Fredag och musikcafé

Huvva vad snö vi har fått och mer ska det komma....

Nåja, nu är veckans bästa dag här - FREDAG! Vi ska sjunga på ett musikcafé ikväll med kören. Det ska bli riktigt roligt! 

Imorgon ska jag och en väninna gå på Afternoon Tea och sedan ska käre maken och jag på kalas hos mellansyster som fyller år! 

Passar på att önska er en

Trevlig helg!
Kraam

Torsdag....Yes! Dricker mitt älskade kaffe så att hjärnan vaknar till liv. Så de kloka orden stämmer verkligen in på mig. 

Tänker på gårdagens lunchdate med min kära kusin, åh, så kul! Vi pratade oavbrutet i fyra timmar. Om allt mellan himmel och jord. Ni kan ju tänka er, det skiljer tre veckor mellan oss så vi har en lång historia tillsammans. 

Idag är planen att vispa runt med dammtrasan. Det behövs minsann. Sen vila och ikväll övning med gospelkören inför musikcafet imorgon kväll.

Har haft lite sämre ryggdagar men måste ju testa hur det här håller. Vill ju börja jobba så fort det bara går. Nåja, kommer tid kommer råd! Jag måste ha tålamod och lyssna på kroppen 

Näääää, bäst att sätta igång och göra någonting nyttigt....

Ha en bra dag alla!

Kraaam

Blomster...

Efter julhelgerna så måste det erkännas att mina (få) krukväxter inte har klarat sig så bra. Många tappade blad har det blivit och tillslut så  hamnade de i soporna. Orkar inte plantera om och hålla på som förr så det blev the easy way out, en tur till blomsteraffären.

Mina två Corokier har klarat sig rätt bra. Några blad tappar de men de lever tack och lov. De var förra årets Blomma med stort B..

Gillar det spretiga växtsättet.

Årets krukväxt verkar vara Elefantöra...så en sådan köpte jag förstås, trendig som jag är😀 ehh, fast egentligen var det för att jag gillar de runda bladen.

Kommer inte ihåg vad den lilla söta växten heter....Hjärtan på tråd???

Till köket blev de Våreld i rosa. Massor med knoppar och efter en vecka drygt har de börjat slå ut.

Så söta och kostar mindre än en bukett tulpaner. De är perfekta uteblommor på sommaren. Blommar glatt till frosten kommer.

Se där ett blomsterinlägg från mig. Hoppas nu bara att de överlever mina fina blommor......

Vilka favoriter har ni???

Ha det gott!
Kraaaaam

Rensar....

Oj, oj, idag pågår rensning och sortering av handarbetsmönster ( har många) och recept. Köpte gaffelpärmar med svart rygg och plastfickor så det blir både praktiskt och snyggt.

I min gröna ungdom arbetade jag i en garnaffär, ett drömjobb då jag verkligen tycker om att sticka och virka. Av chefen fick jag ett antal babystickmönster som verkligen är retro. Även mammas mönster har jag. Tillkommer alla mina egna mönster som jag samlat på mig genom åren. Inte vet jag om de någonsin kommer till användning, men de ska sparas. Däremot åker en hel del 80- och 90-tals mönster i soporna.

Att rensa ger ro i sinnet och rör om i energierna hemma - det behövs!

Ah nej, ingen visning av röran i arbetsrummet, kör på den här i stället!! 😊 Den symboliserar hur harmonisk jag kommer att känna mig när jag är klar...

Ha det gott!
Kraaam

Samlar....

Jag har fått "pippi" på de här fina figurerna. Det började med


busiga apan som jag fick i julklapp fjol. Åh, denna lilla apa är en aktiv krabat som ni ser.Sen hade vi bröllpsdag maken och jag och då flyttade

våra "Lovebirds" in. Så fina!

Så blev de min födelsedag och maken uppvaktade med 

Den här sötingen! ❤️

Nyaste husdjuret vårt är 

"The bird"! Den fick jag av käre maken alldeles nyss. Här samsas alla på samma hylla. Jag har på känn att vi kommer att få fler husdjur framöver det finns många att välja bland....vi får se helt enkelt!

Kram och ha en bra dag!

Söndagsläsning..

Alltså igår eftermiddag började jag helt egotrippat att läsa alla inlägg som jag har gjort här på bloggen. Från 2007! Det tog ett tag kan jag säga. Det som slog mig är att så få av de som var mina bloggvänner då, bloggar idag.

Det blev också tydligt att bloggen är en mycket bra dokumentation över livet i stort och smått. Visserligen offentlig men ändå så rolig att ha kvar. Just nu känns det som om jag skulle vilja fortsätta med bloggen.... Gör ett seriöst försök! Ja, det bestämmer jag mig för!!

Käre maken blir säkert glad för han har ofta frågat varför det ör så sällan jag skriver här nuförtiden. 😊


Nya tider, nya tag och en riktig utmaning men rolig!

Ha det gott! 
Kraaaaaam

Solen skiner.....

Idag har vi en strålande vacker men rätt så kall dag här i norr.

Tänk att snart har januari månad sprungit förbi och vi går mot vårvinter med jättekliv. Som ni säkert har märkt så går bloggandet sisådär för vardagslyckan. Men jag har inte haft så mycket att berätta om men nu börjar det hända grejor här. Vi ska äntligen renovera våra badrum, ja, vi har två. 

Vi har snart planerat klart och väntar bara på att hantverkarna ska komma igång. Det är tusen saker att tänka på och många val. Men roligt är det och fint kommer det att bli.


Vi har äntligen kommit oss iväg och prova ut en ny soffa. Den gamla är för mjuk och djup för mig nu. Vi har hittat SOFFAN som vi gillar både båda två så nu är det bara att beställa den, två månaders leveranstid gäller. Kommer att bli så bra så.


Älskade tulpantiden är äntligen här på riktigt. De här har många år på nacken men står så vackert i Ernst 5 liter cylindern. Ny favorit hos mig!

Lite kort om hälsan, det går framåt och rehabiliteringen är i full gång. Vet ni, jag mår bättre än på många år. Tänk vad ryggkirurgerna är duktiga, är så tacksam för den hjälp jag har fått.

Nu är det dags för en kopp kaffe (igen) och sedan lite vila!

Kram på er och ha en ljuvlig söndag!

2014 är slut - välkommen 2015Kanske vaknar bloggen till liv eller så inte, det får bli som det blir! 

Önskar Er ett fantastiskt 2015! 

Kraaaam!