Bloggpaus.. har ser ni varför...

Kan inte hålla mig borta.. men jag tänkte att ni ska får se varför tiden är knapp.. och orken!
Det här är i alla fall en av orsakerna....

Vi fortsätter att fixar till i stugan! Idag är det tapetsering som varit på tapeten (kunde inte låta bli :D)

Bilder kommer här..... helt oredigerade...
FÖRE:

EFTER:


Garderobsväggen och lådraden är tapetserade med en reatapet, sedan har jag lackat tapeterna en gång. Nästa varv kommer på imorgon och sedan får käre maken sätta tillbaka handtagen. Är riktigt nöjd! Hoppas hinna spackla, slipa och måla alla luckor också före påsk. De är inte så fräscha längre.

*Igår var vi och lyssnade på Cockies and beans på vårt kulturcafé Krokodil. Hade en höjdarkväll! De är helt otroligt bra och stämsången var klockren, de bjöd på sig själva med både humor och självdistans. *me like*

Imorgon är det dags för stuganrenovering igen... KUL.. men tar på krafterna, läs ryggen!!

Fortsätter nu min lilla paus!

Ha det så gott tills vi ses igen!
Kram!

Liza



Text och musik bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Paus...

Hej alla mina bloggvänner!

Vill bara berätta för er att

Det är just nu lite för mycket som händer omkring mig och som upptar mina tankar och min tid.
Ingenting  farligt eller så... men orken räcker liksom inte till!
Därför tar jag en kort paus från bloggen.
Vi ses snart!
KRAM till ER ALLA!
Liza


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Symaskinen borde gå varm...

Hej alla glada bloggvänner!
Så har veckans första dag passerat. Inget speciellt har hänt utom att  jag unnat mig lyxen att få ögonbrynen trimmade, och tro mig det var på tiden.  Känns bra att ha gjort lilla ansikslyftningen.....

Varje vår, sommar, höst och vinter  är det samma sak.. jag längtar efter förändring. Inga stora omvälvande och dyra förändringar, nej, nej, jag är nöjd med någon ny kudde eller duk. Därför gick jag på tygjakt i fredags....

Åhlens har så fina textilier och där hittade jag ett tyg med ett mönster som är mycket passande till stugkuddar. Vi har ingen damm så näckrosorna får påminna om att någon sorts vattenspegel på tomten skulle vara fint. Grodor har vi däremot hur många som helst... kan bero på att käre grannen har en fantastisk damm med vattenfall och där trivs de små liven perfekt. Konstigt nog utvandrar en del av dem  till oss trots frånvaro av vatten ! :D Rosa flamingos kan vi klara oss utan, särskilt de i "real äkta plast" men nog gör de sig bra på en kudde alltid...

Fortsatte sedan till "Trasan" och köpte fuskskinn för att sy en duk till köksbordet. Skai är perfekt till bordslöpare, lätta att torka av och snygga. Bra när små söta barnbarn är på besök...


Har skräddat men glömde köpa enfärgat tyg till baksidan.. har en bit vitt linne så det kanske skulle passa??! Vad tror ni?

Imorgon ska jag i alla fall sy...

Ha en härlig tisdag!
Kram!

Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se


Oj, vad vi har jobbat idag....

..maken och jag!!!

Vi åkte ut till stugan rätt så tidigt imorse... fick börja med att hacka fram spadarna för all snö (som varit kvar på taket) hade rasat ner! Raskt så skottade vi bort det värsta så att vi kunde ta oss in i stugan. Snön rasar nämligen ner på altanen precis där vi ska gå in och på en bit av uppfarten... tungt var det men in kom vi!!! :D

Vårt syfte med dagen var att äntligen få kyl/frysen och bänkskåpet på plats. Maken, som är både snabb och "fort", tog bort garderoben och ställde kyl/frysen på plats. Hmmmm, en bit av baksidan stack fram fullt synlig och inte det minsta vacker.

Jag föreslog genast att vi skulle ta oss en kopp kaffe!!! När vi sitter och myser vid köksbordet med  min hjärna gående på högvarv slår det mig....
-Du vännen, du tror inte att vi kan ställa in kyl/frysen i garderoben????säger jag mycket lugnt och stillsamt till kär make.
Maken hoppar upp från stolen, tar fram tumstocken och börjar mäta....
-Den ryms!! säger han glatt. Vi testar!
Och tro det eller ej  efter en stund så står K/F snyggt och prydligt i garderoben, hyllan ovanför är på plats och allt är i våg. Vi måste lägga en liten list på baksidan och jag kommer att tapetsera sidan av garderoben. Kommer att bli hur snyggt som helst! Vi är nöjda!!

Nåja, dagen är inte slut ännu.

Min arbetsamme make börjar genast att montera bänkskåpet. Det går helt enligt planena och de 8 centimetrarna som blir ska nyttjas till att förvara brickor och underlägg?? Där har vi satt upp två avkapade tavlellister (IKEA) som maken tog bort framkanten på!! Snyggt och framför allt smart!

Helt ostaylade bilder visas idag hos Vardagslycka... ni får se mer när vi fått fixa till lite.....

Måste berätta (så ni inte tror att jag legat på soffan och käkat praliner medan maken jobbade) att jag har ägnat mig åt en hel del målningsarbete och lite hjälpreda har jag också varit under dagen. Men han är otroligt duktig min käre man på att fixa och dona!! Tack för att du finns!!!!
Det var riktigt skönt att komma hem till lägenheten, trötta men glada över allt vi hunnit med idag!

Som bonus kom  Lillprinsen och hans föräldrar och hälsade på ikväll! Så vi har haft en toppendag och toppenkväll!

Maken har nu gått till välförtjänt vila under täcket och jag ska alldeles strax göra detsamma! Imorgon, efter det att maken har sjungit med sin kör i kyrkan, åker vi ut igen för göra det sista. Tyvärr har jag ingen tapetvåd liggande någonstans så det får vara till nästa helg! Kanske orkar hinner jag sy något kuddfodral mm som också ska till stugan på förmiddagen... den som lever får se!

KRAAAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Nu gör jag helg!!!

Ja, jag är ledig  imorgon för att jag behöver vila min ONDA rygg! Bättre att ta tag i det nu än att köra slut på mig så att jag blir borta läääääääänge!!!

Kanske ska jag öva mig på att göra ingenting??? Eller också så är jag någolunda pigg och hittar på något pyssel! Eller om jag har tur så har någon nära bloggvän eller syster vägarna förbi så att vi får en surrstund??

Hur som helst ska jag njuta av att göra precis det som faller mig in! Inga måsten!!

Fick ett gulligt SMS från Emma idag, strax innan jag skulle åka hem från jobbet: "Vill du fika med mig efter jobbet? Saknar dig! Kram". Klart att jag ville. När jag hade hämtat hennne så åkte vi förbi EM-möbler... kunde inte motstå sötaste lilla hönan. Sedan blev det en fika och pratstund på Ekbergs, ett av våra mysig fik som funnits så länge jag minns..

Min söta lilla Polly-höna från Cult Design.... så söt att hon nog får stå framme även när det inte är Påsk!! Gillar retrostilen.. färgerna!!!


Efter det så snabbtonade jag håret innan det var dags att åka till körövningen. Alltid lika roligt att sjunga och umgås med mina härliga körvänner!

Nu är det dags att krypa till sängs och vila rosenörat mot kudden och sluta de "gröna"....

Passar på att önska er en riktigt

Kram!
Liza

Ps. Fast vi kanske ses redan imorgon... vad vet jag????


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Tisdag utan tema....

Måndagen sprang förbi fort!

Besökte lillprinsen och Frida på kvällen och fick en lek och surrstund åsså fika förstås!

Ikväll har jag varit med prinsen, prinsessan och Anna en sväng på stan och sedan gick vi hem hit och fikade! Det är så mysigt att umgås med barnen och barnbarnen. Man får så många kramar och pussar av de små!!

Nu är det snart dags för Bygglov, Tuss ska fram och få lite "käk" i pauserna. Änglatofflorna ser ut att vilja ta över hela lägenheten så det är dags att de hamnar i Tuss mage istället.

Här nedan är det mer välstädadet hus...


Barnbarnen vill alltid ha husen tända när de är på besök...

Önskar er en trevlig kväll och mysig onsdag med en liten bukett

Ses snart!
Kram!
Liza

Text och foto: © Liza, vardagslycka.blogg.se


 


Vi har SNÖ.....

.. I MÄNGDER! 

Vi åkte ut till stugan idag på förmiddagen för att sätta igång värmen inför kommande renovering och lite målning!
Gissa om där finns snö! Vi har den snörikaste vintern på många, många år! Så spadarna kom fram och vi började skotta! Dessbättre så bränner man en hel del kalorier när man skotta blöt, tung snö så det är ju positivt! :D
Med kaffe-och-trött-i-armarna-pauser så tog det ändå inte så förskräckligt lång tid för oss att få upp gången fram till stugan och uthusen.

Haren har haft lekstuga och lämnat fina spår i snön.. vi har gott om hare, i mitt tycket allt för gott om dem eftersom de har en förmåga att föröka sig med rasande fart! Hungriga är de och äter upp allt som harar tycker är gott, och det verkar vara det mesta som växer i mina planteringar. Resten tycker älgen är delikatesser så det smaskar "Hälges" avkommor i sig!!! :D

I sanningens namn så är det käre maken som får skotta det mesta... men eftersom jag tycker tycker det är kul så kunde jag naturligtvis inte låta bli att dra mitt strå till stacken jag också...

Så nu skriker min rygg....VILA!! VILA! så det är precis vad jag ska gå och göra nu!!!

Bjuder på dagsfärska bilder från vårt underbara  hämta-krafter-må-bra-ställe!



Kom just ihåg.... gårdagens Schlagerfinal!! Maken hade vinnarlåten som favorit.. jag hade Snälla, snälla... Inte illa gissat av oss!

Ha en skön söndag och en härlig start på veckan!

Kram!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Lördagkväll...

Det var inte meningen att jag skulle ta någon PAUS i mitt bloggande, men ibland räcker varken tiden eller orken till och det här har varit en sådan vecka!!

TACKAR för alla snälla kommentarer ni har lämnat! TUR att NI FINNS!

Idag har mellansyster och jag varit med mamma på stan och sedan har vi varit hos lilla-syster-yster och uppvaktat lille O på 4-års dagen! Oj, vad de små blir stora fort!  Som vanligt hade syster K gott hembaktat fika och en god fräsch tårta med fyra ljus som O blåste ut utan problem!

Nu laddar vi inför Schlagerfinalen.. frågan är VEM VINNER???? Jag har ingen aning...... och jag bryr mig inte speciellt mycket heller för det spelar ingen roll vilken låt vi skickar - vi har ingen chans att vinna stora finalen i alla fall!! Maken (som är hungrig för vi har inte ätit middag) kommer säkerligen att köpa lite godis till kvällen.....

Imorgon, om allt går efter planerna, så åker vi ut till stugan. Nu ska värmen på så att vi kan börja fixa i köket (maken) och jag tänker måla! Vill ha klart allting före PÅSKEN som förresten närmar sig med stormsteg!

Om tiden räcker till ska vi besöka lilla söta prisessan E som snart fyller ett år... har en lite present till henne......

Önskar ER en fortsatt


Bild: Äppelgröna Ittalalyktor (Fabriksbutiken), diskhandduk från Spira (Maggans Djungelkiosk) och vita tulpaner...

Text och bilder: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Här var det vitt...

Tisdagen har varit en helt vanlig tisdag...

Det blåser "snålt" och lite snö har virvlat ner från en grå himmel, som om vi inte hade nog av den vita varan. Tog ändå en längre promenad hem efter jobbet och sedan har jag pysslat med lite småplock här hemma.

Bland annat så har jag placerat ut de nya runda underläggen som jag köpte på Fabriksbutiken i TV-rummet. Har ju två vita, runda bord där och de svarta underläggen som låg där tidigare började kännas rätt så mörka.



När jag lika var igång så passade jag på att byta kuddar i soffan också.. från turkos till rosa.. jag tycker att det blev mycket vårigare....


Kuddarna köpte jag på Hemtex-rea ifjol vår och de är mixade med mina linnefodral som syddes till vardagsrumssoffan..

Ikväll ska jag se BYGGLOV! Ett av mina absoluta favoritprogram! Är också mycket förtjust i Arga Snickaren.....

Önskar er en
SKÖN KVÄLL!
Kram
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Här är den.....

...salladen jag pratade om i förra inlägget! Ni var en hel del som kände igen er!:D


Har haft en riktigt rolig helg! Middagen hos A,M,prinsen och prinsessan var jättegod! Vi kommer gärna fler gånger..:D

Söndag morgon packade maken och jag in oss i "röda faran" och körde de 17,5 milen upp till Haparande och IKEA! Det var min mans present till mig på Internationella kvinnodagen! Den mannen vet vad som gör  en kvinna GLAD! :D
OBS! Ett skämt...... eller????
Hur som helst så fick vi tag i bänkskåpet till stugan, köpte sovkuddar (har inköps-kudd-förbud fortfarande), stekpanna, en matta  mm. Inga servetter och inga värmeljus följde med hem.

Ett besök på Fabriksbutiken hann vi också med.. och där köpte vi..... I sanningens namn har jag inte hunnit fota ännu!!

Som sagt en mysig söndag i ett nästan folktomt IKEA, men vi hade himla roligt på resan också.. tänk vad man hinner prata när man åker bil!

Nu ska jag dricka kaffe och se Design Simon och Thomas - underar vad de ska hitta på ikväll?????

Ha en fortsatt härlig vecka!

KRAAAAAAAAAAAAAM!
Liza

Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Helgmys.....

Hade en aha-upplevelse igår kväll! :D Läste någonstans att "bloggare" inte är riktigt som andra.... de till och med fotograferar maten innan de äter... Började skratta när jag innan vi åt, just det,  fotograferade bordet dukat och klart och med den vackra salladen i blickfånget. Bara därför lägger jag inte ut bilden idag....  Någon som känner igen sig där ute??

Imorse dukade jag upp en sconesfrukost. Varma, nybakade sconens serverades tillsammans med olika sorters marmelad, creme fraiche och ost!! OBS! Fotograferades inte - men gott och mysigt var det!!

Frida och A kom förbi och lillprinsen och maken har legat på golvet och lekt med Märklintåget från 1958 (makens), bilgaraget (också en leksak från makens barndom) och lego!! Blir varm i hjärtat av att se hur roligt de har tillsammans......

Annars så är det ganska så lugnt.. vi har varit en sväng på stan och efter lunchen så bestämde sig maken för att gå på hockey.. jag sitter äntligen vid min dator!!

Rensningen fortsätter.. och det är omgjort på ett flertal hyllor... mindre saker står framme och jag gillar det! Ribbaramarna har fått nya motiv (servetter från Marimekko)....



På andra hyllor i huset står mina Buddor (säger man så??).. favorit hos mig...



Otroligt dekorativa.. och det viktigaste är att de påminner mig om att stanna upp och reflektera då och då!!

Ikväll ska vi till Anna, M, prinsen och prinsessan på middag... Imorgon hoppas jag på en sväng till  IKEA!!!!


Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se

Mitt i veckan....

Äntligen är vi inne i Mars månad!!
Härligt att det är ljust ute, nu fattas bara solen så känns livet lättare! Snö har vi hur mycket som helst - skönt att bo i lägenhet och slippa skotta (tycker maken)!!:D Nu ligger temperaturen också på en behagligare nivå.. nära noll grader vilket bäddar för långa sköna promenader.........

När ljuset kommer så får jag en känsla av att ha för mycket prylar framme, samma sak händer varje år  - jag börjar rensa! Fick ett sådant "ryck" när jag kom hem efter jobbet idag! Orkade inte ända i mål määääääääääään innan veckan är slut så ska det vara klart. Vet inte hur ni känner för prylar, om ni också vill plocka undan en del, men för min del tror jag att det beror på att det snart är dags för stugliv/vara ute mer på helgerna så det är en fördel att inte ha så mycket att dammtorka!!

Där jag pysslat mest idag är köket! Detta ställe som har en förmåga att "dra" till sig grejor.. allt samlas på något oförklarligt sätt där!! Fattar inte hur det går till????

I lördags när jag var med mellansyster på stan köpte jag en liten kruka med pärlhyacinter.. vet inte om de kommer att blomma  eller om jag är allergisk.. men prova kan man ju alltid göra.... de är så himla söta....



De små silikon"pluttarna" hittade jag på favoritbutiken "Maggans Djungelkiosk"... snygga och praktiska!! Oftast när jag hälsar på mamma så råkar jag titta in i denna otroligt mysiga butik...

Där hittade jag också en liten Serholtvas till min samling..... det är den med hål i...



Annars är det bara saker som har bytt plats..... gillar att förändra utan att behöva köpa allting nytt!!

Nu är det dags för mig att avsluta för ikväll... ska ut på en "hälsa-på-runda" hos er!
Ha en fortsatt härlig vecka!
Kram!

Liza



Text och foto: ©Liza, vardagslycka.blogg.se