Köket är (nästan) klart...

Hej vännerna!

Äntligen är köket nästan klart!
Ja, klart så när som att tavlorna inte har kommit upp tillverkats ännu. Det kan bero på att jag inte har bestämt var de ska hänga än!

Det har varit bråda dagar i vardagslyckans och den vardagslycklige makens hem. Vi har faktiskt jobbat på som bara den under helgen.  Vi har tapetserat (jag), målat (jag), spikat upp lister och hyllor (inte jag men maken), städat ur alla skåp (inte maken men jag), fixat och haft jättekul under tiden. Vi är ett super-team!!

Lite ångest infann sig ju närmare dagen D vi har kommit.  Vaknade mitt i natten med tanken "tänk" om tapeten ser beige ut i stället för GRÅ?? Jag köpte ju tapeterna dagen efter vi valt bänkskivorna... Käre maken blev lite nervös när nämnda bänkskivora var monterade... skulle vi inte ha svarta??
Kan konstatera att allt blev rätt!!

Här kommer


Onsdag morgon klockan 07.26 kom den efterlängtade "firman" och började knacka ner allt kakel... och sedan började monteringen...

Så här såg det ut onsdag kväll...


Som kurisa kan nämnas att mannen i mitt liv mötte mig i dörren med orden: "Jag får inte stå vid diskbänken ikväll, du vet allt ska torka...." Hmmmm, som om diskbänken skulle ha någon större plats i makens hjärta - dessutom fanns ingen kran och därmed inget vatten heller!!

Bänkskivor: Virrvarr, mörkgrå...

Fredag förmiddag gjorde firmorna allt jobb klart och vi kunde börja med tapetseringen.. Har bestämt att aldrig mer sätt upp en enda våd i vårt kök!! Det är som att lägga pussel (utan färdigsågade bitar).. i hela köket är det två hela våder..  resten är klippa ur här.. rör som går utanpå.. sneda hörn... YOU NAME IT - det finns hos oss...
Som tur är så glömmer jag fort och tapetseringen var klar på eftermiddagen.




Tja, så här blev det! Stringhyllans gavlar är original (gamla) men hyllplanen köpte jag nya då det kändes hemskt att såga originalen... jo, de var 2 dm för långa och inte vita!! :D

Vaserna (gamla) har tidigare huserat i arbetsrummet men fick flytta in i köket. Den svarta korgen med metallhandtag fanns på Keramix.

KÖKET fick precis den känsla vi tycker så mycket om, blandningen mellan "gammalt" och nytt, ljust och mörkt passar oss på pricken.  Det som ska läggas till är någon färgklick.. limegrönt ligger bra till. Har lite grejs ute i stugan som jag ska plocka hem..

Slut för denna gång från vardagslyckan!
Hoppas förstås att ni som läser lämnar ett spår efter er.. 

STORKRAMEN!
Liza


Text och bilder:©Liza, vardagslycka.blogg.se


Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Å, vad snyggt!! Förstår att ni är nöjda! Vad duktiga ni varit. Måste erkänna att jag är lite avis på stringhyllan. Skulle så gärna vilja ha en men, men, det får väl bli nån gång!???

Hoppas ni får en fin vecka!

Kramen, Maira

Postat av: Vicke

Stora kramen till dig med och så snyggt det blev i ert kök, jättefint!

2010-05-02 @ 22:52:58
URL: http://vickes.blogg.se/
Postat av: Lina

Å så jättefint det blev! Duktiga har ni också varit, som i mitt tycke jobbat på i rask takt. Tänk så trevligt det nu blir att laga mat och servera buffén intill Sigvards Virriga varr. :)



Och se där - din Stringhylla på plats också. Jag tog en folder och köper no nya hyllplan jag med. Har en uppsättning gavlar i källaren som bara skräpar för att de är trista 90-talsgröna (målade dem så till min första egna lägenhet). Målar dem nog vita nu... Tack för inspirationen där.



Hälsa maken din också.



Natti-kram från mig!

2010-05-02 @ 23:02:52
URL: http://kitchenbloom.blogg.se/
Postat av: tina

Oj så snyggt!Ni kan vara sååå nöjda...ett superfint kök! Med virrvarr och string blir det så fint och mysigt...härliga val ni gjort!



Du är så välkommen....men som du säjer...synd att vi bor så långt ifrån varandra!Skulle bjudit på fika i morron annars =)



Ha det fint och kram kram!!



2010-05-02 @ 23:18:11
URL: http://tinaminastina.blogg.se/
Postat av: Frida

Måste tillägga att det är ännu finare IRL!

2010-05-02 @ 23:41:53
Postat av: Malin B

Wow! Jag hade förstås på känn redan innan att det skulle bli bra men nu ser jag det med egna ögon! =)

Tur att man glömmer allt jobbigt ganska omgående och bara kan njuta av allt det fina.

Kram till dig!

2010-05-03 @ 07:32:48
URL: http://malinbayard.blogg.
Postat av: gella

Supersnyggt! Lever själv i ett nyrenoverat kök och det är ljuvligt! Fast för oss blir det alltid någon liten grej som förblir ofärdig... Måste till IKEA och köpa lite grejer till exempel... Men det är ljuvligt ändå! :)

2010-05-03 @ 08:38:40
URL: http://gella.blog.se
Postat av: Linda Öberg

Oooo så fint det blev och jag blir nu än mer sugen på att få klart vårt Kråkslott!

Men så småningom så....



Kramizar på dig!

2010-05-03 @ 15:36:22
URL: http://peterochlindashem.blogg.se/
Postat av: jenny

Superdupersnyggt!! Kan tänka mig att det är skönt nu när det är klart och det blev precis som ni ville ha det. Nu är det bara att njuta av det snygga köket:-)

Kram

2010-05-03 @ 20:30:59
URL: http://jennyshus.webblogg.se/
Postat av: Lisa

Så fint! Gillar verkligen hyllan! (har en sån på önskelistan nu när de tillverkas igen) och vi står faktiskt i byta-bänkskivor-tankar och då är just den tilltänkta bänkskivan virrvarr (fast den ljusa). Jag förstår om det känns härligt att laga mat i ert "nya" kök! Ni har så hemtrevligt!!!



kramkram/L

2010-05-04 @ 08:45:29
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se/
Postat av: mo

Åh vad snyggt, förstår verkligen om ni trivs bra i ert nya kök...blir kanske inte av att ni vill lämna lägenheten o fara ut till stugan något mer ;)... Visst är det skoj när man kan samarbeta o göra det man är bra på,så brukar jag o maken med göra.



Ha en underbar kväll vännen, kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

2010-05-04 @ 19:38:49
URL: http://medaljongen.blogg.se/
Postat av: Hem ljuva hem helena

Så jätte-jättefint ni har gjort i köket!!! Och vad bra ni jobbat du och maken, himlans duktiga! Förstår att ni stormtrivs där. Kraaam!

2010-05-04 @ 22:05:14
URL: http://www.hemljuvahem-helena.blogspot.com
Postat av: Hem ljuva hem helena

Så jätte-jättefint ni gjort i köket!!! Och så duktiga ni varit du och maken. Förstår att ni stormtrivs där. Kraaam!

2010-05-04 @ 22:08:09
URL: http://www.hemljuvahem-helena.blogspot.com
Postat av: Kicki

Du det blev ju supersnyggt.

Kram K

2010-05-04 @ 22:49:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback