Tar.....

några dagars.....

image732
Vi ses snart igen!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Fungerar inte.... och min passion..

Hej alla mina kära bloggkompisar!!
Tyvärr så fungerar inte bildöverföringen från kamera till dator ännu..  så det är en frustrerad vardagslycka som sitter vid datorn just nu! Alla mina uppslag till inlägg ligger i kameran om ni förstår hur jag menar... irriterande till max! Hoppas att  det ska ordna sig  fort (helst igår)!! :(

Jag har ett problem till och det är att jag inte kan lämna kommentarer hos en del av er nya besökare... vet inte varför men så är det. Förhoppningsvis så ska jag lyckas lösa det problemet också, men jag vill att ni ska veta att jag besöker er även om det inte syns!

När det strular så mycket så inser ju jag att vår dator - som är närmast antik - borde bytas ut. Helt klart är den inte så frisk som den borde vara så det verkar som om en investering är nära förestående!

En av mina passioner är ljus, ljusstakar och ljuslyktor i alla former, färger och material....och servetter. När jag går runt i affärer, inrednings eller matvaruaffärer så finns de bara där och jag har så svårt att stå emot.  Detta trots att jag har alldeles tillräckligt.... men vad gör man när de ropar "jag vill följa med dig hem" ????!
De på bilden nedanför inhandlades för någon vecka sedan och tänk att jag  har hunnit med ett par inköp till men de stackarna är fast i min kamera....... :D


image730

Vet att det finns många där ute i cyberspace som delar min passion - och visst är det ett av de  billigaste sätten att förnya hemma med  ljus i en fräsch färg... eller stilrent med helt vita.......

Önskar er en fortsatt trevlig kväll och en härlig måndag!
KRAM!
Liza


Text och musik bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

En dag kvar på ledigheten...

Så var det söndagkväll igen och jag tänkte bara meddela att landningen från  Blåkulla gick utmärkt!! No "störting ålweijs" här inte!:D

Långfredag var vi och skötte om Prinsen och prinsessan då föräldrarna åkte till Haparanda och det stora varuhuset. Nästa helg är det mellandottan och jag som åker iväg för att shoppa loss. Kul var det ialla fall att vara med barnbarnen men trötta var vi när vi kom hem.. somnade på soffan ganska så tidigt.

Vi har varit i stugan men inte sovit där - det känns ganska ruggigt på kvällarna så det är skönt att komma hem till lägenheten och njuta av värmen. Vi har ju det så bra att vi kan välja var vi vill vara och eftersom påsken är tidig iår och det är kallt så har vi valt stugan på dagarna och lägenheten om kvällarna.

Igår var alla barnen (utom Emma som är i Chicago) och barnbarnen + kompis/granne D och grillade korv ute . Vi åt inomhus och hade det riktigt mysigt trots att det snöade och blåste rätt hårt. 

Idag åkte  maken och jag ut och har fixat lite,  loverboy har skottat snö.. och jag har rensat bland mina inredningstidningar - och innan vi åkte hem så gjorde jag våfflor.. GOTT!!

Nu skulle jag vilja visa er lite bilder från påskhelgen määäääääään se det går inte då min kamera vägrar att släppa från sig ett enda kort in i datorn eller... är det så att datoreländet inte vill ta emot?????..... Irriterande är det iaf !image729
Nu får jag förhoppningsvis hjälp av P. som är en fena på datorer - det är tyvärr inte jag. En sak som jag har upptäckt är så beroende jag blivit av att fotografera och i min kamera finns just nu riktiga guldkort!!

Ha en fortsatt skön söndagkväll!
KRAM!

Text och gammalt foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

GLAD PÅSK!

HÄRLIGT ATT DET ÄR PÅSKHELG! Skönt ska det bli  med ett par dagars extra ledighet och förhoppningsvis så ska vädret vara soligt och varmt!! 
Nu behöver vi verkligen få vårsolens strålar på oss.. huden är ju så vit att man inte syns om man lägger sig i en  snödriva och det är inte kul!!! 
Syrran och jag åker alldelse strax till Blåkulla, vi har trimmat kvastarna och scharletterna är strukna  så vi är väl förberedda. Fast har vi ingen katt och inga vårtor... men kaffepannor har vi så det kommer nog att gå bra ändå!!:D

Dax för mig att åka!!!:D och att önska er.....

image728

KRAM!

Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Åter i verkligheten...

Återvände till jobbet idag efter influensan.. KUUUUUUL! Ja, det har varit så roligt att jobba idag! Men trött blir man! Sov en stund när jag kommit hem, var helt slut! Men krafterna återvänder sakta men säkert och det är huvudsaken!

Datorn går otroligt trögt här hemma... börjar bli en dålig vana... det är svårt att kommentera och jag har upptäckt att det går mycket bättre att göra inlägg på dagarna än så här på kvällen. Men nu har jag ju inget val så jag hoppas att det kommer att fungera.

Det har snöat idag så marken är täckt av ett nytt fräscht vitt täcke - så det är riktigt vackert. Hoppas på vackert väder i Påskhelgen så att vi kan vara i stugan. Påskpyntade lite där igår när vi var ut och har en hel del idéer på förändringar light där också... kanske blir det lite färgförändringar på kuddar mm....

Jag ska börja med vårstädningen! Det är ganska så fullt i mina köksskåpar och då det behöver bytas ut lite muggar med mera så blir det perfekt att ta ut exempelvis mina Höganäsmuggar till stugan. Har inga planer på att köpa nytt när det finns fina grejor här hemma som kan användas. Lådorna är också fulla med saker som inte behövs.. så det som inte används kommer att skickas till någon insamling.

Nu ska jag börja med skåparna - tar en i taget så att de för en gångs skull inte blir så rörigt. Har nämligen förmågan att röra till det ordentligt när jag drar igång mina städprojekt...  Hur gör ni? Rör ni till det också under processens gång?????

image727
Bilden är från vårt arbetsrumsfönster... min utsikt när jag sitter och bloggar...

KRAM!

Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nu är jag tillbaka...

Hej alla rara bloggvänner!
Har haft en ganska så hektisk helg. Åkte ju till Mellansel i fredags, 72 mil tur och retur för en konsert på ca en timme. Det var ett av Emmas examensprov, en konsert med dirigering av gospelkören med flera, jazzpsalmer och lovsång. Det gick superbra!!:D Vi är så stolta föräldrar!! Hon har så otroligt duktiga kompisar också både gosplarna, kantorslinjen och svenska kyrkans grundkurs. Tack för en otroligt BRA konsert!!!!
image725
Lördag var det kick-off för Piteå Summergames (ansvarspersoner) då vi planerar årets turnering, så blev det middag på eftermiddagen och sedan....
DAX FÖR SCHLAGER!! Tycker att RÄTT LÅT VANN!!  Proffsigaste artist, bästa sånginsats och snyggast show!!
Vi var hemma hos mellansyster och hennes man och hade det hur lugnt och mysigt som helst. Det enda som jag inte kom ihåg var att ta med mig kameran.... *suckar* .... har inget minne längre. Lovar er att bilder från hennes hem kommer SNART!

Idag har vi haft två av barnbarnen på besök tillsammans med sin mamma. Sedan åkte vi, käre förkylde maken och jag,  ut till stugan för att skotta... Det var på tiden... så här ser det ut efter vår insats....
image726
Nu har vi i alla fall skottat oss in... så det finns hopp om att påsken kommer att tillbringas här.

Imorgon  återvänder jag till jobbet igen efter två veckors influensa med tillbehör... ska bli otroligt skönt att få någon ordning på livet igen!

Ha en skön måndag!
KRAM!


text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Vi åker till lillan.....

Imorgon åker vi till vår lilla dotta i Mellansel för att lyssna på en examenskonsert hon ska ge.. vi startar 07.00 och kommer mest troligt hem ganska så sent.

Vill därför passa på att önska er en riktigt
image724

KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Var är våren???

Är just nu fruktansvärt less på allt slaskföre, det är blött, halt och fult ute!! Kan inte rå för att jag just nu längtar efter våren med sol och molnfri himmel. 

Har varit ute på en liten promenad. Måste ju få lite frisk luft om jag någonsin ska bli frisk igen. Benen känns som spagetti som är överkokt och då det bara blir kortare sträckor som orkas med så planerar jag en lite prommis till senare under dagen.

Hamnade som av en händelse på DUKA och där köpte jag ett så vackert doftljus med sirligt blommönster på. Nu är det placerat på runda brickbordet i vardagsrummet tillsammans med hjärtljusstaken i betong och en sirlig hjärtan-på-tråd!

I sanningens namn så köpte jag ett större ljus (likadant) och ett ljust rosa också! Har sista tiden fått dille på blockljus.... hmmmmmmmmm, det har jag nog haft länge om jag tänker efter noga!!:D Ser också på bilden att jag nog är lite influerad av den lite romantiska stil som råder på många håll i bloggvärlden... men bara lite.....

image723

Nu ska jag snart  försöka mig på en lite promenad till och andas.... är så fruktansvärt trött... men frisk luft borde väl göra susen, eller hur????????

Ha en riktigt härlig eftermiddag och kväll!
KRAM!

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Badrum....

Badrum var det som var på tapeten i mitt förra inlägg åsså kommer det som tisdagstema idag... men jag har ju tre badrum... två här i lägenheten och ett ute i stugan så här kommer de alla tre....
BADRUM 1
kallas lilla duschrummet och det är här som maken huserar......image718
BADRUM 2
Är det stora badrummet (utan badkar) som ska göras om så småningom men just nu finns varken tid eller pengar så där får handdukar, ljus och annan rekvisita stå för förändringar - just nu rosa... i förra inlägget var det turkos....
image720

BADRUM 3
Vårt pyttelilla men fullt fungerande duschrum ute i stugan....
image721
Tja, det var allt från vardagslyckan idag. Nu ska jag bege mig ut och kolla in era badrum för att få lite inspiration att fixa och trixa till mina egna......
Ha en alldeles underbar dag!
KRAM!
Liza


PS: Jag ska också försöka ta mig ut och få lite luft, är inne på andra veckan av en ihållande influensa med tillhörande yrsel och skenande blodtryck så jag ska ta det lugnt men rör på mig.... längtar tillbaka till jobbet och en normal vardag!!!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Badrum...

Hej mina glada bloggvänner!
Jag vet att ni väntar på bilderna från syster-ysters hus.. de kommer.. Mään.. som de säger i Let´s dance, jag måste komplåttere met flere fotonen då visse de blev förskräckligt söddige. Så snart jag kan så blir det en ny fotosession hos syrran - förhoppningsvis i dagsljus!
image712
Så istället får ni hålla tillgodo med några detaljer från vårt "stora" badrum. Har inte lyckats få till det ännu, inga stora förändringar är gjorda och det är fortfarande inte "klockers" - mään lite bätträ det känns ändå....


Små förändringar...
image714image715


Det är allt från mig idag!
KRAM!

text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Forfarande matt....

Så var det helg igen! Var denna vecka har tagit vägen vet jag inte - feberdimmorna har tagit över stora delar av den. Hade en febertopp igår kväll och natten har varit orolig men nu känns det relativt OK! Trött och matt är jag forfarande och matlusten lyser med sin frånvaro - Yipiiii!! Det känns bara bra att bli av med några kilo!!!!:D
Men nu hoppas jag verkligen att det värsta är gjort.. vill bli frisk och stark igen!

image716Har förresten tagit fram min låda med påskpynt... en sorglig syn... här finns inte mycket att pynta med. Ska förhoppningsvis ta mig till någon affär snart. Tror jag satsar på blockljus till påsk..

Bloggberoende som jag är så måste jag ändå kika in och önska er en riktigt trevlig helg! Har vi tur så låter det bli att snöa och solen kommer att stråla från en riktig klarblå himmel.. som idag!

image717

Denna bild är från stugbron påsk förra året!

Kvällen kommer mest troligt att tillbringas framför TV:n, sappandes mellan Let´s dance och Så ska det låta! Hur kan man lägga dessa två program på samma sändningstid??? Vill ju se båda!!

Syrrans lille son fyller 3 år så det är kalas på söndag och mellansyrrans man ska också uppvaktas, få se om det blir ikväll eller??? Beror på orken!!  Så det saknas inte aktiviteter under helgen!

Efter detta mycket röriga inlägg (skyller på sviterna efter hög feber) så passar jag på att tacka er alla som läser min blogg - ni blir fler och fler. TUSEN TACK!!

TREVLIG HELG!
KRAM!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tyvärr...

Är så dålig på grund av feber och ont i kroppen att jag
image713

SKÖT OM ER!!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdagstema: Fritid......

Fritid... betyder för mig nästan all tid jag inte tillbringar på jobbet. Det är då jag fotograferar, bloggar, pysslar hemma, umgås med nära och kära,  sjunger med kören, lyssnar på musik och på sommaren fritiden i stugan......
Men inte minst viktig tar hand om mig...

image711

Till er som saknat mig i några dagar... JAG ÄR SJUK IGEN!! Fick influensa under vasaloppet i söndags och har legat däckad sedan dess.. så nu är det dags för mig att ta sängen igen......
Ska försöka orka hälsa på i omgångar hos er under eftermiddagen och kvällen!
KRAM!
Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se