Helg!

Sitter och förbereder mig inför kvällen 60-års fest! Det är en av våra kära vänner fyller år! Ska för första gången sjunga en av mina favoritlåter "in public"! Ska bli skojigt att gå på fest och träffa en massa mysiga människor!
Måste  prova kläder också - tror att det blir klatschigt svart som vanligt!

På söndag är det installation av Emma på hennes nya arbete, så då ska vi naturligtvis vara med!

En sväng ut till stugan blir det också...Önskar er en riktigt

Trevlig helg!!!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Vitrin....

Nu äntligen har vi hittat "the vitrinskåp"!

Jag är riktigt nöjd över att ha hittat ett skåp som passade precis på väggen i vardagsrummet, att hitta rätt mått har inte varit lätt. Men nu är det på plats och jag bara tokgillar det....
Däremot var det inte lätt att fota då bakväggen  är en spegel...

Idag har vännen Margareta varit på besök och vi har som vanligt avhandlat både det ena och andra och många skratt blir det. Emma kom förbi och så blev det lunch på Ekbergs Kafé där Anna anslöt sig till gänget.

Är lite trött idag så jag tror det blir en stunds vila innan jag fortsätter upprustningen av lägenheten. Den har inte fått så mycket kärlek i sommar så det känns som en nödvändighet att få lite bättre ordning på saker och ting.  Köket och vardagsrummet är klart, där har jag putsat fönster och bytt gardiner med hjälp av käre maken förstås! Nu är det bara resten kvar och det går s a k t a eftersom kroppen inte alltid vill göra det jag vill....

Ha det gott!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Surströmmingspremiär...

har det varit i helgen!surfisken har ätits av många här uppe i norr. Dock inte här! Vi har haft prinsen och prinsessan på besök och vi har ätit Varmkorvstacos!! Ja, ni hörde rätt tacos med varmkorv med alla tillbehör, vill någon ha receptet så kan jag lägga ut det, hi hi. Inte det godaste jag har ätit i mina dar men herrskapet var mycket nöjda över den av dem komponerade måltiden. Vi har haft gott om tid för mys och "lära sig sticka", göra en pärlbricka, köpa och inte minst äta lördagsgodis... ja, gisses vad vi har haft KUL! 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Barnbarnen är en underbar gåva! Tänk att få rå om dessa härliga små smarta människor och få följa deras uppväxt. Att höra de små säga: Mormor jag älskar dig, då är glädjetårarna nära

Vi har haft en mycket krativ vecka maken och jag. Lite pyssel med stugan, mycket pyssel hemma... nu är ni nyfnikna va? Men kameran den har jag inte tagit fram för att fota än. 

Bland annat har vi äntligen funnit ett vitrinskåp...
som nu står här... det blev kanonfint!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Skottland 2012

Tänkte nu skriva värsta reseskildringen från Skottlandsresan, määäään finner att det är så svårt att sätta ord på allt som hände under resan. Vill bara säga att vi nog måste åka tillbaka en gång till.

Vi var ju där för fyra år sedan och naturligtvis undrade vi om upplevelsen skulle bli lika stark den här gången. Jaa, det blev den men ändå annorlunda. En del vägar hade vi åkt förut och det var ganska häftigt att känna igen sig. Men mycket var nytt eftersom färdrutten naturligtvis var en annan till stora delar.

Här kommer bilder som tyvärr inte alls gör landskapet någon som helst rättvisa - det måste upplevas på plats...

INVERNESS....Slottet Eilean Donan vid Loch Duich...Nordligaste utposten på fastlandet, vid horisonten syns Orkneyöarna...Några "roliga" kort....Kolla in makens leende där han står bredvid whiskyflaskan som rymmer ca 105 liter fiiiin dryck, inte fullt så lycklig kanske över skylten "TV and remote för sale/ Husband included". Syrrans ben och sko eller förresten det var nog nagellacket som skulle förevigas. Söta nallen som höll i remoten på finaste hotellet och skylten "Elderly people", vi väntade bara att bli jagade av rullatorer och käppar... hi hi skojar förstås skottarna är ett vänligt släkte!

Nej, nu avrundar jag för ikväll, maken, Emma och jag ska sköta barn imorgon!

Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza


Sommar och semester.....

Oj, oj, vad tiden går fort! Det har inte blivit av att uppdatera här dels på grund av datastrul och sedan har vi än en gång varit på resande fot i SKOTTLAND!

På vindlande vägar har vi färdats och sett de mest fantastiska vyer.... 
.

Återkommer med fler bilder och berättelser från resan och vad som har hänt sedan sist... mään tar semester ett par dagar till!

Ha en fortsatt skön sommar!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza