt "piller" har varit allenarådande.

Idag har jag träffat bästaste vännen
EVA, vi fick en riktigt mysig surrstund. Gisses, vad vi har mycket att prata om! Inget ämne är för stort eller smått att avhandla när vi träffas... Det gör vi om SNART!

Har också träffat FRIDA med make och lilla- och stora A. Mysfamiljen med stort M och nu pågår än en gång renovering i deras fina hem. Förhoppningsvis kommer min kära dotter att ta före och efter bilder och publicera på sin blogg.

Måste också berätta (jag skriver ju inte ofta om kläder määän...) att jag har investerat i en jeanskjol, modell strax över knät.. väldigt olikt mig som vill ha långa kjolar som i princip ska släpa i backen. Erkänner motvilligt att det är ganska skönt med en kjol som inte snurrar kring fotknölarna... Ett par skor har jag också köpt, rea 149 kronor för ett par supersnygga sandaler med lagom hög klack. *me like*

Ikväll flyttar vi ut till stugan... väntar bara på att käre maken ska komma hem efter att ha tillbringat ett par dygn i en grannkommun......

Passar på att önska er en





Ha det så gott!
Kram!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Bröllopsdag.....

Hej alla vänner!

Ikväll åker vi ut till vårt paradis! Hoppas att vädret håller i sig.. enligt "väderspåisarna" så ska det bli ont om sol. Inte helt oväntat - det är ju helg!! 

Kommer att fortsätta ta det lugnt (ryggen är oooooooond!!:( ) men med makens hjälp ska förhoppningsvis alla fina blomplantor jag fått av syster-yster planteras ut! Han får bära ut alla krukorna och ställa dem på av mig anvisade platser.... :D Ja, efter det att han har burit alla blomsäckar som behövs!! Få se hur jag ska lyckas engagera honom - det är ju fotbollsVM!

Vi ska fira vår 34:e bröllopsdag! Själva jubileumsdagen är imorgon, den 12 juni, men maken ska på cirkus med barnbarnen så vi firar ikväll istället. Så en god middag och med ett gott vin till samt en smarrig efterrätt blir det!! Vi gifte oss 1976... och som upplysning kan jag meddela att vi var unga när vi gifte oss!!!!!!! :D 
Är så tacksam över att vi har varandra och är så stolt över min ♥älskade man♥! 

Nu ska jag med stapplande steg, jag går sakta och rör mig stelt just nu, försöka plocka ihop lite nödvändigheter inför helgen! Det lär ta tid.....

Återkommer efter helgen!

 
Foto från förra sensommaren...

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!

Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

På gång...

Hej vännerna!

Kikar bara in som hastigast för att visa att jag lever!
Det går trögt med bloggandet för närvarande men jag uppdaterar när jag orkar och kan!

Inte mycket som händer just nu och längtar efter att projekt "gäststuga" ska komma igång. Till dess får jag nöja mig med att sy nya gardiner och kuddar till sovrummet i stugan.. har inte bytt där på flera år så det ska bli kul!


Få se om det blir gjort denna vecka, jag har skräddat och klart! :D Bilder kommer som vanligt när allt är klart!

Till helgen hoppas jag få lite växter i jorden.. det drar i planteringstarmen. Får be maken köpa några säckar jord, det brukar gå åt en hel del. Våra blomlådor tar enorma mängder.. men sen växer det så att det knakar. Det är så avkopplande att gå och pyssla med blommorna, dra upp något ogräs och bara vara.

Annars så tar jag det väldigt lugnt just nu och längtar till semesterveckan efter midsommar, behöver verkligen vila upp mig. Jobbar sen några veckor till den riktiga semestern börjar.....

Som det ser ut nu måste vi ställa in vår resa till Skottland då min syster har fått svåra besvär med ryggen.  Visst känns det tråkigt om behöva avboka men det viktigaste är att syster blir frisk igen.  Vill inte att hon ska behöva ha så ont som hon har nu. Eftersom jag vet att du kikar in här då och då så skickar jag en extra STOR KRAAAAAAM till dig mellan-syster-yster!! 

Önskar er en fortsatt härlig vecka!
Kraaaaam!
Liza
Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

2:a juni och solen skiner....

Hej vännerna!

Tänk att vi redan skriver den andra juni. Det går fort nu och det börjar dra i planteringstarmen. Vi kommer att dela vår tid mellan lägenheten och stugan framöver. Det är tyvärr fortfarande en del kvällsaktiviteter som ska avklaras innan sommarlivet tar vid på allvar....

Idag gick jag trallande hem från jobbet, ja, jag trallade tyst inombords så att säga, folk tittar konstigt på en om man trallar för full hals. Det var så skönt i solen. Bestämde direkt att jag skulle ta en kopp kaffe och en smörgås på balkongen för att stressa ner ordenligt..

För många år sedan köpte jag boken "ZEN" skriven av Jane Tidbury. En av mina vackraste böcker, vackra bilder och fina texter. Läser den om och om igen! Kände att det behövdes inspiration till att förändra ute i stugan och en påminnelse om att "less is more"...



 
Tyvärr görs bilderna (som jag fotat direkt ur boken) inte rättvisa.. dessutom hoppas jag att ingen stämmning kommer... Chansar, för boken rekomenderar jag det å det varmaste.

Ska ta en promenad nu... behöver rör på kroppen!

KRAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza


Text:©Liza, vardagslycka.blogg.se Foto: från boken ZEN av Jane Tidbury