Fredag, fredag....

Oj, oj, nu är mars månad snart till ända och vi ska välkomna APRIL! :D

Igår kördes maskiner runt här på gatorna och sopade rent från sand och grus... nu har det snöat inatt så vi har vinterlandskap på morgonen. Hoppas verkligen att snön smälter bort fort. Vi har haft nog av den varan för den här säsongen.

Det må vara vinter ute men inne är det vår. Köpte underbara ranunkler igår, vita och rosa....



Så fantastiskt vackra, varje blomma är som ett konstverk.... Vardagslyx åt vardagslycka! :-)



Passade på att ta en översiktsbild (eller rättare sagt många, ni vet hur det är man tar massor med bilder och inget blev riktigt perfekt) över vardagsrummet in till köket... visst känns det "vårigt"

Jag har varit till lasarettet på morgonen för kontroll efter lunginflammationen. Så nu är en ny lungröntgen tagen. Hoppas att den visar OK  för jag känner inte någon svårighet att andas längre. Vill bli frisk från alla krämpor.nu.  
Ryggen fortsätter göra så ONT att jag har svårt att gå, stå, sitt och ligga längre stunder. Men det är bara att kämpa på - vill tillbaka till jobbet förstås men mest av allt vill jag ha tillbaka mitt LIV! Oj, det var inte min mening att gnälla, det är bara det att ibland blir jag så less! Slutar med gnället pronto!!


Rosa tulpaner i köket... vi får passa på att njuta för snart är tulpansäsongen över...

Idag gäller CARPE DIEM här - har ingenting planerat så dagen får bli som den blir. Kan vara rätt skönt det också. Rätt vad det är så  får jag en lunchdate med någon dotter eller väninnna... den som lever får se!

Nu är min andra kanna kaffe för dagen färdigbryggd... aldrig fel med en kaffetår! :D

Önskar er en trevlig helg!  

Kraaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 


Mysdag...

Lyckliga mig som har tre fina döttrar! Så snälla och omtänksamma alla tre!

Idag kom
Emma och hämtade mig för skoshopping. Det som har varit utmärkande när Emma ska köpa skor och jag, hennes ömma moder, är med, så börjar vi småbråka! Vi har alltid haft minst sagt olika uppfattning om vad som är snygga skor! :D  Men inte idag! Emma köpte en ursnygg klassisk/modern pums!! *me like* Vill faktiskt också ha ett par... Skulle förresten kunna fylla hela lägenheten med skor - det finns ju så mycket snyggt!!

Shoppar man måste man vila och fylla på med näring, så vi åt lunch på anrika Ekbergs konditiori. Här är 50-tals inredninge till stor del kvar och det är en riktigt mysig miljö.



En glad och mätt Emma, den läckra bröddisken syns i bakgrunden!!

Vi gick även in på Hem ljuva hem , Emma beundrade allt fint som finns i affären... Det lär bli en lång önskelista när hon fyller år till sommaren hi, hi!

Efter utflykten på stan somnade jag en stund, var helt slut i kroppen ryggen. Men det är faktiskt värt att vara social, gå ut och göra saker även om det gör ont... Själen mår bra av det och man känner sig gladare. Mera vardagslycka till folket - det är min paroll!

Så det var dagens uppdatering från mitt lilla krypin!



Nya Ernst-manschetten...

Ha en riktigt skön kväll och tisdag!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza


Påskris eller påskris...

Tänk vilken tur att det finns fejkblommor för oss som är allergiska. Nog för att jag köper en blombukett då och då för det är så fint med riktiga blommor. Men ibland får jag faktiskt slänga dem innan de har blommat ut pga rinnande ögon och näsa. Trist, men som sagt det finns ju fejk som ser ut nästan som riktiga idag.




Söta videkissar och pinnar i bunt!

Maken undrade naturligtvis vad jag skulle göra med pinnarna? "jag skulle ta ut dem till stugan om jag visste att du inte skulle elda upp dem", svarade jag! Klart att han inte skulle kasta in pinnarna i kaminen... men det är kul att retas.

Apropå stugan, så har maken nu skottat så att jag kan ta mig fram och in i stugan! Jag är lycklig. Så få se om det är vackert väder nästa helg så blir det nog en dagsutflykt... Måste börja värma upp stugan inför påsken då vi brukar samlas hela familjen och fika, grilla och ha det mysigt.

Tänker dekorera trapphallen denna vecka - blir mycket enkelt med kvistar och lite påskfjädrar. En krans ska jag också sätta upp, sen räcker det. Är egentligen inte mycket för att påskpynta men det är lagom sysselsättning nu när jag har så svårt att röra mig.

Ha en skön måndag alla!

Kraaaaaaaaaaam!
Liza


Kär.....

Vilken härlig helg jag har haft!

Fredag eftermiddag bjöd jag maken, som planerat, på fika på "Röda lyktan" . Efter en god kopp kaffe och en citronpaj (värd att dö för) traskade vi vidare in till min favoritaffär "Hem ljuva hem". Karin hade fått in en superfin diskhandduk som
Lina (Kitchenbloom) har designat, och jag blev KÄR! Så härligt lagom "retro" och perfekta färger till andra saker jag har i köket så den fick följa med mig och maken hem...



Passar så perfekt i mitt kök... Jag har en känsla av att ingen disk kommer att torkas med den här :D



Vi köpte även två svarta Ernst-ljusmanchetter! Kommer på bild någon dag framöver.

Igår (lördag) gick jag med mellandottern Frida och handlade kläder inför en kommande 60-års fest. (Det är INTE jag som fyller år utan mannen, myten, legenden som jag lever tillsammans med.)  Vi fann båda precis vad vi vill ha..  Jag happy! Frida också happy, happy! Vi fick en riktigt härlig mamma/dotter förmiddag! :D

Idag är det däremot inte så roligt, ryggen är totalpajad och så talar vi inte mer om det! Hoppas i alla fall att det är bättre imorgon!

Ha en härlig söndageftermiddag och kväll!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza


F R E D A G.....

Tjingeling!

Äntligen fredag
, veckans bästa dag om ni frågar mig! Har alltid gillat fredagar, lite extra festlig och ändå är hela helgen kvar! Så ikväll blir det mys med en god middag och kanske ett glas rött.

När käre maken, som slutar tidigt idag, kommer hem  så jag tror att han ska få följa med mig ut på stan. Skulle vara riktigt mysigt att börja helgen med ett besök på ett av stadens caféer. Lite lyxigt! 
Ja, så tror jag att det blir!  :-)

Nu ska jag dricka dagens första kopp kaffe och bara vara en stund....

Så jag passar på att önska er en

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Torsdag och städdag...

Tjingeling!

Helgen närmar sig med stormsteg och idag är det städdag! Har i alla tider städat på torsdagar så att det ska vara fint när fredagen och helgen kommer. Erkännas ska att det är lite si och så med den saken nu för tiden. Det är inte alltid det dammtorkas så ordentligt längre.

Eftersom min rygg är ur funktion, går jag runt och torkar där jag når.. alltså allt under midjehöjd förblir dammigt! Men så får det vara till dess att jag är som vanligt igen och jag har upptäckt att det faktiskt går att leva med ett tag. Det luktar ju faktiskt himla gott av såpan...




Den är rätt snygg såpaflaskan!

Jaa, Anna och prinsessan har varit här och ätit lunch. ♥Prinsessan♥ hjälper mamma på jobbet den här veckan då hon forfarande äter medicin. Många kramar hann vi med! :D

Ska försöka ta ett rum till med trasan - sedan måste jag vila en stund igen!

Ha en fortsatt skön torsdag - snart är det H E L G !

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Så var det onsdag igen...

Tjingeling på er denna slaskiga onsdag!

Det snöade igår kväll och nu är det riktigt surväder ute. Hade hoppast på att solen skulle kika fram, men se den lyser med sin frånvaro (gammalt och dåligt skämt - men jag tycker det är kul), hi,hi!

Har precis ätit frukostäggen och druckit en kopp te. Sitter och tänker på det här med PÅSKen, har antagligen med äggintaget att göra!

I vanliga fall så kommer jag på att det ska påskpyntas någon dag innan skärtorsdag... men se i år har jag redan börjat. Min läckra "retrohöna" och "Perssons pack kycklingarna"  från Cult Design har fått komma fram ur kartongen. Min påsk-pynt-kartong är en liten skolåda och den är inte ens halvfull med pynt.. Har ett ett par keramikägg också och ett par i porslin.  Har fjädrar i olika färger som återanvänds år från år, men det får ligga kvar ett tag till. Hur är det med er? Har ni börjat plocka fram pyntet?


  
Visst är hon läcker min höna...

Nu är det dags för en kopp kaffe, ska bli gott!

Ha en härlig dag!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Här igen....

Sorry, att jag varit så osynlig ett tag, men det är ryggen som spökar. Har svårt att sitta ( stå, gå och ligga) någon längre stund så tyvärr blir bloggen lidande.
Tack snälla ni som ändå kikar in här... ni är guld värda!

Är hemma igen *suck* för vilken gång i ordningen vet jag inte. Dagarna blir himla långa för det är inte något större fel på hjärnan, vad jag vet i alla fall :D.  Pysslar på (när orken finns) med lite av varje...

Idag har jag rensat bort papper från bokhyllan i arbetsrummet - skönt som attan att det äntligen är gjort!

Sen har jag som synes haft lite roligt med redigeringsprogrammet också... :D

Bilden från soffbordet ikväll..

Det är i alla fall så härlig att ljuset har återvänt för visst blir man mycket piggare och gladare!

Måste sluta nu, lovar att vi ses snart!

Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza


Snyggt....

Idag på eftermiddagen har jag varit en stund på Salong Shi som ägs av hudteraputen Mona Elisasson. Det är till henne jag går och fixar till mina ögonbryn varje månad.... man kan lugnt säga att utan hennes skickliga händer så skulle mina ögonbryn kunna flätas...

Jag har ju fått äran att vara Monas bollplank när hon ska skylta om! Jisses så roligt vi har medan vi håller på. Två pedanter personer som kan vända och vrida på en liten ask hur länge som helst.. den måste absolut ha rätt vinkel. :D 

Idag har vi vårskyltat
. Tyvärr gör bilden inte fönstret rättvisa, men jag kan ändå inte låta bli att ge er en glimt! Kolla in den supersnygga tre-skuggan, läppstiftet och läppglansen.  Nog är det riktiga vårfärger alltid.



Jag är ju rätt så förtjust i rosa. ROSA och GRÖNT det är mina VÅRFÄRGER!

Ni två som har bönat och bett att få se mina klädinköp som jag gjorde igår. Klart att en modebloggare som jag inte gör någon besviken.  Så här kommer alla känslorna kläderna på en och samma gång...



                 

Är inte nöjd med dessa foton heller... skulle ha fotat i dagsljus..

När jag ändå är igång med smink och modebloggandet så ska ni få se ett annat inköp som jag har gjort, det blir liksom en bonusbild...



Jätteskön klänning/tunika, lika snygg till snäva jeans som till leggings.

Här avslutas dagens inlägg för jag ska gå och dricka kaffe och äta en bit nygräddad sockerkaka....

Ha det gott!
Kraaaaaaaaaaaam!
Liza

Grönt är skönt...

Nu tror jag att våren är här, ehhh, fast det är rejält med -grader! I alla fall fick jag en sån längtan efter att få in lite mera grönt i köket. Grönt är för mig en riktig vårfärg.

Nu ha jag ju inte haft orken att springa runt i affärer så det blev till att kika i gömmorna och vad fanns där??? Jo, den lilla "brickan från Marimekko med gröna blomman och den lilla gröna vasen från Cult! Passar klockrent ihop och blev alldeles lagom mycket grönt. Det är ju grönt i köksgardinerna också...




Tjohoo, så mycket grönt det blev här helt plötsligen! Sen gillar jag att göra om utan att det kostar en massa pengar! GRATIS är KUL!

Lika gratis blev inte min lilla tripp till närmaste Gallerian idag. Skulle bara gå en sväng efter jobbet och tuppluren. Vad händer? Jo, jag hittar ett par jättesköna gröna byxor, ett skärp och en liten topp.... Inte gratis men till BRA pris så nu är vardagslyckan FIN och FATTIG! *hi,hi* 

Modebloggare *harkel, harkel* som jag är blivit borde jag ju ha fotat kläderna och lagt ut här... men se det har inte hunnits med. Kommer tid och lust kanske jag gör det.... eller så inte!

Nej, vänner nu har jag surrat klart här för idag!

Ha det gott!
Kraaaaaaaaaaaam!
Liza


Välkommen mars....

Så fint väder vi har haft senaste dagarna. Synd bara att jag har varit förhindrad att gå ut....  Underbart när solen skiner och det droppar från taken. Nu kommer vårkänslorna!!

Apropå vårkänslor så har min fina blomma börjat växa så att det knakar....... 

Vi har hittills haft en riktig myshelg!
Prinsessan har varit på semester hos mormor och morfar.
Vi hämtade henne igår och hade en riktigt mysig eftermiddag och kväll. Trött blev hon redan vid åttatiden så vi bäddade soffan och hon somnade vid halv nio.  Sen var det hips vips morgon och dags för frukost, måla naglarna och fixa håret. Sedan åkte kritor och ritblock fram och vi ritade i över en timme. Till lunch gräddade jag våfflor... gott och näringrikt, hi, hi. 

Nu har förälrarna hämtat hem lillan och det är så tyst här... maken ser sport på TV och dator, och var jag sitter har ni säkert räknat ut. Just det vid min dator!!

Vi har bestämt oss för att beställa hem middagen ikväll, lite lata och trötta är vi allt min käre man och jag!
Nu måste jag bestämma vad jag vill äta....



Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza