Våren kommer...

...och snön tinar bort snabbt nu, HURRA!! Det började regna igår eftermiddag och slutade först på morgonen. Nu har vi rätt mulet och jag sitter och väntar på SOLEN!!

Vår helg känns rätt oplanerad utom valborgsmässoafton då vi ska grilla korv ute i stugan tillsammans med familjen. Tänker som vanligt ta maken i handen och gå till något av stadens fik och dricka kaffe och surra en stund... vi skulle ju faktiskt kunna passa på att planera lite helgaktiviteter också! :D

Har köpt ett par nya dynor ( man kan aldrig få för många), ett par blockljus och orden  L E V A, passar klockrent till oss. Det är där vi lever men saktare än hemma i stan...


Valde dynor i mörkgrått, tror att de håller sig fräscha längre än ljusa....

Vardagslycka ska nu "rusta upp sig" en aning för daten med den helt ovetande maken så nu tar jag helg och återkommer med ett långt inlägg så snart ork finnes!

Ha det gott och njut av att våren är i antågande....

Kraaaaam! Liza


Vackra vallmokapslar..

Himmel och pannkaka vad tiden går fort! Snart säger vi adjö till april månad och hälsar sköna maj välkommen!

Gör inte så mycket mer än tar någon prommis och slinker då och då in på någon affär. Härom dan var jag in på Village och fann så söta vallmofrökapslar till det facila priset av 5 kr/st *me like*. De passade perfekt i Serholtvasen som jag köpte på Villagerea i Gbg för flera år sedan. Ibland bara stämmer det...



Blev så fint tillsammans med egentillverkade favorittavlan på hyllan i köket...

Har varit på läkarbesök = fortstatt sjukskriven. Förhoppningen är att det onda i ryggen (som tillkom efter lunginflammationen) ska ge med sig och jag hamnar i normal-ont-tillstånd. Då är det betyligt lättare att hantera smärtan och jag kan jobba!! Håll tummarna att den långsamt uppåtgående trenden håller i sig för det går sakta men åt rätt håll och det är huvudsaken för mig! :=)

Nu är det dags för min lilla haltande prommis och sedan ska Frida och jag ta en lunch på stan! Det är bäst att jag rustar upp mig, på med mascaran och lite läppglansstift sen är jag redo att möta världen!

Ha det gott!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza


En helg fylld av aktiviteter...

*Fredag kväll - personalfest! Kul att träffa arbetskamrater och komma hemifrån en stund.

*Lördag - kalas för den här lilla killen som föddes för två år sedan...


Maken har tagit den här bilden av mini-prinsen när han var en liten bebis...

Nu trampar fd bebisen trehjuling, spelar xylofon och munspel, bygger lego och ringer gärna till mormor och surrar en stund. Han pratar meningar.. Han är född den 22:a men kalaset var en dag i förväg..

Vi lyssnade även på Emma som sjöng på ett evenemang på EFS som heter 24-timmar musik, hon är enormt duktig och naturlig. Stolt mamma är bara mitt förnamn.

Kvällen tillbringades i soffan, var så himla trött!

*Söndag - till Skellefteå och Sunnanå kyrka (Emmas kyrka) där kören deltog i gudstjänsten. Vilken enormt gensvar vi får i kören - det är fantatiskt att vi kan beröra människor på det sätt vi gör. Kunde inte motstå frestelsen att fota lite fina detaljer i kyrkan....



Bilerna av kören har Emma tagit!

Men helgen har ett slut och så blev det då måndag. Jag har varit på promenad i eftermiddag, har gått längre sträcka än på länge för att hälsa på min kära vän Margaretha. Fick en härlig fika och surrstund i deras nya lägenhet.. Mysig eftermiddag!

Nej, nu är det snart tisdag, blev ett sent inlägg!

Ha det gott!
Kraaaaaaaaaaaaam!

Liza


Trevlig helg!

Helgens planering i korthet:

Har precis kommit hem från en fest med arbetskamraterna - KUL!

Imorgon har vi kalas för Lilla A (miniprinsen) som fyller 2 år!

Söndag sjunger vi med kören i Sunnanå kyrka kl 11.00

Känner att jag längtar efter det här....



Trevlig helg!

Kraaaaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Den stora dagen...

Tänk att mannen i mitt liv fyllt 60 år. Vi träffades när han var 18 och jag 15 år.... så det har gått några år!



Torsdag 12 april,
 firades han av närmaste familjen. Ett par riktigt fina whiskysorter fick han av svärsönerna, en ny mobiltelefon av mig och en superfin tavla från Isa av döttrarna (kommer en bättre bild än den ovan). Av sin mor och systrar fick han en mycket fin tavla av en känd konstnär. Det kom blombuketter och en vacker orchidée med tre stänglar... då blev jag glad hi, hi! Bara jag nu lycka få den att överleva...

 

Fredag förberedde vi det sista inför det stora partyt som vi hade lördag på en restarurang. Drygt 60 gäster, varav ca 25 % är musiker gjorde att kvällen blev magisk med många uppträdanden av familjen  (jag och döttrarna), gäster och den största överraskningen för honom var när vår gospelkör, Support Choir, kom in och sjöng för honom....  Mannen i mitt liv såg ut som om han sett spöken. I och för sig hade de lila kåpor men inga spöken sjunger så vackert,hi, hi. Han hade inte en aning om att vi hade bjudit in kören också. Det var många överraskningar den kvällen för födelsedagsbarnet, precis som det ska vara. Det var en mycket lycklig man som tog adjö av gästerna framåt småtimmarna.

Jag har inte en enda bild från festen, men det var många andra som fotade så jag räknar med att snart ha en hel uppsättning foton från kvällen.


Nej nu känner jag för eftermiddagskaffe och sedan ska det hängas en tvätt. Har ett kul virkprojekt på gång också. Gillar ju att handarbeta och hitta på lite eget. Om det blir bra får ni se... annars behåller jag det för mig själv.

Ha en underbar eftermiddag och kväll!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza


Vårstädning på gång...

..ja, alltså inte i läggan utan det är jag som behöver rustas upp.

Följande produkter har därför i panik inhandlats... :D

*Hårtoning
*Läppstift
*Ögonpenna
*Vattenfast mascara
*Glansspray till håret
*Bomullsrondeller



.. för att dölja de skador som uppkommit på grund av sjukdom slöhet. Har inte ägnat många minuter åt mitt utseende sista tiden. Mascara och läppstift (möjligen) och dra kammen genom håret det har varit min melodi. Sååå har man förfallit rejält och akuta åtgärder är nödvändiga. Det finns de i min närhet som kommer att protestera nu... men det är så här det känns. 

Varför denna ångest nu??

Jamen vi har ju fest på lördag och jag vill vara någorlunda snygg... och fräsch! :D

Börjar vårstädningen pronto med att lägga en ansiktsmask... vardagslyx i vardagslyckans hem! :D

Ha en riktigt sköööön kväll!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza

Ps. kolla in
Emmas blogg får ni se var vi har varit idag...

Oj, jag försvann...

eller rättare sagt plötsligt var både header och virr varret borta. Emma har löst gåtan... hm, lite skyldig till det hela var hon minsann, hi hi!

Vi har haft kanonväder hela påskhelgen, tyvärr ha det inte kommit mig till del då jag har haft sådana smärtor i ryggen att jag snällt fått hålla mig inomhus och hemma i stan.

Långfredag åkt hela familjen (utom jag) ut till stugan och grillade korv, fikade och hade det allmänt mysigt. Stackars lilla jag låg hela dagen... Fick ett foto sänt till mig där alla fyra barnbarnen står på en snöhög och vinkar till mormor (moi) och säger vi älskar dig mormor! Det värmde i hjärtat. Vet att de vuxna saknade självaste urmodern också :D. Våra gulliga barn och barnbarn är världens finaste...


Frida har tagit det här fotot långfredag. Nog har vi ganska mycket snö ännu.... Hon fotade även inne i stugan. Jag hade hunnit pynta litegrann skärtorsdag då vi var ut fram och tillbaka för att kolla att värmen fungerade...



Tack och lov så var det två bra tv-program på kvällen, Kenny Rogers firade 50 år som artist och senare var det Country galan... Me happy igen!! Jag gillar Countrymusik!


Påsklördag - med stöd av mannen i mitt liv linkade jag till Gallerian för besök på Apoteket (igen). Oj, råkade visst köpa en ny mobiltelefon. Hoppsan, hoppsan! Nu var det nödvändigt för min 4?? år gamla Nokia behövde hjälp av gaffatejp för att hålla ihop. Ett par av mina arbetskamrater har tidigare uttryckt att den platsar på Antikrundan... Hur som helst den har tjänat mig väl men var helt slut så det känns bra med en nyare modell. Nu återstår bara att lära sig alla finesser... ingen kan kalla mig teknisk så det lär bli tufft! :D

Anna, Micke och barnen kom förbi på fika senare under dagen. Härligt med alla kramar man får av småden..

Påskdagen
- vilade, vilade och vilade. Gjorde klart bordsplaceringen till makens fest på lördag och lite annat smått och gott.
 
Frida, Patric och barnen kom och hälsade på.. mera kramar!

Annandag påsk - maken och jag åkte ut till stugan! Grillade lite korv i kaminen och satt ute i solen en stund. Gissa om jag behövde andas frisk luft och få njuta av lite solsken ??!


Foto: Frida



Plockade bort allt påskpynt i stugan.. det lilla som fanns.

Idag har jag städat bort påsken här i läggan, tog ca 4 minuter :D
Flickorn kom förbi och plötsligt var hela lägenheten städad, jag hade ingen aning om att de hade planerat in den aktiviteten. Det är otroligt tacksamt att få hjälp när man är i behov av det - och extra roligt när man inte ens behöver be om den!
Tack snälla ♥flickorna♥ mina för att ni ser och gör!

Nu är det dags för mig att dricka en kopp the och fixa lite innan det är dags att krypa till sängs. Det har inte blivit så mycket vila idag och det känns i kroppen. Duktigt om ni orkat läsa ända hit, det blev ett långt inlägg idag.

Ses snart!

Kraaaaaaaaaaaam!
Liza

Glad Påsk!!

Nu drar jag....



Den här bilden är som ni förstår tagen ifjol... har ju inte startat årets resa ännu... mouhaaaaaaa....

Kraaaaaaaaaaaaaaam!

Liza


Påskägg....

Sitter här och planerar lite för helgens mat. Vi ska åka och handla när mannen i mitt liv kommer hem om en liten stund. Ägg är ju givet att vi äter under helgen, behöver kött om vi ska grilla och lite korv till öppna elden, fikabröd (har inte bakat än), dricka, grönsaker och frukt och godis förstås. ..

Ja, blir det fin-väder så blir det stugliv på dagarna och blir det tråkigt väder så stannar vi hemma i stan. Hoppas förstås att det ska bli stugan i helgen är så sugen på årets första grill...

Har pyntat klart nu, med porslingsägg från Village (hade kampanjpris) och keramikägg jag köpte den 11 september på en affär i Göteborg, ni vet den dagen ingen glömmer....




Som sagt nu är det färdigpyntat. Har satt påskliljor på balkongen och tänker köpa lite färska snittblommor, hoppas det finns Ranunkel - min favoritblomma just nu...

Ni har väl trimmat kvastarna nu tjejer för imorgon bär det iväg. Vi samlas på det vanliga stället för avfärd mot Blåkulla.....

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza


Klippt var det här....

Härliga måndag! Vilken kanonstart på veckan!
 
Är nu nyklippt och ögonbrynen är ansade. Underbart att få allt gjort på ett ställe... SALONG SHI... Ellinor som klipper superbra och Mona som är den enda i världen som får röra mina ögonbryn. Att ansa ögonbrynen är absolut det lilla ansiktslyftet, man ser faktiskt flera gånger piggare ut när de inte tynger ner ansiktet. Himla skönt att bli av med en massa hår också.  Det finns kanske hopp om att jag ska se någorlunda bra ut på FESTEN!

Ser ju själv att jag ser trött ut, det är helt naturligt med den värk jag har, men visst sjutton vore det roligare att både känna sig - och se pigg ut! Säger som datateknikerna... vi jobbar på det!! :D

Det fanns bara ett läge när jag kom hem och det var VILA!
Fina blommorna fick maken när han satt ordförande på ett årsmöte. Jättevacker bukett...

Fortsätter litegrann på temat P Å S K ! 
Jag har inte handlat mat inför den stundande helgen, inte bakat eller över huvud taget förberett mig. Det lär bli helg ändå och inte svälter vi ihjäl heller.... får väl äta nåt´ ägg eller två... :D

Blir det väder är vi ute i stugan på dagarna och då åker grillarna fram. Är det oväder så är vi hemma i stan och där har vi en fungerande spis så då lär det bli mat också...



Nu ska jag laga middag åt min hungrige make!

Kraaaaaaaaaaam!
Liza


Första APRIL....

Den första av Aprils dagar är här. Det ser riktigt vårigt ut utanför mitt fönster,määän det är inte alls så varmt som det ser ut då det blåser kalla vindar...

Helgen har varit mycket lugn. Jag har hållit mig inomhus det mesta tiden, varför vet ni ju redan åsså pratar vi inte mer om det idag. Vi släckte ner lampor, tv-apparater och datorer en timme igår kväll för Earth hour och njöt av det varma skenet från levande ljuslågor. Riktigt mysigt! 

Det jag har orkat pyssla med i helgen är lite pyntande inför påsken. Skriver detta med ett leende på läpparna, för jag har varit anti-påsk-pyntare tidigare. Men det är klart kan man inte göra så mycket annat så får man väl roa sig med att sätta fjädrar och några ägg i ett ris och hips, vips känns det att nu är den nära... Påsken alltså...





Den uppmärksamme ser med en gång att fjädrar och ägg är koncentrerade till en viss höjd... det är där jag nått att sätta fast prylarna.... Visar än en gång en översiktsbild så ni får en uppfattning om hur "läggan" ser ut!

Idag har Anna varit här med prinsen och prinsessan. De fick ta med sig bullar för här finns inte minsta lilla tillstymmelse till fikabröd. Många kramar och pussar får man som mormor, de är så försiktiga när de kramas så att det inte ska göra ont i min rygg. BARN ÄR KLOKA! 

Kom på att det kan ju vara läge för att försöka baka någonting under veckan som kommer. En sort per dag borde jag klara av. Tror det får bli mitt mål måndag - onsdag.

Imorgon har jag tid för klippning och ögonbrynsplockning. Det gäller ju att rusta upp sig inför den kommande festen för maken...

Ha en härlig eftermiddag och kväll!

Ses imorgon om kraft och ork finnes!

Kraaaaaaaaaaaaaam!
Liza