Support Choirs JULKONSERT....

REKLAM!!!!!!!!


Affischbilden lånad från
Maria med tillstånd!!

Vi kommer att få en jättetrevlig kväll tillsammans, massor med sång och musik.... åsså vårt världsberömda hembakade fika....

KRAM!
Liza

1:a Advent....

Hej alla vänner!

Helgen så långt har varit riktigt mysig. Igår kväll var vi bjudna till
Eva, Rolle och Edith på middag. Det serverades julbord, himmelskt gott, och på det en supersmarrig efterätt. Skulle ha haft kameran med mig för att fota all den goda maten och deras underbara hus.. men ni får istället kika in till Eva via länken ovan så får ni se hur mysigt de har.
Vi hade en jättetrevlig kväll tillsammans med de kära vännerna!
Tusen, tusen tack och kramar från oss! och särskilt tack till Edith för den fina presenten!

Idag har mellansyster med make varit här och druckit kaffe. Naturligtvis har vi pratat om Skottland.. vi åker dit till hösten igen och måste planera. Vi måste dessutom se till att mellansyster lär sig dricka whisky innan nästa resa.. Syss, vi ska till whiskyns förlovade land, öva, öva, öva!!

Frida, P, och lillprinsen kom hit sedan åssa yngsta systeryster med son. Alltid lika kul med besök, mycket surr  blir det och mååååååååånga koppar kaffe!!

Kvällen blir lugn, ska titta på fotboll tillsammans med maken, El Clazico, Barcelona mot Real Madrid. Det är grejor det! Sen måste jag speeda upp tempot på stickningen jag håller på med. Har många fler projekt som snurrar runt i huvudet - men först måste tvillingstickningen bli klar!!

Som sig bör så är det första adventsljuset tänt..... nu fattas bara snön.. då är allt perfekt...


Ha en fortsatt skön söndagkväll!
Kram!
Liza

Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Äntligen advent....

Hej alla gulliga vänner!

Jag mår bättre! Har börja jobba fyra timmar/dag vilket känns alldeles tillräckligt för närvarande. Det har tagit på krafterna att börja jobba så jag har inte orkat med bloggen på ett tag. Men nu är jag tillbaka och kommer att uppdatera oftare i fortsättningen.

Min favorittid är här... ADVENT!! Lägenheten är pyntad och det känns härligt - men som föregående år tänker jag VÅGA VÄGRA JULSTRESSEN! Det vill säga att jag kommer bara att göra det jag tycker är roligt och njuta av ljuvliga december månad. Tyvärr har vi inte minsta tillstymmelse till snö ännu... men den kommer.. det gör den varje år.

Så här i adventstid kände jag för att en ny header, som jag har pysslat med ett tag. Men att få den på rätt ställe fixar jag inte, som tur är Emma hemma på besök och har snabbt och effektivt satt den på plats.
Tack gullhumlan!!

Slutar här för idag och tomatarna och jag önskar er alla en riktigt



KRAAAAAAAAAAAAAAM!♥
Liza


Text och bild: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Bättre och bättre dag för dag....

Livet börjar sakta återvända, värken börjar avta och jag ser en ljusning i tunneln. :=D Förhoppningsvis så ska livet återta normalläge snart!!

Inatt har jag sovit från ca halv två till halv åtta i ett svep - det är första gången på flera månader jag har sovit så länge utan att behöva upp och gå. Sov också i går eftermiddag ett par timmar... kanske håller kroppen på att gå ner lite i varv?? Läkningsprocessen har startat på allvar, vill jag tro ialla fall!! :D

All snö är nu borta efter flera dygns regnande och tillhörande slaskväder. Så det som syns från mina fönster nu är gröna gräsmattor, svarta regnvåta gator och en mörkgrå himmel. Det kommer aldrig att bli minsta gnutta ljust ute idag heller. Tända ljus och kurande inomhus är att rekomendera.

I mina minnen från barndomen ser jag gnistrande snö i november, vi åkte skidor och skridskor, gjorde snögubbar och snö- och islyktor... Vad jag minns var vädret bättre förr! 

Har många idéer inför advent och julpyntning så jag kunde inte låta bli att testa en liten kombination på morgonen..


Kiwilyktor från Ittala, genomskinlig, frostad och rosa tillsammans med små julkulor från Classe... fatet är från Keramix..

Ska gå och plocka bort julkulorna, de får vila i sin kartong till 1:a adventshelgen.. ingen tjuvstart här inte.. men testa måste man ju få göra, eller hur???

Nu är orken för "sitta-framför-datan" uttömd och jag ska ta mig en kopp kaffe och ladda inför en promenad. Behöver massor av frisk luft, göra ett par ärenden, ja, helt enkelt komma ut en stund...

Sköt om er alla gulliga människor där ute!!

KRAAAAAAAAAAAAM
!
Liza



Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tack! Tusen tack!..

Eländet med ryggen fortsätter, men era hälsningar hjälper verkligen till att uthärda smärtan! Kram till er alla!!

Försöker mig ändå på att sitta här en liten stund för att få till något slags inlägg.. men det tar tid! Orkar inte sitta här allt för länge så det blir några minuter nu och då... tack och lov att det finns en "sparaknapp" på datorn!! :D

Idag har jag varit på Vårdcentralen och träffat min urgulliga läkare. Så skönt att få träffa just henne då hon har haft "hand" om mig tidigare. Det betyder mycket att träffa någon som förstår situationen utan att jag behöver dra min rygghistoria än en gång! Känner mig TRYGG!!

Anna kikade in under hennes lunch idag (också ska tilläggas). Är så glad att hon orkar och vill komma förbi nästan varje dag. Idag hade hon med sig en blomma och ett jättegulligt hjärta till mig! Tusen tack stora dottan!
I ärlighetens namn borde det vara jag som gav mina döttrar presenter för att de ställer upp och stöttar...

Som ni förstår så kan jag inte göra så mycket hemma heller... men att fixa med förvaring för stearinljusen har jag lyckats med... skratta inte nu... jag är stolt över min insats!! :D


Här ser ni det fina tyghjärtat, inköpt på Maggans Djungelkiosk och min förvaring av ljus.. orginellt eller hur?? :D

Nu orkar jag inte sitta här längre... men återkommer snart igen!!

3 timmar senare: Nu är jag tillbaka igen!

Har vilat, sett Sveriges fulaste hem bli superläckert, kollat på CSI och ta en kopp te... 
Funderar nu på vad jag ska hitta på imorgon? Längtar till ADVENT så jag fortsätter nog att söka inspiration i tidningarna.. tiden går iaf lite fortare då!
 
Avlutar dagens inlägg med en bild på blomman jag fick av dotra...


Skickar STOR-KRAAAAAAMEN till ER!

Liza
Ps. är in då och då och ser vad ni har för er.. men är dålig på att kommentera då dataorken är starkt begränsad! 

Text och foto; ©Liza, vardagslycka.blogg.se





Ni är så rara....

Hej kära vänner! och TACK för alla krya-på-dig-hälsningar! Det värmer mitt hjärta att ni bryr er!

Timmen är sen och jag kan inte sova för värken, så jag kan lika gärna kika in här en stund.
Står just nu på knä och skriver på datorn... känns bättre än att sitta iaf men är kanske inte att rekomendera.:D

Maken är på "utflykt" sen igår och kommer hem senare idag! Det är ju inte så kul att var ensam en fredagkväll särskilt inte som jag har tvingats vara inne hela vecka. Är så rädd att ramla om jag går ut, då ena benet är helt avdomnat och det andra är domnat ner till knät!! Men idag ska jag ut en sväng på stan - bära eller brista - orkar inte vara inne en hel dag till!

Nåja, nu får det vara slut på gnället!
Vill ju inte skrämma bort er....

Jag planerar inför advent och har köpt ett par inspirationstidningar för att det är synd om mig för att få kika på lite nyheter... men som vanligt så har jag bilden ganska klar för mig vad jag vill göra. Det blir mycket vitt i år också. Gillade det skarp ifjol och så slipper jag köpa en massa nya grjer. Men nya vardagsrumsgardiner ska inhandlas. Är pytte-lite-less på panellängderna.. vill ha lite mera tyg men det ska vara fluffigt men tunt men inte för genomskinligt, om ni förstår vad jag menar. Hi! hi!

Nu har knäna domnat av så det är bäst att jag slutar och försöker få lite vila innan jag ska ut på min promenad

Hör av mig så snart jag kan!
Sköt om er!

Inte av fri vilja....

Kära bloggvänner därute!

Har råkat ut för ett skov i ryggen som gör att jag inte orkar sitta vid datorn och därför blir det som det blir ett tag framöver! Är hemma från jobbet, äter värktabletter som förhoppningsvis ska göra att kroppen inte går i 180... är bara rädd att magen rasar! Gillar ju inte tabletter men vad ska man göra???

Som ni förstår blir det därför en


Ta er gärna en godis och jag hoppas att ni orkar väntar på mig.....

Återkommer så snart jag kan!
Sköt om er!
Kram!
Liza

Ny affär i stan´.....

Andra inlägget på samma dag... hmmmm, håller blogglusten på att återkomma??? Hur som helst är det inte vanligt hos Vardagslyckan....

Måste bara få berätta om fyndet jag gjorde i nya inredningsbutiken "Handplockat" som öppnat i Piteå! Blir så glad när nya affärer etablerar sig i vår lilla mysiga stad!

Den här mysiga butiken har lantlig stil, men eftersom jag gillar att blanda stilar så finns det mycket som jag tycker är fint och som passar i en "modernare" inredning också. Det är som bekant bara fantasin som sätter gränser.
Hur som helst hittade jag en så fin griffeltavla, i form av ett hjärta, så den kunde jag bara inte motstå. Den hänger nu utanför vår ytterdörr - perfekt att skriva små meddelanden på....



Visst är den fin!!! Åh, vad jag gillar hjärtan!!! Största problemet var att få tag i tavelkritor.....

Köpte ett par saker till också, kaffe med whiskysmak, otroligt gott! Två votivljus från Yankee candle, vanilla lime och christmas cookie, fick också följa med mig hem. Ska tända ett ikväll.. gillar jag någon av dofterna kanske jag investerar i ett STORT!

Nu orkar jag inte sitta här längre, har så ont i ryggen att jag inte klarar att sitta längre stunder! Ber en bön att det är bättre till i morgon så att jag kan gå till jobbet, det går inte jobba när smärtan är så hög att jag mår illa!!

Sköt om er alla härliga bloggvänner därute!

KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM!
Liza


Text och foto: som vanligt ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Jag tänder ett ljus....

Många ljus har brunnit här i helgen till minne av de som fattas oss. Min svärfar, pappa, min mormor och förstås hos mamma. Saknaden efter min mamma är så stor och ibland förstår jag inte att hon är borta. 

Vi har under helgen besökt graven vid ett par tillfällen. Först i fredags när mina systrar och jag tillsammans tände ljus på graven, och i lördags när var vi inbjudna till Minnesgudstjänst. Efter den stämmningsfulla gudstjänsten gick vi ner till graven.. det var så vackert med alla ljus på kyrkogården.
 

Jag kommer nog att rama in det vackra inbjudningskortet från församlingen...

Men helgen har naturligtvis inte bara varit sorglig och jobbig. Så är inte livet som tur är. Det vi ska göra är att ta vara på varje dag, njuta av livet och ta vara på och stötta varandra.

Kram!
Liza