Sommar och sol??

Varken eller skulle jag vilja säga! Det blåser och är inte alls varmt - tack och lov är det uppehåll i alla fall.

Är hemma i stan en sväng och har ätit lunch med flickorna. Alla tre jobbar åt Pite Summer Games inom olika områden så det är bråda dagar och som mamma vill man ju att de iaf ska äta ordentligt!

Så härligt att vi snart kan välkomna strax under 800 lag i år tillsammans med ledare och familjer, många underbara människor blir det. Gissa om hela staden blommar upp. Ca 1600 frivillga kommer att jobba under helgen (gör ca 8 timmar var).. Fantastiskt!

Jag kommer att få äran att hälsa en kär
bloggvän med tillhörande make, snart gifter dom sig så jag skriver make,  välkommen till oss, ska bli så kul att träffas irl....

Annars är det fortsatt stugliv som gäller...Det blommar så smått - men allting är ovanligt sent i år....Fantastiska solnedgångar...

Fortsätter med att önska er en

Trevlig helg!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Sommar, sommar, sommarstuga....

Oj, oj, vad jag har varit lat sista tiden... och haft lite tillgång till dator!! Men nu är jag här med en snabbrapport från sommarstugelivet!

Vi, läs maken, har varit i byggartagen igen! Då vi bestämt att inga stora projekt skulle genomföras denna sommar så satte den arbetsamme maken jag har, igång med att tillverka nya vindskydd. Rackarns så fint det blev!! Nu har vi stigit in i 2000-talet.....Hela altanen bak blev ljusar och trevligare när det bruna staketet kom bort!!! I am happy!! :D

Nästa projekt blir att bygga en blomsterlåda till... kommer bilder när det är klart!

Jag "polemasar", omskrivning för "jag tar det lugnt", och pysslar med mina blommor, försöker fixa och dona så att det känns mysigt och välkomnande hos oss även utomhus. Det känns som om vi börjar få ordning på jättealtanen nu.Fast här är lite blandade bilder från helgen som var... vackert och rofyllt! Bara att äta frukost och ha utsikt över fjärden med dess skiftningar, lyssna till fåglarna och känna lugnet är guld värt!

Nu ska jag skynda mig iväg och kompletteringshandla lite växter, fixa lite i lägenheten och sedan blir det väl plantering ikväll tillsammans med 3 miljoner myggor (minst).. Tror jag ska prova bita tillbaka så får de se hur kul det är, hi, hi!

Uppdateringarna kommer att ske mycket sporadiskt över sommaren - bara så ni vet!

Sköt om er!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza


Solig bröllopsdag...

Idag för 36 år sedan stod en mycket ung vardagslycka brud! Kan inte fatta att det är så länge sedan... åren går ju så fort!

Vädret idag är ganska likt det som var då.. sol, lite regn och lite mulet emellanåt.Vi har gratulerat varandra per telefon idag då maken är på annan ort så vi får fira när han kommer hem till helgen!

Kraaaaaaaam och ha en härlig dag!

Liza

Solen tittar fram....

Äntligen kom solen!

Efter en mulen förmiddag och eftermiddag så vågar sig solen fram precis nu! Jag ska genast ta på mig skorna och ta en liten prommis - det gäller att passa på!Ha en fortsatt skön måndag!

Kraaaaaaaaaaam!
Liza

Det blev inte som vi tänkt oss....

... för det regnar, regnar och fortsätter att regna. Så vi kunde inte göra verklighet av våra planer i helgen...

Men den började bra med en trerätters-middag hos Maggan och Robban, mycket fina och kära vänner till oss. De bjöd på middag för att fira att maken fyllt år??!! Förätt: en sallad med grillad sparris och halumiost, huvudrätt: entrecôt som var marinerad i bland annat whisky - grymt gott och dessert: kaffe, kladdkaka och grädde.

Förutom god mat och mysigt sällskap fick han presenter: en doftranka (tror jag att det är), whiskyprover och en jättefin skylt i plåt med texten: "Take the time to enjoy", så läcker!!! Ska fota när jag kommer ihåg att ta med mig kameran till stugan....

Lördag var det meningen att vi skulle börja bygga vårt nya altan-vind-skydd... men se det ville vädergudarna inte alls. Vi hann grunda allt virke men sedan var det bara täcka allt.... *suck*Det är här som det nya "staketet" ska byggas. Det blir liggande ribbor och ska laseras i betonggrått! Det kommer att bli supersnyggt!!! :D

Helgvistelsen i stugan tillbringades framför kaminen, mysigt och inte helt fel... om det varit höst. Det är juni och vi har fortfarande bara mellan 9-14 grader. Nåja, får väl vara glad om termometern inte visar minusgrader.Hoppas som sagt att sommaren är på väg nu.. vi behöver värme! Under veckan ska jag till syrran och hämta sommarplantor som hon varje år driver upp åt mig! De ska planteras till helgen,  regn eller solsken så ska det göras och förhoppningsvis blir det lite byggnationer gjorda också. :D

Ha en skön start på veckan!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Tjohoo, helgen är här....

Innehåll: Middag hos goda vänner ikväll, stugliv med staketbyggnad (maken) och blomplantering (jag).

I eftermiddag, när käre maken kommer hem från jobbet, ska vi åka och köpa virke till nya "staketet" till stugaltanen och lasyr till densamma, betong för att täta där det läker ut vatten vid "dammstenen" och armeringsnät.... rostigt!! KUUUUUUUL!Apropå någonting helt annat... Vill bara visa er en av de fina stövområden i vår vackra stad som jag ofta passerar på min morgonpromenad...Så vackert vid kanalen. Det här är ganska nytt, det blev klart förra sommaren.

Oj, nu är det bråttom. Frida (och pojkarna) ringde och vill ha sällskap ut på stan. Tror att det blir en fika... Klart att jag hänger på.

Återkommer med rapport om helgens aktiviteter!Kraaaaaaaaaaaam! /Liza 


och regnet det bara öser ner...

Oj, vad det har regnat och det verkar inte som om det ska sluta än!

Vi åkte ut till stugan igår eftermiddag och har myst i kaminvärmen och tv-sockar... i juni!!
Hoppas nu att det ska bli bättre väder och att sommarvärmen äntligen kommer. Men regnar det hinner man göra en massa inomhus som att fixa lite i  sovrummet om annat kul....Nya kuddar (Jysk) på plats, nya rulluppgardinerna (Cellbes) och ett sött litet lavendelhjärta (Madame Filur)...Den vita vedkistan har fått ny funktion som tv-bänk - jag är kanonnöjd!!

Det blir mer och mer vitt, grått och lite "grövre" romantisk stil ute i stugan... jag gillar det och har många fler planer på förändring....

Vi fortsätter att vistas på båda ställena ett tag till men snart flyttar vi ut för gott!

Hoppas att allt är fint med er!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza