Onsdag och kalas...

 Men så kul att så många har kikat på förra inlägget om vår innergård! Känns riktigt roligt!
 
Idag har vi varit på kalas. Vår äldsta dotter har firat sin 38:onde födelsedag! Grattis världens bästa Anna!
Vi uppvaktade med ett presentkort så att hon kan välja behandling(ar) på salongen!! Uppskattat är bara förnamnet, för som heltidsarbetande tvåbarnsmamma så behöver man få lite tid för sig själv ibland... lite vardagslyx. :)
 
 
Imorgon ska vi på kalas igen. Systersonen som bor och arbetar i storstan  fyller år på söndag. Men se då åker han hem så han firas imorgon!! KUL! Lika bra jag avslöjar att på lördag ska vi på kalas, surprice, ... 250 års kalas...  Nog om kalas för idag!! ;D
 
Vi har strålande sol ikväll och jag har varit ute och gett blommorna lite näringsvatten och plockat bort utblommade blommor. Njuter så av att få pyssla lite, det ger ro i själen!
 
Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza
 

Regn och vackert..

Himmel och pannkaka vad det regnar här idag, det är som om himlen är öppen! Dessutom är det kallt, ja, för att vara sommar alltså, bara +10 grader. Brrrr! Hoppas på uppklarnande väder fram emot eftermiddagen.... vi få se hur det blir med den saken.
 
Muntrar upp mig med bilder från vår fina innergård. Det är här jag numera pysslar med blommorn, trimmar buskar och njuter av trädgården tillsammans med grannarna. Man kan väl lugnt säga att det är en oas mitt i stan och att vi som bor här uppskattar att ha en egen liten privat trädgård. Men nu ska ni få kika in....
 
 
Vid väggen till bodan har vi satt ett planteringsbord, perfekt om man inte vill gegga med jord på balkongen. (Många har jättevackra planeringar på där också...) Nu är bordet mer förvaring för redskap och till hösten har vi tänkt tända lyktor där, kommer att bli fint när det blir mörkt. Fontänen är omgärdad av smultronplantor. Bordet är från vår stuga - älskar den silvergrå bordsskivan.
 
 
I den här lådan har vi bara sommarblommor som min syster har drivit upp från frö. De verkar trivas hur bra som helst. Rosenbönan och blomman för dagen klättrar glatt uppför stupröret.
 
 
Har ni sett Pilrankan, den har inte många decimeter från att nå taket. Blandad kompott har vi här - både sommarblommor och perenner.
 
 
De här bilderna (+ 50 till minst) tog jag igår, nu hoppas jag bara att regnet inte har slagit sönder några av de skörasta blommorna.  
 
Ska gå en sväng på stan om en stund - Anna fyller år imorgon och hon ska få en fin present hade jag tänkt!
 
Kraaaaaaaam!
Liza
 

Det blommar...

Hela vintern längtar jag till våren och sommaren (och hösten men det får man inte tycka än hi hi). Den största anledningen är blommorna! I fredags var vi och hälsade på syster yster.... jisses, så vackert hon har i sin trädgård. Det finns alltid någonting nytt att upptäcka och små fina detaljer som gör trädgården extra spännande. Jag gillar den...
 
Hon driver upp plantorna från frö... och jag tror faktiskt att de går på anabola för de är så kraftiga och fina och det blommar så vackert! Kan garantera att kaffet smakar extra bra när man sitter på altanen och omgiven av alla vackra blommor!
 
Kraaaaaam!
Liza

Fredag, fredag...

Blir ett kort-kort hallå från mig idag.
Gårdagen var helt datorfri - skönt! Lunchade med syrran och myste istället! Sen hände ingenting...jo, vi satte upp hyllan på balkongen som tänkt var från början. Blev kanoners. Balkongen ser större ut!!
 
Tänkte bara visa mina fynd från förra veckan...
 
Blev kär i ljusstaken (25 kr), den lite rolig ut. Materialet är hamrad metall av något slag. Nu pryder den köksbordet och är jättefin med vita långa ljus...  En vit löpare (20 kr) och förklädet som jag inte minns vad det kostade men kanske 50 kr??? Oj, glömde fota brödburken...
 
Nu en sväng på stan för inköp av en plattång min brinner snart upp luktar bränt och jag har fått användningsförbud av maken....
 
Ha en skön fredag alla!
 
Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 

Onsdagstripp...

Morgonen bjöd inte på världens bästa väder direkt. Mulet och 12 grader...
 
Vi satte oss i bilen och styrde kosan mot Boden. Lunchade i stan och sedan tog vi en titt i några fina affärer. Blev inga inköp trots allt.  Sedan åkte vi till Gammelstad, besökte Kyrkstan som är en av Sveriges största bevarade kyrkstäder. Senmedeltida kyrka,  400 kyrkstugor i varierande skick finns där, dessutom fik, matställen, och mysiga små affärer kan man flanera runt i...
Vi fortsatte ner till friluftsmuseet Hägnan. Ett levande museum med gamla gårdar och redskap, fik och mycket annat. Vissa dagar bakas det bröd i bagarstugan, man har skördedagar, där finns en del djur och mycket mera. Väl värt ett besök.
Jag tog massor med inpirationsbilder...
Få se vad som blir av detta.. Kände mig i all ödmjukhet lite som Ernst - Detaljerna talade till mig! Däremot tror jag nog att kvinnan som visade runt trodde jag var lite knäpp när jag fotade lås, jalusier, murade spisar med mera på så nära håll... :D
Få se vad morgondagen bjuder på. Verkar i alla fall som om det ska vara både varmare och soligare. Vi får se!
 
Kraaaaaaaaaaaam!
Liza
 

Mera semesterbilder...

Förlåt! Jag vet att ni är i chock... två inlägg samma kväll från vardagslyckan. Kära vänner jag är i chock också men på ett strålande blogghumör! :D
 
♥Vi har haft grannyra tillsammans med familjen som flyttade in samtidigt med oss när våra hus var nybyggda  1978. Våra barn har alltså vuxit upp tillsammans och vi har haft så mycket roligt tillsammans under åren. Massor med mat, minnen, sportgrenar mm hann vi med och vi har nu startat en tradition.
 
♥Emma och jag åkte upp till "boin" och hälsade på finaste Mags, Emme och Rob i deras fina stuga. Efter fika,  en shoppingrunda - och ja, vi gjorde en hel del fynd. (återkommer med bilder)
 
♥En dagstur till Lycksele djurpark tillsammans med barn och barnbarn. Gisses så kul vi hade. Det kördes bumperbåtar och åktes karuseller. Så klart såg vi på djuren också määän då är ju massor av foton i telefonen och de är inte överförda till datorn än (hittar inte kabeln)
 
 
Nu börjar jag komma ikapp med bilder och uppdateringar :D Äntligen!
 
Imorse kom goa vänner på spontanbesök lagom till morgonkaffet och lite gofika fanns att ta fram!
 
Sen har vi tagit det lugnt, jag har kokat lingosylt...  OBS! Citronen har ingenting med sylten att göra, men den var så fin så den fick vara med på bild också, hi hi!
 
Ja, vi har hälsat  på svärmor också.
 
Det är inget kul väder men vad gör väl det när man är ledig!! Imorgon är ingenting inplanerat så vi får se vad vi hittar på... Ingen risk att vi är sysslolösa det är då ett som är säkert. Vi har en kanonhärlig semester!!
 
Nu är det snart Morden i Midsummer och alla som känner mig vet att det är mitt sommar-favorit-program!!
 
Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 
 

En tripp till Dalarna...

Hej igen!
Första semesterveckan åkte vi till Dalarna moi and my man...
Bilder från Rättvik, Nusnäs, Sundborn, Mora, Sundsvall och Vedabron...
 
 
Vi har inte varit där på många år, ja, inte sedan barnen var små! Vi hade ett par riktigt mysiga dagar där hann med massor. Att besöka Nusnäs igen och se på dalahästtillverkningen var toppen... fast regnet öste ner! Vilken yrketsskicklighet. I Rättvik var vi ut på den 628 meter långa piren, vi hann besöka en massa mysiga fik och restauranger.
 
Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza
 
 

Summering....

Himmel och pannkaka vad jag inte har varit aktiv här på sista tiden. Datastrul och lite annat har inte direkt inspirerat till att vara fysiskt aktiv... men i mitt huvud har det gjorts många fina inlägg. Synd att ni inte fick ta del av ett enda - för de var riktigt bra! :D
 
Eftersom vi sålde vårt smultronställe i höstas så byggs här nya traditioner eftersom. Påsk, valborg, midsommar osv har ju nästan alltid firats i stugan så nu gäller att tänka nytt.
 
Årets midsommarfirande gick av stapeln hos Frida med familj. Så trevligt vi hade, mycket mat, badtunna (för barnen), svärmor, snart 88 år, var med. Vi hade knytis som vanligt....och rackarns mycket mat blev det!
 
 
Emma firades med tårta och paket...
 
Vi har också hunnit med kalas för systerdotterns äldsta dotter, göra en del "hälsa på rundor", plantera och underhålla innergården, vi kom hem från en semesertripp i fredags (blider kommer) mm mm.
 
Hoppas nu att jag slipper mer datastrul och annat som stör - för jag har saknat er mina goa bloggvänner!
 
Kraaaaaaaaaaaaam!
Liza