Onsdag 2:a maj....

Glömde totalt av att det var tisdagstema igår tills jag hälsade på hos er! Har lovat mig själv att skärpa till mig, har ju ingen som helst koll på dagarna längre.... beror väl på ÅLDERN antar jag, det gör ju allting nu för tiden!!

Var upp på Rådhustorget igår och lyssnade på en talen och musiken - mycket folk och härlig stämmning!

På eftermiddagen bestämde vi oss för att åka någonstans och äta, och inte i stan´. Men... STÄNGT! stod det på flera skyltar så vi fick vackert åka tillbaka till staden och äta där.

Hälsade sedan på min mamma och lämnade över boken "Tyskungen" till henne... hon älskar att läsa och läser över 150 böcker per år, läser tidningar, löser korsord och följer med allt som händer i världen via TV:n. Fantastisk det är det ord som jag tycker passar bäst in på henne. Att  hon som trots all värk och att hon är rullstolsburen ändå orkar engagera sig - det är FANTASTISKT!
image191 image191 
Daggkåpa fotograferad en kväll förra sommaren............

Färden fortsatte till mellansyrran och hennes man, där vi såg till att få kaffe!! och en härlig "surrstund". Naturligtvis inspekterades hennes växthus där hon driver upp plantor - som storasyrran (dvs moi) sedan får ta del av och plantera ute i stugan! Gav henne ett förmaningens ord att sköta om de sköra plantorna med omsorg...*ler*. Hoppas någon gång få ta en del foton i deras jättehemtrevliga hem och visa upp... men jag har inte frågat ännu - har inte ens talat om att jag har blivit en "blogger"!!! Är det fegt eller?????????????

"Ballongblomman (nedan) fick jag av henne som liten planta ifjol, den växte sig giganstisk över sommaren och natuligtvis har jag beställt "några" plantor till iår också..........  en fördel till med den är att hararna inte tycker om den!
image192

Nu längtar "Vardagslyckan" efter varmare väder - riktig vår - så att jag kan börja gräva i jorden och plantera. Idéerna är många inför sommaren. Men till helgen (om vädret tillåter) ska jag måla planket som Humlen växer på samma röda färg som stugan... tror att det kommer att bli ett lyft!!!
image190

Som ni förstår av bilderna så längtar jag efter värme och sol!!!
Vårkram!
Liza


Kommentarer
Postat av: Fridasfunderingar

Haha! Jo, det syns definitivt att du längtar efter vår. Snart blir det varmt hoppas jag-och kan det inte sluta blåsa???? Ha en fin onsdag! Kram!

Postat av: Vildängel

Vi målade planket som vår humle växer på förra året, gäller att passa på innan den sätter igång att växa med rasande fart. :)

2007-05-02 @ 14:09:55
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: EVA

Synd att ni inte kunde få er mat i Jävre igår och att ni då också missade kaffet jag hade framme...hihi !
Söker frenetiskt efter nåt som blommar hos oss men inte det, bara vårlökarna som jag redan visat...men det kommer ju !
Om din mor läser så mycket kan det ju vara idé att gå med i bokias bok/läsklubb. Jag hade tänkt att göra det till hösten, för "läsåret" börjar i augusti och så får man låna och läsa alla årets nya böcker och den sista får man behålla. Tycker det låter bra...

KRAM EVA

2007-05-02 @ 14:13:56
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se
Postat av: MO

Nej du är ingen fegis, för i så fall betyder det att jag med är det, och det kan jag väl inte vara. Bara maken och barn vet om att jag bloggar och de har tysdnadsplikt. Är rädd för att det känns konstigt att skriva om saker om jag vet att nån jag känner läser det...får väl se om det blir nåt avslöjande nån gång. Kul med en så pigg mamma som hänger med fast hon inte är helt frisk. Vi har med en humle som överfaller altanen på sommaren, en helt otroligt tålig växt, kram Maria

2007-05-02 @ 16:28:31
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Lilla My

Vilka fina sommarbilder.Jag längtar också efter sommar.Jag har köpt prseer som jag inte har satt t i kruka än.Det blåser ju så förbenat mycket så de gå sönder :(. Ska till Örebro i morgon.Hoppas de har bättre väder där.Kram

2007-05-02 @ 18:49:44
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: Lisa

jag gillar också humle, vilken vacker, anspråkslös växt! Visste du att den finns i ljust lime-färgad också? Mycket mycket vackert! Den ljusa gröna färgen är nästan självlysande! Ha en trevlig kväll!

2007-05-02 @ 20:20:58
Postat av: AnCa

Jag hittade min syrra i bloggvärlden för ett tag sen! Hade inte en aning om att hon oxå fanns där! Så i så fall finns det nog gott om fegisar! Härliga gröna bilder du bjuder på idag! Kramis AnCa

2007-05-02 @ 20:31:59
URL: http://puppylove.blogg.se/anca/
Postat av: Thea

Fina bilder på sommaren. Gillar särskilt den på daggkåpan och lyktan.

Vad skoj att din mamma läser så mkt. Hon gillar säkert Tyskungen.
Har snart läst ut den jag mé. Klämmer nog det sista ikväll/inatt =)

2007-05-02 @ 22:04:41
URL: http://www.theasrum.blogg.se
Postat av: Barbro

Vilken vacker daggkåpa! Måste plantera sådana i år. Du är ingen fegis, man ska´göra som man känner. Jag har valt att berätta för nära och kära... kan inte hålla mig.... men det är klart att en del tycker det är konstigt att "lägga ut sig så där exhibitionistiskt"... Har lagt ut en del bilder på barnen och känner mig väldigt tvehågsen för detta... är så rädd att någon ska använda det i suspekta sammanhang men vet inte hur stor risken är??

2007-05-02 @ 23:10:43
URL: http://www.barbros.blogg.se
Postat av: MO

Hoppas dina fönster håller sig rena fortfarande...menar du att avgaserna och sånt gör att de blir skitiga fort? Här blir de rena dödsfällan, fåglarna ser inte fönstrena och flyger på dem och i bästa fall blir de bara chockade, en del får tyvärr sätta livet till.Allt för att jag vill ha rena fönster, kramar Maria

2007-05-03 @ 14:54:57
URL: http://medaljongen.blogg.se
Postat av: Frida

Åh Tyskungen skulle jag också vilja läsa! Måste köpa den i vår!

2007-05-03 @ 18:17:21
URL: http://www.cultdesign.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback