Tillbaka...

Hej igen mina bloggvänner!

Är tillbaka nu och vi får se vart bloggen tar vägen.. är lite osäker på om jag ska fortsätta finnas här eller helt enkelt stänga för gott. Tiden får utvisa vad som händer!

Tänker hur som helst uppdatera er på vad som hänt här sedan sist...

 

Förra helgen var fullspäckad med aktiviteter.
Svägerskan har fyllt jämna år och firades lördag på dagen. Än en gång GRATTIS!

På kvällen hade mina systrar och jag anordnat en riva-stuga-fest för våra nära och kära som hjälpt till med det projektet. Naturligtvis hade vi lagat all maten själva... 
En tre-rättersmiddag serverades:
Förrätt: Västerbottenspaj med romröra/skinkröra (vitt vin)
Huvudrätt: Filé med god sås, rostade grönsaker, klyftpotatis och ris, tomat/fetaost sallad och vitlöksbröd (rött vin)
Dessert: Åkerbärsparfait, gräddglass och till det knäckflarn.
Gissa om vi var mätta efter den middagen?? GOTT VAR DET! Kram mina systrar det gjorde vi bra!!!!!

Söndag sov vi lite längre än vanligt (undrar varför)??!! :D Sedan tonade jag håret och vi började ladda för konserten med kören i BODEN! Den gick över förväntan bra.. inte lätt med akustiken i kyrkor men enligt åhörarna så lät det bra!! KUL som vanligt att sjunga!

Veckan så här långt har varit full av jobb, jobb, jobb och efter jobbet har jag inte orkat göra så mycket. Är rätt så trött och har så ont i min j%&*a rygg.. men förhoppningsvis så ska den värsta smärtan ge sig snart!

Som många andra har jag lyckats få tag i en flaska med årets glögg. Den står på vänt - till 1:a advent.. (ofrivilligt rim)  inte en droppe ska smakas innan!!


Gillar att flaskan är klatschigt orange... en riktig höstfärg!

Jobbar torsdag och är ledig fredag! Helgen är ett oskrivet blad.. hoppas att någonting oväntat händer!

Ha det gott!
Kram!
Liza


Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nu tar jag PAUS....

Har för tillfället ingen tid att sitta blogga... kreativiteten behövs på annat håll!

Så därför tar jag en kort


Kommer att kika in hos er... och återkommer snart!

Sköt om er därute!

Kram!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Söndag....

Har haft en superskön söndag!
Sov länge och åt sedan frukost i lugn och ro. Utanför fönstret sken solen och vi bestämde oss för att ta en promenad. Vi gick ner mot Badhuspraken där jag passade på att ta några foton av de frostnupna växterna. Är faktiskt förvånad över att jag kom ihåg att ta kameran med mig.. glömmer den allt för ofta......



Vi fortsatte ner mot Norra hamn. Alla båtar är nu borta och isen ligger i ett tunt täcket på en del ställen. Imorgon spår "vaderflickorna" att det ska bli snö... ja, vi får väl se om det är falskt alarm den här gången också eller om det är på riktigt! :D

Väl hemma igen var det gott med dagens första kopp kaffe... gissa om jag hade längtat! Att jag är kaffeberoende är en underdrift (heter det så??)... Jag skulle ha svårt att överleva utan den bruna drycken.

Sen bar det iväg till stugan för att hämta hem täckbyxorna.. blir det snö så är det av nöden att ikläda sig detta plagg om man inte vill frysa ihjäl! Det kan bli riktigt kallt så det gäller att gardera sig.

Lillprinsen med familj fick ett besök av oss. En glad liten kille mötte oss på bron, hoppandes jämfota och med världens leende, barfota och mycket lätt klädd!:D  Förra helgen? köpte jag små "tittskåp" som det snöar i  till barnbarnen och lille A hade inte fått sitt ännu. Gissa om han blev glad??!! Lilla "tittskåpet" är dessutom en speldosa, vilket blev extra spännande.

Väl hemma igen så blev det V I L A.. somnade till och med en stund. Gårdagens körövnings slet hårt på min rygg och det gäller att vara på topp imorgon då väckarklockan ringer strax efter 6 och jobbet väntar.. Måndagar är ingen lek - men en dag med nya möjligheter!!



Efter detta ovanligt långa inlägg tackar jag för mig - ska gå och dricka en kopp te och sedan skutta till sängen!

Ha det gott alla vänner där ute, nya som gamla, ni betyder så mycket för mig!

Kram!
Liza
Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Helg..

Lördagen har gått i sångens tecken. Kördag med bästa körkompisarna och körfröken från 10-17. Roligt var det och trött är jag, men det är det värt!! :D

Som den musikgalning jag är sitter jag och lyssnar på musik... inte gospel, har fått min dos för idag. Just nu är det Reba McEntyre som snurrar runt - superhärliga låtar om man gillar country, och det gör jag!! Dessutom håller jag på med ett projet tillsammans med goda vänner - det handlar förstås också om MUSIK! 

Med detta kort-korta inlägg tackar jag för mig och önska er en fortsatt

Vardagslyckans "LIVSLUST" är nu på TOPP!

Kram!
Liza



Text och musik, sorry,bilder ska det vara: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Torsdag...

Var ner igår på ICA Kvantum och handlade.. gissa vad?? "Torget" var fullt med tomtar, luciafigurer, ljuslyktor med mera, julgalningen i mig fick plötsligt en massa näring! Men käre maken som följde med tyckte INTE att vi skulle titta en gång! DET ÄR FÖR TIDIGT!!! Visst kan jag också tycka att det är i tidigaste laget.... men lite kan man väl få glutta?????

Veckans dagar har rusat iväg och jag har inte varit i fas med bloggandet, det har liksom gått lite tungt! Jag har prioriterat att umgås med kära kompisar under veckan och det är viktigt för mig. Måndag fika och gardininspektion hos vännen Mags. Tisdag kväll besök hos
Eva, en kär vän både i bloggvärlden och irl. Evas man, Rolle, har gjort en superfin tatuering åt/på (hur säger man???) Emma! *me like* Blir nästan sugen på att göra en tatuering också... få se om jag törs! :D

Tisdag kväll när Emma var skjutsad till bussen och jag kom hem satte jag igång med ett projekt. Typisk mig att börja klockan tio på kvällen med "viktiga" saker. Hade inhandlat genomskinliga Koziolplattor till öppningen mellan "hallarna" och de skulle nu kläs med transparant plast, men inte hela plattan utan delar... Tog ett tag ska jag säga så det blev rackarns sent innan jag kom i säng!!


Få se om jag gör om alltihopa - men det får duga för nu!

Ikväll är det körövning som gäller, men ska gå och vila en stund först. Ryggen är "elak" och orken försvinner i takt med värken.  Det brukar bli bättre efter en stunds vila och sången gör mig pigg och glad så det är en av de viktigaste aktiviteterna jag har under veckan... jag samlar kraft!!

Återstår att önska er en trevlig kväll! Det ska jag ha! :D
Ses snart!
Kram!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se
 




Sköna söndag...

Sov ovanligt länge imorse. Började med frukost och då det inte kommer någon dagstidning på söndagar så löste jag korsord. Det är någonting jag har plockat upp igen efter många års uppehåll. Kul, utmanande och stimulerande för hjärnan. Lyckas inte med de riktigt svåraste än... men övning ger ju färdighet sägs det! 

Vädret har varit fantastiskt fint idag, sol och i det närmaste molnfritt. Men snön kan ju komma när som helst så käre maken har bytt till vinterdäck på bilen. Han ska iväg på uppdrag ett par dagar, och vill att hans underbara hustru, dvs jag :D, ska kunna ta bilen utan att halka i diket om det skulle ramla ner vitt ludd från himlen.

Vi har varit på café och fikat med Storprinsen och hans mamma. Kul med prinsar som tycker att det roligaste som finns är att vara med mormor och morfar. När vi var i Gallerian så fick han syn på ett litet tittskåp, ni vet ett sånt som det snöar i om man skakar det. Det blev kärlek vid första ögonkastet, så jag kundet inte låta bli att köpa ett var åt barnbarnen. Nu var det så att man fick välja fem saker för en "hunka", så två julgranar (för värmeljus) fick också följa med. Ett till varje familj. Dottern blev väl lagom inte alls glad över "julgranen".. kanske inte riktigt i hennes smak. Men prinsen var mycket nöjd med inköpen!!

Nu är det snart slut på den här helgen också.. fort går det.. så jag måste försöka göra någon nytta. Har ett par tröjor som ska lagas, fattar inte att makens tröjor spricker i sömmarna??!!!



Ljusfatet, som är en undertallrik, fann jag på ICA för en mycket billig penning..

Ha en fortsatt skön söndagkväll och en härlig start på veckan!

Kraaaaaaaaaaaaam!

Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lördag.. lugnt och skönt...

Käre maken och dottern har gått iväg för att se en fotbollsmatch - så jag är alldeles ensam hemma!! Passar på att städa undan då orken före helgen inte infann sig för att vara "duktig"!! :D

Emma och jag började morgonen med en promenad i det vackra höstvädret och på hemvägen slank vi in på ett café och tog en latte. Mycket välbehövligt då det var dagens första kopp kaffe. Får abstinens om inte min kropp får x antal koppar per dag. Vardagslyckan ger koffeinberoendet ett ansikte!

Nu håller jag som sagt på med lite dammtorkning och dammsugning... räknar med en lugn kväll med tända ljus, körslaget på tv och doften av nästan "dammfritt" hem. För er av mina läsare som inte vet det så är jag dammallergiker... så att städa är inte min hobby!! ;D

Ska fortsätta nu och vill önska er en riktigt

TREVLIG HELG!


Kram!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdag igen...

Helgens regn lyckades inte skölja bort smutsen från mina fönsterrutor, vilket jag naturligtvis hade hoppats. Så idag efter jobbet så åkte hink, trasor och fönsterskrapan fram. In och utsida är nu snabbt avtorkade, ryggen värker mer än vanlig, men jag får skylla mig själv som inte klarade av att se "dimman" längre. Det känns skönt att det är gjort då varning för snöfall är utfärdag till imorgon. (Kan ni fatta att vintern är på intågande)Pyntande av fönsterbrädor och annat kul får vänta till i morgon eftermiddag. Ork et na mäir! Betyder att jag inte orkar mera!

Köksfönstret var en enkel match. De nya krukorna och paradisträden som jag köpte för presentkortet jag fick av svärmor på min födelsedag är nu på plats. I de andra fönstren flyttar jag bara runt mina "grejs", bästa sättet som finns att förändra.



Sitter och tänker på snö. När jag låg sjuk så fick inredningstidningarna en genomgång. Har börjat rensa, en del ska ges bort och en del intressant ska sättas in i min inspirationspärm.  Kikade till och med lite i jul-inspirations-numren och mer behövdes inte för att julgalningen i mig skulle vakna till liv.*suck* Såg för min inre syn glittrande ljus, vit snö, nybakade lussekatter och vackra julgranar..... Nu blir det inget mer gluttande i tidningarna förrän i slutet av november oktober eller.......

Ha en skön onsdag!
Kram!
Liza

Ps.såg just att detta är mitt 500:e inlägg.... COOLT!








Kanelbullens dag....

....och här finns inte en endaste kanelbulle i sikte!

Trots regn och rusk så har vi varit och städat tomten där pappa och mammas lilla stuga har stått. Vi fick ett brev ett par dagar efter mammas begravning att stugan skulle rivas och nu har vi gjort det för att slippa bråk med en mindre trevlig person. Orkar inte gå in på alla turer.. men vissa människor orkar jag bara inte med!
Säger bara:
TUSEN TACK TILL ALLA NÄRA OCH KÄRA SOM HAR HJÄLPT TILL MED PROJEKTET!! PUSS PÅ ER!

Hur som helst så var det trots vädret riktigt skönt att komma ut i skogen en stund. Det är ju så vackert nu med alla sprakande färger. Är ju ett höstbarn så det här är helt klart min bästa årstid.

Igår släpade jag mig till Buketten för att köpa någonting fint till balkongen.....



Det blev vit prydnadskål... gillar de vaniljvita och(nästan) limefärgade bladen. Snyggt och enkelt men kanske inte så värst fantasifullt... :D

Kom just ihåg att i eftermiddag har vi varit och "vintrat" på svärfars grav. Sätter alltid enris på graven och en röd ros. Men pga vädret så blev det ingen ros idag - det får bli till veckan.

Så summan av kardemumman är att hela dagen idag när det regnat och blåst har vi varit ute??!! Behöver väl inte ens nämna att jag njuter av värmen från de tända ljusen, den mjuka sköna soffan och min nybryggda kopp te! Tror jag ska sno ihop en äppelkaka till kvällskaffet... Ja, det ska jag göra!! :D 

Ha en skön söndagkväll i höstrusket!
KRAAAAAAAAAAAAM!
Liza



Lördag ett oskrivet blad....

Så  var det lördag igen och ingenting är planerat för vår del idag.

Mannen i mitt liv har åkt iväg på "riva-stuga-ta-hand-om-plintar-med-mera-uppdrag". Ja, det är inte vår stuga som är riven utan mamma och pappas.... det blir en hel del att ta hand om. Men snart är det klart. Vi planerar att snygga upp marken runt omkring imorgon. Hoppas på fint väder bara! :D

Själv har jag gått en kort promenad till blomsteraffären (300 meter) och var helt slut när jag kom tillbaka. Köpte  nya blommor till balkongen och lite nytt till köket... Fotar och lägger ut sedan...
 
Så nu är det kaffe och en stunds vila som gäller....

Önskar att ni får en riktigt



Kram!
Liza


Fredag och Livstycket...

Är hemma från jobbet idag också. Febern börjar släppa och jag mår bättre.

Idag har jag haft besök av vännen Mags som kom för att muntra upp mig. Härligt med vänner som man kan prata med allt om.. och då menar jag allt!  Inte nog med att hon tog sig tid att komma och hälsa på, hon hade med sig en krya-på-dig-present också. Blev helt kär i den här....



Den ska snarast fyllas med varma scones... TUSEN TACK VÄNNEN! nu ska vi snart ha en afternoon tea...

Anna och Frida har också varit här och surrat en stund. Fördelen med att bo i stan är att det är lätt för döttrarna att kika in under lunchen och vi hinner dricka en kopp kaffe och avhandla det mesta!!

Orkar inte sitta här så länge idag utan nu blir det vila en stund nu... vill bli frisk fort!!! Kikar in till er senare i kväll!

Ha det så gott alla vänner där ute och glöm inte att vi gått in i de rosa veckorna!
KRAAAAAAAAAAAAAM!
Liza